kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:166/456)

Zapiekanka z kurczakiem i szpinakiem 431

mieszamy ze śmietaną oraz jajkami i doprawiamy pieprzem. Składamy potrawę: naczynie  żaroodporne smarujemy odrobiną masła. Wykładamy makaron, na to układamy kurczaka, wykładamy szpinak, a na końcu polewamy powstałą masą jajeczną. Wstawiamy do nagrzanego na 190 stopni piekarnika na 15-20 minut. Smacznego

Kolizje Smaków
Tarta ze kurczakiem, szpinakiem, pomidorami i trzema serami 350

parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy.Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Ser feta oraz gorgonzolę kroimy w kosteczkę.Na ciasto francuskie nakładamy szpinak, kurczaka i pomidorki koktajlowe. Zalewamy śmietaną. Na wierzch rozsypujemy ser feta i gorgonzolę. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (termoobieg

Mania Gotowania
Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko” 277

rozgrzać masło z olejem. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. * ja użyłam udo z indyka, ale może być kurczak ** mieszanka firmy Kamis   zastawa

królestwo garów
Pieczone kurczaki 121

domu nie brakuje. Wypróbujcie sami, polecam. Składniki: 2 kurczaki ( po ok.1.5 kg ) Delikat czerwony Sól Słodka papryka Wykonanie: Kurczaki przyprawiamy solą ( 1 łyżeczka na 1 ), papryką i czerwonym delikatem. Pozostawiamy do zamarynowania na ok 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C ( pieczenie z góry i z dołu ) przez ponad 2 godziny. Najpierw pieczemy

Smaki Ewy
Kurczak - mini pizza 231

Usmażone kawałki smarujemy ketchupem, następnie układamy na nich salami i pomidora. Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia) ok. 15 min. Po tym czasie kładziemy ser i zapiekamy jeszcze 5 min. Gotowe danie układamy na talerzu i posypujemy bazylią. Kurczaka podajemy z frytkami, grzankami lub jako przekąskę. Filety można przesmażyć kilka godzin wcześniej a całość

Alutka-Gotuje
Szybki sos z kurczaka i batata 136

czerwona cebula pęczek świeżej kolendry Dodatkowo zielone chili sałata orzechy cashew creme fraiche sól do smaku Potnij kurczaka na cienkie kawałki. Pokrój cebulę w kostkę. Wymieszaj z przyprawą taco i olejem. Odstaw do zamarynowania na godzinę. Bataty i czosnek upiecz w piekarniku. Łyżką wydrąż miękki miąższ, wyciśnij czosnek. Czerwoną cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Dodaj rozgniecione bataty

codojedzenia
Pizza z kurczakiem i papryczkami jalapeno 221

Przekładamy ciasto na blat i ugniatamy, aż stanie się elastyczne i gładkie. Ponownie wkładamy ciasto do miski, przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy na 30-60 minut. Mięso z piersi kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy około 30 minut. Następnie smażymy i odstawiamy. Mieszamy koncentrat pomidorowy z wodą, bazylią, solą i pieprzem, aby przygotować szybki sos pomidorowy. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy(...)placek. Na ciasto nakładamy sos pomidorowy, posypujemy serem mozzarella i dodajemy składniki. Tak przygotowaną pizze wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Pizze posypujemy oregano i smacznego!     Sprawdź również ten przepis – kulki serowe .   Artykuł Pizza z kurczakiem i papryczkami jalapeno pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Szybka zapiekanka makaronowa z kurczakiem i kukurydzą 210

przygotowanym naczyniu układać warstwami zapiekankę: I warstwa - połowa ugotowanego, odcedzonego makaronu; II warstwa - kawałki podsmażonej piersi z kurczaka; III warstwa - odcedzona z zalewy kukurydza; IV warstwa - sos śmietanowy; V warstwa - pozostały, ugotowany makaron; VI warstwa - starta mozzarella. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i zapiekać przez około 30 minut, aż ładnie zarumieni

Gospodyni Miejska
Frittata z ziemniakami, kurczakiem i szpinakiem czyli zapiekanka z ziemniakami 156

inne naczynie które można używać na kuchence i w piekarniku. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Doprawiamy do solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Pozostawiamy do wystygnięcia. Paprykę kroimy w większą kostkę a cebulę drobno siekamy a pieczarki w plasterki. Ziemniaki kroimy w plastry o grubości około ½ cm. Kurczaka rozdrabniamy. Na patelnię wykładamy niewielką ilość masła klarowanego. Przesmażamy(...)dodajemy ziemniaki, kurczaka i paprykę. I na koniec wykładamy pokruszony ser feta. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem – jak lubicie. Rozbijamy jajka. Do jajek dodajemy szpinak i śmietanę. Całość solimy. Masę jajeczno – szpinakową wylewamy na patelnię z pozostałymi składnikami. Chwilę pozostawiamy na kuchence aż brzegi zaczną się ścinać. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Smaki Ewy
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 177

burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 10g drożdży szczypta soli żółtko 2 łyżki oleju śmietanka sezam Dodatki: 4 kawałki fileta z kurczaka (wystarczyła mi mała podwójna pierś) 4 plastry czerwonej cebuli 4 plastry sera na grilla Apetina 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego z miętą* świeże liście szpinaku 4 kwiaty nasturcji * taki dżem możemy(...)każdej strony. Serek układamy na ruszcie i grillujemy aż będzie miękki. Bułki przekrawamy na pół, możemy je podgrzać w piekarniku. Ja jednak nie czekałam, aż wystygną- kroiłam je jeszcze ciepłe. Na pieczywie układamy kolejno dodatki: liście szpinaku, kurczaka, serek, porzeczkę, cebulkę. Przykrywamy drugą połówką bułki. Podajemy z nasturcją. Gotowe

Wrzosowa Polana
Kurczak ze slodkim buffalo- sweet buffalo with chicken 175

Kurczak w sosie słodko ostrym buffalo- rozpływa się w ustach. Ale od początku:Składniki: Udka kurczaka- ilość w zalezności od potrzebyPieprz, sól, paprika, tymianekUdka doprawiamy solą, pieprzem, paprika I tymiankiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C na  25 min, z drugiej strony na 20 min. I gotowe. Sos buffalo został przeze mnie zmodyfikowany I dostosowany do mojej(...)łyzek miodu lub syropu klonowego ( ilość zależy tak naprawde od naszego smaku :)  )ok 100 ml wody.Wykonanie:Wszystkie składniki łaczymy w garnku do zagotowania. Do sosu wkładamy kurczaka- gotujemy  5-10 min . I gotowe :) Podałam z makaronem . Życze smacznego

Smaki Edyty
Pieczone skrzydełka w Coca-Coli / Coca-Cola baked chicken wings 254

polewamy przed samym podaniem. Jakiś czas temu opublikowałam też przepis na skrzydełka w Coca-Coli bez użycia piekarnika, które też są pyszne, polecam! Scroll down for recipe in English Pieczone skrzydełka w Coca-Coli (4 porcje) Składniki: 1,3 kg skrzydełek z kurczaka sól 1 puszka (330 ml) Coca-Coli (nie zero ani light) 1/2 szklanki brązowego cukru 1 średnia(...)gotuj aż zgęstnieje do konsystencji syropu, przez około 15 minut. Można dodać więcej mieszanki z mąką kukurydzianą, wtedy zgęstnieje szybciej. Poza tym, gdy lekko ostygnie także dodatkowo zgęstnieje. Włącz piekarnik i ustaw go na 220 oC. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę, włóż skrzydełka i gotuj przez 7-8 minut. Wyjmij skrzydełka na ręczniki papierowe, dokładnie osusz i ułóż

karmelowy
Kurczak w ketchupie 224

cyklu sobotni mięsny rytuał , naszła mnie ochota na kurczaka , dość dawno nie piekłam kurczaka , więc wypadło na udka .  Efekt końcowy był mniammmmmm , przepyszne, aromatyczne aż jeść się chce , zapraszam serdecznie do wypróbowania sobotniego mięsiwa . Składniki  8 podwójnych udek  2 cebule  2 ząbki czosnku  10 łyżek ketchupu pikantnego  1 łyżka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka(...)godziny .  Na następny dzień np sobotę, przed pieczeniem wyciągam nasze mięso i przekładam na blaszkę , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 2 godzinki pod przykryciem .  Po tym czasie odkrywam nasze mięso , i  podpiekam skórę z kurczaka około 20 minut , po tym czasie nasze mięso jest gotowe do podania , doskonale smakuję z pieczonymi ziemniakami

Mój Smak
Kolorowe szaszłyki z patelni i piekarnika 194

popsuje!;) Miały być szaszłyki? Będą szaszłyki;) Co prawda nie z grilla, a z patelni i piekarnika, ale co tam;) Grunt, że zachcianka spełniona:) Szaszłyki wyszły bardzo delikatne. Czosnek i cytryna zawarte w marynacie są lekko wyczuwalne. Smakują wyśmienicie. 3 pojedyncze piersi kurczaka kawałek cienkiej kiełbasy 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny(...)kostkę podobnej wielkości co mięso. Cebule kroimy w ósemki. Mięso wyjmujemy z marynaty i odstawiamy do odcieknięcia. Posypujemy solą. Kawałki mięsa owijamy plastrami boczku ( u mnie tylko dwa kawałki kurczaka na jeden szaszłyk były owinięte boczkiem. Na dodatek kilka plasterków boczku przekroiłam na pół, żeby było ich więcej. Jeśli chcecie każdy kawałek zawinąć boczkiem, należy wykorzystać 2-3 opakowania boczku

Smaki Na Talerzu