kurczak z pieczarkami - 4188 przepisów (strona:97/280)

Stir fry z kurczakiem 181

podać z ryżem lub z makaronem sojowym czy też ryżowym.   Stir fry z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 5 pieczarek 1 marchewka garść kiełków fasoli mung kilka różyczek brokuła sos sojowy czarny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w cienkie paseczki, delikatnie skrapiamy sosem sojowym, pieprzymy

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak z grzybami 177

lubi. Dlatego trzeba było coś wykombinować z kuraka. Wyszło naprawdę spoko! Bez zbędnego pitolenia, od razu przechodzę do przepisu: Składniki (dla dwóch osób): dwie małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki 100-150 ml wermutu łyżka stołowa musztardy dijon duży ząbek czosnku sól, pieprz Temat zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180 stopni – niech się rozgrzewa(...)smażyć – dzięki temu smak będzie bardziej skoncentrowany w cząstkach liści i nie rozleje się po potrawie. Czas wyjąć kurczaka. Przełóż piersi na talerz i daj im parę minut na odpoczynek. W tym czasie przykryj je sosem z pieczarek, nałóż ziemniaki – ja podałem puree z tymiankiem (patrz tutaj ), nakryj do stołu czy coś. Na zdjęciu możesz zobaczyć, że podałem

manslogblog
KURCZAK Z MAKARONEM I WARZYWAMI Z PATELNI 144

smaczne danie jednogarnkowe. Polecam dla smakoszy kuchni chińskiej i nie tylko. Jak dla mnie bomba :) SKŁADNIKI :  500 g piersi z kurczaka 250 g makaronu chow mein 1 mały brokuł 1 mała cukinia 1 marchew 250 g pieczarek 1 cebula 1 mała papryka czerwona garść groszku cukrowego  3 ząbki czosnku 1 centymetrowy kawałek imbiru sól, pieprz, słodka papryka(...)PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka, kroimy w kostkę. Pieczarki, marchew, paprykę, imbir, cebulę w paseczki. Cukinię kroimy w talarki a brokuł na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni, na oleju podpiekamy cebulę, czosnek i imbir. Dodajemy mięso i przyprawy. Chwilkę podpiekamy, następnie dodajemy warzywa, wlewamy 1/2 szklankę wody i przykrywamy patelnię.  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po kilku

Kulinarne Fantazje Marioli
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 481

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 4150

można szybko zrobić i zjeść smacznie? Zapiekankę taką sycąca, smaczną i przy której jest  pracy mało. Składniki: 400 g makaronu 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 200 g pieczarek 1 duża kalarepa lub dwie małe 1 łyżka masła klarowanego 1 czerwona papryka 100 g sera żółtego 400 ml śmietany (dałam 18%) 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kurczaka. Do naczynia żaroodpornego na dno włożyć ugotowany makaron, papryki pokrojone w grubą kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki, seler i kalarepę w kostkę oraz kurczaka. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać i polać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 35-40 minut. Wyjąć

O kuchni z uczuciem
Leczo 116

Składniki: 2 kg czerwonej papryki, 1 kg pieczarek, 0,5 kg cebuli, ok. 12 parówek Berlinek, 2 podwójne piersi kurczaka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki bukietu smaku Kamis, sól morska Kamis Specialite, pieprz czarny Kamis Specialite, ognista mieszanka Kamis Specialte podajemy z ryżem jaśminowym Sonko. Przygotowanie:      Paprykę i pieczarki dokładnie myjemy, paprykę kroimy(...)Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce, piersi kurczaka w większą kostkę, a  parówki w większe kawałki. Do garnka wlewamy olej i wrzucamy pokrojone piersi kurczaka (przyprawione pieprzem i solą). Dodajemy cebulę oraz pieczarki. Dusimy ok. 15 minut. Następnie dodajemy paprykę i na samym końcu parówki. Mieszamy. Doprawiamy koncentratem, bukietem warzyw oraz solą, pieprzem oraz ognistą mieszanką przypraw. Gotujemy jeszcze

Aga w kuchni
Penne z kurczakiem, warzywami i pesto 203

współgra z kurczakiem i warzywami w towarzystwie pełnoziarnistego makaronu. Składniki na 1 porcje: 60 g makaronu penne (u mnie pełnoziarnisty) 100 g piersi z kurczaka 110 g cukinii 90 g czerwonej papryki (1/2) 40 g pieczarek (2 sztuki(...)łyżeczki zielonego pesto opcjonalnie łyżka ziaren słonecznika Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę. Dodać pesto. Podsmażyć do miękkości kurczaka.  Dodać pokrojone na plasterki pieczarki, w kostkę paprykę i w połówki cukinię. Smażyć jeszcze chwilę do miękkości warzyw. Opcjonalnie dodać łuskane ziarna słonecznika. Chwilę podprażyć. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Piersi z kurczaka w sosie miodowo - ketchupowym 241

Składniki: 2 duże filety z piersi kurczaka (o łącznej wadze około 600 g); 10 średnich pieczarek; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 3 duże cebule; 1 - 3 papryczki chili (u mnie żółta, zielona i czerwona); 100 g pikantnego ketchupu; 4 łyżki płynnego miodu (u mnie wielokwiatowy); 1/2 szklanki zimnej wody; 1 jajo; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 2 łyżki oleju; 1 łyżka vegety(...)Sól; Pieprz. Szklanka = 250 ml. Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Paprykę i chili umyć, osuszyć, wydrążyć z nasion. Słodką paprykę pokroić w paski, a chili w plasterki. Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 kotlety (+ ewentualnie 2 polędwiczki) i przełożyć do miski. Obsypać vegetą i mąką ziemniaczaną, dodać jajo

Gospodyni Miejska
AROMATYCZNA PIERŚ KURCZAKA Z WARZYWAMI 82

łyżki koncentratu pomidorowego * 3 łyżki wody * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki płynnego miodu * 100 ml wody * olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, cukinię i pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w paski. Fasolę pokroić na 3 części. Koncentrat pomidorowy wymieszać w miseczce z wodą, sokiem z cytryny, miodem, solą(...)pieprzem. Patelnię rozgrzać. Pierś kurczaka podsmażyć na oleju, posypać solą i pieprzem do smaku.  W garnku rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać. Wlać wodę, wymieszać i wszystko razem chwilę gotować pod przykryciem.  Dodać podsmażoną pierś kurczaka, przyprawy i przygotowany wcześniej sos pomidorowy. Całość wymieszać i dusić do czasu, aż warzywa zmiękną. Podawać

Zrób to smacznie
Makaron z boczkiem i parmezanem 337

Zastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… Potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w kremowym sosie marchewkowo-pieczarkowym 265

mięso z kurczaka z sosem marchewkowo-pieczarkowym. Z tak prostych składników można wyczarować tak pyszny obiad. Zapraszam na kurczakowy obiad! 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 marchewka 5 pieczarek Zalewa: 0,5 szklanki wody 200 ml śmietany 12% 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki lubczyku 0,5 łyżeczki(...)łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka keczupu Filet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pieczarki kroimy w kostkę i siekamy w rozdrabniaczu. Marchew mieszamy z pieczarkami. Wodę, śmietanę oraz wszystkie przyprawy dokładnie łączymy ze sobą. Dokładamy warzywa i zalewamy

VioletoweKucharzenie
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 212

mięsa, ale za to duuużo grzybów i to różnych, powstało naprawdę super danie, dużo lepsze niż to , który przygotowywałam dotychczas. Polecam ;-) Składniki: - 500g boczniaków - 250-300g pieczarek - ok.250g piersi z kurczaka - 250g mascarpone - 1 większa cebula - oliwa z oliwek lub olej kokosowy do smażenia - sól, świeżo mielony pieprz - rozmaryn (świeży lub suszony) - suszony czosnek (nie trzeba) - dowolny makaron Wszystkie(...)miseczki. Następnie na patelni podsmażyć na oliwie lub oleju pokrojoną w większą kostkę cebulę, dodać umyte i pokrojone na mniejsze kawałki piersi od kurczaka. Lekko przyrumienić, doprawić mielonym czosnkiem. Dorzucić do tego pokrojone i umyte wcześniej pieczarki. Wszystko razem smażymy, co jakiś czas mieszając. Po odparowaniu wody (którą puszczą pieczarki) doprawiamy danie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Dokładamy usmażone wcześniej

Smaczne Zdrowe
Porosołowy pasztet 115

ćwiartki i 1 pałki z kurczaka - jajko - łyżka kaszy manny - łyżka bułki tartej - 2 pieczarki - pół niedużej cebuli - przyprawy - sól, pieprz, majeranek - masło Przygotowanie: Mięso z kurczaka mielimy na drobnej siatce. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Wystudzone pieczarki dodajemy do mięsa razem z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Mięsną masę

Kulinarne blogowanie
FASZEROWANE UDKA KURCZAKA 136

coraz lepiej. Nadzienie można samemu sobie skomponować, mi jednak najbardziej smakują w tym, klasycznym zestawieniu. Polecam bo to bardzo smaczne danie FASZEROWANE UDKA KURCZAKA 8 pałek z kurczaka grzyby suszone (mogą być pieczarki) 1 cebula 1 papryka czerwona przyprawy 50 g masła Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Za pomocą noża z cienkim ostrzem obkroić mięso przy kości(...)ugotować do miękkości, a następnie odcedzić i pokroić w drobną kostkę. W przypadku pieczarek proces namaczania i gotowania pominąć. Cebulkę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę, dodać grzyby a na końcu paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać pałki kurczaka i ułożyć je na blaszce. Piec w temperaturze 175 st. do zrumienienia (około

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką 123

kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki orkiszowej 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 100 g pieczarek Pęczek natki pietruszki 300 g passaty pomidorowej z ziołami Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę(...)Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy delikatnie mąką orkiszową.  Cebulę kroimy w piórka. Szklimy na oleju rzepakowym w garnku. Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki oraz plastry pieczarek. Gdy warzywa zmiękną dokładamy kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor wlewamy passatę pomidorową. Fasolkę płuczemy na sitku, również wsypujemy do garnka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania