kurczak z pieczarkami i - 1455 przepisów (strona:59/97)

Szaszłyk drobiowy 199

świeżym powietrzu nie  może się równać do domowo wykonanego szaszłyku z elektrycznego grilla. ,,, Ale,na dobry początek: Szaszłyk drobiowy SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 cukinia kilka pieczarek kilka plasterków boczku przyprawa do grilla, oliwa z oliwek z czosnkiem Wszystkie produkty należy umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę, następnie wsypać do jednej miski. Przyprawić

MarciochaKucharzy
SZASZŁYKI 112

się nawet zbytnio jeść nie chce, a co dopiero gotować. Ale wymyśliłam :) Postawiłam na drobiowo-warzywne szaszłyki, wprost z patelni grillowej. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule 5 pieczarek papryka czerwona i pomarańczowa sos sojowy sól pieprz przyprawa do grilla A jak to zrobić: Mięso umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Zamarynować

Kuchnia w opałach
Rolada serowa z piersi kurczaka z pieczarkami 1227

Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. W smaku jest bardzo delikatna, a piersi soczyste. Składniki: 2 duże piersi kurczaka (podwójne) 4 jajka 1/2 szklanki majonezu 60 dkg pieczarek 40 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach Wykonanie: Jajka roztrzepać, dodać majonez, żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto

IMPRESJA SMAKU
PIZZA Z PALUSZKAMI SEROWYMI 176

wspaniale smakowała, a moja Rodzinka zgodnie stwierdziła, że jest dużo lepsza niż ta w restauracji:)) Wy możecie zrobić swoją ulubioną kompozycję smakową, np. mięsną z kurczakiem lub wołowiną, szynką lub bekonem albo wegetariańską, z pieczarkami, szpinakiem, papryką, brokułami lub czystą serową. Nie przerażajcie się tylko paluszkami, robi się je ekspresowo, wałkując długi pasek ciasta, następnie nadziewając go serem, sklejając

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak z rurkami 219

składniki* 2 piersi z kurczaka* 2 średnie cebule* 2 ząbki czosnku* 30 dag pieczarek* puszka pomidorów w zalewie* sól, pieprz naturalny, pieprz Cayenne* 40 dag makaronu rurki* ser typu parmezan do posypaniaSposób wykonaniaMięso pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory zmiksować.W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, cebulę, czosnek i podsmażyć.Następnie wrzucić

Mix smaku
Przepisy Świąteczne 185

Racuchy na Wigilię     Pierogi z kapustą Paszteciki Dania wytrawne Polędwiczki w glazurze Polędwiczki korzenne Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki miodowo-musztardowe Schab faszerowany pieczarkami Bigos Pieczony udziec z indyka Faszerowana pierś z kurczaka Pieczona pierś indyka   Kurczak w szynce   Indyk w marynacie   Zrazy z indyka Udka z granatami  Pierś indyka z żurawinami Kurczak

Sto kolorów kuchni
Makarony 181

bolońskie Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara 2 Spaghetti pomodoro Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Świderki z sosem pomidorowym Tagliatelle pomodoro Tagliatelle z sosem serowym Tagliatelle z pieczarkami Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z patelni

Aga w kuchni
Kurczak w cieście francuskim 309

białkiem i kładziemy na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 25-30 minut. Smacznego! :) Rada: Przed zawijaniem na kurczaka można położyć ser żółty lub mozzarellę, podsmażone wcześniej pieczarki

My Culinary Art
marynowane udka jednogarnkowe... 132

łyżki, kostki rosołowe Knorr z czosnkiem i pietruszką 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ziemniaki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, pieczarki 8 sztuk, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka kostkę Knorr rozetrzeć w oliwie Bertolli i natrzeć dobrze umyte udka kurczaka - schować do lodówki na całą noc w rondlu rozgrzać olej i zrumienić udka z każdej strony i wyjąć

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z pieczarkami 368

Składniki: 8 średnich pieczarek4 łyżki ugotowanej soczewicy czerwonej1 woreczek ryżu2 piersi kurczaka4 gałązki natki pietruszki2 łyżki majonezu1 łyżka słonecznika łuskanegoOlej do smażeniaSól, pieprzPrzepis:Ryż oraz

Emcia Pichci
Krokiety z żółtym serem, pieczarkami i piersią kurczaka 149

Składniki: ok. 30 naleśników ( nie mogą być zbyt duże ) 50 dag pieczarek 1 średnia cebula 30 dag żółtego sera 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka sól, pieprz jajka+bułka tarta do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pobroić w cienkie paski i przyprawić przyprawą do kurczaka. 2.Pieczarki pokroić i podsmażyć wraz z pokrojoną cebulką. Przyprawić solą

A Ty Smakuj Mnie
KASZOTTO Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI W DYNI 187

pieprzem, obsmażamy na oleju.Na druga patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki obgotowane wczesniej grzyby( jesli mamy pieczarki nie obgotowujemy). kiedy zaczną sierumienić dokładamy posiekana cebulę i pokrojonego w piórka pora.Wszystko dusimyczęsto mieszając. Na patelnię dokładamy pokrojony w drobną kostkę boczek,chwilę podsmażamy, dodajemyobsmażaone kawałki kurczaka,kaszę,wlewamy bulion, dodajemy wszytskieprzyprawy i zioła do smaku.Kiedy wchłonie się cały płyn,wyłaczamy. Dynię wydrążamy

Z Majeczką w kuchni
Zupa z brązowych pieczarek z kaszą jęczmienną 179

bardzo mi jej zupa smakowała. Ugotowałam i chyba już zawsze do pieczarkowej będę dodawać kaszę! Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 1 mały seler 1 duża marchew 1 pietruszka 3 ząbki czosnku mała cebula 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej średniej 250 g pieczarek 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1/2 szklanki śmietany, najlepiej słodkiej 18% łyżka przyprawy do zup bez glutaminianu(...)posiekany drobno czosnek. Pieczarki oczyścić i pokroić w grube plastry. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić pieczarki, delikatnie posolić i obsmażyć do lekkiego zrumienienia. Przełożyć do wywaru. Gotować aż makaron będzie miękki. Wówczas dodać posiekaną natkę, oregano, przyprawę do zup, zabielić słodką śmietanką. Ćwiartkę z kurczaka wyjąć z zupy, obrać ze skóry i kości i drobno pokroić. Gotować chwilę, by smaki

Czerwień i błękit
Drobiowy Strogonow 304

Dziś propozycja na obiad jednogarnkowy. Podaję z moimi zmianami.Składniki:1/2 kg mięsa z kurczaka (u mnie piersi, ale mogą być też udka czy też ćwiartki)1/2 kg pieczarek1 duża czerwona papryka (u mnie była kolorowa z zamrażarki)3 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowegoolej2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrejziele angielskieliść laurowysól, pieprz do smaku2 łyżki mąki2 litry(...)godzinę.2. Mięso z bulionu kroimy na mniejsze kawałki, a marchewkę, selera i pietruszkę kroimy w plasterki lub kostkę. Bulion przecedzamy.3. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, a pieczarki w grubsze plasterki. Paprykę kroimy w paski lub kostkę.4. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, a chwilkę potem pieczarki. Dusimy, aż woda z pieczarek odparuje. Na koniec dodajemy paprykę

Kuchnia domowa Ani