Użyjcie ulubionego ryżu i warzyw jakie posiadacie na podorędziu. Smacznego! Składniki: Ryż brązowy i czerwony fasolka szparagowa zielona groszek zielony mini marchewki bulion drobiowy/warzywny Kurczak: podudzia z kurczaka czosnek niedźwiedzi czosnek granulowany papryka słodka aromatyzowany czosnkiem i chilli olej słonecznikowy* Przygotowanie: Ryż przepłukać pod bieżącą wodą, aż będzie ona klarowna. Nie ważne czy używacie ryżu w woreczkach, czy sypanego. Kurczaka
Karczma Honoriettykurczak w całości (ok. 1,5 kg) 1 cytryna pokrojona w plastry Na marynatę: 1/2 główki czosnku 4 łyżki roztopionej margaryny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki soli morskiej z papryczką chili Dodatkowo: 1/2 litra bulionu drobiowego lub warzywnego Składniki na marynatę połączyć Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i albo nadziać
Szczęśliwa kuchniamieszanką przypraw do złotego kurczaka Knorr ..i kurczaczek troszkę tak poleżał w lodówce, a potem "poszedł"na szpikulec i na rożen..efekt końcowy..mniam...pycha. "Przyprawa Złocisty kurczak Knorr to wyraziste połączenie papryki, pomidorów, czarnego pieprzu, czosnku, cebuli, gałki muszkatołowej i cynamonu. Chrupiąca, złocista skórka oraz smak mięsa, sprawią, że tak przyprawione mięso na stałe zagości w domowym menu." kurczak
Moje domowe kucharzeniekurczak w całości (ok. 1,5 kg) 1 cytryna pokrojona w plastry Na marynatę: 1/2 główki czosnku 4 łyżki roztopionej margaryny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki soli morskiej z papryczką chili Dodatkowo: 1/2 litra bulionu drobiowego lub warzywnego Składniki na marynatę połączyć Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i albo nadziać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMożecie zrobić dowolny. Ważne by był pikantny... Składniki: kilka sztuk młodych cukinii - wykorzystałam żółte okrągłe 200 g makaronu świderki 2 filety z kurczaka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku pół szklanki mrożonego groszku 1 niewielka czerwona papryka pół puszki kukurydzy 2 mięsiste pomidory 2 łyżki słodkiej papryki łyżka ziół do pizzy 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)Przygotować farsz. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Cebulę pokroić, zeszklić na oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w kostkę filety z kurczaka i usmażyć. Dodać szklankę wody, pokrojoną w kostkę paprykę, groszek i kukurydzę. Gotować kilka minut, następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, słodką paprykę i zioła, natkę i koncentrat. Gotować
Czerwień i błękitzrobić na dwa dni i zaoszczędzić sporo czasu. Oto pyszna zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią. Rewelacyjna i bardzo sycąca. Polecam, palce lizać! Zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią – składniki (na 4-5 porcji): około 400g makaronu (ja użyłam makaron świderki, 3 kolory), 500g piersi z kurczaka, 300g pieczarek, 1 średnia cukinia, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 400g passaty(...)cebulkę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaję także kurczaka i przesmażam, aż mięso zmieni kolor. Zdejmuję z patelni. Później, na tej samej patelni przesmażam pieczarki oraz cukinię do momentu, aż warzywa zmiękną. Następnie dodaję do nich ponownie kurczaka i zalewam wszystko passatą pomidorową. Doprawiam wedle uznania szczyptą soli, pieprzem i ostrą papryką. Duszę przez około 3 minuty. Na koniec dodaję
Natka PietruszkiCzas przygotowania: 45 min Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: ok. 35,00 zł SKŁADNIKI: 600 g fileta z kurczaka 400 g kaszy kuskus 200 ml bulionu warzywnego 1 średnia cukinia 1/2 czerwonej papryki 100 g groszku cukrowego 150 ml mleczka kokosowego 1 cebula 1 ząbek czosnku świeży imbir świeża mięta 1 limonka trawa cytrynowa olej palmowy oliwa z oliwek(...)Mieszamy i odstawiamy na ok. 1 h do lodówki. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju palmowym. Dodajemy wcześniej zamarynowanego kurczaka. Podsmażamy kurczaka i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem soku z 1/2 limonki i trawy cytrynowej na małym ogniu przez ok. 15-20 min. Następnie usuwamy trawę cytrynową. Dodajemy groszek
kulinarnyJaSzybki obiad? Makaron! To zawsze się udaje i sprawdza. Dzisiaj papardelle w domowym intensywnym sosie pomidorowym z grillowanym kurczakiem. Przepis na sos podaję poniżej, ale można również skorzystać z TEGO przepisu. Makaron oczywiście również DOMOWY . Przyznaję, że odkąd zrobiłam po raz pierwszy domowy makaron, już za każdym razem staram się taki robić. Po prostu trzymam surowe ciasto w lodówce(...)Składniki Na sos puszka krojonych pomidorów 3 suszone pomidory 2 łyżki oliwy z oliwek (polecam wykorzystać CZOSNKOWĄ ) gałązka świeżej bazylii szczypta cukru pół płaskiej łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Mięso pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy sól i pieprz ząbek czosnku po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki łyżeczka suszonego oregano 5-6 pomidorków koktajlowych Do podania
Analiza Smakupiersi z kurczaka przyprawa do drobiu sól 200 g rukoli 200 g żółtego sera w plastrach (np. morskiego) 1 papryka czerwona olej do smażenia Dzisiaj ponownie danie z drobiu. Już od dawna miałam ochotę na jakieś danie z wykorzystaniem rukoli. Jej orzechowy aromat, doskonale komponuje się z mięsem drobiowym. P aprykę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku(...)tłuczkiem. Mięso posolić i posypać z każdej strony przyprawą do drobiu. Rukolę umyć, odsączyć z nadmiaru wody i drobno posiekać. Brać pojedynczo płaty kurczaka i układać na nich kolejno: posiekaną rukolę, plaster żółtego sera i paprykę. Następnie delikatnie zawijać roladki. Dla zabezpieczenia, żeby nam się nie rozpadły w trakcie smażenia można owinąć nitką, którą później bez problemu można zdjąć. Przygotować
Świat Domowej Kuchniwarstwową. Do tej pory spotkałam się z kilkoma wersjami jej wykonania. W moim domu od zawsze króluje ta klasyczna. Składniki -2 duże filety z kurczaka -puszka kukurydzy -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -6-7 ogórków konserwowych -kapusta pekińska -przyprawa gyros -majonez, keczup -olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na małe podłużne kawałki. Obsypać
Zielona Kuchniadodatkowo: cząstki cytryny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Przygotowujemy warzywa. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a papryki w paski (nie za długie). Pomidory sparzamy wrzątkiem, aby łatwo było zdjąć z nich skórę. Pierś z kurczaka kroimy w nieduże kawałki i posypujemy solą i pieprzem. Na bardzo dużej i wysokiej patelni (lub w szerokim garnku) rozgrzewamy(...)dodajemy czosnek bez obierania (w łupinach), liście laurowe i pokrojoną pierś. Smażymy aż do osiągnięcia złotego koloru. Zdejmujemy z patelni kurczaka wraz z liśćmi oraz czosnkiem i odkładamy. Na patelnię wrzucamy za to drobno pokrojoną cebulę i obydwie papryki. Posypujemy małą łyżeczką soli. W tym czasie – gdy warzywa się smażą, usuwamy skórę i gniazda nasienne z pomidorów. Kroimy
Poezja smakuSkładniki: Makaron tagliatelle (użyłam razowego) 1 podwójna pierś kurczaka 1 cebula 10 pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, suszona bazylia Sposób przygotowania: 1. Pierś pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. 2. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę
A Ty Smakuj Mniesię gotować i wtedy sięgam po proste rozwiązania, słoiczek dobrego pesto, ulubiony makaron, filet z kurczaka, pomidorki koktajlowe i pyszny obiad we włoskim stylu powstaje w kilka chwil. Składniki: pojedynczy filet z kurczaka słoiczek pesto kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz, słodka papryka, ząbek czosnku olej do smażenia ulubiony makaron Kurczaka drobno siekamy, mieszamy z olejem, solą, pieprzem
Cynamonowe szczęściechoć chińszczyzna źle się nam kojarzy, na talerzu często mi się marzy ;-))) 1 duża pierś z kurczaka 3 łyżki sosu sojowego 1 mała łyżeczka świeżo startego imbiru 1 ząbek czosnku 1 marchew 1 słodka papryka 1/2 szklanki groszku, świeżego lub z puszki 1/2 pora grzybki mun - garść makaron olej do smażenia Pierś kurczaka pokroić(...)odstawić do lodówki na około 30 minut Marchew i pora pokroić w cienkie długie paski, makaron ugotować. Grzybki namoczyć w wodzie. Kurczaka smażyć na niewielkiej ilości oliwy, dodać marchew, paprykę, groszek i namoczone grzybki. Dusić około 15-20 minut. Dodać wcześniej ugotowany makaron. Gotowe
Jadło i czytadłosię w ustach mięso nadziane pietruszką i serem camembert. Do tego kremowy sos na bazie mleka i serka topionego. Rewelacyjny obiad! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa curry Ostra papryka 60 g sera camembert z ziołami ½ pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki pszennej ok.1 szklanka mleka 60 g kremowego serka topionego Sól(...)Pieprz Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka przecinamy na pół. Staramy się aby nie przeciąć go do końca. Musi nam powstać taka kieszonka. Mięso dokładnie przyprawiamy solą, pieprzem, curry oraz ostrą papryką. Do środka wkładamy posiekaną natkę pietruszki oraz kawałki sera camembert. Mięso układamy w wysmarowanym do pieczenia naczyniu żaroodpornym. Sos: Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę. Energicznie mieszamy do momentu
VioletoweKucharzenieAromatyczna, słodko - pikantna. Najlepiej smakuje podana z łyżką śmietany i mini sucharkami. Składniki: 1 udo z kurczaka, 1 kostka rosołowa, 3 średniej wielkości marchewki, duża czerwona papryka, pół bakłażana, łyżeczka koncentratu pomidorowego łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki ostrej papryczki w proszku sól, pieprz do smaku, Przygotowanie: Udo z kurczaka gotujemy w około 1250 ml wody. Dodajemy kostkę rosołową
Lena Gotuje