kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:509/624)

Grillowane Kotlety z Indyka 124

jako fenkuł)- drobno posiekany 2 jajka 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka przyprawy harisa z firmy DMG Herbaty 1 cebula czerwona- drobno posiekana 1 łyżka płatków orkiszowych 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka musztardy francuskiej 1 czerwona papryka - drobno posiekana Przygotowanie: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Z mięsa formujemy kulki które spłaszczamy i przekładamy(...)twarda skórkę. W ciągu roku ile dziecko zje tych kiełbas? z trzy? no góra cztery. Nie bronię, wiem co podaję dziecku. Jak byliśmy na wakacjach to miał ochotę na kurczaka z rożna. Kupiłam wiec sobie i jemu. Opędzlował całe dwie pałki :) (skórkę kazał sobie zdjąć). Grillowanego warzywa moje dziecko nie tknie, nie ten etap dla niego. Siłą go nie zmuszę

ClauditteMissCooking
Spaghetti po azjatycku 179

Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 267

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jogurtowy sos czosnkowy 196

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 255

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z cukinii i pomidorów 174

Krem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 169

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem to idealny pomysł na obiad. Danie proste w wykonaniu, syte i pięknie się prezentuje. Listę potrzebnych składników oraz przepis przedstawiam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 214

Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
sałatka z panierowanym schabem 407

Sałatki z panierowanym mięsem (schabem, kurczakiem ) należą do moich ulubionych, a na imprezach wzbudzają zachwyt gości za sprawą swojego apetycznego wyglądu i smaku. Do tego pokrojonymi 3 plastrami schabu w sałatce wykarmi się więcej gości niż gdyby były podane tradycyjne kotlety schabowe . Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Panierowane usmażone kotlety schabowe kroi się w cienkie paski i łączy(...)emulsja, która powstaje przez ubijanie oliwy lub oleju z octem lub sokiem z cytryny, który może być uzupełniony dodatkiem musztardy, miodu lub cukru pudru, suszonych lub świeżych ziół, oraz czosnku. Sos do sałatki z kotletem schabowym został przygotowany z dodatkiem musztardy, miodu i ziół dalmatyńskich. Składniki sosu winegret: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli szczypta czarnego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 225

choć oczywiście można użyć gotowych kostek, rozrabiając je z wodą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Do przygotowania bulionu można wykorzystać kręgosłup i ości ryb, skorupki krewetek albo korpusy czy skrzydełka kurczaka. C CHILLI-   To niezbędny składnik większości azjatyckich potraw, nie tylko ze względu na walory smakowe ale i praktyczne, gdyż ich jedzenie zapewnia uczucie chłodu, co w ciepłych krajach(...)słodkich potraw z ryżu, pieczonych owoców i grzanego wina. W niewielkich ilościach przyczynia się do aromatyzowania mięs: gulaszu, szynki, baraniny i ryb. Cynamon stosowany jest w przepisach kuchni orientalnej. CZOSNEK- Tajski czosnek jest znacznie mniejszy i delikatniejszy w smaku niż zwykły czosnek. W smaku jest też słodszy od tego znanego nam w Europie. Bardzo często w restauracjach i w przydrożnych

ClauditteMissCooking
Chana masala 105

Łatwy przepis na chana masala Indyjskie curry z ciecierzycy Chana masala należy do najpopularniejszych dań wywodzących się z Półwyspu Indyjskiego. Podobnie jak kurczak tandoori i pierożki samosa często gości na naszym stole. Słowo chana oznacza ciecierzycę, masala w językach urdu i hindi to mieszanka przypraw. Z połączenia tych tanich składników otrzymujemy pożywne i zdrowe danie, które, jeśli użyjemy ciecierzycy(...)każda 2 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego 2 średnie czerwone cebule pokrojone w drobną kostkę 2 cm kawałek świeżego imbiru, obrany i bardzo drobno posiekany 3-4 ząbki czosnku drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę 1 papryczka chili drobno pokrojona lub 1 łyżeczka sproszkowanego chili 2 łyżeczki garam masala pół łyżeczka kurkumy w proszku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 120

jest łatwo zrobić. Fakt, kurczaka zrobimy szybciej i bez większego zachodu. Jednak, aby smacznie upiec gęś lub kaczkę wystarczy dobrze przyprawić i odpowiednio upiec. O ile pierś z kurczaka upiecze się wręcz błyskawicznie, to mięso z kaczki czy gęsi wymaga już więcej czasu i drobnych sztuczek. Nie jest to jednak wiedza tajemna, naprawdę :) Moja dzisiejsza pierś z kaczki piekła się(...)cebuli, jabłek i majeranku.  W naszym domu najczęściej jako dodatek są buraczki. W formie sałatki z cebulką i jabłkiem lub w zasmażane na maśle, z dużą ilością czosnku. Jeśli lubicie kaczkę, to zerknijcie też na jeden ze starszych przepisów na pieczoną kaczkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kociołek rosyjski – wiosenne kociołkowanie 169

Kociołek rosyjski – wiosenne kociołkowanie Wiosna , to czas kociołkowania , nic tak dobrze nie smakuje , jak jedzenie na świeżym powietrzu . Wszystko i wszyscy pachną dymem , niczym wędzony kurczak i o dziwo stoją na świeżym ( no ciut wędzonym ) powietrzu , co szczególnie , w przypadku gimbazy nie jest tak oczywistym stanem , jak by się mogło wydawać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)słoniny ( nie za duży taki , żeby go wytopić ) Przyprawy : 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka cząbru – suszonego 1 łyżeczka mielonej gorczycy czarnej 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu sól do smaku Mięso kroimy w dużą kostkę – nie może być zbyt mała bo się rozpadnie w duszeniu ( poza tym taka duża jest fajniejsza " class

Ogrodnik w podróży
Meksykańskie enchiladas 153

limonki. Gotowy sos dokładnie zmiksowałem przy użyciu blendera. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy. Kiedy oliwa była gorąca dodałem do niej 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 1 posiekaną wraz z pestkami czerwoną papryczkę chili oraz 1/2 posiekanej słodkiej czerwonej papryki. 1 łyżeczkę suszonych ziaren kolendry, łyżeczkę suszonego tymianku oraz łyżeczkę kminu rzymskiego roztarłem w moździerzu i dodałem na patelnię(...)enchiladas dodałem niewielką ilość sosu przygotowanego ze śmietany, kolendry i soku z limonki. Danie udekorowałem kilkoma listkami świeżej natki kolendry. Enchiladas można przygotować również z innymi rodzajami mięsa - wieprzowiną, kurczakiem lub indykiem, jak wspomniałem już można też regulować ostrość dania pomijając pestki papryczek chili, lub dodając ich więcej, jednak danie powinno być dość pikantne - jak przystało na kuchnię meksykańską. Smacznego

Wyprawy kulinarne
Pilaw z bakłażanem, cynamonem i pistacjami 201

Dzień dobry, Kuchnia turecka to według mnie jedna z najsmaczniejszych kuchni śródziemnomorskich. Dlatego bardzo zależało mi na tym, aby przygotować coś specjalnego z okazji zorganizowanej przez

Chilli Czosnek i Oliwa