kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:514/624)

Carbonara ze szparagami 153

Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 174

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryż ze szpinakiem, pomidorami i fetą po grecku - Spanakorizo 152

Maj to dla mnie szparagi, ale też zielenina, mnóstwo zieleniny! Szpinak, botwinka, szczaw, koperek, dymka, a jak się utrafi to i młoda marchewka z nacią czy

Chilli Czosnek i Oliwa
Recenzja książki "Łatwa kuchnia śródziemnomorska" Claudii Roden 173

Dzień dobry, Powoli zbliżają się Święta, czas pomyśleć o prezentach dla naszych bliskich (i siebie!). A czy może być lepszy prezent dla miłośnika kuchni od książki

Chilli Czosnek i Oliwa
Kmin rzymski – właściwości zdrowotne 147

W każdej kuchni znajduje się wiele aromatycznych przypraw, o których właściwościach niekiedy wiemy niewiele. Większość Pań, ma w swoich zasobach dziesiątki słoiczków z przyprawami, o których

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 125

wodą z odrobiną płynu, przetarłam ręcznikiem i gotowe 2. Kolejną testową dla patelni potrawą, był BÓB SMAŻONY Z BOCZKIEM I CZOSNKIEM, Z DODATKIEM KOZIEGO SERA . Podsmażony boczek, do tego czosnek z uprzednio ugotowanym i obranym bobem, całość razem podsmażona i dopełniona odrobiną koziego sera, który całości nadał intensywny smak i zapach. Przekąska, którą uwielbia moja rodzina, od teraz jest jeszcze(...)wszystko wyszło jak na załączonym obrazku, powiedziałabym – książkowo Kochani! Poza wyżej pokazanymi potrawami testowymi, na patelni WOLL , robiłam ogrom mniejszych, czy też większych dań i potraw. Był kurczak obsmażony i podpieczony w piekarniku rozgrzanym do 200st. przez 30 minut Były sosy, kotlety, odsmażane ziemniaczki, po różnego rodzaju placki, itp. Wszystkie przepisy z wykorzystaniem tej patelni, będę oznaczała na blogu

NiePieprz.pl
Październikowe Wyzwanie Blogerek - Skrzydełka w piwnej marynacie 160

Jak co miesiąc z dziewczynami podejmujemy się kolejnych wyzwań kulinarnych. Tym razem to mnie przypadła przyjemność wyboru tematu. Jak widzicie, zdecydowałam, aby motywem przewodnim tego wyzwania

My simple kitchen
Polędwiczki z dorsza z chrupiącą skórką – jak smażyć białą rybę? 127

się bezproblemowo na niej odwrócić? Do polędwicy z dorsza naszykowanych według tego przepisu idealnie pasują grillowane szparagi i risotto z dodatkiem czarnej suszonej trufli. Spróbujcie! Kiedy piekliśmy piersi z kurczaka w całości, dodawaliśmy mięsu do pieczenia to, czego mu było brak – kurczęcym piersiom natura poskąpiła tłuszczu i wilgoci. To samo robimy z delikatnym filetem z białej ryby – dodajemy mu jeden(...)polędwiczki z dorsza, około 2-3 minut.   Tak smażone polędwiczki z dorsza zjedliśmy z prostym risotto z suszoną czarną truflą (bazę do risotto znajdziecie TUTAJ , pomińcie cheddar, czosnek i szparagi, zamiast nich – łyżeczka suszonej czarnej trufli w płatkach i 3 łyżki parmezanu). Przepis na grillowane szparagi znajdziecie w TYM poście. Smacznego, to naprawdę przepyszna, wiosenna uczta! SKŁADNIKI SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Japonia instant. Ramen 158

swój sposób przyrządzania wywaru zależny od najczęściej występujących tam produktów- można spotkać wywar na samym mięsie, na wieprzowych kościach, z dodatkiem ryb czy owoców morza, a także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym lub rybnym czy ostrygowym. Wariacjom regionalnym poddają się również dodatki, z którymi podawany jest ramen- od jajka przez szczypior, kolendrę, groszek(...)czasu robiąc tak szybki obiad. Na dwie porcje potrzebujecie dwie wybrane torebki zupy i 800ml wody. Wodę wlewam do garnka, wrzucam obrany i przepołowiony ząbek czosnku, kawałek zmiażdżonego korzenia imbiru, kilka kropli jasnego sosu sojowego albo sosu rybnego, gałązkę pietruszki i obie torebki z opakowania- olej i sproszkowaną bazę. Gotuję całość około 10 minut pod przykryciem, na małym ogniu

Karo in the Kitchen
Grillowany łosoś – szybko i smacznie 167

Wiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Menu na tydzień: Gotowanie match&mix 125

czym polega gotowanie metodą match&mix ? To inaczej – mieszaj i łącz składniki . Polega to na przygotowaniu różnych składników w dużej ilości (np. pieczonych warzyw, pieczonego mięsa, najczęściej kurczaka) i łączeniu ich w różnych kombinacjach. Elementem łączącym całość – bazą dań – jest np. ugotowany ryż, albo komosa. Gotowanie w ten sposób jest proste, ponieważ pozwala ograniczyć czas(...)trafią do stir fry – 5 minut 3. Na rozgrzaną patelnię trafiają pomidorki koktajlowe – podpiekają się na dużym ogniu po przykryciem 4. W międzyczasie przyprawiamy polędwiczki: jedną partię czosnkiem i oregano, drugą czosnkiem i papryką wędzoną 5. Odcedzamy ziemniaki. Do garnka parowego trafia kukurydza i brokuł – 8-10 minut 6. Przygotowujemy ryż a la pilaf, czyli przesmażony

Niedzielny kucharz
Recenzja książki "Gotowanie po włosku w 20 minut" Gino D'Acampo 164

Dzień dobry, "Czy ten włoski przystojniak rzeczywiście zna się na gotowaniu?" - pomyślałam, kiedy pierwszy raz spojrzałam na okładkę książki Gino D'Acampo. Z włosami na żel

Chilli Czosnek i Oliwa
Palcem po mapie: Kazimierz Dolny 140

tyle pierogi były cudownie pyszne! Zdjęcie pochodzi ze strony http://restauracja-ufryzjera.pl/ PanMąż delektował się udźcem jagnięcym jako daniem głównym. Udziec duszony był w pomidorowym sosie z papryką, cebulą, czosnkiem i podany z kaszą kus-kus na gorącej patelni. Smakował mu bardzo. Ja podjadłam mu troszeczkę - danie było dość ostre, ale moje kubki smakowe nie lubią nadmiaru ostrości, co zresztą bywało(...)podjadałam ;) Schabowy, który jest przez niego bardzo rzadko jadany, również zyskał dobrą opinię, to samo ziemniaki. Wiem, że chwalony był też mielony z mizerią i sałatka z kurczakiem. Jednego jestem pewna - jedzenie było dobre, ale jego walory dodatkowo podbiło otoczenie... Cóż, jesteśmy tylko ludźmi, aż wzrokowcami ;) Restauracja Villa Bohema, Villa Bohema, Kazimierz Dolny, ul. Małachowskiego 12 http://villabohema.pl/restauracja/

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 229

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 139

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Dzień dobry, Z okazji zbliżających się

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania