kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:459/624)

Pieczone warzywa marynowane w jogurcie 633

bazie jogurtu można sporządzić marynatę do kurczaka lub ryby . Byłam zachwycona pieczonymi warzywami, które podała nam na obiad. Do tego przepisu można wykorzystać wiele różnych warzyw na raz. Robię przegląd lodówki i wszystko co mi wpadnie w ręce znajdzie się w marynacie. Dzisiaj proponuję pieczarki, cukinię, bakłażana, zieloną fasolkę, brokuły, cebulę i czosnek. Pieczone warzywa Składniki: 4 porcje 1 cukinia

codojedzenia
domowe kęski a la nuggetsy 135

zechce zrobić podobne:) składniki: podwójna pierś kurczaka marynata: 200 ml jogurtu greckiego 2 łyżki pikantnego keczupu łyżka przyprawy gyros panierka: ok 1 szkl płatków kukurydzianych ok 1/2 szkl kaszy manny ponadto: tłuszcz do smażenia sos: 1 szkl jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Składniki marynaty wymieszać

6niebo
Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i dynią 202

papryki i cebuli, no i mięsa. Kurczaka możemy zastąpić indykiem - wtedy danie będzie delikatniejsze i ciut mniej kaloryczne :) SKŁADNIKI (1 porcja - 512 kcal) 80 g makaronu razowego - u mnie penne 100 g fileta z piersi kurczaka/indyka 100 g dyni (bez skóry i pestek) 30 g białej cebuli 1/3 czerwonej papryki 1/2 ząbka czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju

Moje Kuchenne Rewelacje
Hinduskie curry gobi motor 107

robię jako dodatek do grillowanego kurczaka . Bardzo aromatyczne danie zresztą jak wszystkie inne dania pochodzące z hinduskiej kuchni . Jeśli bardzo lubicie bezmięsne hinduskie curry to proponuję również curry dahl . Hinduskie curry Składniki: 4 porcje 1 mały kalafior 150 g zielonego groszku 400 g kokosowego mleka, 1 puszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki pomidorowego przecieru

codojedzenia
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 159

niedużych roladek: 2 filety z kurczaka z polędwiczkami (ok 500g) 6-8 kopiastych łyżek farszu pozostałego po przygotowaniu pierogów z kaszą gryczaną i mięsem mielonym (ja wykorzystałam ten bez selera i natki selera i lubczyku opisanego na końcu przepisu) 7 łyżek sosu sojowego szklanka gorącej wody 1 cebulka 2-3 ząbki czosnku 6 łyżeczek musztardy stołowej olej i masło

Anioszek w kuchni
Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo 284

Ostatnio, przy okazji t radycyjnych skrzydełek Buffalo wspominałam popularny w USA Blue Cheese dip . Ten intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy

Jem więc Jestem
Tajska zupa krewetkowa 176

tajską dodawałam do niej piersi z kurczaka. Tym razem postanowiłam, że bazą zupy będą krewetki koktajlowe.  Do jej przygotowania tej pikantno-słodkiej zupy potrzebne będą: Składniki: 250 g krewetek koktajlowych około 6 szklanek wody 2 czerwona cebula 1 nieduża żółta papryka 2 pory sałatkowe szklanka marchewek typu baby szczypiorek oliwa aromatyzowana czosnkiem i papryką chili 6 łyżek sosu rybnego

Taste Therapy
Kebab 169

żółtka sól Farsz: 1 pierś kurczaka 1 kapusta pekińska ok 1 -1,5 kg 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 czerwone cebule 2-3 ogórki kiszone 10 dag żółtego sera  1/2 kg pieczarek sól przyprawa kebab-gyros Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki majonezu 2 roztarte ząbki czosnku Wykonanie:  W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże

Bea(u)ty kitchen
Tarta(k) 216

łyżce oliwy podsmażyłam starty ząbek czosnku, a potem wrzuciłam szpinak. Poddusiłam chwilę razem, wystudziłam. Tuńczyka odcedziłam z zalewy i rozdrobniłam.  Na wystudzony spód nałożyłam kolejno szpinak, tuńczyka, kukurydzę. Całość zalałam ciepłym sosem beszamelowym i zapiekłam przez 15-20 min. w 180st. do zarumienienia.  -------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Powiązane posty: Pizza wiejska vs kebab Quiche z kurczakiem i brukselką

bastalena
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 184

tarta z dynią, grzybami i jarmużem (quiche) autorka: KwartetZdrowychSmakow z bloga Kwartet Zdrowych Smaków Placki marchewkowe autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit! PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, CEBULĄ, PAPRYKĄ I RYŻEM.              autorka: papilionka z bloga Papilionka o wszystkim i o niczym(...)ziemniaczana z grzybami autorka: Kulinarna Arkadia z bloga mojakulinarnaarkadia.blogspot.com Placki ziemniaczane z cukinią autorka: stokrotka123 z bloga To i owo stokrotki "Buraki po burgundzku" autorka: chilliczosnekioliwa z bloga Chilli, czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej Pierogi z kaszą gryczaną, dynią i boczniakami autorka: Mątewka z bloga Kuchenne algorytmy Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami autorka: izzy z bloga Take

Weekendy w domu i ogrodzie
Zaczynamy podróż wokół kuchni świata. Styczeń - kuchnia indyjska! 147

szybko okaże się, że te potrawy mają kilka wspólnych mianowników. Najczęściej chodzi o przyprawy, zioła, sosy, dodatki, które nadają pozostałym składnikom specyficzny charakter. Kuchnia indyjska bazuje na przyprawach korzennych, czosnku i imbirze. Potrawy potrafią być bardzo ostre. Jeśli w oryginalnych przepisach widzę zadaną ilość papryczek chilli, biorę połowę lub 1/3 tej ilości. Nie jestem fanką zbyt ostrych dań. Ostre smaki(...)kuchni indyjskiej jest to, jak wiele potraw wegetariańskich możemy odkryć. Znane nam dobrze warzywa w towarzystwie egzotycznych przypraw nabierają nowego charakteru i odkrywamy je na nowo. Z mięs króluje kurczak, baranina i jagnięcina oraz mięso kozie (mutton). Z wieprzowiną bywa różnie, bo w części kraju, gdzie swoje wpływy ma islam traktowana jest jako mięso "brudne", natomiast wołowina jest "święta

W kuchni wieczorem
MAKARON Z BROKUŁEM I KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANKOWYM 120

gotujemy na pół-twardo.Mięsko z kurczaka kroimy w niedużą kostkę,oprószamy solą i pieprzem odstawiamy na 10 min. Na patelnię wlewamy olej,podgrzewamy i smażymy mięso ok.15 min. aby zmieniło kolor.Po tym czasie zalewamy śmietanką i gotujemy na małym ogniu aż sosik zgęstnieje. Doprawiamy według siebie solą i pieprzem,można wsypać jeszcze czosnek suszony. Makaron gotujemy trochę krócej niż

Mała w garnku miesza
13 przepisów z wykorzystaniem drożdży 144

pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami

Moja smaczna kuchnia
Makaron z owocami morza i suszonymi pomidorami 170

owoce morza. Dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i pokrojone kawałki pomidorów. Wszystko razem podsmaż przez kilka minut. Następnie dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki i wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Na koniec do sosu dorzuć ugotowany makaron i chwilę podsmaż całe danie. Spróbuj także: Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Penne z awokado awokado makaron

Fit&Fast Kitchen
ZAPIEKANKA GYROS 138

SKŁADNIKI : na dwie zapiekanki 400 g makaronu kokardki lub świderki 300 g chudej szyki wędzonej lub duża pierś z kurczaka 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 4 łyżki oleju 1 opakowanie przyprawy gyros 1 puszka kukurydzy 1 słoik papryki konserwowej 1 podłużny ogórek sól, pieprz do smaku(...)BESZAMELOWY :  2 szklanki mleka 1 łyżka masła 2 duże łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku 3 ząbki czosnku 250 g sera żółtego Masło rozpuszczamy w garnku, następnie wlewamy mleko wymieszane z mąką. Ciągle mieszamy do momentu aż się zagotuje bo sos szybko gęstnieje. Zakręcamy gaz, dodajemy sól, pieprz i przeciśnięty czosnek przez praskę oraz część startego sera. Mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania