kurczak wędzony - 3191 przepisów (strona:95/213)

Wędliny domowe 90

wędliny wędzone tzw. wędzonka wieprzowa. Szynki, boczki, swojskie kiełbasy, ale nie każdy ma jak wędzić. Choć bardzo popularne stały się wędzarnie ogrodowe, to nie każdy wie jak wędzić. Znaczenie ma wszystko, wędzarnia drewniana czy metalowa, jakie drewno do wędzenia kiełbasy, a jakie do wędzenia szynki. Wędlina domowej roboty to prawdziwy przysmak. Wędlina domowa ze schabu, z kurczaka czy też wędlina

Dieta moja pasja
Kreolski kurczak , pomysł na obiad 412

mała cukinia 2 – 3 ziemniaki 2 cebule 4 pomidory , najlepiej mięsiste , malinowe 1 główka czosnku 2 łyżki papryki słodkiej , mielonej wędzonej 3 łyżeczki papryki ostrej ,mielonej 1 łyżka miodu sól do smaku 1/2 szklanki wody olej rzepakowy Kurczaka płukamy , oczyszczamy z niespodzianek , osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozcinamy od strony pleców i rozkładamy . Solimy , smarujemy olejem zmieszanym z 2 łyżkami wędzonej

Ogrodnik w podróży
Grillowana pierś w sosie rydzowym 103

proponuję delikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka w idealnym kremowym sosie, z rydzów. Tylko kilka składników, a otrzymujemy obłędne w smaku danie. Takie dania mogę jeść codziennie. 1 pierś z kurczaka (ok 250-300 g) 300 g rydzów 2 duże cebule 2 duże łyżki masła 200 g śmietanki 30 % sól pieprz słodka wędzona papryka olej w spary'u Grzyby oczyścić(...)wszystko śmietanką. Przykryć patelnię pokrywką i dusić grzyby w śmietanie, aż śmietanka zrobi się gęsta. W czasie gdy grzyby się duszą, umyć pierś z kurczaka i okroić na mniejsze kawałki, posypać solą, pieprzem i wędzoną papryką. Patelnię grillową spryskać olejem w spray'u, rozgrzać ją i obsmażyć z obu stron mięso. Kiedy mięso jest już złote (ale nie suche), ściągamy

Krylowa Kuchnia
Kurczak po cygańsku – szybki przepis na obiad 83

Kurczak po cygańsku z papryką, cebulą i ogórkami kwaszonymi to szybkie i proste do zrobienia danie na pyszny obiad. Soczyste piersi z kurczaka w lekko kwaskowatym sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw to potrawa, która ma wielu zwolenników, gdyż jest zdrowa i lekka. Jeśli całość podzielimy na 3 porcje, to każda będzie miała tylko niecałe 300 kcal, także nawet będąc(...)ciepło sprawdzi się z chrupiącym pieczywem. Składniki na kurczaka po cygańsku (około 3 porcje): 2 piersi z kurczaka (około 500 g) 2 niewielkie papryki czerwone 2 cebule 3 ogórki konserwowe 250 ml passaty pomidorowej 1/3 szklanki wody z ogórków konserwowych 1/3 szklanki wody łyżeczka cukru sól, pieprz, papryka wędzona, papryka ostra, czosnek suszony   Przygotowanie Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak w wędzonej papryce z limonką 133

Kiedy czas Was goni, a macie ochotę na domowy obiad... Składnik dla 4 osób: - 2 filety z piersi kurczaka, ok 70 dag - 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej wędzonej papryki - 3 ząbki czosnku - 250 ml słodkiej śmietanki - sok z dwóch limonek - pieprz - sól - olej - szczypiorek Dodatki oraz przyprawy dobrej jakości znajdzie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Mięso umyć(...)przypraw, natrzeć nią mięso i odłożyć do lodówki na godzinę.  3. Czosnek bardzo drobno pokroić lub rozgnieść.  4. W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, włożyć schłodzonego kurczaka i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać śmietankę, zmniejszyć ogień i wszystko razem chwilę dusić. Pod koniec dodać szczypiorek. Podawać z ryżem, kuskusem lub kaszą jaką lubicie

Apetyczna babeczka
Pałki z kurczaka zapiekane z warzywami 136

chłodniejszego powietrza. Jeszcze troszkę załatwień i człowiek pada ;-) Pożaliłam się troszkę ha ha więc mogę przejść do przepisu. Prosto i szybko. Pałki kurczaka zapieczone z cukinią, marchewką, porem i ząbkami czosnku. Wcześniej zamarynowane w oliwie z dodatkiem wędzonej papryki, soli i pieprzu. Całość zapieczona w piekarniku. My zjedliśmy solo, bez żadnych dodatków, ale pieczone ziemniaczki pasowały by do tego dania(...)bardzo ;-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3-4 porcje: 8 sztuk pałek z kurczaka 5 marchewek 2 mniejsze cukinie por (jasna część) kilka ząbków czosnku Marynata: 3 łyżki oliwy sól pieprz 1 łyżeczka wędzonej papryki 1. Pałki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miski dajemy składniki na marynatę, mieszamy i wkładamy do niej pałki. Ręką wcieramy marynatę

kruche babeczki
Pieczone roladki drobiowe z suszonymi śliwkami 183

roladki owinęłam wędzonym boczkiem. Gotowe roladki podałam z pesso oraz sałatką z roszponki i pomidorków skropioną olejem rydzowym. składniki: 2 podwójne duże piersi z kurczaka (ok 1,2 kg) ok 220 g boczku wędzonego parzonego w cienkich plastrach ok 250 g suszonych śliwek sól,pieprz dodatki pesso pszenno-gryczane Wodzisław roszponka pomidorki koktajlowe olej rydzowy lub sezamowy Piersi dokładnie oczyści

Monia miesza i gotuje
Makaron z kurczakiem i cukinią 142

wybieram makaron i dzisiaj padło na cukinię. Do tego aromatyczny kurczak i boczek. Spróbujcie koniecznie! Składniki : * 150g ulubionego makaronu - u mnie kokardki * pierś z kurczaka * łyżka oliwy z oliwek  * cukinia  * 3 plasterki boczku wędzonego  * oregano * sól, pieprz  * opcjonalnie grana padano Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać oliwę z oliwek oraz kurczaka

Magiczne Życie Marty
Sałatka niemieszana z kurczakiem i serem bałkańskim 132

serem bałkańskim. Składniki 1 opakowanie mixu sałat ze szpinakiem 300 g piersi z kurczaka 100 g sera bałkańskiego lub feta 1 mała czerwona cebula kawałek pora (tylko biała część) garść pomidorków koktajlowych garść kiełków buraka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka tymianku sól świeżo mielony czarny(...)pieprz sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżka syropu z agawy 1 łyżka oliwy z oliwek sól świeżo mielony czarny pieprz Pierś z kurczaka myjemy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Marynujemy w 1 łyżce oliwy z oliwek, wędzonej papryce, tymianku, soli i pieprzu. Przekładamy do miski i wstawiamy do lodówki na godzinę. Przygotowujemy sos. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy. Pora

My Chcemy Jeść
Tarta z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 261

jajko -szczypta soli -zimna woda Farsz: -opakowanie mrożonego szpinaku -200 g sera feta -100 ml śmietany 30% -1 jajko -1 łyżka masła -2 pojedyncze piersi z kurczaka -300 g pieczarek -100 g boczku wędzonego -1 cebula -2-3 ząbki czosnku -pieprz -125 g mozzarella -pomidor do dekoracji Posiekać mąkę z miękkim masłem, jajkiem i solą, dodać wody, ile ciasto zabierze(...)boki blaszki. Nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec 25 minut. Wyjąć ciasto, posmarować  roztrzepanym jajkiem i piec jeszcze 7 minut.  Pierś z kurczaka, umyć i pokroić w kostkę, następnie usmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Odstawić na bok. W oddzielnej patelni na masełku udusić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i poddusić

Kulinarne przemyslenia
Domowy pasztet 140

ugotowania: 1/4 łyżeczki soli 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu 275 g filetów drobiowych do ugotowania kurczaka: 1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 150 g wątróbki drobiowej 150 g wędzonego boczku marchewka pół pietruszki mały kawałek pora cebula ząbek czosnku 2 świeże kajzerki + mleko do ich namoczenia 3 średnie jaja przyprawy do całości masy(...)gotujemy do miękkości. 20 minut przed końcem gotowania mięsa dodajemy obrane marchewki, pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię

Na moim talerzu
Domowy pasztet 156

ugotowania: 1/4 łyżeczki soli 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu 275 g filetów drobiowych do ugotowania kurczaka: 1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 150 g wątróbki drobiowej 150 g wędzonego boczku marchewka pół pietruszki mały kawałek pora cebula ząbek czosnku 2 świeże kajzerki + mleko do ich namoczenia 3 średnie jaja przyprawy do całości masy(...)gotujemy do miękkości. 20 minut przed końcem gotowania mięsa dodajemy obrane marchewki, pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię

NA MOIM TALERZU
Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy 444

kremówki 30% 1 łyżeczka suszonego majeranku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska świeżo mielony pieprz dodatkowo: garść pistacji, wędzony boczek do obłożenia pasztetu (ok. 150-200 g) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g piersi z kurczaka (1 duża, podwójna pierś) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 liść laurowy 70 ml białego, wytrawnego(...)koniaku 100 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka suszonego majeranku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska świeżo mielony pieprz dodatkowo: garść pistacji, wędzony boczek do obłożenia pasztetu (ok. 150-200 g)'; document.write(" "); Pierwsza warstwa: Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, a następnie solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania