kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:682/1024)

Zapiekanka z młodych ziemniaków i kapusty 182

ziemniaków, polecam małe egzemplarze - 0.8 do 1 kg mięsa drobiowego, filet z piersi kurczaka lub indyka, mogą być również podudzia z drobiu - główka młodej kapusty - 2 średnie cebule - pęczek koperku - olej rzepakowy - przyprawy: shorama czerwona, papryka wędzona słodka i ostra, majeranek, kminek mielony, sól, pieprz Sos: - 1/2 litra dobrego bulionu - 2 do 3 łyżek mąki pszennej lub z ciecierzycy Dodatkowo

Apetyczna babeczka
KURCZAK Z ORZECHAMI NERKOWCA / CASHEW NUTS I CZERWONĄ PAPRYKĄ 251

zasmakuje, to jakże proste i aromatyczne danie. SKŁADNIKI: (2 porcje) 2 piersi z kurczaka, ok. 300 g 80 g orzeszków nerkowca 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka Szczypta sproszkowanego chilli/ płatków chilli/  lub połowa świeżej, czerwonej papryczki chilli - opcjonalnie 1,5 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego płaska łyżeczka brązowego cukru 1-2 łyżki wody

Calzonella.com
Gulasz drobiowy z pieczarkami. 634

Paprykę oraz cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na osobne patelni, następnie dodajemy do kurczaka i pieczarek, zalewamy wodą troszeczkę ponad poziom mięsa i warzyw. Doprawiamy papryką wędzoną, papryką ostrą, natką pietruszki i czosnkiem. Mieszamy i dusimy około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zagęszczamy sos zasmażką z mąki i masła. Dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną

Moje-pitraszenie
Szaszłyki z kurczaka, cukinii i papryki 199

kawałki wielkości cukini. • Na drewniane patyczki nabijać mięso kurczaka naprzemian z warzywami, do wykończenia składników. • Posmarować gotowe szaszłyki oliwą. • Położyć na tacce aluminiowej na rozgrzany grill i usmażyć z każdej strony. Idealnie pasuje do szaszłyków sałatka z młodych ziemniaków i  sos tzatziki. {jcomments

To co kocham
Kurczak pieczony z nutą cytrynową i czosnkiem 233

znowu podlewamy kurczaka i oblewamy mięso. Pieczemy dalej przez ok. 30 minut aż kurczak się bardzo mocno zarumieni. Może nawet trochę w niektórych miejscach się mocno przypiec, ale to nic. Mięso w środku będzie dzięki temu soczyste i upieczone Porcjujemy nożycami do mięsa Zjadamy :) A sosu nie wylewamy, bo polewamy nim ziemniaki :) Smacznego! :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Drobiowe pulpeciki w lekkim sosie koperkowym 232

tych "pierwszych".  Składniki: Dla 5 osób 1/2 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka 2 ugotowane do miękkości marchewki (u mnie z rosołu) 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki bułki tartej 1 bułka namoczona w wodzie i odciśnięta sól, pieprz do smaku Sos koperkowy: 1 litr wody 1 malutka łyżeczka masła 1 pęczek koperku 1 łyżka mąki

Kuchnia w czekoladzie
Filet z pieczarkami w maślanym sosie 257

Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 cebula 15 kapeluszy z pieczarek 1 papryczka chili 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki masła śmietankowego 1 łyżka śmietany 1/2 kostki rosołowej 2 … Czytaj dalej Filet z pieczarkami w maślanym sosie

czarrna od kuchni
Pikantne skrzydełka jak z KFC 377

garnku do smażenia (można we frytkownicy lub głębokiej patelni) rozgrzałam olej (tyle, aby kurczak był cały zanurzony) i smażyłam partiami skrzydełka przez około 15 minut na średnim ogniu na złoty kolor. Usmażone skrzydełka osuszałam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawałam z opiekanymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym

Kulinarny Pamiętnik
Karkówka w pomidorach z pieczarkami 223

podjęłam próbę zrobienia tego dania z innym mięsem a mianowicie z filetami z kurczaka, ale to już nie było to. W tym przypadku najlepiej sprawdza się karkówka, jest rewelacyjna. Składniki: 1 ½ kg karkówki ½ kg pieczarek 3 cebule Delikat czerwony Mąka do panierowania Olej do smażenia Sos 8 łyżek wody 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki cukru 1 mały słoik koncentratu

Smaki Ewy
ROLLSY Z TORTILLI Z KURCZAKIEM 189

łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu olej A jak to zrobić: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Ketchup wymieszać z majonezem i posmarować płaty tortilli (z jednej strony). Na sos ułożyć porwane liście sałaty, oraz wszystkie warzywa pokrojone w drobną kostkę. Na wierzch wyłożyć usmażone

Kuchnia w opałach
Kurczak pieczony z nutą cytrynową i czosnkiem 305

znowu podlewamy kurczaka i oblewamy mięso. Pieczemy dalej przez ok. 30 minut aż kurczak się bardzo mocno zarumieni. Może nawet trochę w niektórych miejscach się mocno przypiec, ale to nic. Mięso w środku będzie dzięki temu soczyste i upieczone Porcjujemy nożycami do mięsa Zjadamy :) A sosu nie wylewamy, bo polewamy nim ziemniaki :) Smacznego! :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Najlepsza szynka drobiowa 446

Składniki na 2 szynki: - piersi drobiowe - ok.1,2 kg (wykroiłam z 2 dużych kurczaków) - sól morska - świeżo zmielony pieprz czarny Składniki marynaty: - 2 łyżki miodu - 2 łyżki musztardy Dijon - 2 łyżki musztardy ziarnistej - 2 łyżki powideł śliwkowych - 2 łyżki oliwy z pestek winogron - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka octu winnego (cherry) - 1 łyżka oregano - 1 łyżeczka ziaren kolendry

mojewypiekiinietylko
Medaliony z gotowanego kurczaka 227

składniki* ugotowane mięso z kurczaka pozostałe z rosołu (ilość taka jak z dwóch udek)* 2 jajka* 1 bułka* 4 łyżki kaszy manny* 1/2 - 1 ostra papryczka* 2 młode cebulki ze szczypiorem ewentualnie sam szczypior* 1 łyżka sosu teriyaki* 1 łyżka sosu sojowego* 2 łyżeczki pikantnego sosu piri-piri* 1/2 łyżeczki mielonego kminku* 1/4 łyżeczki mielonego imbiru* sól, pieprz* bułka tartaSposób

Mix smaku
Zapiekanka Gyros 700

czosnek i chilli na drobną kosteczkę. Rozgrzać patelnię i usmażyć na niej kurczaka, następnie dodać warzywa. Smażyć jeszcze przez kilka minut. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia. Z wierzchu całość posypać obficie startym żółtym serem. Zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180°C.Podawać z sosem majonezowo-ketchupowym, przygotowanym z zawartości połowy słoiczka majonezu i 4 łyżek ketchupu, wymieszanych

Świat Domowej Kuchni
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 226

możecie oglądać na antenie telewizji Kuchnia+.W książce znajdziesz m.in. porady:jak poporcjować kurczaka,jak mądrze kupować owoce i warzywa na targu czy supermarkecie,jak wykorzystać niedopite wino,jak kupować mięso w sklepie,jak przygotować tańszy, niestandardowy typ steka,jak wykorzystać pozostałość z pieczenia mięsa (sos i tłuszcz),jak wykorzystać resztki warzyw,jak wykorzystać nadmiar papryczek chilli,jak przygotowywać

WojnaNaSmaki.pl

Proponowane wyszukiwania