pomysł na pyszny, szybki, letni obiad dla całej rodziny. Zdecydowanie zaskakuje smakiem i szybkością przygotowania. Składniki: podwójna pierś z kurczaka ok 500 g fasolki szparagowej 1/2 szklanki sezamu 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 1/3 łyżeczki imbiru, kurkumy, pieprzu i ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej
Cynamonowe szczęściesłodka papryka (w dowolnym kolorze) 1 puszka fasoli (dowolnej, np. pinto) 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka melasy (lub sosu barbecue) 1 łyżeczka oregano 2 (1+1) łyżeczki płatków chili oliwa sok z 1/2 limonki sól Wyķonanie: Udka kurczaka pokroić na mniejsze kawałki (np. każde na 3). Wymieszać w misce z 1 łyżką oliwy, sokiem z limonki, 1/2 łyżeczki soli
zadanie-gotowanieskosztowaniu jednego kęsa będziecie na pewno zachwyceni tym prażonym posmakiem oraz delikatnym i soczystym w środku mięsem. Kurczaka przygotowałam w jednoporcjowe kąski, takie akurat na imprezę, które wystarczy ułożyć na paterze i podać z dodatkiem ulubionego sosu , ale równie dobrze, można zaserwować w całości np. na obiad- jak Ilona z bloga Słodko-Słony Świat Ilony , od której
Kraina Miodem Płynącanostalgiczny powrót do lata z lawendowym tłem i mnóstwem bzyczących nad kwiatami pszczół. Do tego pieczone w ziołach ziemniaczki, lekka sałata z sosem vinegret lub innych ulubionym i wspaniały obiad gotowy! Łatwy, przyjemny i niecodzienny pomysł na kurczaka z francuskim akcentem z pewnością zaskarbi sobie niejedno podniebienie i stworzy przytulny klimat francuskiej prowincji przy domowym stole. Z takim daniem
Kuchnia w Słońcu Skąpanaszaszłyki dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Na 6 szaszłyków Potrzebujemy: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka ( można wykorzystać 2 w różnych kolorach) 250g pieczarek Można wzbogacić szaszłyki o: cukinie, cebule, bakłażana, pomidorki koktajlowe Marynata: olej ryżowy sos sojowy ciemny wędzona papryka chili 1/2 łyżeczki miodu ( jeżeli komuś nie przeszkadza słodkawy smak) zmiażdżony ząbek czosnku
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/wcześniej. A gdy mięso już zamarynowane to mamy obiad w kilka chwil. My bardzo lubimy z surówką z białej kapusty i sosem czosnkowym. Podaję z frytkami lub w podpieczonym chlebku pita albo w tortilli. 250 gram fileta z kurczaka 3 łyżki oleju 1 czubata łyżka jogurtu Opcjonalnie pół cebuli 2 łyżki przyprawy do gyrosa(prymat) lub mieszanka⬇ sól,pieprz(...)poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce. Dodać przyprawy według uznania i wymieszać ,docisnąć i odstawić na chwilkę aż kapusta nieco zmięknie. Na koniec dodać śmietanę lub jogurt i wymieszać. Sos czosnkowy pół szklanki jogurtu greckiego 1/4 szklanki majonezu sól 2 średnie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól, pieprz 1 łyżka posiekanego koperku Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wymieszać
Andzia PichciPulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami Szukacie przepisu na obiad z mięsa mielonego ? Dzisiejsze pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami mogą Wam bardzo posmakować - są bardzo proste w przygotowaniu, to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pulpety w sosie z papryką i pieczarkami możecie doprawić tak, jak najbardziej lubicie, sprawdzi się większość ulubionych suszonych ziół. Wybierzcie też(...)ulubione mięso na pulpeciki, pasuje tu mielona wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk lub mięso mieszane. Ważne, by dobrze zrumienić mięso na patelni przed dodaniem pozostałych składników - to gwarantuje najlepszy smak sosu. Do sosu pieczarkowo-paprykowego możecie użyć kilku odmian kolorowej papryki zamiast jednej, możecie też zabielić go słodką śmietanką. Jeśli lubicie pikantne smaki, dodajcie trochę chili albo wędzonej papryki, która nada
Lekcje w kuchniczerwona papryka 1 cebula 2 marchewki 1/2 korzenia selera 1/2 bakłażana 4 pałki z kurczaka 2-3 łyżeczki gotowej mieszanki curry w proszku 1/2 puszki mleka kokosowego 1 szklanka czarnego ryżu 2-3 łyżki oleju 2-3 łyżki masła 3-4 łyżki sosu sojowego natka pietruszki lub świeża kolendra Ryż opłukać pod zimną wodą i gotować ok pół godziny(...)kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć marchewkę, następnie dodawać po kolei cebulę, bakłażana, paprykę i cukinię. Doprawić curry i sosem sojowym. Podlewać mlekiem kokosowym, jeśli będzie zbyt suche dolać odrobinę wody. Na osobnej patelni usmażyć na maśle pałki z kurczaka. Podlewać delikatnie mlekiem kokosowym. Wcześniej obtoczyłam je delikatnie w curry. Dodać do warzyw jak będą gotowe. Jeszcze chwilę wszystko razem poddusić
Jemy Pijemyobiadu o "normalnej", południowej porze. Wszystko przez prace... Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem.Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka;mała cebula;ząbek czosnku;0,5 kg szpinaku;żółta papryka; 2 łyżki serka twarogowego Bieluch;cannelloni pół opakowania;sól, pieprz;opcjonalnie: oliwa. Sos a'la beszamelowy:2 szkl. mleka;1 łyżka masła;2 łyżki mąki;gałka muszkatołowa, sól, pieprz.ser żółty(...)oliwy. Do podpieczonego kurczaka wrzucamy cebulę i paprykę. Smażymy chwilę i dodajemy umyty i przebrany szpinak (można użyć mrożonego). Gdy zmięknie przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy zmiażdżony czosnek i serek. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wkładamy do cannelloni - zawsze kupuję taki, którego nie trzeba wcześniej obgotować. Układam rurki w naczyniu żaroodpornym.Następnie przygotowujemy sos: do garnka wlewamy mleko
Miksturownikdrobiowe kotleciki szu szu , czyli pyszne i delikatne kąski z kurczaka w panierce czosnkowo-paprykowej. Jeśli znudziły się Wam zwykłe drobiowe kotlety , koniecznie wypróbujcie ten przepis. Kotleciki szu szu z piersi kurczaka od niedawna stały się bardzo popularne. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Pierś kurczaka wystarczy tylko pokroić w plastry, a następnie zanurzyć w mieszance z żółtek, jogurtu(...)kotlecikach białka jajek można zamrozić, a po odmrożeniu wykorzystać na przykład do upieczenia bezików . Takie kotleciki z piersi kurczaka są bardzo delikatne i miękkie. Będą idealne z ziemniakami albo frytkami i chrupiącą surówką z kapusty. Świetnie pasują do nich różne sosy, na przykład czosnkowy lub koperkowy. Jeśli macie pomysł, skąd wzięła się ich nazwa, dajcie znać w komentarzach :) Smacznego:) TUTAJ
Lekcje w kuchniząbki czosnku wycisniete przez praske garsc świeżej kolendry drobno posiekanej 4 łyżki sosu rybnego 1 łyżka lekkiego sosu sojowego 100ml mleka kokosowego 60ml oliwy 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki białego pieprzu 450g wieprzowiny (schabu, można zastąpić piersią z kurczaka) pokrojonej w cienkie paski (około 0,5cm) Przygotowanie : W misce połączyć wszystkie składniki marynaty, następnie dodać mięso i dokładnie
Codzienne Gotowanieprodukty pochodzenia zwierzęcego? To podstawowa kwestia, która wpływa na cały jadłospis. Jeśli jesteś mięsożerny/a tak jak ja, to w Twoim domu zawsze powinna znaleźć się zamrożona pierś z kurczaka, mięso mielone i jajka. Te 3 produkty sprawiają, że zrobienie obiadu staje się bajecznie proste, gdyż są niesamowicie szybkie w obróbce. 2. Co jadasz najczęściej - makaron, ryż czy ziemniaki? Kolejna(...)ręką passatę pomidorową, pomidory w puszce i cebulę - tyle wystarczy, by stworzyć podstawowy sos pomidorowy. :) 3. Czy trzymasz linię? Jeśli jesteś na diecie, to Twoje posiłki powinny być bogate w białko i ogromną ilość warzyw. Najlepiej, byś pod ręką miał zawsze pierś z indyka lub kurczaka lub mięso wołowe (choć nie tak często jak drób). Zamiast ziemniaków lepiej używać pysznych
Cooking Monstersylwestrze lub kinderbalu. Doskonale smakują na ciepło i zimno. Do hamburgerów użyłam sosu duńskiego- Remoulady od firmy Fanex .Sos ma wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma od Rafex Słodka i ostra papryka Sól Bułka tarta do panierowania Olej(...)smażenia Bułki: 750 gram mąki pszennej 450 ml. Letniej wody 25 gram świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 czubata łyżka soli 1 jako Ziarna sezamu Dodatkowo: Remoulada-sos duński od Fanex Sałata Kilka pomidorów śliwkowych Wykałaczki Kawałek czerwonej papryki Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier, drożdże rozrobione w letniej wodzie, zagniatamy gładkie ciasto, pozostawiamy pod przykryciem
Bajeczna KuchniaZapiekane piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą . Piersi z kurczaka nacinamy nożem, w każde nacięcie wkładamy plaster pomidora i plaster mozzarelli. Wszystko skrapiamy oliwą wymieszaną z posiekanymi listkami bazylii. Podajemy z różnymi dodatkami. Ja podałam z mizerią i ziemniaczkami z wody, które polałam sosem, jaki otrzymamy z pieczenia piersi. Prosty i sycący obiad dla 4 osób. Czytaj więcej: Pieczone
Moja Delicjaoliwą wymieszaną z posiekanymi listkami bazylii. Podajemy z różnymi dodatkami. Ja podałam z mizerią i ziemniaczkami z wody, które polałam sosem, jaki otrzymamy z pieczenia piersi. Prosty i sycący obiad dla 4 osób. The post Pieczone piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjaużyciem orzechów, które mam nadzieję Was zaskoczą Zobaczcie też: Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię Sakiewki z kurczaka z orzechami BLOG: http://osmykolorteczy.blog.pl/ Ciasto Ferrero Rocher BLOG: http://mysweetworld.pl/ Wieprzowina w słoiku z orzechami włoskimi BLOG: http://magicznyskladnik.pl/ Sos mole czy meksykański sos z czekoladą BLOG: http://www.jadlonomia.com/ Snickers krem BLOG: http://smakowitykasek.pl/ Strucla orzechowa BLOG: http://www.everycakeyoubake.pl
Kuchnia Bazylii