kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:361/1024)

Naleśniki zapiekane z kurczakiem 778

przygotowaniu i wygodne, gdyż nie trzeba myć fury garnków ;) Dzisiaj mam do zaproponowania naleśniki zapiekane z kurczakiem.  Składniki 10 naleśników 2 piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 5 - 6 dużych pieczarek 1 łyżka sosu worcestershire 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki śmietany creme fraiche ( można zastąpić łyżką gęstej kwaśnej śmietany i łyżka słodkiej śmietany 36%) (adsbygoogle(...)mozzarella 1/2 szklanki tartego sera cheddar 2 łyżki majeranku Kurczaka gotujemy. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, podsmażamy na patelni. Wyłączamy gaz. Ugotowanego kurczaka kroimy w drobna kostkę, dodajemy do cebuli i pieczarek, dodajemy sosy, ketchup, śmietanę, majeranek, doprawiamy pieprzem. Farsz nakładamy na środek naleśników i zawijamy jak krokiety. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy rozkruszonym serem mozzarella i cheddarem

Delusional Trine
Kurczak w glazurze teriyaki 203

włożyć do piekarnika, który włączy się automatycznie. :) Pieczenie: Temperatura - 200ºC (najlepiej z górną grzałką i termoobiegiem) Czas - 1 godzina Kurczaka pieczemy bez przykrycia. Po wystawieniu powinien być upieczony i chrupiący oraz gotowy do obtoczenia w glazurze. Glazura teriyaki: pół szklanki sosu sojowego 2-3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki miodu 1 łyżka ziaren sezamu Jeśli macie ulubiony sos teriyaki(...)dokładnie mieszamy.   Zagotowujemy całość i mieszamy do momentu aż całość nie odparuje i nie zgęstnieje. Kontrolujcie smak sosu, być może wystarczą tylko 2 łyżki brązowego cukru, ja dodałam nieco więcej. Gdy glazura już zgęstnieje wrzucamy do niej kawałki kurczaka, dokładnie w niej obtaczamy i podgrzewamy przez chwilę. Pod sam koniec posypujemy całość sezamem i ponownie obtaczamy w glazurze

Cooking Monster
Złoty, soczysty, pikantny kurczak - przekąska do piwa jak znalazł 196

zakąski. Mózg wewnątrz czaszki krzyczy "nakarm mnie, łobuzie!", dodając "PS, preferuję mięso". Będąc w domu można przygotować się na to druzgoczące ssanie i przygotować sobie soczyste kawałki kurczaka w pikantnej panierce z sosem czosnkowo - szczypiorkowym . Ha! Można tym nawet nakarmić kilka osób z piwnej kompanii. Lokalni są fajni Bardzo chwalę sobie lokalnych, małych producentów, wytwórców. Ich przedsiębiorczość owocuje(...)mieszanek popularnych marek, w których składzie znajdziecie glutaminian sodu i inne paskudztwa. Kwestia wyobrażenia sobie jak dana mieszanka będzie komponować się z naszym produktem. I ot to cała filozofia. Kurczak w złotej, pikantnej panierce jak znalazł do piwa Pokroić kurczaka w kostkę, przełożyć do pojemnika i zalać maślanką. Trzymając w maślance kurczaka przez godzinę nie musimy go chować do lodówki

Right Behind The Kitchen
TAJSKI KURCZAK Z WARZYWAMI I MAKARONEM RYŻOWYM 194

makaronem. Makaronów, które używa się w kuchni tajskiej jest wiele. Każdy jest smaczny :)). ~~SKŁADNIKI~~ filety z piersi kurczaka 2 szt. warzywa mrożone lub świeże 250 g. ( np. brokuł, kalafior, marchew, papryka )  pieczarki 4-5 szt. mała cebula 1 szt. sos sojowy ciemny(...)łyżki pieprz do smaku bulion warzywny 1 szkl.  makaron ryżowy 1 op.  natka pietruszki lub kolendra do posypania olej ryżowy 2 łyżki ~~METODA ~~ Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Zalać sosem sojowym. Wymieszać i odstawić na 30 minut.  Warzywa odmrozić. Pieczarki i cebulę obrać. Pokroić w cienkie plasterki. Patelnie ( najlepiej woka ) rozgrzać. Wlać olej ryżowy

Kuchnia Paulettes
Tortilla z kurczakiem i warzywami a'la kebab 135

rzepakowy przyprawa do kebaba 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 sałaty lodowej 2 średnie pomidory 1/2 zielonego ogórka Sos: 180 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku duża szczypta chilli sól, pieprz WYKONANIE Dzień wcześniej lub rano: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w nie za grube paski. Następnie przełożyć do miski, polać obficie olejem i posypać mocno przyprawą(...)czym podgrzać z obu stron na rozgrzanej patelni (nie za długo, bo będzie zbyt krucha i może się łamać). Mięso z kurczaka przełożyć na patelnię i przysmażyć z obu stron, aż nie będzie surowe. Każdą tortillę posmarować odrobiną sosu, ułożyć kawałki sałaty lodowej, pomidor, mięso, papryki i ogórek. Skropić całość sosem i zawinąć. Spód tortilli obwiązać folią aluminiową

Passions hobbies life
Pałki pieczone w cebuli 174

Składniki: 500 g pałek z kurczaka 200 g cebuli 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz ostry sos chili ocet balsamiczny maggi przyprawa do kurczaka czosnek granulowany Przygotowanie: Pałki … Czytaj dalej Pałki pieczone w cebuli

czarrna od kuchni
Królik duszony w sosie z pieczarkami 105

Królik duszony w sosie z pieczarkami , to przepyszne danie w przepysznym sosie. Sosu jest tak dużo, że wykorzystujemy go do uduszenia w nim piersi z kurczaka na drugi dzień (no chyba, że sos zostanie pochłonięty przez domowników – Mąż, wręcz łyżką go wypijał 🙂 ). Dzięki temu mamy dwa pyszne obiadki dla 4 osób. Do zrobienia sosu potrzebne jest jasne piwo oraz dwie

Moja Delicja
Jak upiec wiejskiego kurczaka , żeby był miękki i soczysty 243

domowych kogutków do uboju . Pyszne mięso , które jest tak aromatyczne ,że kupne kurczaki z masowych ferm nie zbliżają się nawet na kilometr do tej jakości . Sos przygotowany na bazie wywaru z wiejskiego kurczaka nie potrzebuje praktycznie nic , oprócz soli i śmietanki , a sam w sobie jest genialny w smaku i zapachu . Moi chłopcy uwielbiają to mięso i nie ma możliwości

Ogrodnik w podróży
Królik duszony w sosie z pieczarkami 142

Królik duszony w sosie z pieczarkami, to przepyszne danie w przepysznym sosie. Sosu jest tak dużo, że wykorzystujemy go do uduszenia w nim piersi z kurczaka na drugi dzień (no chyba, że sos zostanie pochłonięty przez domowników – Mąż, wręcz łyżką go wypijał :) ) . Dzięki temu mamy dwa pyszne obiadki dla 4 osób. Do zrobienia sosu potrzebne jest jasne piwo oraz

Moja Delicja
Sos pieczarkowy 3285

przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz pieprz i sól do smaku. Przemieszać. Zmniejszyć płomień, dodać śmietanę kremówkę oraz śmietanę 18%. Wymieszać, dusić do czasu aż sos zgęstnieje. Podawać, np. z makaronem i kurczakiem. Smacznego! Może zaciekawi Cię również artykuł: Pieczarki – obierać czy myć? The post Sos pieczarkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Nuggetsy z kurczaka 207

Ciekawy pomysł na inne podanie kurczaka. Nuggetsy z sosami. Można dodać też frytki i mamy dobry obiad. Sprawdzi się także jako przekąska. Polecam spróbować.       Składniki : * 2 filety z kurczaka * jajko * pół szklanki mąki pszennej * łyżka oleju rzepakowego * łyżka mąki ziemniaczanej * ulubione przyprawy - u mnie papryka czerwona mielona , przyprawa kebab , przyprawa do kurczaka po staropolsku * sól , pieprz Przygotowanie(...)Wlewamy olej i mieszamy dokładnie żeby na każdym kawałku kurczaka była panierka. Panierka jest mokra , ale taka powinna być. Smażymy kurczaka krótko z obu stron. Odkładamy na papierowy ręcznik żeby troszkę odsączyć tłuszcz z smażenia. Podajemy z ulubionymi sosami

Magiczne Życie Marty
Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym 104

Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym – to idealny dodatek do makaronów, czy ryżu. Sprawdzi się również idealnie jako sos do smażonej/pieczonej piersi z kurczaka i nie tylko! Polecam go jako dodatek do dań na wszelkie imprezy – gościom The post Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Serduszka drobiowe na smalcu 101

Podroby też są smaczne i czasem po nie sięgam. Serduszka z kurczaka mają delikatne, zwarte mięso. W sosie koperkowym, z dodatkiem warzyw smakują fantastycznie :-) Czas przygotowywania:  30 minut Ilość porcji:  4 Składniki: • 500 g serduszek z kurczaka • mały pęczek koperku • 200 g pieczarek • pół szklanki mleka • łyżeczką mąki • pół łyżeczki soli • 100 g domowego

AniaGotuje.pl
Udka pieczone w sosie paprykowo - czosnkowym - Test 157

zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek. Danie smakowało wybornie. składniki na 4 porcje 4 udka z kurczaka 1 łyżka oleju sól sos paprykowo - czosnkowy Reypol przepis Na patelni podsmażamy udka z niewielką ilością sosu paprykowo-czosnkowego . Następnie udka wkładamy do żaroodpornego naczynia ,polewamy sosem ,wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania