Natomiast ja zrobiłam je ze szczypiorkiem i porem. Takie kotleciki są świetną alternatywą dla kotletów panierowanych, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 500 g filetu z kurczaka 1 duże jajko kawałek pora (biała część około 10 cm) 1/2 pęczka szczypiorku 50 g żółtego sera 2 łyżki mąki 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej dijon 2 łyżeczki przyprawy(...)gyros lub innej przyprawy do kurczaka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę lub posiekać ostym nożem. Przełożyć do miseczki, dodać przyprawy. 2. Szczypiorek umyć, posiekać, przełożyć do mięsa. 3. Por przekroić na pół, pokroić w talarki i przełożyć do miseczki. Dodać jajko, majonez, musztardę, starty ser, mąkę. Całość ręką wymieszać
Danka Pichcipory wybierałam raczej całego kurczaka do pieczenia w piekarniku,w szczególności zaś unikałam dolnej części z nóżek kurczaka,uważając je za całkiem nieatrakcyjne.Całkiem niesłusznie,ponieważ w bardzo prosty sposób można z nich wyczarować pyszne danie.Wystarczy smakowita panierka i upieczesz je w piekarniku bez grama tłuszczu.Proste,szybkie i właściwie samo się robi.Tak przygotowany kurczak jest bardzo soczysty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zwykłego czosnku w ząbkach. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2,5 szkl. kolorowego makaronu (u mnie kokardki) 2 czerwone papryki 0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych 1 por 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Do smaku: sól pieprz czarny (najlepiej grubo mielony) ostra papryka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka(...)muszę go pilnować - na pewno się nie rozgotuje, a odpowiednio naparuje w gorącej wodzie. Paprykę kroimy w drobną kostkę/paseczki, ogórki w kosteczkę, por w cieniutkie półplasterki. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy czosnek niedźwiedzi, mięso z kurczaka, makaron i majonez z musztardą. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dokładnie mieszamy do połączenia składników
Kolorowy Przepisownikpierś kurczaka, przyprawa kebab/gyros, średniej wielkości por, duża papryka czerwona, puszka kukurydzy, sól, pieprz, łyżka oleju, majonez. Przygotowanie: Makaron kruszę, zalewam wrzątkiem, przykrywam i odstawiam. Kurczaka kroję w kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przyprawy gyros - krótko na dużym ogniu, często mieszam (ma być zarumieniony, ale soczysty w środku). Wykładam na ręcznik papierowy. Pora przekrawam wzdłuż, następnie kroję(...)cienkie paseczki. Paprykę kroję w kostkę. Kukurydzę osączam z zalewy. Makaron odcedzam, łączę z kurczakiem, warzywami i majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem
JejKuchniakurczaka-mieszanka przypraw orientalnych -czosenk-sól, oliwa z oliwek-3 łyżki mleka-winegret pomarańcza+oliwa z oliwek -ziemniaki-marchewka-seler-bulwa-pietruszka – korzeń-por-ziarenka Słoneczne Pola od Ziarenkowo-sałata lodowa- Grana PadanoUmyj piersi z kurczaka, poporcjuj. Wlej oliwę z oliwe, wciśnij sporo czosnku , dodaj przyprawy jakie lubisz, u mnie orientalne . Wymieszaj, dolej 3 łyżki mleka. Natsępnie włóż do lodówki(...)godzinę. Wyciągnij, dodaj łyżkę, dwie sosu winegret pomarańcza +oliwa z oliwek, posól. Wymieszaj i do lodówki na noc. Na drugi dzień przygotuj ziemniaki, marchewkę, seler, pora,pietruszkę i łącznie z kurczakiem włóż do posmarowanej masłem brytfanny . U mnie brytfanna TOSCANA od Florina, bo ja muszę mieć pewność, że wyjdzie i że jak się zapomnę, to się nie spali.Wymieszaj
Z Kuchni Do KuchniSałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmie Wam przygotowanie i podsmażenie kurczaka bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sezonu na młode warzywa:). Pachnie wiosną i jest miłą odmianą po typowo zimowych, cięższych zupach. 1 udko z kurczaka 1/2 kalafiora 1/2 młodej kapusty 2 młode marchewki 1 pietruszka 2 łodygi młodego selera naciowego 3 młode ziemniaki 1 młody por 1 pęczek koperku sól, pieprz, vegeta 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę skrobiemy, wraz(...)porem i selerem naciowym kroimy w plasterki. Ziemniaki skrobiemy lub dokładnie mujemy i kroimy w kostkę, koperek siekamy. 2. W dużym garnku gotujemy udo z kurczaka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy por, seler naciowy, marchew, pietruszkę i koperek. Gotujemy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i kalafior. Gotujemy jeszcze 15-20 minut do miękkości warzyw. 3. Zupę doprawiamy do smaku
Szefowa kuchniSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 zielony liść pora, 1 długi kabanos dębowy, 1/2 marchewki, pieprz, sól, ognista mieszanka przyprawa, 1 jajko, do obtoczenia: bułka tarta. Przygotowanie: Każdą pierś kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na duży kotlet. Przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora
Aga w kuchnioraz ugotowany na sypko ryż. Danie szybkie do wykonania, kremowe, delikatne i bardzo smaczne. Polecam:) 3-4 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 szkl. oleju 1 łyżka miodu 3 łyżeczki musztardy tymianek (u mnie zarówno suszony jak i świeży) 3 pory 350 ml kremówki (lub więcej jeśli pory są duże) sól, pieprz zioła prowansalskie kilka suszonych śliwek Umyte i osuszone(...)śliwki, oraz kilka gałązek posiekanego tymianku. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, podsmażamy zamarynowane mięso. Sos łączymy z usmażonymi paseczkami kurczaka. Podajemy z ryżem. Uwagi: Jeśli ktoś nie lubi mięsa z posmakiem musztardy, można kurczaka w całości zamarynować w przyprawie do gyrosa. Ja zazwyczaj przygotowując to danie dzielę mięso na dwie nierówne części i większą część marynuję
Smaki Na TalerzuDzień dobry!Witam Was w ten grudniowy poniedziałek, który wygląda jak piękny letni dzień, słońce świeci, niebo jest w pięknym błękitnym kolorze, aż chce się żyć
Pora coś zjeśćktóre od razu wylądowały w sałatce. W sumie jakoś długo nie zastanawiałam się nad dodatkami. Por, kukurydza i natka i włala! Składniki: 5 wędzonych skrzydełek z kurczaka pół puszki kukurydzy biała część małego pora pół szklanki ryżu (ja użyłam parboiled) 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka natki pietruszki sól pieprz Ryż gotujemy al dente, odcedzamy(...)miski. Skrzydełka obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do ryżu. Dodajemy do tego kukurydzę, pora pokrojonego w półplasterki, majonez, jogurt i natkę. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Sałatka z ryżem i wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovysmaku, lekko słodkawy i pięknie na heban barwi skórkę. Dodajemy dwie łyżeczki przyprawy pięć smaków, wszystko razem mieszamy (na syrop z agawy jeszcze przyjdzie pora). Imbir razem ze skórką kroimy w plastry. Kurczaka od wewnątrz osypujemy pozostałą łyżeczką przyprawy pięć smaków. Wlewamy marynatę do zamykanego worka z grubej folii, do kurczaka wkładamy 1/3 plasterków imbiru, resztę dodajemy do worka(...)zostało w worku przelewamy do rondelka lub na małą patelnię. Dodajemy syrop z agawy i podgrzewamy do zagotowania – kończymy z sosem, którym będziemy kurczaka smarować w czasie pieczenia żeby zamknąć pory jego skóry i zachować wilgotność mięsa. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Kurczaka (można go związać dla równego pieczenia) wkładamy piersiami do góry
Karo in the KitchenSkładniki: 2 filety z kurczaka 1 cukinia 1 por 1 papryka czerwona 1 mała cebula czerwona 5 łyżek kukurydzy z puszki 150 g sera żółtego 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz czarny, papryka mielona ostra i słodkiej 1 jajko 5 łyżek mąki Wykonanie: Cukinię myjemy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku. Filety(...)kurczaka myjemy, kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy cukinię, kukurydzę, pokrojona w kosteczkę paprykę oraz cebulę. Por przekrawamy wzdłuż, kroimy i piórka, ser trzemy na tace o grubych oczkach, dodajemy wszystko do pozostałych składników. Przyprawiamy, dodajemy przeciśnięty czosnek, mąkę, majonez, jajko, mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, łyżką kładziemy na patelnię smażymy z obu stron
kgwjanczewofeta ok 150 g 1 por 1 ogórek świeży 2 ząbki czosnku 250 ml jogurtu naturalnego sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka kroję na małe części przyprawiam i dodaję sos sojowy następnie smażę. Do dużej miski wkładam jarmuż. Następnie ser feta drobno rwę albo kroję. Następnie drobno kroję pora. Dodaję rukolę. Ogórki kroję w kostkę(...)Kurczaka dodaję. Na samym końcu. W osobnym naczyniu robię sos tzatziki. Do jogurtu dodaję majonez, sól i pieprz. Świeżego ogórka trę na tarce.Czosnek wyciskam do sosu.wszystko mieszam. Polewam sałatkę. Całość mieszam. Wkładam do lodówki. Przed podaniem
Gotowanie Patkikurczaka. Reszta dodatków sama się znalazła :). Są chętni? :) Bo jest naprawdę smaaacznie! :) Składniki: 1 pierś z kurczaka podwójna 1 woreczek ryżu ugotowany wg przepisu ogórki konserwowe (np. te małe korniszonki z Lidla) 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała por 1 puszka kukurydzy sól pieprz jogurt naturalny mały 2-3 łyżki majonezu, np. Develey przyprawa curry pęczek koperku(...)kostkę, dodać łyżeczkę curry, sól i pieprz. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie usmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Do miski wrzucić ryż i ostudzonego kurczaka. Jajka, ogórki pokroić drobno w kostkę, por posiekać, kukurydzę odcedzić. Wszystko wymieszać z ryżem i kurczakiem. Majonez i jogurt wymieszać z płaską łyżeczką curry, szczyptą soli i pieprzu. Dodać posiekany koperek. Smacznego
Trufelkowo