fareast-language:EN-US;} Składniki: 300g dyni 300g fileta z piersi kurczaka 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 mała cukinia 1 duża czerwona papryka 2 pomidory 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka mleka kokosowego 2 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki cukru 1 cebula 1 łyżeczka czerwonej pasty curry lub pieprz cayenne do smaku 1 łyżeczka przyprawa kurkuma(...)łyżeczka przyprawa curry 2,5 szklanki bulionu 1 pęczek natki pietruszki olej do smażenia Przygotowanie: Na oleju podsmażyć pokrojone w kostkę mięso kurczaka wraz z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą, zmiażdżonymi ząbkami czosnku oraz pastą curry. Po paru minutach dodać suchą soczewicę, kurkumę, curry oraz cukier do smaku oraz pieprz cayenne. Cukinię i dynię pokroić w większą kostkę, paprykę
W garach u Gosiszaszłyków): 1 podwójny filet z kurczaka 3 małe cebule 1/2 bakłażana 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 7-8 pieczarek sól, pieprz curry, słodka papryka olej marynata: 1 łyżeczka … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem w azjatyckiej marynacie
czarrna od kuchniczerwona cebula 2 torebki ryżu 2 jajka 1Kostka rosołowa 2 łyżki słodkiej papryki Mąka 3-4 łyżki curry Olej do kotletów Olej musztardowy do ryżu, ale może być zwykły Sól woda Sposób: Kurczaka myjemy i przekrajmy na cieńsze kawałki Rozpuszczamy Kostkę w 3 łyżkach wody dodajemy paprykę Rozbijamy jajka i trzepiemy dodając(...)następnie paprykę i curry podlewamy trochę wodą następnie dodajemy ryż wszytko musimy wymieszać i ze sobą połączyć Gotujemy na małym ogniu około 5-10 min . W zależności jak ugotowaliśmy ryż (nie chcemy papki ) Chodzi o to żeby ryż był dalej sypki. Kurczaka musimy już tylko obtaczać
Viola cooks with passionorientalna- shoarma i pikantna- paprykowa. Każda z nich jest pyszna i wyjątkowa na swój sposób. Biała jest niezwykle delikatna i aksamitna, żółta pachnie orientalnym curry, a czerwona swoim ognistym kolorem mówi sama za siebie :) Kurczaki tak szybko zniknęły z rusztu, że niestety nie wszystkie udało mi się sfotografować. Koniecznie wypróbujcie przy najbliższym grillu - mięso doskonale smakuje z grillowanym chlebkiem(...)łyżeczce curry, kurkumy i słodkiej papryki marynata czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka papryki wędzonej słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 papryczka chilli ( z pestkami lub bez w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 2 łyżki ketchupu lub sosu barbecue SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Piersi z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Pozbyć się kostek
DefinicjaSmakukurczaka 2-3 łyżki sosu barbecue Fanex 1/2 łyżeczka chili sól dodatkowo: 1 mała cukinia 2-3 małe cebulki 1 czerwona papryka kilka pieczarek curry, sól, pieprz, słodka papryka, … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem w sosie barbecue
czarrna od kuchniwielkości małego palca) 1 łyżka mielonej trawy cytrynowej Czerwona pasta curry - u mnie 3 łyżki 3 duże ząbki czosnku 1 cebula Sok z połowy limonki sól, pieprz, papryka ostra- jeśli lubimy pikantną 2 łyżki oleju do smażenia Dodatkowo makaron ryżowy gruby Natka lub szczypiorek do posypania WYKONANIE Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę obsmażamy na oleju.Wyjmujemy i odkładamy(...)miseczki. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Bo bulionu dodajemy imbir, posiekane chili, sos sojowy i rybny, pastę curry, starty imbir, trawę cytrynową, pomidory z puszki i chwilę gotujemy ok. 15 min. Wrzucamy kurczaka, gotujemy jeszcze jeszcze ok. 10 min, żeby się nie rozgotował. Wlewamy mleko kokosowe. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą. Wyciskamy odrobinę
W kuchennym oknie EwySkładniki (na 2-3 porcje): 1 średniej wielkości filet z kurczaka 1 papryka czerwona Pół puszki lub cała puszka kukurydzy konserwowej Ok. 200 g makaronu muszelki (drobne) przyprawy: curry, sól ziołowa, papryka słodka, pieprz czarny i pieprz ziołowy, zioła prowansalskie – ilość wg upodobania, można też dodać inne przyprawy Kilka łyżek śmietany 12% lub 18% Łyżka majonezu (nie jest konieczny) Przygotowanie(...)Filet z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę, przełożyć do odpowiedniej wielkości garnka. Przyprawić wg upodobania pieprzem, ziołami, papryką i curry oraz odrobiną soli. Wymieszać. Dodać śmietanę, wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki na min. 30 minut. 2. Zagotuj wodę na makaron, lekko ją posól. Ugotuj makaron muszelki, uważając, by się nie rozgotował. Odcedzić na durszlaku i opłukać ciepłą
Anioszek w kuchnicukinia ok. 20 dkg * 100 ml wina białego wytrawnego albo półwytrawnego * 1 marchew * biała część szczypiorku bądź dymki * curry pasta 1/2 łyżeczki * curry w proszku (opcjonalnie) * sól, pieprz czarny * 1 łyżka masła Pierś z kurczaka pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Dodałam startą na tarce o grubych oczkach marchew i chwilkę razem przesmażyłam. Dosypałam ryż i podlałam
Pieprzyć z Fantazjącukinia ok. 20 dkg * 100 ml wina białego wytrawnego albo półwytrawnego * 1 marchew * biała część szczypiorku bądź dymki * curry pasta 1/2 łyżeczki * curry w proszku (opcjonalnie) * sól, pieprz czarny * 1 łyżka masła Pierś z kurczaka pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Dodałam startą na tarce o grubych oczkach marchew i chwilkę razem przesmażyłam. Dosypałam ryż i podlałam
Pieprzyć z Fantazjągarście liści szpinaku, 5 kawałków suszonych pomidorów, 2 łyżki sera mascarpone, 2 łyżki oleju rzepakowego (ewentualnie olej z pomidorów), 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka curry, sól, pieprz do smaku. Makaron ugotować al dente. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną pierś z kurczaka. Smażyć do zrumienienia mięsa. Do usmażonego kurczaka dodać
Moja kraina smakówKotanyi- same zioła bez zbędnych dodatków) - sól, świeżo mielony pieprz - chili (u mnie z młynka) - czosnek mielony (nie trzeba) - curry (opcjonalnie, nie jest to mus) dodatkowo: - ryż (u mnie 300g surowego) ugotowany wg tego przepisu lub makaron chiński, itp. Kurczaka kroimy na niezbyt duże kawałki. Obsmażamy z każdej strony na oleju kokosowym. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, posypujemy ziołami(...)tajskimi i czosnkiem mielonym oraz curry (gdy dajemy). Usmażone mięso przekładamy do innego naczynia. Na tej samej patelni smażymy mieszankę warzyw chińskich, doprawiamy solą oraz ziołami. Gdy odparuje z warzyw woda dorzucamy kawałki kurczaka. Dodajemy mleczko kokosowe. Całość zagotowujemy. Posypujemy chili (ja daję kilka przekręceń młynka), doprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku. Potrawa powinna być przynajmniej lekko pikantna (lub bardziej
Smaczne Zdrowechyba nigdy mi się nie znudzi. Zwykle przyprawiam ją bardziej "po polsku", tym razem jednak zdecydowałem się na azjatycki smak - dodałem curry, anyż, trawę cytrynową, cynamon, chilli i wino ryżowe. Składniki (dla 4 osób): 4 piersi kurczaka 250 g brązowych pieczarek 400 g dyni piżmowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 2 szklanki bulionu(...)łyżeczka mielonego 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 20 g mielonego curry szczypta chilli 50 ml wina ryżowego (Shao Xing) sól Sposób przygotowania: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle z dodatkiem oliwy. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek. Piersi kurczaka umyć, oczyścić z błon i pokroić w plastry w poprzek włókiem. Dodać do zeszklonej cebuli
W SMAKłyżeczki soli1-2 łyżki gęstej śmietany 18%pieprz ziołowy, papryka słodka, curry Farsz:100-150g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego1/2 połówki piersi z kurczaka2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów (najlepiej takiej, żeby się nie zwarzyła 2 ząbki czosnkumasło do smażenia sól, pieprz czarny,czosnek granulowanyprzyprawa do kurczaka Dodatkowo:karbowana sałata do dekoracji Ciasto:Z mąki, masła, jajka, żółtka(...)foremki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Do białka dodajemy po odrobinie pieprzu, curry i papryki słodkiej, roztrzepujemy, by pozbyć się grudek z przypraw.Wierzch każdej rurki smarujemy białkiem.Pieczemy w 190 stopniach 15-20 minut, aż się zarumienią.Farsz:Szpinak rozmrażamy. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę obtaczamy w przyprawie do kurczaka.Czosnek siekamy drobno i podsmażamy na maśle
Czerwona Porzeczkamożecie dodać więcej) Dodatkowo: 1 cebula duża 100-150 ml wody 2 łyżeczki pasty Tom Yum 2 szczypty bazylii azjatyckiej curry sól pieprz Ponadto: olej do smażenia (polecam sezamowy lub kokosowy , ale może być dowolny) Pierś z kurczaka należy umyć osuszyć, a następnie pokroić w kostkę i umieścić w misce. Dodać sos sojowy i obie papryki. Całość dokładnie wymieszać(...)się zeszkli. Następnie cebulę lekko posolić, podlać odrobiną wody i dusić (pod przykryciem) - do miękkości. Płyn musi całkowicie odparować. Wtedy należy dodać kurczaka i pastę Tom Yum. Całość smażyć przez 5-7 minut i doprawić do smaku (curry, bazylią, solą i pieprzem). W międzyczasie ugotować makaron - wg przepisu z opakowania. Po odcedzeniu i przelaniu zimną wodą - makaron przełożyć do zawartości
Di gotujepiersi z kurczaka duża garść świeżego szpinaku kilka suszonych pomidorów 1-2 ząbki czosnku olej do smażenia 1 łyżeczka przyprawy curry 1/3 szklanki śmietanki 30% sól, pieprz ugotowany al dente makaron Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać pieprzem, solą i roztartym czosnkiem. Wymieszać. 2. Mięso obsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, po czym dodać drobniej pokrojone
Kuchnia domowa Ani