Prawdziwe dania curry wymagają czasu . Spieszyłam się , a i składników był mały wybór. ale nic to- doprawione wyszły pyszne. Może mięsa to za dużo w tym
Buniabaje w kuchnikalafiora. Oryginalne, pachnące Azją i orientem szaszłyki. Czas przygotowania : Godzina marynowania Czas smażenia : 12-15 minut Liczba porcji : 2 Spośród mnóstwa rozmaitych marynat do kurczaka marynata z masła orzechowego, mleka kokosowego, limonki i curry jest jedną z najzacniejszych. Już samo jej przygotowywanie pobudza apetyt, bo podgrzane masło zaczyna pięknie pachnieć, a w połączeniu z mlekiem kokosowym tworzy połyskliwą, przyjemną emulsję(...)Jego przepisy zazwyczaj są łatwe do zrobienia, zawierają niewiele składników, a ostateczny efekt jest doskonały. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub 3 mniejsze, pojedyncze filety Sól i pieprz do smaku Marynata ½ szklanki masła orzechowego 1 łyżeczka curry lub pasty curry ½ puszki mleka kokosowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki lub cytryny Olej do smażenia Ryż
Niedzielny kucharzSoczysta, bardzo aromatyczna, lekko pikantna i wyrazista w smaku. Najlepiej smakuje podana z ryżem. Składniki: ok 500g piersi z kurczaka 10 g przyprawy curry, 1/4 łyżeczki imbiru (przyprawa), 1/4 łyżeczki chili (przyprawa), 1/4 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 2 łyąki oleju. Przygotowanie: Do oleju dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na 2-3 części w zależności od grubości
Lena GotujeJeśli zostały wam z obiadu kawałki pieczonego kurczaka to można je łatwo spożytkować, niż ponownie je odgrzewać i dojadać. Wystarczy mięso oderwać od kości, porwać na mniejsze kawałki i dodać do pysznego rozgrzewającego curry. Wszystko z zasadą, że nic w kuchni się nie może zmarnować. Do tego kilka składników, które zazwyczaj mamy w lodówce i można przenieść się do egzotycznych
Bernika - moj kulinarny pamietnikkalafiora. Oryginalne, pachnące Azją i orientem szaszłyki. Czas przygotowania : Godzina marynowania Czas smażenia : 12-15 minut Liczba porcji : 2 Spośród mnóstwa rozmaitych marynat do kurczaka marynata z masła orzechowego, mleka kokosowego, limonki i curry jest jedną z najzacniejszych. Już samo jej przygotowywanie pobudza apetyt, bo podgrzane masło zaczyna pięknie pachnieć, a w połączeniu z mlekiem kokosowym tworzy połyskliwą, przyjemną emulsję(...)Jego przepisy zazwyczaj są łatwe do zrobienia, zawierają niewiele składników, a ostateczny efekt jest doskonały. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub 3 mniejsze, pojedyncze filety Sól i pieprz do smaku Marynata ½ szklanki masła orzechowego 1 łyżeczka curry lub pasty curry ½ puszki mleka kokosowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki lub cytryny Olej do smażenia Ryż
Niedzielny kucharzwody. dodatki: - warzywa: sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka, pomidor, - ząbek czosnku, - łyżeczka soku z cytryny, - pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 450 g), - łyżka oleju (ok. 10 g), - przyprawy: curry, papryka słodka, papryka ostra, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Łączymy przesianą mąką z solą, rozpuszczonym masłem, gorącą wodą i wyrabiamy ciasto. 2. Ciasto zawijamy(...)kroimy w kostkę. 7. Przygotowujemy sos: łączymy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku z sokiem z cytryny, jogurtem, szczyptą soli i pieprzu. 8. Mięso z piersi kurczaka kroimy w drobną kostkę, marynujemy w oleju, curry, papryce słodkiej, ostrej, szczypcie soli, pieprzu i smażymy na patelni teflonowej. 9. Tortillę podgrzewamy. 10. Tortillę podajemy z kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym. Domowa tortilla
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachktóre świetnie łączy się z ananasem. Składniki: 150 g czerwonego ryżu 1/2 puszki ananasa czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy garść rodzynek por (biała część) filet z kurczaka 2 łyżeczki indyjskiego curry sól, pieprz 3 łyżki majonezu łyżka oleju Ryż zalać wodą i ugotować, soląc dopiero pod koniec (czerwony ryż gotuje się dłużej niż biały). Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakukurydza z puszki, do smaku sól, do smaku curry, do smaku papryka słodka mielona, 2 łyżki oliwa z oliwek, 2 łyżki tymianek posiekany Filet z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i curry, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą, smażymy, gdy zacznie nabierać koloru dodajemy pokrojonego w drobne krążki pora, przykrywamy patelnią i dusimy. Gdy kurczak będzie miękki, dodajemy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała500g filetów z piersi kurczaka 1 średnia cebula 1 puszka krojonych pomidorów 3 zielone papryczki chilli 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka curry 1 płaska łyżeczka imbiru 1 czubata łyżeczka pieprzu ziołowego sok z 1 cytryny Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy drobno. Papryczki rozcinamy na pół, oczyszczamy z nasionek i drobno kroimy
Gotuj z RumcajsemDzisiaj mamy dla Was curry pełne aromatu przypraw wraz z kurczakiem, ziemniakami i szpinakiem – na pewno posmakuje każdemu :) Składniki na curry
Kuchenne Wariacjesmacznie. Cudnie chrupiąca skórka normalnie jak kurczak z rożna . KURCZAK NA BUTELCE PIWA -Składniki : Kurczak 1 szt ( 1.800 g ) piwo 500 ml przyprawa do kurczaka bez glutaminianu AGNEX ( składniki : sól ,papryka, curry.......... ) czosnek 5 ząbków ziemniaki 1 kg KURCZAK NA BUTELCE PIWA - Wykonanie Kurczaka umyłam dokładnie , oczyściłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym . Z wierzchu natarłam kurczaka
Różowa kuchniaobjętościowo tyle co kurczaka)ciemne winogrona (objętościowo tyle co kurczaka lub więcej)1 puszka kukurydzymajonez lightodrobina soku z cytrynygarść rodzynkówcurry w proszkusól morskaświeżo mielony pieprz Pierś kurczaka gotujemy w osolonym wrzątku z łyżeczką curry (ok. 15 minut). Po wystygnięciu kroimy w kostkę (ok. 1,5 x 1,5 cm). Ziemniaki także gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości (15-20 minut(...)Winogrona kroimy w poprzek, wyjmujemy pestki, a potem przekrawamy jeszcze raz (powstaną ćwiartki). Do winogron dodajemy rodzynki, aby wchłonęły nadmiar soku (na ok. 15 minut). Następnie dodajemy kurczaka, ziemniaki i odsączoną kukurydzę. Dodajemy tyle majonezu, aby składniki się połączyły. Przyprawiamy solą, solidnie pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Sałatka musi odstać co najmniej dwie godziny, aby składniki się „przegryzły
Poezja smakujuż wspomniałam bardzo lubię kuchnię azjatycką, dziś moja własna koncepcja tajskiego curry. 2 piersi z kurczaka 1 limonka - otarta skórka i sok 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 cebula, drobno posiekana 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka brązowego cukru 1 mała papryczka chili 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka ziaren sezamu 200ml mleka kokosowego 1 czerwona papryka mini kukurydza
Codzienne Gotowanieproszku do pieczenia zasmażana kapusta: 900g kiszonej kapusty (nie do końca odciśniętej) duża czerwona cebula łyżka smalcu łyżka masła pieprz kurczak: 500g piersi z kurczaka łyżka masła łyżka oliwy z oliwek sól, czarny pieprz, curry pół średniej cukinii szklanka bulionu drobiowego Sposób przygotowania: Naleśniki: Wszystkie składniki ciasta poza białkami wkładamy do misy miksera i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczypta(...)kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć w kostkę. Na patelnię wlać łyżkę oliwy a gdy się ogrzeje dodać łyżkę masła. na tłuszczu podsmażyć pierś z kurczaka doprawiając solą, świeżo mielonym pieprzem oraz curry. Gdy białko się zetnie dodać pokrojona w kostkę cukinie i wlać szklankę buliony drobiowego. Gotować jeszcze około 8-10 minut. Na naleśniki wykładać warstwę kapusty
Pyry na Gaz