kurczak w curry - 2943 przepisów (strona:123/197)

Domowa wędlina drobiowa (prasowanka) 199

Domowa wędlina drobiowa (prasowanka) Składniki: - 600g ud z kurcząt  - 500g fileta z kurczaka - 3 łyżeczki przyprawy Natura Smak John (w składzie m.in.: cebula, papryka zielona i czerwona, czosnek, pieprz czarny, curry, marchew, pasternak, papryka słodka, cebula smażona, natka pietruszki, sól, cukier) - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej czerwonej papryki - 2 łyżeczki soli peklującej (u mnie: Peklosmaczek

Kuchnia co dnia
Zupa porowa z charakterem 143

mnie Blue Dragon 100-150ml śmietanki kremówki 2 serki topione typu bloczek o smaku śmietankowym 2 łyżeczki zielonej pasty curry 2 łyżki masła klarowanego Pęczek szczypiorku Biały pieprz, sól do smaku Dodatkowo na bulion: 1 podwójny filet z kurczaka z kością i skórą Włoszczyzna jak do rosołu Kilka kulek ziela angielskiego i liści laurowych Sól, pieprz Przygotowanie: Wcześniej ugotować(...)wnętrzu znajduje się dużo piasku, który później może nam chrzęścić w zębach. Pokroić go w cienkie plasterki i dusić na maśle do momentu aż zrobi się szklisty dodać pastę curry następnie podlać bulionem około 1,5litra.  Oczywiście ostrość zupy można dowolnie modyfikować, moja wyszła dość pikantna ale taką lubimy. Do wywaru z pora dodać serek topiony i pozwolić

W garach u Gosi
ZDROWA DOMÓWKA 176

suszonych pomidorów w oliwie kilka orzechów włoskich 1/2 łyżeczki papryki słodkiej melonej sól, pieprz Do obtoczenia: papryka słodka mielona curry sezam wiórki kokosowe Wykonanie: W garnku zagotowujemy 1 litr wody i rozpuszczamy w niej kostkę warzywną. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i wrzucamy do gorącego bulionu. Gotujemy do miękkości. Studzimy. Wystudzonego kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z kurczakiem w sosie porowo - śmietanowym 149

którego często wracamy.  SKŁADNIKI (dla 4 osób): 400 g makaronu świderki lub rurki 1 duża pierś z kurczaka (ok. 300 g) 1 por 1 cebula 50 g serka topionego pleśniowego 300 - 350 ml śmietanki 30 % 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego pieprz sól 2 łyżki oleju     Filet kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy(...)patelni rozgrzewamy pozostały olej i podsmażamy kurczaka wraz z cebulką przez ok 1 minutę, dość często mieszając. Dodajemy pora, zmniejszamy płomień, przykrywamy i smażymy na wolny m ogniu przez ok. 5 - 6 minut, co jakiś czas mieszając, aby całość ładnie zmiękło. Odkrywamy patelnię i zalewamy całość śmietanową masą. W razie potrzeby dodajemy szczyptę curry, pieprzu czy soli. Makaron odcedzamy

Kuchnia od dwojga
Czwartek: Kurczak w kuskusie i jarmużu 115

zawsze podajemy źródło), albo wariacje na ich temat. Piszemy o tym dlatego, że dzisiejszy przepis jest naprawdę pyszny:) Rzecz niby trywialna: kurczak z kaszą, ale wierzcie, że jest to absolutnie niebanalne danie. Wzięliśmy je ze strony Kevina Curry’ego , prowadzącego niezwykle popularny blog FitMenCook. Face jest naprawdę fit (i mocno przypakowany) i gotuje. I to jak! Już Wam kiedyś

Niedzielny kucharz
Kurczak garam masala 104

aromatu, pikantne, rozgrzewające. Smakowało nam bardzo, a zapach unosił się po kuchni cały wieczór. Przepis znalazłam tutaj . Składniki: dwie piersi z kurczaka 3 cebule 2 małe marchewki kawałek imbiru 3 ząbki czosnku pomidory z puszki 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 3-4 łyżeczki garam masala 400 ml mleczka kokosowego Danie przygotowujemy w dużej patelni lub w woku.  Cebulę(...)Podsmażamy cebulę, dodajemy pomidory, pokrojoną w plasterki marchewkę. Po chwili dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy pokrojonego w dość sporą kostkę kurczaka. Smażymy kilka minut. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i dusimy ok. 20 minut.  Podałam z ryżem, podczas gotowania dodałam szczyptę kurkumy i ryż miał piękny żółty kolor. Mmmm Pycha

Na moim talerzu
Kurczak garam masala 255

Uwielbiam polską kuchnie, ale staram się też próbować nowych smaków. Kupiłam organiczną, w stu procentach naturalną, przyprawę garam masala. Przyszedł czas na jej użycie przeszukałam przepisy

NA MOIM TALERZU
Pikantny kurczak zapiekany w pomidorach 139

zrobię kurczaka jeszcze raz i podmienię zdjęcie. Dlatego musicie mi uwierzyć na słowo, było pysznie. Składniki: 8 podudzi z kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów (krojonych) 3 łyżki oleju 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka cukru sól pieprz Podudzia umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, ketchup, olej, curry, cukier, sól

O kuchni z uczuciem
Zupa tajska - Mój #1 !!! 206

łyżeczka pasty chilli1 papryczka chilli2 piersi z kurczaka lub 6 krewetek tygrysichwarzywa opcjonalnie( fasolka szparagowa, marchewka,groszek)1 i 1/2 szkl bulionusok z limonkikolendraolejTrawę cytrynową kroimy na mniejsze kawałki ( 1-2 cm). Galangal lub imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy.W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy kawałki trawy i galanalu. Dodajemy pastę curry. Dobrze mieszamy i chwilę podsmażamy.Sos rybny rozrabiamy

Olikowa kuchnia
Domowe hamburgery z kurczakiem 185

pomidorki koktajlowe 4 plasterki sera (większe) pierś z kurczaka 2 plasterki boczku wędzonego bądź gotowanego serek kanapkowy przyprawy Wykonanie: Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Do  miski dać trochę miodu, łyżeczkę oliwy, łyżeczka: słodkiej papryki, pieprzu, oregano, curry) razem wymieszać i wrzucić nasze piersi i dokładnie obtoczyć. Do lodówki przynajmniej na godzinkę. Następnie  nasze piersi obwinąć boczkiem i smażymy(...)kanapkowym. Na dolną część bułki kładziemy liść sałaty. Duży plasterek sera kroimy na 4 części. Pomidorki kroimy na plasterki i układamy na sałacie, potem mały plasterek sera. Następnie kawałek kurczaka, potem znowu kawałeczek serka. Wszystko nakrywamy górną częścią bułki. Hamburgery układamy na blachę do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy 15-20 minut. Uważamy aby nie podpiec za bardzo

Moje pyszne gotowanie
Domowa shoarma z kurczaka 196

domową shoarmę z kurczaka, tylko pamiętajmy, że pracę rozpoczynamy dzień wcześniej od zamarynowania mięsa. Domowa shoarma z kurczaka 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka curry w proszku 3/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki imbiru w proszku 1/4 łyżeczki kurkumy(...)mięso i dokładnie wymieszać, aby każdy kawałeczek pokryty był przyprawą. Naczynie przykryć folią aluminiową i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia, na niedużej ilości rozgrzanego oleju usmażyć kawałki kurczaka. Podawać z frytkami lub bułką pita i surówką

Posadzone i zjedzone
ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM I KASZĄ KUSKUS 138

wody Sos 15 dag sera żółtego tartego cheddar (lub innego) 250 ml mleka 1 łyżka pasty curry tikka masala ( można innej) Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego PRZYGOTOWANIE:  Kurczaka myję, kroję w kostkę, doprawiam a następnie przekladam do garnka o grubym dnie i smażę na rumiano. Dolewam

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania