Lekkie i smaczne kąski z kurczaka w chrupiącej panierce z ciasta graham i sezamu. Alternatywa dla domowego fast foodu. Tym razem w zdrowej wersji. 600 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa Ostra czerwona papryka Cząber Ciasto: 2 jajka 3 łyżki mąki graham Sól Pieprz Sezam do obtoczenia Filet z piersi kurczaka kroimy w większe kawałki. Przyprawiamy przyprawą
VioletoweKucharzenieDziś zapraszam na prostą tartę, do ktorej przygotowania wykorzystałam gotowe ciasto francuskie. Tarta ze szpinakiem i kurczakiem z dodatkiem mozzarelli może być daniem głównym, lunchem lub po prostu przekąska. Smakuje także dzieciom, a ponieważ jest bardzo łatwa w przygotowaniu, na pewno Wasze pociechy chętnie Wam pomogą w gotowaniu. Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Proporcje na formę o wymiarach(...)patelni na rozgrzanym tłuszczu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Boki i dno wysmarowanej tłuszczem formy wykładamy częścią ciasta, resztę ciasta wykorzystamy do zrobienia kratki. Na ciasto wykładamy szpinak, na niego układamy podsmażonego kurczaka. Jajka wbijamy do miski i dokładnie mieszamy z pokrojoną w kostkę mozzarellą, solimy i pieprzymy. Masę wylewamy na tartę. Z ciasta, które nam zostało wykrawamy paski
Kulinarne przygody GatityDzisiaj mamy dla Was kolejną propozycję na danie z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Pyszny i soczysty kurczak faszerowany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim
Kuchenne Wariacjekurczaka-jedna czerstwa bułka-jedna cebula-2-3 ząbki czosnku-2 jajka-przyprawa barbecue-przyprawa warzywnaĆwiartki z kurczaka gotujemy jak na rosół - przepis na galaretkę z kurczaka. Składniki na ciasto w zależności od upodobań znajdziecie na naszym blogu:-ciasto makaronowe w przepisie na makaron domowy-ciasto pierogowe w przepisie na pierogi z grzybami Na patelni szklimy(...)czosnek. Mięso z łopatki i obrane mięso z ćwiartek kurczaka, marchewkę oraz namoczoną ,odciśniętą bułkę i zeszkloną cebulę z czosnkiem mielimy przez maszynkę. Dodajemy jajka i przyprawiamy barbecue oraz warzywkiem. Wszystko mieszamy, uzyskując farsz. Pierogowe lub makaronowe ciasto dzielimy na części. Każdą z części ciasta rozwałkowujemy
Maminek kulinarnysłodkiej papryki 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu płaska łyżeczka proszku do pieczenia szklanka wiórków kokosowych Oraz: łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 piersi z kurczaka ręczniki papierowe olej do smażenia Ze składników robimy ciasto, bez dodawania kokosu. Odstawiamy na 10 - 15 min aby sobie odpoczęło. Mięso kroimy na paski, lekko rozbijamy. To bardzo istotne, raz ciasto się lepiej trzyma
Dieta moja pasjaświecie! Składniki pizzy możemy dodać według swoich upodobań. Podstawą jest ciasto drożdżowe, sos pomidorowy i oczywiście ser. W dzisiejszej odsłonie zapraszam na pizzę wieloskładnikową z kurczakiem, pieczarkami i warzywami. Spód do ciasta, aby było troszkę zdrowiej to dodałam do niego mąkę pełnoziarnistą. Składniki na 2 duże blaszki: ciasto: mąka pszenna 2,5 szklanki, mąka pełnoziarnista 2 szklanki, oliwa(...)słoiczka, zioła prowansalskie do posypania, olej do posmarowania blaszek, Sposób przygotowania: Składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 h, W tym czasie możemy przygotować pierś z kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę i smażymy. Przyprawiamy do smaku solą pieprzem i słodką papryką
kulinarne odsłony patiIlość: 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 1 pojedyncza pierś z kurczaka – groszek mrożony Bonduelle – połowa średniej cukinii – ser feta lub ser kozi – szpinak liście – 1 jajko – 2 łyżki śmietany 12% – 2 ząbki czosnku – przyprawy: kurkuma, curry, sól, pieprz cayenne Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy(...)samej patelni podsmażamy chwilę szpinak. 4. Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto, a następnie układamy pokrojoną w plasterki cukinię i kurczaka. Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 15min. Po tym czasie wyjmujemy ją, umieszczamy na niej pozostałe składniki – groszek, szpinak i ser. Wkładamy
Podwójnaporcjanadzieję, że jest z czego wybierać. Pod każdym zdjęciem znajduje się opis, klikając w niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Brokuły w cieście __________________________________ #2 Pieczywo czosnkowe __________________________________ #3 Pieczone ziemniaczki __________________________________ #4 Szaszłyki z kurczaka i indyka(...)pieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety z serem i pieczarkami __________________________________ #12 Tortilla
Kolejny blog o gotowaniusię go z wielkim apetytem. A jak to u mamy, dostałam porządną torbę prowiantu, w tym jeszcze załapałam się na taki zestaw w cieście francuskim :) Składniki ciasto francuskie 2 piersi z kurczaka 6 plasterków sera żółtego pół opakowania szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka masła 1 jajko Sposób przygotowania Piersi z kurczaka oczyścić. Pokroić na mniejsze(...)przez praskę 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Ciasto francuskie pokroić na 6 prostokątów. Na boku każdego z nich położyć kawałek piersi z kurczaka, szpinak i plasterek sera żółtego. Przykryć ciastem, docisnąć widelcem boki (ma powstać taka poduszeczka). Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok. 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
pink envelopePierożki , paszteciki , wszelkiego rodzaju kapuśniaczki – uwielbiam! Zwłaszcza takie świeże, prosto z piekarnika, jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna(...)sól – 1 łyżeczka * oliwa z oliwek – 1 łyżka * chili, czarnuszka, kurkuma + jajko do posmarowania FARSZ: * filet z kurczaka – ok. 400 g * cebula – 2 szt * czosnek – 3-4 ząbki * jajo – 2 szt * sól, pieprz, papryka * pestki dynii SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Świeże drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mąki i letnim mlekiem. Odstawiamy na ok 15 minut. Resztę mąki
Ostra na SłodkoPierożki , paszteciki , wszelkiego rodzaju kapuśniaczki – uwielbiam! Zwłaszcza takie świeże, prosto z piekarnika, jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna(...)sól – 1 łyżeczka * oliwa z oliwek – 1 łyżka * chili, czarnuszka, kurkuma + jajko do posmarowania FARSZ: * filet z kurczaka – ok. 400 g * cebula – 2 szt * czosnek – 3-4 ząbki * jajo – 2 szt * sól, pieprz, papryka * pestki dynii SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Świeże drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mąki i letnim mlekiem. Odstawiamy na ok 15 minut. Resztę mąki
Ostra na SłodkoSkładniki ciasto z tej strony musztarda pierś z kurczaka pocięta w plasterki żółtko woda Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C termoobieg ,lub 200 ° C normalnie. Wyciągnąć ciasto z lodówki ,podzielić na pół. Jedna część rozwałkować w kształcie koła ,pociąć na 16 równych części .Każdą część posmarować musztardą -u mnie Bawarska- położyć kawałek surowego kurczaka i zwinąć jak rogalik. Umieścić
w mojej kuchniczym nakłuwamy placek widelcem, by podczas pieczenia nie robiły się bańki powietrza. Tak przygotowaną blachę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach. Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu. Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni(...)możemy się ich pozbyć, a czasem powodują zakalec. Ugotowanego ziemniaka kroimy w drobną kostkę, podobnie jak zdjęty z patelni brokuł. Składniki wykładamy na formę z ciastem. Następnie dodajemy usmażoną pierś z kurczaka. A na wierzchu układamy plastry cukinii. Całość zalewamy kilkoma łyżkami śmietany z jajkiem oraz przyprawami. I wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 40 min. Gdy wierzch tarty
Taste Of My DayJakoś na blogu ostatnio zrobiło się strasznie słodko ;) Żeby nie było, że blog ma tylko przepisy na ciasto, dzisiaj proponuję Wam pieczone drożdżowe pierogi z kurczakiem, cebulką, groszkiem i parmezanem. Coś pysznego! Smaczne zarówno na ciepło (ale kto by chciał jeść coś ciepłego w takie upały ;)) jak i na zimno (ta opcja lepiej do mnie dzisiaj przemawia ;)). Wystarczy dorobić(...)nich ulubiony sos i przekąska gotowa. Pierogi sprawdzą się zarówno na jakiejś domowej imprezie czy na pikniku. Polecam z czystym sumieniem! 'pieczone drożdżowe pierogi z kurczakiem, cebulą, groszkiem i parmezanem' Składniki: * ciasto: - 25g świeżych drożdży - 1,5 łyżeczki cukru - 2,5 szklanki mąki pszennej - duża szczypta soli - 125 ml mleka + 2 łyżki - 50g masła - 3 żółtka + 1 jajko * farsz
CookYourselfPonieważ kuchnia marokańska bardzo nam przypadła do gustu i zebrało się nam na wspomnienia, więć na naszym blogu o Arabii Saudyjskiej , możecie też obejrzeć fotorelację z
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata