My Blueberry Corner by "jagodzianka" Szybka potrawa w chińskim stylu. Lubię od czasu do czasu pozwolić sobie na danie, przy którym się zbytnio nie napracuję. …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sajgonki to taki wschodni fast food. Pierwszy raz usmażyłam sajgonki gdzieś na początku lat 90-tych. Wtedy pojawił się w sklepach
My Blueberry CornerWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na najlepsze skrzydełka! W marynacie z miodu, ostrej papryki, ketchupu i sosu sojowego. W smaku są
Marta GotujeGrilla czas zacząć! Chociaż pogoda na weekend majowy jest średnia, grilla zrobiliśmy w domu ...elektrycznego ;-) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a
królestwo garówSponsorem tego tygodnia jest… nie jedna literka, a całe słowo. CURRY. Dokładnie tajskie zielone. A jeszcze dokładniej, ze świeżo kręconej domowej, zielonej pasty curry. Zaczęło
slodkokwasnaplKiedyś wspominałam, że nie robię leczo bo mi nie warto - dla siebie samej. Do tej pory bazowałam na leczo Mamy bądź Teściowej. Ostatnio kiedy je jedliśmy
Kuchnia po mojemu... nawet i w żałobie. Święta zbliżają się wielkimi krokami. Wprawdzie dla mnie są w tym roku zupełnie zbędnym elementem kalendarza i skoro nie ma już z
Kuchnia po mojemuUwielbiam sos tysiąca wysp. Często przygotowuję go do sałatek, zapiekanek czy pieczonego mięsa. Tym razem upiekłam w nim chrupiące skrzydełka. 1 kg skrzydełek Przyprawa do mięs
VioletoweKucharzenieNiniejszym sezon na szparagi uważam za otwarty! Polecam zupę, którą sama wymyśliłam, a jest odżywcza i naprawdę syta. W sam raz na obecną porę roku. Przepis
Przepisy AleksandryKolejna pizza. Tym razem z sosem nieco mniej tradycyjnym, ale tez powszechnie znanym. Dodatki do tego sosu też nie są niczym odkrywczym. Z całą pewnością pizza
Polska ZupaKto nie lubi soczystych skrzydełek pieczonych z warzywami? Przygotowując taki obiad w łatwy sposób można przemycić warzywa nawet dla tych, którzy ich nie lubią- szczególnie dla
VioletoweKucharzenieKolejne pieczone skrzydełka na blogu. Po nucie orientu z tego przepisu , dzisiaj zapraszam na "klasykę gatunku". Skrzydełka w sosie BBQ z dodatkiem miodu...polecam.
Gosia gotujeCzęsto nie wiem co zrobić z mięsem z rosołu, gdyż czasami moi domownicy jakoś nie przepadają za wyjadaniem mięsa z zup, ale nie lubimy jak cokolwiek
dom-agi.pl