Słodki sos chili to jeden z moich ulubionych sosów w kuchni orientalnej. Stosuję go zarówno do mięs, jak i do ryb. Połączenie ostrego chili z delikatnym
Ostra na SłodkoDziś znów zabieram Was w kierunku Azji – wiem wiem, lubicie to tak samo jak ja! Mam dla Was przepis na fantastyczne Tajskie czerwone curry z
Ostra na Słodkoprzystawka na wszelkie przyjęcia i imprezy. Mnie osobiście ta sałatka z zupką chińską bardzo pozytywnie zaskoczyła smakiem. Z innymi składnikami tworzy naprawę pyszne połączenie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 zupki chińskie 4 ogórki kiszone puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli 500g piersi z kurczaka 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany kwaśnej (18%) sól ,pieprz ,papryka czerwona
Olcia gotuje!najlepszym sosem>>> Sałatka jarzynowa z szynką konserwową i niesamowitym kremowym sosem>>> Sałatka jarzynowa z kurczakiem>>> Sałatka z łososiem i jajek na twardo>>> Sałatka z makaronem z zupek chińskich>>> Sałatka z suszonych pomidorów i szynki parmeńskiej>>> Pyszna sałatka śledziowa>>> Przepis
Moja Książka KucharskaSkładniki udka z kurczaka, 4szt ziemniaki, 500-700g cebula, 1 duża szt cebula czerwona, 1 duża szt przyprawa chińska, 1 opak tymianek, 1 łyżka bazylia, 1 łyżka bazylia świeża, kilka gałązek sól, 3 łyżeczki czosnek, 4-5 ząbków olej, 100ml Przygotowanie Dzień wcześniej marynujemy udka. Układamy w naczyniu, smarujemy olejem-około 50ml, obsypujemy przyprawą chińską i dwoma(...)oleju, dodajemy tymianek, suszoną bazylię oraz łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190st. W naczyniu żaroodpornym układamy udka z kurczaka, pomiędzy układamy ziemniaki z cebulą (wraz z marynatą). Na wierzch układamy gałązki bazylii. Pieczemy przez około godzinę, od czasu do czasu polewając mięso powstałym sosem
Gotowanie moimi oczamiprażonej cebulki Makaron 250 g Makaronu Chow Mein 250 g Mieszanki warzyw Chińskich np.mrożonych 1 łyżeczka oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki pieprzu Szczypta soli 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej 1 łyżka suszonej bazylii PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka myjemy a następnie przekładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy przyprawy,sos sojowy(...)miski a następnie zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy, pozostawiamy pod przykryciem ok 7 min. Makaron odcedzamy. Na patelnię wylewam ok 1 łyżeczki oleju rzepakowego a następnie dodajemy mix warzyw chińskich ja użyłam mrożonych. Dodaję przyprawy oraz sos sojowy. Mieszam. kiedy warzywa będą już chrupiące po ok 2-3 minutach dodaję makaron. Smażę całość co jakiś czas mieszając aż makaron będzie
Gotowanie Patkichyba chciałam sprawdzić jak smakuje, bo nigdy wcześniej nie miałam z nim do czynienia. Samego przecież nie zjem, a kurczak, soczyste pomarańcze i sezam od razu mi tu jakoś podpasowały. Domyślam się, że moja potrawa z typowo chińskim jedzeniem nawet nie ma co walczyć o miano lepszej, ale jako że prawdziwej chińszczyzny nigdy nawet chyba nie jadłam, to będę swoje
Kuchnia w czekoladziePrzyrządzenie tej potrawy zajmie Wam naprawdę niewiele czasu a smak zadowoli wszystkich miłośników kuchni chińskiej. Ja uwielbiam tę potrawkę, za prostotę i smak i bardzo często wracam do tego przepisu. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 500g mięsa z kurczaka (u mnie filety z piersi) – 1 duża papryka (u mnie około 200g) – 1 duża marchew (u mnie około 150g
Smaki Arminepreferencji osób dla których gotujemy. Bardzo dobry rosół azjatycki - składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 mała golonka wieprzowa 50 dag kości wieprzowych 3 lub skrzydełka lub podudzia z kurczaka makaron udon lub shiba lub ramen lub ryżowy - dostępne są m.in. w sklepie Kuchnie Świata grzyby shitake lub grzyby mun pocięte na paski 1 duży por 2 pietruszki kawałek selera(...)pędami bambusa, szczypiorkiem lub dymką, marchewką, wodorostami, jajkami na twardo, grzybami mun lub shitake, kiełkami fasoli. Ramen Shio - najbardziej zbliżony do swojego chińskiego pierwowzoru. To dość słony, jasny, żółtawy wywar gotowany na mięsie i kościach z kurczaka i wieprzowinie z dodatkiem warzyw (por, cebula, pędy bambusa) i wodorostów. Miso ramen jest najmłodszy z całej grupy, powstał na Hokkaido. Przyrządzany
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataspróbowanie. Mamy tutaj połączenie smaku słodkiego, kwaśnego, słonego i ostrego. SKŁADNIKI 1 cebula 3 ząbki czosnku 350 g piersi z kurczaka 1 plaster imbiru olej roślinny 2 łyżki sosu sojowego ciemnego świeżo mielony pieprz 450 g mrożonych warzyw chińskich 250 g makaronu ryżowego wstążki (u mnie dwa rodzaje) 120 ml sosu WOK Pad Thai (lub innego gotowego do Pad Thai
Passions hobbies lifeMakaron po chińsku z warzywami to szybkie i smaczne danie, które przygotujesz w jednej patelni. Składniki makaron chiński jedna średnia marchewka kilka różyczek brokuła kukurydza papryka czerwona kiełki fasoli mung cebulki dymki pierś kurczaka olej kokosowy nierafinowany (łyżka) sos sojowy o obniżonej zawartości soli sos teriyaki sos sweet chilli ząbek czosnku miód sól Przygotowanie Zaczynam od ugotowania makaronu, gotuje(...)około 2-3 minuty. Pierś z kurczaka kroje na małe kawałki i przyprawiam samą solą. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy. Wrzucam na patelnie kurczaka, po kilku minutach dodaje marchewkę żeby zmiękła. Po kolejnych kilku minutach dodaje zblanszowany brokuł, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę, kiełki i makaron. Zostawiam żeby się dalej delikatnie wszystko razem podsmażało. Przygotowuje sos w miseczce, wszystko
Wasze PrzepisyI znów zabieram Was do Tajlandii! ( taki, tak, wiem, że to lubicie! ). Mam dla Was przepis na swoją ulubioną zupę tajską – TOM KHA KAI. Niesamowicie
Ostra na Słodko400 g polędwiczek z piersi kurczaka 100 g makaronu z fasoli mung Radix-Bis lub ryżowy sól ziołowa Radix-Bis 1 cebula 2 marchewki
Gotowanie jest łatweDziś pyszny obiad dla wielbicieli kurczaka i chińszczyzny. Kurczak seczuański jest aromatyczny i smakowy, mięso jest soczyste i delikatne. Polecam danie na wrześniowy obiad, będzie idealne
Moje Małe Czarowanie