śmietanki wlewamy odrobinę sosu, mieszamy i wlewamy zahartowaną śmietankę do sosu. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy przyprawę tikka masala, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Na patelnię przesypujemy kurczaka. Sos zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem przez 5 minut, a następnie 5 minut bez przykrycia. Ryż kokosowy: 200 g ryżu basmati (może być zwykły) 1 dymka 1 puszka mleczka kokosowego(...)najwyższej półce piekarnika. Na raz pieczemy ok. 2-3 chlebki - w zależności od wielkości blachy. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 10-12 minut Po wyjęciu z piekarnika chlebki układamy na talerzu i przykrywamy ściereczką, by nie wyschły. Ostrość kurczaka jest równoważona przez aromatyczny kokosowy ryż, a resztki sosu możecie wyjeść maczając w nim mięciutki chlebek naan
Cooking Monsterstartych ziemniaków dodajemy pokrojone warzywa oraz podsmażonego kurczaka *** *** Dodajemy jajka oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i całość delikatnie przyprawiamy *** *** Dokładamy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Masę nakładamy w foremki do babeczek – wyszło mi 10 sztuk *** *** Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut *** *** SMACZNEGO
Blog z Apetytembydło cenionej rasy razza piemontese, a mięso jada się jako duszone w czerwonym winie, pieczone, opiekane na ruszcie lub duszone z innymi gatunkami mięsa, jako bollito misto . Nie brak też przepisów na cielęcinę, jagnięcinę, koźlinę, mięso z królików, kaczek, gęsi, kurczaków, kapłonów i gołębi. Bażant, kuropatwa, zając i sarna to ulubione gatunki dziczyzny i ptactwa. Z różnych(...)Padano DOP.Danie banalnie proste, ale majestatyczne, wykwintne, aromatyczne... Dynią zajęła się moja brytfanna Toscana od Florina. O niej dowiecie się TUTAJ RZUCIĆ OKIEM .Brytfanna wspaniale wydobywa smak duszonych, pieczonych i smażonych na niewielkiej ilości tłuszczu potraw. Ale po kolei... Składniki na oko- kuchnia włoska jest niekiedy na prawdę na oko i na smak -dynia -masło -cebula -czosnek -seler
Z Kuchni Do Kuchnipomysłem dla tych, którzy nie wiedzą co z nim zrobić. Takie kotleciki najlepiej podać z pieczonymi warzywami lub warzywami na patelnię. Oczywiście możecie dobrać do nich ulubioną surówkę czy też ziemniaki. Kotleciki smakują podobnie jak kotlety mielone. Zrobiłam je z mięsa z kurczaka, jednak można je przygotować także z wołowiny czy mięsa indyka. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka
Kuchnia BazyliiStarsze dziecko bardzo lubi "kurczaczka" więc dzisiaj danie specjalnie dla niego. Pyszne pieczone udka z dodatkiem ziół, czosnku i gruszek. Aromatyczne i mięciutkie. Doskonałe na obiad, u nas z ziemniakami, ale świetnie też smakują z ryżem czy kuskusem z warzywami. 4 udka z kurczaka kilka ząbków czosnku 2 gruszki sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka papryka ostra tymianek(...)gruszki pokroić na ćwiartki. Wszystko wymieszać z przyprawionymi udkami. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia można zdjąć pokrywę naczynia, aby skórka na udkach ładnie się podpiekła. Zamarynowane udka przed włożeniem do piekarnika Nasza propozycja obiadowa - z ziemniakami i kiszonymi ogórkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDawno nie piekłam tarty, postanowiłam więc nadrobić zaległości. Lubicie tartę brokułową? Ja bardzo! Tarta brokułowa z pieczarkami i szwedzkim serem västerbotten spełniła moje wszelkie oczekiwania. Västerbotten przypomina nieco cheddar. Jest ostry, mocno dojrzały…Lubię sery ze smakiem. Dlatego kupuję je wyłącznie w butikach z serami. Tam mogę spróbować ser, a przede wszystkim uzyskać jakąś rekomendację. Wchodząc do butiku(...)uwielbiają sery i tarty. Moją pierwszą tartę jadłam w Szwecji. Była to tarta z brokułami i kurczakiem . Lubicie wytrawne tarty? My bardzo, na obiad lub na kolację. Jest to danie, które można przygotować z resztek np. tarta z ziemniakami lub tarta hamburgerowa . Piekę tarty sezonowo. Przychodzi pora na szparagi, to oczywiście piekę tartę ze szparagami . Narobiłam Wam smaku na tartę
codojedzeniaprzecisnąć przez praskę.) Powstałą mieszanką dokładnie pokryć uprzednio umyte i osuszone kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka należy piec w rozgrzanym piekarniku około 60-90 minut w 180 stopniach. W międzyczasie mięso obrócić
Di gotujeMożna też podawać je ze słodko – pikantnym chipotle z mango, przygotować do nich grillowane warzywa, pieczone marchewki lub bataty, które świetnie się komponują z tym daniem. Jeśli szukasz prostych przepisów na dania obiadowe z drobiu to sprawdź też przepis na kurczaka w aksamitnym sosie z mango . Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy(...)Płatki rozsypuję na płaskim talerzu. 7 Polędwiczki wkładam do naczynia z naczynia z płynną masą a następnie obtaczam w płatkach. 8 Obtoczone polędwiczki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 9 Spryskuję polędwiczki odrobiną oliwy z oliwek i piekę w rozgrzanym piekarniku około 20 min. 10 Podaję z sosem majonezowo - musztardowym. 11 Smacznego! Wskazówki Przepis na sos majonezowo - musztardowy
Book of spellsUdka z kurczaka zamarynowane, a następnie upieczone w drobno startych jabłkach. Marynatę z jabłek przygotowałam na bazie cydru, dzięki czemu mięso jest soczyste, lekko kwaskowate. SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka 1 cebula 2 jabłka 1 szklanka cydru 1 łyżka miodu wielokwiatowego sól pieprz czarny szczypta cynamonu olej do smażenia Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną(...)marynatą jabłkową, wykładając ją na wierzch mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 1-1,5godz. Po upieczeniu odczekać 10min i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad , Zapiekanki Tagged: cydr , jabłka , kurczak
https:KKuchniaMniamkurczaki z codziennej nudy wybaw ! KURCZAK 2 piersi z kurczaka pieprz cytrynowy, sól przyprawa do kurczaka oregano 1/2 pomidorów z puszki Piersi marynujemy w przyprawach. W naczyniu żaroodpornym wykładamy pomidory z puszki, posypujemy solą i pieprzem. Na pomidorach układamy piersi i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp. 180 st. SALSA 1/2 pomidorów z puszki 1 żółta papryka(...)ugotowany ryż. Wszystko przyprawiamy curry, solą i pieprzem. PODANIE Do filiżanki wkładamy ryż z warzywami, a następnie filiżankę odwracamy na talerz. W ten sposób utworzą nam się "górki" ryżowe :) Kurczaka kroimy w paseczki, układamy je obok siebie i po środku polewamy salsą
Mój Smak na Życiekremowym serkiem Apetina i z paluszkami krabowymi. Wy możecie jednak popróbować innych smaków. Myślę, że świetnie wyjdą z kremowym serkiem z papają i curry oraz podsmażonymi w gyrosie kawałkami kurczaka. Grzanki podaj ę z sosem tzatziki. Jak się okazało, grzanki są świetne np. jako zakąska do piwa - więc polecam na przyjęcie, ale nie tylko - na kolację, na obiad. Ponieważ świetnie(...)smażę na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Krok 7. Na koniec układam wszystkie grzanki na blasze do pieczenia, wkładam do piekarnika nagrzanego do 180stopni i zapiekam przez 20 minut. Gotowe. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepisu na serowo-ziołowe nuggetsy z kurczaka
Moja Książka Kucharskaelastyczne ciasto 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 50 g drożdży 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 szklanki oleju ryżowego Farsz: 500 g piersi z kurczaka sól pieprz przyprawa do kurczaka papryka ostra mielona 4-5 łyżek oleju ryżowego 1 czerwona papryka 1 cebula biała 1 cebulka czerwona groszek konserwowy marchew konserwowa sałata lodowa Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu(...)każdą lekko rozwałkowuję i układam na dużej blasze od piernika wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewam do 250°C i wstawiam chlebki na 5-7 min. Upieczone wyjmuję i przekładam na deseczkę. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do salaterki. Przyprawy mieszam z olejem, zalewam paski mięsa, mieszam i odstawiam
Bea(u)ty kitchendodajemy posiekaną w kostkę paprykę i chwilkę smażymy. Rozkładamy ciasto francuskie na ciasto układamy starty ser mozzarella, usmażonego kurczaka, pieczarki z cebulką i papryką. Zawijamy warkocz lub rulon. Smarujemy wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem, posypujemy solą (można także posypać startym serem). Pieczemy w 180 stopniach przez 20 -25 min. Do czasu aż rolada zrobi się złota
MojaQchnia.plsosem truskawkowym: http://ugotowac.blogspot.com/2017/06/pieczona-piers-z-kaczki-podana-z-sosem-truskawkowym.html Deser czekoladowy (dietetyczny): http://ugotowac.blogspot.com/2016/07/deser-czekoladowy-dietetyczny.html ZESTAW 2 Karkówka z warzywami pieczona w rękawie: http://ugotowac.blogspot.com/2018/04/karkowka-z-warzywami-pieczona-w-rekawie.html Tort bezowy z kremem śmietanowym i musem truskawkowym: http://ugotowac.blogspot.com/2019/06/tort-bezowy-z-kremem-smietanowym-i-musem-truskawkowym.html ZESTAW 3 Ryż smażony z kurczakiem i warzywami (po chińsku): https://ugotowac.blogspot.com/2020/01/ryz-smazony-z-kurczakiem-i-warzywami-po-chinsku.html Rolada bezowa z kremem śmietanowym i malinami: http://ugotowac.blogspot.com/2016/09/rolada-bezowa-z-kremem-smietanowym-i-malinami.html
Ugotowaćpieczenia. Jesli danie chcecie zrobić na grilu, zamiast papieru użyjcie folii aluminiowej, albo zawincie skadniki w papiloty i pieczcie na aluminowych tackach. Patent wart wypróbowania. Jeśli nie macie ochoty na makaron upieczecie tylko filety z warzywami. Możecie też zrezygnować z kurczaka i zrobić pyszne spaghetti wegetariańskie. Składniki: 2 małe filety z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej
Niedzielny kucharzpieczenia. Jesli danie chcecie zrobić na grilu, zamiast papieru użyjcie folii aluminiowej, albo zawincie skadniki w papiloty i pieczcie na aluminowych tackach. Patent wart wypróbowania. Jeśli nie macie ochoty na makaron upieczecie tylko filety z warzywami. Możecie też zrezygnować z kurczaka i zrobić pyszne spaghetti wegetariańskie. Składniki: 2 małe filety z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej
Niedzielny kucharzRolada drobiowa z brokułem i serem może wystąpić w roli głównego dania obiadowego, jak i przekąski na stole. Smakuje tak
Kolorowy Przepisownikłyżeczka curry WYKONANIE: 1. Kurczaka osuszamy. 2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy w misce, dokładnie mieszamy. 3. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą, odstawiamy do lodówki pod przykryciem na całą noc. 4. Następnego dnia przekładamy mięso wraz z marynatą do pojemnika żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa w temperaturze 180*. 5. W trakcie pieczenia obracamy mięso żeby zrumieniło się z każdej
Dziś Ja gotujeRozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszaj w misce, sok z cytrusów i skórkę, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, musztardę, pokruszony rozmaryn i sól pieprz. Włóż ziemniaki na blachę, polej je sosem i wymieszaj dłońmi, aby sos był wszędzie. Podczas pieczenia od czasu do czasu potrząśnij blachą, aby nie przylepiły się ziemniaki i jeśli to konieczne, dodaj ciepłą wrzącą wodę
Rita creativeProsta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi
Niedzielny kucharzBardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszaj w misce, sok z cytrusów i skórkę, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, musztardę, pokruszony rozmaryn i sól pieprz. Włóż ziemniaki na blachę, polej je sosem i wymieszaj dłońmi, aby sos był wszędzie. Podczas pieczenia od czasu do czasu potrząśnij blachą, aby nie przylepiły się ziemniaki i jeśli to konieczne, dodaj ciepłą wrzącą wodę
RITA food channelSzparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oleju, czubata łyżeczka ostrej musztardy, łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu, łyżeczka soli, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam. Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu
JejKuchniasłodką paprykę i kumin - wszystko razem podsmażyć przez około 20 sekund, cały czas mieszając. Dodać pokrojoną pierś z kurczaka, przyprawić solą i wszystko razem udusić do miękkości. Na końcu dodać kukurydzę i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta francuskiego szklanką wycinać kółka lub nożem wykrawać kwadraty. Nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzegi
Codzienna kuchnia niecodziennaSZPINAKOWE Z DYNIOWĄ ZUPĄ! SPAGHETTI IDEALNE NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! SAŁATKA Z DYNIĄ PIECZONĄ! TARTA Z DYNIĄ I ŁOSOSIEM! KOPYTKA Z DYNI! DYNIOWO- TWAROGOWE KLUSECZKI Z KORZENNYM SOSEM! BROWNIE Z DYNI DWUKOLOROWE! NAJSMACZNIEJSZE! GRYCZANE NALEŚNIKI. KURCZAK Z CUKINIĄ W SOSIE DYNIOWYM! ZUPA KREM Z DYNI Z GRZANKAMI! LASAGNE Z BAKŁAŻANEM I SOSEM Z DYNI
SMYKWKUCHNIsól, pieprz, papryka wędzona, czosnek, pieprz ziołowy Wykonanie Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do mięsa z kurczaka. Przyprawiamy do smaku. Z tak powstałej masy lepimy klopsy oraz delikatnie obtaczamy je w mące. Piekarnik rogrzewamy do 180 stopni i pieczemy w nim klopsiki około 15-20 minut. W tym czasie pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Soli
Health-Fit-Lifeminuty. Pierś kurczaka kroję w kostkę. Szpinak myję. W misce mieszam ugotowany makaron, podsmażone szparagi, szpinak i pierś kurczaka. Całość solidnie doprawiam solą, pieprzem i bazylią. Składniki przekładam do naczynia żaroodpornego i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zapiekankę piekę przez 35- 40 minut. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papajazgodnie z instrukcją opakowania. Naczynie do zapiekania smaruję oliwą, wykładam na dno ryż, na nim układam piersi z kurczaka, na nie por, i kawałki pokrojone pomidorów suszonych. Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika na 30 minut temp 190 stopni. W trakcie pieczenia można przykryć zapiekankę folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika polewam na wierzchu oliwą od pomidorów suszonych, posypuję natką
wesoła kuchniawkładamy do lodówki na kilka godzin do zamarynowania. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Każdą nóżkę kurczaka owijamy plastrem boczku, spinamy wykałaczką. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy winem, na wierzchu kładziemy drugą gałązkę rozmarynu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut, od czasu do czasu polewając powstającym sosem. Podajemy z ziemniakami/ryżem i/lub ulubioną surówką, posypane szczypiorkiem. Smacznego
My Culinary Artmyjemy i kroimy na pół. Wydrążamy część środka, robiąc miejsce na farsz. Do ziemniaków wkładamy przygotowany filet z kurczaka i kostki papryki, przykrywamy plastrem boczku i plastrem żółtego sera. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika, nastawiamy temp. na 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze - ok. 40 minut. Podajemy z sosem zrobionym
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno. Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski przyprawiamy
Maminek kulinarnykwadratów. Każdy kwadrat delikatnie rozciągamy w rękach i nakładamy łyżkę szpinaku, łyżeczkę ketchupu, kilka kawałków kurczaka oraz sera pleśniowego. Z tak przygotowanego farszu na cieście francuskiego składamy kopertkę - sakiewkę, mocno dociskając środek i brzegi, aby ciasto podczas pieczenia nie rozkleiło się. Na koniec rozbijamy widelcem dwa żółtka i smarujemy pędzelkiem każdą sakiewkę z góry - dzięki temu nasze sakiewki
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!centymetrowe plastry. Nadziewam na patyczki do szaszłyków, smaruję oliwą i smażę na grillowej patelni. Piersi z kurczaka można podawać z sosem typu tzatziki: jogurt grecki,kiszony ogórek,czosnek,koperek,ser feta,pieprz. Składniki miksujemy. Sos idealnie pasuje do pieczonych mięs a także ryb. Smacznego
potrawyregionalneobiad. Najbardziej znana polska zupa. Zdrowa kasza i warzywa w zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie. Idealnie rozgrzewa i syci.Polecam! Składniki: 2 litry wody 1 marchew 1 pietruszka kawałek
potrawyregionalnejest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5-10. Mieszamy z podsmażonym kurczakiem. Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie części. Rozkładamy na całości farsz . Zwijamy i zlepiamy boki. Farszu powinno wystarczyć na cztery strucle. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 180 stopni ok 40 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne
W kuchennym oknie Ewystron na patelni grillowej. Kurczaka tniemy na kostkę 2cm x 2cm doprawiamy. Z grillowaną cukinię smarujemy serkiem, układamy kurczaka zawijamy i nadziewamy na wykałaczkę. Po 3 cukinie na wykałaczce. Szaszłyki układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i delikatnie skrapiamy oliwą. Pieczemy w 200 C przez 20 minut. Podajemy z jogurtem greckim, możemy go delikatnie osolić. Smacznego
Niezły Młynekzapiekankę. Pokryj wszystko ok. 1 szklanką kurczaka i mieszanką serów. Ułóż drugą warstwę : tortille, sos, fasola, kukurydza, szczypiorek, kurczak, ser. Dodaj trzecia warstwę : j.w. Zakończ ostatnią warstwą tortilli, posmaruj sosem i przykryj folią aluminiową. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza, piecz ok. pół godziny, zdejmij folię, posyp pozostałym serem i piecz (bez przykrycia) kolejne 10-15 minut. Wyjmij
Gotowanie to kochaniekulki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Cienko rozwałkować, tworząc kształt okrągły lub owalny. Posmarować roztopionym masłem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku, w temp. 230 st. C, przez 15 minut, do zarumienienia. Ja podałam z warzywami oraz podsmażonymi kawałkami kurczaka. Osobno podałam keczup i sos czosnkowy. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
dom-agi.pl5litra) i gotowałam na małym ogniu około pół godziny. Następnie do wywaru dodałam bulion i kości z kurczaka, kurki, rozmaryn, miód oraz przyprawy. Gotowałam kolejne pół godziny. Podawałam bez makaronu, z grzybami i warzywami**. *z powodzeniem można zastąpić kawałkami pieczonej kury (kości, szkrzydła itp). **mój Mąż lubi gotowaną cebulę
Zapiski Młodej Żonyempanada z sardynkami jest identyczne jak w przypadku empanada z kurczakiem Przepis na empanada z kurczakiem . Gotowe ciasto wylewamy jako pierwszą warstwę na blaszkę, jako drugą warstwę kładziemy farsz, i znów ciasto i znów farsz. W piekarniku pieczemy 45 - 50 minut w temperaturze 180 C. Czy jest już gotowe sprawdźmy patyczkiem, powinno być takie "sernikowe". Empanada
Smaki Brazyliiktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..zapraszam także do wspólnego pieczenia . . Popularna dziesiątka listopada: Pieczone ziemniaki Schabowy wg Magdy Gessler Szybki sernik Rogale"marcinskie" Orzeszki z masą z mleka w proszku Kinder pingui Gulasz z piersi kurczaka Sałatka z czerwonych buraków Mięso wekowane Pierniczki
Moje domowe kucharzenieSmaruję połową słoiczka o poj. 330 ml sosu do pizzy. Na sos wysypuję połowę tartej mozzarelli, rozkładam połowę kurczaka, połowę puszki kukurydzy, połowę pokrojonej w piórka cebuli oraz połowę pokrojonej w paski papryki. Wstawiam do nagrzanego do 180 st piekarnika, piekę ok 15 minut. Tak samo postępuję z drugą porcją ciasta. Do wykonania użyłam sera tartego mozzarella Mlekovity. Polecam
Z Majeczką w kuchni