innymi blogerami kulinarnymi i nie tylko, przygotowaliśmy cztery pyszne dania: lekką sałatkę dzikim ryżem, szpinakiem i kozim serem pieczonego jesiotra podanego na dzikim ryżu z grejpfrutem i pistacjami steaki z jaśminowym ryżem i sosem z kurek zapiekankę z kurczaka i warzyw z ryżem długoziarnistym Na deser natomiast dostaliśmy pyszną panna cottę z ryżu z cynamonem, przygotowaną specjalnie
Kulinarne przygody Gatityminuty. Zostawić na durszlaku, by zgubiły nadmiar wody. Posypać ją obficie kurkumą. Rodzynki obrać z kwiatów i umyć. Kurczaka oprószyć przyprawami, ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę - piec w 170 stopniach. Raz na jakiś czas podczas pieczenia otworzyć piekarnik i polać wywarem mięso. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia
Poezja Smaków - blog kulinarnyProsta, a jakże smaczna zapiekanka. Idealna na obiad. Składniki Ciasto: 1 jajko 250 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 łyżek mąki szczypta soli Farsz: 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 250 g pieczarek 500 g filetów z kurczaka 100 g startej mozzarelli 2 cebule 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sos beszamelowy: 500 ml mleka 4 łyżki masła
R'n'G KitchenPrzygotowanie: Cebulę kroimy na cienkie paski, bądź w piórka. Grzyby czyścimy i kroimy na połówki, bądź ćwiartki. Pierś z kurczaka również kroimy w paski, lub nieduże kawałki, doprawiamy pieprzem. Smażymy mięso na oliwie, aż się ładnie zarumieni. Zdejmujemy z pieca. Osobno smażymy grzyby z cebulą. Ocet balsamiczny, miód i bulion mieszamy razem i dodajemy do podsmażonych grzybów z cebulą. Chwilę
KasiaiKrzysiu.plSposób przygotowania: Kurczaka dokładnie myjemy,odsączamy z nadmiaru wody za pomocą ręcznika papierowego.Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem i nacieramy kurczaka zewnątrz i od wewnątrz.Przekładamy do miski,przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.Kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1,5-2 godziny w temperaturze 180 stopni
Bajeczna Kuchniapieprz, 1/3 łyżeczki czosnek granulowany, 1 płaska łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka Przygotowanie Składniki na marynatę mieszamy. Udka z kurczaka myjemy, suszymy i nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na godzinę. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno olej, wykładamy udka, pieczemy przez 30 minut w temperaturze 170st. Od czasu do czasu podlewamy wytapiającym się tłuszczem. Cebulę kroimy w pióra. Marchewkę
Gotowanie moimi oczamiZajrzeliśmy do miejsca serwującego burgery wielkości dłoni ( serio rozmiar pokaźny ^^) zwanego Moaburger , D wybrał burgera z kurczakiem, warzywami i chyba sosem słodko-kwaśnym, ja natomiast wybrałam wersję bez mięsa z kotletem(ami z bobu), humusem, pieczoną papryką i innymi warzywami. Jak wrażenia? Pyszne, serio, jeden z lepszych wegetariańskich burgerów jaki jadłam. Idealnie wszystko się komponowało, jedyne
More food, love and dreamsmakaron? - makaron 7. Film w telewizorze czy kino? -film w telewizorze 8. Mięso pieczone czy gotowane? - pieczone 9. Kuchnia otwarta czy zamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku czy bez? - bez 3. Morze czy Góry? - góry 4. Jajecznica czy jajko na miękko? - jajko
Kuchenne zapiski EdytyOpcjonalnie pół kulki mozzarelli Przygotowanie: Bataty pokroić w kostkę, pieczarki i cebulę w półtalarki, a czosnek posiekać. Pierś z kurczaka pokroić w plastry. Polać odrobiną oleju. Posypać solą, pieprzem, cayenne i tymiankiem. Wszystko wymieszać. Odstawić na 20 minut. Potem piec 180 stopniach do miękkości ziemniaków ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia możecie posypać zapiekankę odrobiną sera. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówżaroodporne smarujemy masłem i na nim układamy pora pokrojonego na 3-centymetrowe kawałki. Na porze układamy pokrojone filety z kurczaka, doprawiamy je solą i pieprzem. W naczyniu mieszamy trochę majonezu i ketchupu (ilość według uznania). Takim sosem smarujemy mięso. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Salonik smakówdoprawiamy przyprawą typu wegeta oraz pieprzem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy z ognia. Umytą pierś z kurczaka dzielimy na cztery niezbyt grube części, każdy kawałek mięsa delikatnie oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do formy do pieczenia. Na każdej piersi układamy porcję pieczarek a na pieczarkach kładziemy warstwę majonezu i rozprowadzamy po całym filecie. Filety wkładamy
Smakowite Daniatarty wykładamy ciasto francuskie prosto z lodówki. 5. Na cieście układamy po kolei plaster cukinii, bakłażana, piersi z kurczaka, suszonego pomidora. Proces powtarzamy do wykończenia składników. Polecam układać je po okręgu. 6. Całość zalać masą śmietanowo jajeczną. 7. Piec w temp. 190 stopni przez pierwsze 20 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni i zapiekać jeszcze 10 minut
Mój Smak na Życiesmakowym. Mój przepis na sos z kurkami możecie wykorzystać również do innych rodzajów mięs. Idealnie pasuje zarówno do wołowiny, kurczaka czy cielęciny. Czas przygotowania: 90 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI do przygotowania szynki pieczonej: 500 g szynki wieprzowej świeży rozmaryn 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe czerwona papryka mielona 3 łyżki oliw pieprz
kulinarnyJaoczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.J ogurt wymieszać z musztardą i przyprawami, dokładnie wymieszać.Do jogurtu włożyć kurczaka i marynować co najmniej 1 godzinę, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego .Wstawić od piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godzinę
Moje domowe kucharzenieMoi Drodzy, dziś kolejne wspomnienie teściowej. Jak widzę drób , to widzę teściową. Na Sycylii drób wolno biegający to prawdziwy rarytas. Leniwe wszystkoskubiące kurki, to prawdziwa rzadkość
Z Kuchni Do Kuchni