kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:213/674)

Surówka z czerwonej kapusty 166

Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki oraz winegretem na bazie octu jabłkowego jest lekka i zdrowa, dzięki czemu idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs (pieczonych lub duszonych w sosie) np. kurczaka na ostro . Polecam! Surówka z czerwonej kapusty Składniki:  pół główki średniej wielkości czerwonej kapusty 2-3 marchewki pęczek dymki 1 nieduża czerwona cebula Winegret

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kurczakiem. 181

wielkiej ilości oleju. Ser utrzeć na tarce o dużych oczkach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć usmażone ziemniaki. Na ziemniaki wyłożyć pieczarki z cebulą. Następnie wyłożyć usmażone piersi kurczaka. Wierzch posypać utartym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni 15-20 minut

Agusiowe smakołyki
Pierś faszerowana serem i warzywami 202

środka po 2 kostki szpinaku. Przygotowujemy marynatę mieszając olej, paprykę, curry, pieprz i sól. Można spiąć mięso wykałaczkami. Sylikonowym pędzelkiem smarujemy z obu stron piersi kurczaka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy mięso przez ok. 30 minut w 200 °C. Tak przygotowaną pierś podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie była to kasza bulgur z papryką i groszkiem. Smacznego! The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kalafior zapiekany na sosie pomidorowym, z kaparami i fetą 208

chlebków pita , które idealnie wchłoną sos z talerza – wtedy z tej ilości składników otrzymacie dwie porcje. Tak naszykowany kalafior będzie też dobrym dodatkiem do smażonej lub pieczonej białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje jako danie główne 800-900g kalafiora 1 puszka (400g) pomidorów bez skórki, w paście pomidorowej 100ml bulionu lub rosołu jarzynowego albo drobiowego

Karo in the Kitchen
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 155

pieprzem i przyprawą do ziemniaków. 3. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki i układamy na ziemniakach. 4. Następnie na całej powierzchni rozkładamy zamarynowane piersi z kurczaka. 5. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 60 minut w temp. 200 stopni. 6. Wyciągamy zapiekankę z piekarnika, ściągamy folię i rozkładamy starty żółty ser. 7. Zapiekankę pieczemy jeszcze około 30-40 minut

Kuchnia u Bietki
Pieczone ziemniaki z chrupiącym filetem z kurczaka 204

córki były małe zajadały go z równie wielkim apetytem. Nie ma przy nim za dużo pracy a smaku i aromatu mnóstwo. Zapraszam zatem na pyszny obiad. Pieczone ziemniaki z chrupiącym filetem z kurczaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pikantne skrzydełka mango 186

możesz zamrozić i dodać do bulionu następnym razem. Mąkę, pieprz czarny i cayenne, sól oraz czosnek suszony połącz razem i w takiej panierce obtocz wszystkie kawałki kurczaka. Ułóż je na kratce i piecz przez około 45 minut w temperaturze 200-220 stopni. Po 20 minutach możesz je przewrócić na drugą stronę, choć przy termoobiegu nie jest to konieczne. Mango obierz

Karczma Honorietty
Wiosenna sałatka ziemniaczana – zamiast ziemniaków do obiadu 230

wrzucamy rzodkiewkę. Całość zalewamy sosem, szybko razem mieszamy i podajemy ciepłe. Takie ziemniaki – lekko kwaśne, lekko kremowe, z chrupiącym świeżym akcentem – idealnie pasują do smażonej lub pieczonej ryby i jasnych, lekkich mięs (kurczak, indyk, cielęcina). To naprawdę bardzo przyjemny zamiennik dla ‚czystych’, tylko ugotowanych ziemniaków. Niech świadczy o tym fakt, że kiedy podałam obiad usłyszałam „w zasadzie

Karo in the Kitchen
Kurczak po staropolsku nadziewany wątróbką , orzechami oraz śliwkami. 139

układamy w brytfannie. Po wierzchu smarujemy go oliwą i posypujemy solą. Do naczynia wlewamy ok 2 szklanki wody. Można przygotować kompletny obiad i dodatkowo z  kurczakiem upiec ziemniaki i inne warzywa. Piec około 2 godz w temp 190- 200C. Co jakiś czas podlewając go powstałym sosem.  Idealny na świąteczny obiad. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Bigos staropolski 117

wymieszać w dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem, kiełbasą i żeberkami. • Do garnka powciskać udka kurczaka, tak aby były przykryte kapustą. • Piec w 200 st. C przez 2 godziny. Wyjąć garnek, przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez 1 godzinę. • Znów wyjąć po tym czasie

To co kocham
Udka z kurczaka pieczone w sosie grzybowym 259

wodą) i wylewam na patelnię. Doprowadzam do wrzenia, dodaję parmezan, sól i pieprz. Na końcu dodaję pęczek posiekanej pietruszki.  Gotowym sosem zalewam przygotowanego wcześniej kurczaka. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni. Piekę godzinę bez przykrycia. Podałam z ryżem, ale świetnie będzie pasowała także kasza ziemniaki, czy nawet makaron.  Smacznego

Cook&Love
Pieczone podudzia 143

TRUDNOŚĆ: średnie     -CZAS: 1-30 min       -PORCJE: 4  Pieczone podudzia PODUDZIA 4 podudzia z kurczaka papryka słodka przyprawa do kurczaka przyprawa kucharek sól pieprz DIP 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego DODATKOWO grzanki (lub chleb do usmażenia na patelni lub w tosterze) tłuszcz do smażenia Podudzia dokładnie

Gotuję Testuję
Dietetyczne nuggetsy czyli kurczak w płatkach kukurydzianych 157

każdy kawałek był dobrze pokryty jogurtem. Całość odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Płatki kukurydziane rozgniatamy lub mielimy w malakserze, następnie panierujemy każdy kawałek kurczaka. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni na termoobiegu, najpierw 20 minut pod przykryciem, resztę czasu bez przykrycia. Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Szaszłyki drobiowe z boczkiem. 458

wzdłuż na pół. Nabijać na patyczki składniki rozpoczynając od przebicia końcówki plastra boczku. Następnie kurczak, cebula, obrót o 180 stopni i znowu boczek dosyć ciasno opasujący kurczaka i cebulę. Powtórzyć 4 razy. Piec na grillu, patelni grillowej lub (jak ja) w piekarniku ustawionym na funkcji grill. Temperatura 230 stopni, jak najwyżej (najbliżej grzałki), a czas to około 20 minut. Szaszłyki

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania