kurczak na ostro - 4112 przepisów (strona:15/275)

Zupa z ciecierzycy na ostro. 117

Składniki: 1 papryczka chili 1 mała cebula 1 pomidor 2 skrzydełka kurczaka  Papryka ostra mielona (według uznania) ser żółty do dekoracj i 200g ciecierzycy Ciecierzycę moczymy w wodzie przez noc, potem gotujemy aż zmięknie  (można odrobinę posolić). Ze skrzydełek kurczaka gotujemy rosół ok.  1,5 litra. Papryczkę chili kroimy w krążki, cebulę w półksiężyce,  pomidora

Moje-pitraszenie
Kurczak zapiekany w bazyliowym pesto 140

Większośc z nas wykorzystuje pesto jako dodatek do makaronu.Ja chciałabym dziś Wam pokazac co jeszcze możemy przyrządzic z jego dodatkiem.Soczysty filet z kurczaka zapiekany w aromatycznym

Ostra na Słodko
Kurczak w pesto z mozzarellą 289

Wpis zawiera lokowanie produktu.Co prawda mięso jem niezwykle rzadko , ale jak już je przyrządzam , to staram się , by za każdym razem było przyrządzone w urozmaicony sposób

Ostra na Słodko
Ostry jogurtowy kurczak w tortillach 104

przyrządzony kurczak jest obłędny w smaku. Jogurtowy posmak kurczaka z smakiem curry i ostrej czerwonej papryki jest strzałem w dziesiątkę. Takie kąski kurczaka możemy również podać na osobnym półmisku jako przekąska! 500 g fileta z kurczaka 330 ml jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ostrej papryki 3 ząbki czosnku Sól Dodatkowo: 6 placków(...)czosnku 3 łyżki majonezu Oliwa z oliwek Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy je przyprawą do gyrosa. Jogurt naturalny mieszamy z curry, ostra papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do niego kawałki kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie smażymy kurczaka na oliwie z oliwek. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty

VioletoweKucharzenie
Udeczka na ostro w musztardzie i miodzie 294

Dziś za oknem deszczowo i nie przyjemnie , więc trochę się nudząc pobuszowałam w kuchni i wyszło mi takie smaczne cudeńko , udka z kurczaka w ostrej formie , ja ogólnie nie przepadam za ostrym jedzeniem , ale od czasu do czasu dobrze jest zjeść coś ostrego , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania tego dość szybkiego przepisu . Potrzebne nam będą  1,5 kg udek

Mój Smak
Kociołek z kurczakiem, pomidorami i papryką 319

jednogarnkowe dania. Nie dość, że są pyszne w smaku to jeszcze szybko się je robi. Polecam na zimniejsze dni! Danie dla tych, którzy lubią połączenia słodko - ostre. 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany Liść lubczyku Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 1 cebula 2 czerwone papryki 10 pieczarek 4 pomidory 3 łyżki miodu rzepakowego 3 łyżki(...)łyżeczka cukru Olej do przesmażenia Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, przesmażamy kilka minut na oleju w głębokim garnku. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładamy do cebuli i co jakiś czas mieszamy, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy miód i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną

VioletoweKucharzenie
Smaki Indii: Kurczak balti 348

minione Święta dostałam od 'Świętego Mikołaja' pod choinkę wspaniałą książkę kucharską z przepisami kuchni indyjskiej. Chciałam się z Wami podzielić jednym z przepisów na ostro-kwaśnego kurczaka. Aromat indyjskich przypraw jak zwykle powalił mnie na kolana, towarzyszył mi od pierwszej minuty przygotowań, a później przez cały dzień <3 Zapraszam do gotowania! Składniki dla dwóch osób: 4 duże podudzia kurczaka(...)łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 4 łyżeczki nasion sezamu (u mnie czarne) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 1/2 łyżeczki mielonej kolendry Do podania: 100 g ryżu basmati CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na marynatę umieszczamy w dużej misce i dokładnie mieszamy. Wkładamy kurczaka i pokrywamy go marynatą. Odstawiamy

Tajskie smaki
Kurczak z rożna babci Basi 154

produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Składniki : kurczak ( mój miał 1,8 kg.) papryka ostra, sól, vegeta czerwona, majeranek, masło, olej. Przygotowanie ; dzień wcześniej -( najlepiej na noc) ob mytego i osuszonego kurczaka solę i przyprawiam vegetą czerwoną i papryką ostrą , odstawiam

Pysznosci Babci Basi
Zapiekanka pomidorowa z tortellini, kurczakiem i warzywami 150

puszki kukurydzy z puszki pół opakowania mrożonej fasolki szparagowej (użyłam mieszanki żółtej i zielonej) 1 szklanka mrożonej dyni pokrojonej w kostkę opakowanie mozzarelli w kulkach pikantna przyprawa do kurczaka (najlepiej z ostrą papryką) sól i pieprz, słodka papryka, suszony czosnek, zioła śródziemnomorskie (do pizzy, spaghetti) 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 500 ml gęstego przecieru pomidorowego przyprawa warzywna(...)glutaminianu sodu olej do smażenia 1 łyżka masła 2 płaskie łyżki mąki Tortellini ugotować al dente w osolonym wrzątku. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić ostrą papryką i usmażyć. Fasolkę szparagową ugotować al dente, a paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Tortellini wymieszać z kurczakiem, dynią i pozostałymi warzywami, posypać ziołami. Przygotować sos. Masło stopić, dodać mąkę

Czerwień i błękit
Zapiekanka z ryżem i kurczakiem. 1980

Składniki: 1 duża czerwona papryka 1 cebula 400 g krojonych pomidorów z puszki 1 pierś z kurczaka papryka ostra mielona, oregano, bazylia, sól, pieprz, czosnek granulowany opcjonalnie pęczek szczypiorku 200 g ryżu długoziarnistego Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę, pierś z kurczaka w małe kawałki. Następnie pokrojone składniki wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju/oliwy - doprawiamy solą, pieprzem i smażymy

Moje-pitraszenie
PIEROGI ZIEMNIACZANE Z KURCZAKIEM , FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 1501

szkl * masło – 1 łyżka * kasza manna – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * małe jajko – 1 szt * sól – do smaku FARSZ: * kurczak – ok. 100 g * suszone pomidory – 80 g * ser feta – 50 g * ser ricotta – 50 g * sól , pieprz , papryka DO POSMAROWANIA: * małe żółtko – 1 szt * śmietana – 1 łyżeczka(...)każdy kwadrat dodatkowo rozwałkowujemy. FARSZ: Oczyszczone mięso bardzo drobno siekamy, dodajemy pokrojone pomidory i ser ( fetę i ricottę ). Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem i ostrą papryką. CAŁOŚĆ: Na każdym kawałku ciasta układamy porcję farszu, zlepiamy w ozdobne pierogi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , smarujemy roztrzepanym żółtkiem ze śmietaną. Wkładamy do nagrzanego do 220C

Ostra na Słodko
Soczyste udka z kurczaka pieczone w sosie 160

mogą być również podudzia) pieczone bez skóry, która zawiera dużo złego cholesterolu, no i oczywiście tłuszczu. Składniki: 4 udka z kurczaka czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy, przyprawa do kurczaka, papryka ostra, papryka wędzona Sos: 150 ml koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu łyżka oliwy (nieobowiązkowo) łyżeczka octu winnego 100 ml wody sól, pieprz Przygotowanie Udka z kurczaka myjemy i ściągamy

e-PrzepisyKulinarne
Paprykowy kurczak 338

Ostro-słodki paprykowy smak to jest właśnie to, co lubię w potrawach :) Danie kuchni węgierskiej, w oryginalnym przepisie nosiło nazwę Paprykarza z kurczakiem, ale że troszkę zmodyfikowałam przepis, zmieniłam też nazwę ;) Przepis pochodzi z bloga Lubię... Polecam(...)Składniki: podwójna pierś z kurczaka duża papryka cebula przecier pomidorowy 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów papryka słodka, papryka ostra płaska łyżeczka kminku sól, pieprz ziołowy, przyprawa do kurczaka sos sojowy, pieprz ziołowy, papryka słodka, gałka muszkatołowa do marynaty    Wykonanie:Mięso kroimy na mniejsze części i marynujemy w sosie i przyprawach przez godzinę

Czerwona Porzeczka
Kurczak z nadzieniem a'la węgierskim 130

Składniki: - 1 kurczak - 2 papryki słodkie (najlepiej różnokolorowe) - 1 papryczka chilli - 5 ziemniaków - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - 5 łyżek miodu - przyprawy: sól, pieprz cayenne, papryka słodka, papryka ostra Przygotowanie: Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Paprykę kroimy w sporą kostkę. Papryczkę chilli najpierw rolujemy w dłoniach, stukamy nią kilka razy o blat, odcinamy końcówkę i wysypujemy z niej nasiona

Życie zamknięte w smaku
rozmarynowe udka 116

Składniki: - 2 ćwiartki z kurczaka - 4 gałązki rozmarynu Marynata: - 2 łyżki ulubionej musztardy - 5 posiekanych gałązek rozmarynu - łyżka majonezu - 3 posiekane ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku Kurczaka płuczemy. Ostrym nożem rozdzielamy każde udko w chrząstce na dwie części. Nacinamy skórkę w kratkę (jak w grze kółko i krzyżyk). Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dokładnie nacieramy kurczaka. Zamykamy

Cook&Love