przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:648/1100)

Sernik z czekoladą i granatem 124

Opis Sernik z czekoladą i granatem : Sernik z czekoladą i granatem to świetne połączenie smaków. Ciasto jest obłędnie pyszne oraz intensywne w smaku. To puszysta masa twarogowa na delikatnym, kruchym spodzie, oblany nieziemską polewą czekoladową z dodatkiem owoców granatu. Takie połączenie to strzał w dziesiątkę. Przepis na ten sernik jest niezwykle prosty (chociaż na taki nie wygląda) oraz bardzo szybki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z rabarbarem 108

już ucierane. A z czym??? No właśnie z rabarbarem Ciasto szykowałam na rodzinne spotkanie i chyba wszystkim smakowało. Pierwszy raz robiłam też spód kruchy ze zmielonych migdałów. Okazuje się, że nie tylko ładnie kontrastował z ciastem, ale też nadawał mu fajnego smaku. Miał też inną teksturę, ponieważ był lekko chrupiący, co z kolei równoważyło aksamitny sernik. Mąż jak zwykle dopytywał

Relaxtime
BEZGLUTENOWA TARTA Z BURAKAMI I KOZIM SEREM 217

Tartę tym razem zrobiłam z ciasta drożdżowego i muszę powiedzieć, że taka smakuje mi o niebo lepiej niż na kruchym spodzie, smakuje obłędnie, jest wyrośnięta i tak samo dobra glutenowa :) SKŁADNIKI: ciasto: - 200 g mieszanki mąk bezglutenowych (u mnie ziemniaczana, ryżowa i kukurydziana) - 250 ml ciepłej wody - 5 g drożdży suchych - łyżeczka soli - łyżeczka cukru - łyżeczka tymianku - 30 ml oliwy

Kuchnia bezglutenowa Loli
"An apple a day keeps the doctor away" 158

cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dorzucić masło i poszatkować je na małe kawałki. Dodać żółtka i całe jajka oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Najlepiej wstawić na pół godziny do lodówki, żeby po upieczeniu było kruche, a nie twarde (z tego samego powodu składniki powinny być chłodne, a samo ciasto powinno się w miarę jak najszybciej wyrobić, żeby składniki

Przepysznik - BLW i nie tylko
CIASTO MIODOWO - MIGDAŁOWE 95

mleka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 kostka masła 1 budyń śmietankowy  A jak to zrobić: Wszystkie składniki (na ciasto) posiekać w mące i zagnieść jak na kruche. Podzielić na 2 części i schłodzić w lodówce 2 godziny. Składniki masy orzechowej zasmażyć na patelni. Cukier rozpuścić w maśle i miodzie, wsypać orzechy i mieszając

Kuchnia w opałach
Amerykański cherry pie - ciasto wiśniowe 198

pewnością widzieliście nie raz takie ciasta w amerykańskich filmach. Kruchy spód wypełniony po brzegi całą masą owoców. A do tego wzorek, u góry, który sprawia, że ciasto wygląda naprawdę retro. Zawsze chodził mi po głowie, ale jakoś nigdy nie udało mi się go zrobić. Ostatnio dotarła do mnie spora dostawa wiśni i nie trudno wyobrazić sobie lepszą okazję

Okolice Palnika
Ciasto śmietankowe z galaretkami 146

Zapraszam na smaczne i lekkie ciasto z galaretkami truskawkowymi. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. Kruchy spód z herbatników regionalnych od Cukry Nyskie  idealnie komponuje się z śmietankową masą. Polecam Składniki: 250 g herbatników regionalnych Cukry Nyskie 125 g masła 500 ml słodkiej śmietanki 18% (zimnej) 250 ml słodkiej śmietanki 30% (zimnej) 3 galaretki truskawkowe w proszku (każda(...)wody i odstawiamy. jedną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Na patelni rozpuszczamy masło i lekko studzimy. Ciastka drobno mielimy (blenderem lub wałkiem do ciasta) i łączymy z rozpuszczonym masłem. Mieszamy razem, aż zrobimy tzw "mokry piasek". Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia oraz wykładamy masę ciasteczkową, wyrównujemy i lekko dociskamy do dna. Wstawiamy blaszkę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sękaczek 289

więcej mąki *** *** Ciasto dzielimy na 3 równe części. Blaszkę do pieczenia (moja ma wymiary 32 x 20 cm) wykładamy pergaminem. Pierwszą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim dno foremki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210’C i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia. W ten sam sposób pieczemy dwa pozostałe placki. Po upieczeniu placki studzimy *** *** Jabłka(...)Odkładamy do przestudzenia *** *** Na pierwszym kruchym blacie wykładamy połowę masy jabłkowej *** *** Przykrywamy drugim kruchym plackiem i wykładamy na niego resztę masy jabłkowej *** *** Całość przykrywamy ostatnim upieczonym kruchym blatem. Na wierzch wykładamy masę orzechową *** *** Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POTRAWY WIGILIJNE PRZEPISY TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Grzebyki 111

Grzebyki to jeden z tych słodkich deserów, który wszyscy uwielbiają. Grzebyki Jak dla mnie grzebyki to są takie duże, kruche ciastka o śmiesznym kształcie. Bazą grzebyków jest ciasto drożdżowe. Oczywiście każde grzebyki wypełnione są marmoladą lub dżemem. Grzebyki po upieczeniu śmiało można zamrozić, gdyż mrożenie w zupełności nie zmienia ich smaku ani konsystencji. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal

mecooks
Napoleonka z naczynia żaroodpornego 13972

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Napoleonka to bardzo smaczne i popularne ciasto, które chyba każdy z nas uwielbia. Kruchy spód, delikatna masa budyniowa i kolejna krucha warstwa posypana cukrem pudrem smakuje naprawdę rewelacyjnie. Mój przepis na napoleonkę jest bardzo uproszczony, ponieważ przygotowana jest ona w wersji na herbatnikach w naczyniu żaroodpornym. Bardzo lubię takie szybkie i proste desery, ponieważ moim zdaniem(...)potrzeba nam kilku prostych składników, takich jak mleko, budynie śmietankowe, masło, cukier oraz oczywiście herbatniki. Wszystkie składniki z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni. Bardzo lubię przygotowywać ciasta bez pieczenia , a napoleonka w naczyniu żaroodpornym szczególnie przypadła mi do gustu. Jej porcja nie jest zbyt duża, ale ze względu na szybkość przygotowania, kiedy już cała zniknie, można przygotować

Przepiski.pl
Tort Toffifee 251

Bita śmietana: 400 g słodkiej śmietany 30- 36% 2 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki kakao Dodatkowo: czekoladki Toffifee do dekoracji kilka kruchych ciastek do dekoracji 100 g gorzkiej czekolady, startej Przygotowanie: 1. Ciasto: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Posiekaną czekoladę wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem do puszystości, dodać żółtka, dalej miksować. Wsypać(...)równe krążki. Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować 1/2 kremu Toffifee, a następnie połowę bitej śmietany. Przykryć II blatem ciasta. Boki wysmarować bitą śmietaną i obsypać startą, gorzką czekoladą. Na górze tortu rozprowadzić resztę kremu Toffifee i udekorować czekoladkami oraz kruchymi ciasteczkami. Tort schłodzić w lodówce minimum 3 godziny. Smacznego!  Inspiracja:  Domowe Wypieki

Nastoletnie Wypiekanie
Mazurek Wielkanocny 526

nagrzanego piekarnika do 190°C i pieczemy ok. 20 minut do złotego koloru. Cukier puder wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny, dokładnie wymieszać. Wystudzony kruchy spód smarujemy dżemem i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Wierzch polewamy lukrem. Z rozpuszczonej czekolady robimy napis, gałązki i dekorujemy orzechami

magiczna kuchnia Kasi
Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego (Strudel di mele con pasta sfoglia) 140

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka np. golden 3 kruche ciasteczka 40 g rodzynek 10 g orzeszków piniowych 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu 1 żółtko 1 łyżka mleka cukier puder  **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 2 mele golden 3 biscotti secchi(...)cucchiaio di latte zucchero a velo PRZYGOTOWANIE Obrane jabłka kroimy w kosteczkę, mieszamy z sokiem z cytryny, orzeszkami piniowymi, rodzynkami, 4 łyżkami cukru trzcinowego oraz cynamonem. Rozwijamy ciasto francuskie, na środkową część ciasta wykładamy drobno pokruszone ciasteczka a na koniec jabłka z suszonymi owocami. Krótsze boki ciasta zakładamy na farsz, następnie ciasto zwijamy w rulon, szczelnie

La grande e la piccola cuoca
Serowe ciasteczka usteczka z jabłkiem 126

jakoś zdecydowanie szybciej znikają u nas ciasteczka niż ciasta:) Dlatego częściej piekę małe słodkości, takie "na jeden kęs". Dziś mam dla Was pyszne, małe kruche ciasteczka z jabłkową niespodzianką w środku. Kształtem przypominają usta, zaś ciasto smakiem przypomina ciasto francuskie. Pyszne!   Składniki:    250g mąki pszennej,  200g masła lub margaryny,  250g białego sera,  jajko

Z miłości do słodkości