Przepyszne tartaletki, które zaskoczą smakiem każdego. Połączenie kawskowatego dżemu z czarnej porzeczki ze słodką masą czekoladową zwieńczone zaskakująco orzeźwiającym kremem z limonki jest naprawdę boskie. Nie
Bon appetit mon amiekruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom jagód i bez!Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit oraz Garneczki ] Składniki na kruche ciasto: 6 żółtek 4 łyżki cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego łyżeczka proszku do pieczenia 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła Składniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita(...)gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Produkty posłużą na co dzień, święta, urodziny jak i spotkania towarzyskie. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Wystarczy tak niewiele by zachwycić swoich bliskich, którzy zagoszczą przy naszym stole! Frisco.pl – supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko
Podróż w kulinariaRugelach to tradycyjne żydowskie rogale, pieczone z okazji święta Chanuki. Tradycyjnie, znajdziemy w nich nadzienie z orzechów, ale spotkamy również warianty z nadzieniem z marcepanu, czekolady
Mieszam w Garnkukremówka? Nie wiem, nazwa ciasta jest uwarunkowana raczej regionem w jakim nazwa się przyjęła. Dla jednych będzie to kremówka, dla innych napoleonka, a sprzedawana na małe porcje ciastka zwane napoleonki. Napoleonka na cieście francuskim, mój przepis na deser jest prosty. Blaty są z gotowego ciasta francuskiego, a maślany krem na bazie budyniu. Można już kupić dobre(...)najbardziej popularne to napoleonka bez pieczenia, czyli; napoleonka na krakersach i napoleonka na herbatnikach. Są to przepisy łatwe i szybkie. Bardziej pracochłonne to ; napoleonka na cieście francuskim, napoleonka na kruchym cieście i napoleonka na cieście półfrancuskim. Do ciasta dochodzi krem i tu też mamy duży wybór, napoleonka z kremem budyniowym, waniliowym, karpatkowym, bezowym, napoleonka z gotowego budyniu. Napoleonka jak dawniej
Dieta moja pasjaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiSernik z ziemniakami to jeden z klasycznych, polskich wypieków regionalnych. Pomysł na taki wypiek wywodzi się z Kaszub. W tym wpisie chcę Was zachęcić do wypróbowania
WiszniówkaWielkanocne ciasta to przede wszystkim baby, mazurki i serniki oraz paschy. Według mnie nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Piekło się je w całej Polsce
Ciastka - domowe słodkościRogaliki drożdżowe z makiem. Przepis krok po kroku. Rogaliki drożdżowe z makiem. Składniki: 600 g mąki pszennej 3 łyżki cukru 250
kuron.com.plJeszcze zanim podpisaliśmy dokumenty przypieczętowujące naszą przyszłość (i nie mam tu na myśli ślubu, ale kupno domu; choć w dzisiejszych czasach, mam wrażenie, łatwiej wykręcić się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieWiele razy słyszałam zachwyty nad tymi ciasteczkami. Oprócz tego, że są smaczne, zawsze też pojawiała się a propos nich informacja, że są bardzo pracochłonne. To, jak
Smaki Na Talerzujuż starożytnym Egipcjanom. Panował u nich zwyczaj chowania naczynia z miodem razem z faraonami w ich grobowcach. Majowie używali go podczas swoich obrzędów. Grecy i Rzymianie piekli z nim ciastka dla uczczenia ważnych wydarzeń, a także wykorzystywali go w medycynie. Hipokrates uważał też, że miód zapewnia mu długowieczność. Nie można przy tym zapomnieć o Kleopatrze, która w kąpielach(...)hermetycznym opakowaniu można je przechowywać nawet do dwóch lat, ponieważ nie zawierają tłuszczu. Ja jednak na pewno tego nie przetestuję, są pyszne i znikają bardzo szybko :) Całuski to kruche i dość twarde ciasteczka, które rozpływają się w ustach (dosłownie i w przenośni!), jednak bardzo szybko zmieniają swoją konsystencję. Dlatego polecam od razu po ostudzeniu pakować je do szczelnych pojemników
Ratunku obiadUpieczenie tych ciasteczek wbrew pozorom nie jest wcale trudne, wymagają tylko odrobinę cierpliwości i chwilkę wolnego czasu. Fajna zabawa razem z dzieckiem w kuchni, klejąc
Ciastka - domowe słodkości