Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym Aromatyczne i przepyszne. Podczas pieczenia tych rogalików w całym domu magicznie pachnie pieczonym jabłkiem i cynamonem.
Blog z ApetytemCynamonowe gwiazdki to najprostsze ciasteczka maślane, jakie można upiec. Przepis na te przepyszne, kruche ciastka w kształcie gwiazdek to prawdziwy HIT każdych Świąt
AniaGotuje.plCiasteczka piernikowe to niesamowicie proste i super pyszne ciastka kruche z przyprawami korzennymi. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na ciastka bez miodu i śmietany
AniaGotuje.plWyjątkowo maślna, mocno krucha szarlotka gruszkowa to idealny dodatek do jesiennej czy zimowej kawy. Ciasto rozpada się pod naciskiem języka, jest bardzo delikatne, wyborne – użyjcie
Poezja smakuRogaliki zatapiane Kruche z wierzchu i mięciutkie, maślane w środku. Pyszne rogale nadziane ulubioną konfiturą lub kremem czekoladowym. Niebo! Składniki: 25g świeżych drożdży
Blog z ApetytemDzisiaj polecam proste rogaliki krucho drożdżowe. Składniki : 200 g mąki pszennej 75 g masła 10 g cukru pudru jajko 20 g drożdży 25 g śmietany 18
Pomysłowa kuchniaDziś u mnie ciasto kruche z rabarbarem i pianką budyniową ❣ Ciasto te można robić z dowolnymi owocami.Do tej pory robiłam je najczęściej z porzeczkami
Przepisy mojej mamymoje ręce trafiła paczka z kilkoma produktami do spróbowania. Był w niej słoik barszczu czerwonego na wywarze warzywnym , maliny w syropie, powidła ze śliwki węgierki, suszone borowiki, ciasteczka owsiane z czekoladą oraz paczka włoskich ciastek z gwiazdkami. Pierwsze wrażenie - bardzo ładnie ozdobione słoiki z owocami i barszczem, przypominają te z domowej spiżarni. Skład również zasługuje na pochwałę - naturalne składniki(...)nazwać ciastkami z czekoladą. Może bardziej pasowałaby nazwa kakaowe?? A tak - są to smaczne, sycące, zdrowe ciastka owsiane... bez czekolady jednak. Natomiast włoskie czekoladowe ciasteczka w gwiazdkami rzeczywiście są intensywnie czekoladowe w smaku, kruche i nie za słodkie, a małe gwiazdki dodają im uroku. Chętnie sięgam po kilka ciastek do filiżanki kawy:) ............Artykuł sponsorowany
Obiad gotowystemplami, nadając im tym samym różne kształty. Takie ciastka to fajny sposób na zajęcie małych rączek i spędzenie czasu w kuchni wspólnie z naszymi pociechami. Ciasteczka będą również dla dzieci odpowiednie do zjedzenia. Są kruche ale nie twarde, raczej rozpływają się w ustach. Mają trochę taką piaskową konsystencję za sprawą budyniu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1szkl. mąki pszennej
Waniliowe ImprowizacjeMalinowa chmurka – to ciasto, którego nie da się nie kochać ;) Kruchy spód (możecie zastąpić go ewentualnie herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka The post Malinowa chmurka – idealny przepis na ciasto appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojestara receptura, jeszcze z czasów PRL-u, ale ciesząca się popularnością aż do dnia dzisiejszego. Ciasteczka z tego przepisu są naprawdę pyszne, delikatne i kruche. A to za sprawą przede wszystkim dwóch składników: drożdży i smalcu (nie bójcie się go, to tłuszcz w czystej postaci, bez sztucznych dodatków i wcale nie taki "niezdrowy" jak się powszechnie sądzi). Ciastka
Arabeska waniliowaPrzepyszne, rozpływają się w ustach, kruche, idealne do kawki lub na podwieczorek ze szklanką mleka. Takie właśnie są rogaliki serowe. Doskonałe dla całej rodzinki, w moim
Zrób to smacznieJakiego tłuszczu używamy najchętniej? Pięć ważnych pytań dotyczących pieczenia, na które warto znać odpowiedź. Jaki tłuszcz najlepiej nadaje się do pieczenia ciast i ciasteczek? Zdecydowanie masło. Ale można je zastąpić margaryną. Ciasto kruche z dodatkiem margaryny nawet nieco łatwiej wyrobić, bo jest ona twardsza od masła. Kruche ciasto zagniecione z masłem trzeba dłużej chłodzić. Ważne: ten rodzaj ciasta
Pomysłowa kuchniazrobić. Długo z tym nie czekałam i miło zaskoczyłam się ich prostotą w przygotowaniu. Jedynie czego żałowałam to to, że pomniejszyłam proporcje, ponieważ wszystkie ciasteczka zniknęły podczas jednego wieczoru. To jedne z najlepszych kruchych ciastek jakie istnieją. Naprawdę są przeeepyyyszneee i cudownie kusząco pachną, a samo ciasto wręcz rozpływa się w ustach... Uwielbiam ich smak oraz uroczy wygląd. Koniecznie spróbujcie
Di gotujeWytrawne ciasteczka cebulowe posypane białym makiem.. moje ulubione :-) Gdy mam ochotę coś przegryźć i nie są to słodkości - myślę sobie o tych właśnie ciasteczkach. Są delikatnie cebulowe i przyjemnie miękkie w środku. Kruche na zewnątrz i lekko słone, z ciekawym posmakiem maku.. Ilość porcji: 16-18 sztuk o średnicy 10 cm Łączny czas przyrządzania: 20 minut + 35 minut
AniaGotuje.pl