niestety M za nimi nie przepada - nad czym bardzo ubolewa, bo ja je bardzo lubię), ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby je dodać :) Porcja na małą blaszkę Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 175 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 4 jajka 100 ml mleka(...)pomarańczy 225 g cukru 2 budynie waniliowe 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Polewa: 1 gorzka lub mleczna czekolada 1 łyżka masła 100 ml śmietany 30 % Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie ze sobą zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Schłodzone ciasto wyłożyć równomiernie na blaszkę i nakłuć widelcem. Podpiec
My simple kitchenszklanka cukru 2 galaretki owocowe Masa 2: 2 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 1 kostka masła Wykonanie: Ze składników zagnieść kruche ciasto, dobrze schłodzić, co najmniej 2 godz, podzielić na 2 części i piec każdą z nich ok 15 min w 180'C. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej
Ciasteczkowy Potwórweselne BLOG: http://smerfetka79.blogspot.com/ Agrestowa chmurka BLOG: http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/ Drożdżówki z czerwoną porzeczką i masą serową BLOG: http://kulinarnepomylki.blogspot.com/ Tarta bez pieczenia z kremem i owocami BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Kruche ciasto z pianką i owocami BLOG: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Tort czarny las BLOG: http://www.obiadgotowy.pl/ Sernik z porzeczkami BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Zobacz także: Jagodzianki – smak lata Clafoutis – szybkie ciasto
Kuchnia Bazyliikremem śmietankowym 3. Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 4. Sernik kawowy z wiśniową nutą Muffinki rafaello z ciecierzycy (wegańskie) Sernik z brzoskwiniami i bezą Rurki z kremem budyniowym Ciasto kruche z rabarbarem, jabłkiem i budyniową pianką Lody kawowe (z 3 składników, w 5 minut, bez maszyny) Lodowa kawa mrożona Sernik na zimno z musem jabłkowym Ciasto "Stefanka" Spodobał
Kolorowy Przepisownikbyło minimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości. Ja zrobiłam mazurka trochę oszukanego, nie tradycyjnego na kruchym cieście, ale z wafli. Wszyscy kochamy wafle z masą kajmakową! Ale za rok obiecuję, że rozpocznę specjalizację z mazurków. Składniki: • 1 opakowanie okrągłego wafla
To co kochamSkładniki: ciasto kruche: 40 dag mąki 4 żółtka 1 szklanka cukru 15 dag masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao dodatki do ciasta jasnego słoik powideł śliwkowych 4 białka 1/2 szklanki cukru tabliczka gorzkiej czekolady szklanka orzechów włoskich 10 dag rodzynek masa budyniowa 1/2 l. mleka 2 budynie 25 dag masła 3 łyżki cukru
Pobite gary Barbaryjednej :) Pełnoziarniste ciasto i masa śmietanowo serowa znowu posłużyły mi za bazę. Smak uzupełniłam przepyszną pikantną masą mięsno kurkową. Tarta jest cudowna, wspaniała... po prostu musicie spróbować :) SKŁADNIKI kruche ciasto i masa serowo śmietanowa z tego przepisu dodatkowo 250g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowo- wieprzowego 250g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki sosu tabasco
DefinicjaSmakuSkładniki: Ciasto czubata szklanka mąki 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko łyżka śmietany 100 gram margaryny do wypieków Ponad to : mleczna czekolada, biała czekolada Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy ręcznie lub mikserem. Wyrabiamy kulę. Umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. Następnie wałkujemy i formujemy kształt jaja. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wlewamy na przemian na wystudzony spód i zdobimy
KuukBuukprzepis. Składniki: Ciasto 300 g mąki 50 g kakao 200 g masła 120 g cukru pudru szczypta soli 1 jajo 1 żółtko Wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść kruche ciasto. Schłodzić 45 minut w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 190C. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Gęsto ponakłuwać widelcem. Formę dwukrotnie owinąć folią aluminiową
Pełny talerzsernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) pół kostki margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie 5 białek 3/4 szklanki cukru Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części. Owinąć folią i włożyć na minimum 1 godzinę do zamrażarki. W międzyczasie jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką margarynę
Świat Ciastaciasto: -1,5 szklanki mąki pszennej -10 dkg margaryny -0,5 szklanki cukru pudru -1 jajko -łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki kakao -aromat śmietankowy Zagniatamy kruche ciasto, ale na początku bez kakao. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3. Do części 2/3 dodajemy kakao. Ciemne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę
Maminek kulinarnyWykonanie: Wszystkie składniki ciasta połaczyć, zagnieść, rozwałkować, rozłożyć na dużej balszce. Wstawić do piekarnika, zarumienić. Masa: Do żółtek dodać cukier, utrzeć. Dodać twarożek, mleko, olej, budyń, wymiksować. Wylać na kruche ciasto. Piana: Białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.Wymieszać, wylać na ciasto. Zapiekać ok 60 min w 180 st. Do przygotowania sernika użyłam produktów Mlekovita: Zapraszam na stronę Mlekovity
Z Majeczką w kuchniustach... Ciasto: 150 g mąki pszennej, 80 g margaryny, 50 g cukru pudru, 2 łyżki śmietany 18%. Mąkę przesiać, dodać cukier puder, posiekaną margarynę oraz śmietanę. Zagnieść kruche ciasto, uformować kulę, owinąć w folię aluminiową i schładzać pół godz. Następnie wyłożyć na dno przygotowanej tortownicy o śr. 27 cm (może być mniejsza, bo ciasto wyszło dość niskie), nakłuć
Z miłości do słodkościjednolite ciasto i wkładamy do lodówki. Przygotowujemy masę na pasztet. Soczewicę i kaszę gotujemy do miękkości (wg czasu podanego na opakowaniu). […] Artykuł Wegetariański pasztet musztardowo-grzybowy, w kruchym cieście pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogKisz (quiche) to potrawa pochodząca z Francji i składa się z słonego ciasta kruchego oraz masy jajeczno – śmietanowej. Jako głównego składnika można użyć rożnego rodzaju mięs, serów, owoców morza lub warzyw. U mnie kisz z pomidorami oraz serem. Składniki na ciasto: 150g masła 300g maki pszennej szczypta soli żółtko 2 łyżki bardzo zimnej śmietany kremówki Składniki na nadzienie: 3 małe
wysmienityPLACEK Z SEREM I JAGODAMI Kiedy w domu nie ma ciasta do kawy, lodówka skrywa niewiele, to znak, że trzeba zrobić proste ciacho z serem i jagodami. Lubię robić ciasta kruche, z różnymi dodatkami, są bardzo proste w wykonaniu, tanie jeśli chodzi o składniki, zachowują bardzo długo świeżość i są po prostu pycha! Cały tydzień nie jadłam ciasta, powiem szczerze
SMYKWKUCHNIUszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku. Zapraszam. SKŁADNIKI Ciasto: 1/2 kilograma mąki 1 margaryna 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli jedno jajko Farsz: 1/2 kilograma pieczarek, 2 cebule olej do smażenia WYKONANIE Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko
W kuchennym oknie EwySkładniki: Ciasto kruche: 4 szklanki mąki pszennej 10 dag smalcu 10 dag margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana (tyle ile zabierze ciasto) szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 2 budynie 1/2 szklanki mleka 3 jajka ok 1 szklanki cukru kryształu 1/2 kostki masła 1 cukier wanilinowy Wykonanie
Pychotkaaazawierały sery, jajka, mleko, a skoro piątek, to także od czasu do czasu pojawią się ryby ;) Dziś chciałabym zaproponować Wam proste tartletki z pomidorami i mozzarellą. Składniki : ciasto kruche (gotowe lub z tego przepisu ) pomidorki koktajlowe mozarella 100ml mleka 100ml śmietany 1 jajko sól, pieprz gałka muszkatołowa bazylia i oregano Przygotowanie : Formy do tarletek wyłożyć ciastem, przykryć papierem
Codzienne Gotowanieokazało efekt był pysznie zaskakujący, a podana na ciepło okazała się strzałem w dziesiątkę Obecnie wariacji na temat tej tarty jest mnóstwo (z jabłkami, śliwkami, morelami czy gruszkami, z ciastem kruchym czy też z francuskim) i jedną z takich wersji za sprawą wspomnianej Merry Berry dzielimy się dzisiaj z Wami – tarta tatin ze śliwkami i marcepanem na cieście francuskim
Kuchenne Wariacjeserif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto kruche: 200 g mąki tortowej 100 g mąki pełnoziarnistej 200 g margaryny 100 g cukru 1 jajko szczypta soli Wszystkie składniki przełożyć do miski, zagnieść ręcznie. Gdyby ciasto się
kulinarnyswiatdomipomysł na coraz dłuższe i chłodniejsze wieczory – śliwki z cynamonem pod orzechową kołderką w otoczeniu niezwykle kruchego ciasta. Mniam! Składniki Ciasto (porcja na 2-3 tarty) Ciasto można podzielić na porcje i zamrozić, nie będzie trzeba zagniatać następnym razem J ¼ kg mąki pszennej ¼ kg mąki krupczatki ½ szklanki cukru pudru 1 kostka masła roślinnego 3 żółtka ¼ szklanki śmietany
Kulinarne Inspiracje