ostatnim poście podałam jak zrobić słodki sos chili klik w dzisiejszym podam jeden ze sposobów jego wykorzystania. Dip jest bardzo dobry do grilowanych warzyw, krewetek, czy sajgonek. A czas grilowania na dobre się rozkręca, więc jego smakiem, połączeniem można zaskoczyć. Sos łączy ze sobą ostrość, słodkość oraz świeżość pietruszki,a dodatkiem jest również chrupiący sezam. Robi się
Basia w kuchnimięso staje się miękkie i soczyste. Ja takiego sprzętu nie posiadam dlatego ratuję się piekarnikiem - efekt troszkę gorszy, ale też smakuje - szczególnie mojemu Synciowi, któremu smakuje wszystko oprócz krewetek
Kuchnia po mojemuwakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO Aromatyczne flaki z boczniaków i wreszcie GRUDZIEŃ Szpinak z jajkiem w cieście francuskim Oby ten rok był tak samo udany co poprzedni
MarciochaKucharzywoku makaron ryżowy z jajkiem, kiełkami i orzeszkami ziemnymi. Charakteru nadaje mu specyficzna pasta tamaryndowa. Moja wersja jest z serem tofu, który z powodzeniem można zastąpić kurczakiem lub krewetkami. Składniki na 2 porcje: 100 g makaronu ryżowego wstążki 100 g sera tofu szalotka 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki pasty z tamaryndowca 2 łyżki sosu rybnego
wyzwania kuchenneZupa tajska z krewetkami i ryżowym makaronem – aromatyczna i bardzo rozgrzewająca. Już od dłuższego czasu miałam ochotę taką przyrządzić, kiedy zobaczyłam na blogu Simply lifetime jej przygotowaną wersję. Ku mojemu zdziwieniu, jest bardzo prosta w przygotowaniu, a potrzebne składniki nie są trudne w zdobyciu :) Inspirowałam się na przepisach od Kwestii smaku i Simply lifetimie. Składniki na bulion
Pink EnvelopeThot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu, dlatego też są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad. Ja dziś mam dla Was przepis na Thot mam pla zrobione z dorsza, gdyż jest to jedna z moich
Ostra na SłodkoThot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu, dlatego też są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad. Ja dziś mam dla Was przepis na Thot mam pla zrobione z dorsza, gdyż jest to jedna z moich
Ostra na Słodkoselerom, czyli warzywom, które w dzieciństwie najczęściej myliłam;) Nie jestem fanką selera, ale za to uwielbiam podsmażane na maśle pory! Dlatego spodobał mi się przepis na risotto. Zamiast krewetek użyłam łososia i danie wyszło bardzo dobre - kremowe, aromatyczne, lejące na talerzu. Zdjęcie niestety nie odzwierciedla jego kremowości (musicie mi wierzyć na słowo), bo to, co rzadkie spłynęło
Kulinarne Inspiracjeoliwą dodajemy do pasty. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i ewentualnie pieprzem Podajemy z chipsami, tortillą, grzankami lub... pieczywam. Guacamole doskonale pasuje także do grillowanych mięs i krewetek źródło
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataostatnio nawet w kuchni więc takie proste dania to skarb. Użyłam tu makaronu soba czyli makaronu z mąki gryczanej oraz chińskiej kapusty pak choi. Zapraszam gorąco i polecam wypróbować. Krewetki z sobą i pak choi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś mieliśmy na obiedzie gości. Goście mało wymagający, wiekowi, więc krewetki, ani mało popularne w ich kręgach przegrzebki nie wchodziły w grę, dlatego postanowiłem ich uraczyć kurczakiem. Troszkę inaczej przygotowanym. Czego użyłem? -kurczak; mój ważył 2,16kg -dwie cebule -6 ząbków czosnku -do marynaty: oliwa, papryka wędzona słodka, sól, pieprz, tymianek -jarmuż -marchew ugotowana na ząb -szklanka bulionu -liście
BaRepasbrzuszków dzieci? Warto podawać dziecku ryby morskie i słodkowodne. Z chudych polecam dorsza, sandacza i morszczuka, natomiast z tłustych halibuta, łososia oraz makrelę. Dwulatkom możesz podawać też owoce morza: krewetki czy kalmary. Najlepsze są świeże ryby, filety oczyszczone z ości. Mrożone kupuj tylko w sprawdzonych sklepach, aby nie trafić na takie, które były zamrażane więcej niż
ClauditteMissCookingtygodnie gdy niemalże codziennie jemy mięso a są takie gdy każdy dzień przynosi inne doznanie smakowe z kuchni wegetariańskiej. Jako nastolatka uwielbiałam ryż smażony z krewetkami. Kupowałam zawsze pół porcji w wietnamskiej knajpce CO TU, w okolicach Nowego Światu. Ależ to była uczta! Swój pierwszy smażony ryż zrobiłam w ubiegłym tygodniu, i bardzo żałuję, że dopiero teraz
Dzieje kuchennej Wiewióryserwuje się na zimno, jednak ja zdecydowanie wolę wersję gorącą. Delikatny w smaku, gęsty, bardzo smaczny, prosty i... przyjazny dla naszego portfela :) Fantastycznie komponuje się z wędzonym łososiem czy krewetkami- wtedy krem jest bardziej treściwy- polecam również dodatek grzanek czosnkowych czy chrupkiego pieczywa. * wywar warzywny- 800 ml * por- 3 duże sztuki * ziemniaki- 3 duże sztuki * cebula- 1 szt. * masło
Kraina Miodem Płynącadekoracji majonez plasterki świeżego, małego pora pokrojonego w cienkie paseczki (2 małe garstki) lub opcjonalnie kiełki soi bądź brokuła Farsz: Jest dowolny i opcjonalny, mogą to być owoce morza: krewetki, kraby, małże, ryby: tuńczyk, łosoś i inne, kompilacji jest mnóstwo, a dobór dowolny do smaku. Poniżej przedstawione są dwie propozycje, które zostały przez nas wypróbowane dodatki do smaku opcjonalnie
KreatywnePiny