pewno będzie im przyjemnie. By wszystko scalić, miałam ugotować budyń. Ale wiecie... otwieram lodówkę po mleko, a tam otwarty kartonik łaciatej... 30 ;) No więc zmiana planów i zamiast budyniu kremówka. Sami widzicie, jak z resztek można wyczarować coś fajnego i zarazem smacznego. Tak! To musiało być smaczne, bo zjadł nie tylko najmłodszy w rodzinie (Mało tego! Zaczął
Kuchnia w czekoladziekajmakowych i krówkowych ma niepotrzebne dodatki – zwracajmy na to uwagę. Samo ciasto robi się bardzo prosto – kupujemy mleko skondensowane (ugotowane lub nie), furę herbatników, masło, śmietanę kremówkę, budynie i składamy w całość! W zamian otrzymujemy dużą blachę bardzo słodkiej przyjemności. Ciasto 3-bit bez pieczenia: 4 opakowania herbatników po 200 g (razem 700-800 g) 1 puszka słodzonego
Poezja smakuDomowy czekoladowy budyń(z kremówką czekoladą i kakao) z truskawkami i jagodamiTo chyba najlepszy budyń jaki kiedykolwiek jadłam, nie wiem, czy to za sprawą kremówki, czekolady czy żółtka, może wszystkiego naraz, nie ważne, był pyszny A w niedzielne popołudnia wybieram się z mamą na jagody Boo, jak to moja mama mówi...-Mamoo, kupisz mi jagód jak gdzieś zobaczysz?- Masz
More food, love and dreamsżółtka 2 jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki kakao KREM BUDYNIOWY: 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki 30% Ciasto kruche . Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimnym masłem, a następnie dodać jajka, żółtka(...)drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka
https:KKuchniaMniamresztę zagotować. Ugotować budyń i dodać kawałki masła. Zdjąć z ognia i mieszać, aż się masło rozpuści. Następnie wmieszać kawałki ananasa i wyłożyć budyń na przygotowany wcześniej spód. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i wyłożyć na wystudzoną masę ananasową. Na wierzch wyłożyć skruszone bezy czekoladowe. Ciasto przechowywać w lodówce. RADA : Przed ugotowaniem budyniu(...)być 1 1/2 szklanki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu Tagged: ananas , budyń , daktyle , kremówka , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniamlubią czekoladowe i owocowe smaki. SPÓD: 120 g biszkoptów 70 g masła 1 łyżka kakao SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 100 g czekolady gorzkiej MUS TRUSKAWKOWY: 500 g truskawek 1 łyżka cukru 1 galaretka truskawkowa Biszkopty zmielić w rozdrabniaczu, wymieszać z kakao(...)zacznie tężeć wylać na upieczony sernik. Po stężeniu wyjąć sernik z formy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: biszkopty , budyń , czekolada , kremówka , truskawki , twaróg
https:KKuchniaMniamsyropu 40 g grubo zmielonych orzechów włoskich 20 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a nastpęnie rozterzeć palcami na kruszonkę. Wbić jajko(...)ekstrakt umieścić w garnuszku. Zagotować, a następnie podgrzewać przez 5 minut, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Jeszcze ciepłą masę orzechową równomiernie rozprowadzić na kruchym spodzie. Odstawić. Mascarpone, kremówkę, jajko, budyń i cukier roztrzepać tylko do połączenia składników. Wylać na masę orzechową. Na wierzchu ułożyć połówki moreli i maliny. Piec w 160 st. C. przez 20-25 minut, aż masa
Pożeraczka, czyli raz adobrzeżółtka 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej 1 łyżka cukru pudru 150 g masła zimnego 2 łyżki zimnej wody ser: 350 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej 90 g cukru pudru 4 gruszki 4 łyżki żurawiny świeżej cytryna beza: 2 białka 100 g cukier kryształ 1 łyżka płaska mąki(...)piekę 15-20 minut aż się zrumieni. Ser mielę, zrobiłam to za pomocą blendera bo potrzebujemy małą ilość sera. Przekładam do miski, dodaję jajka, skórkę pomarańczową, cukier puder, budyń, śmietanę kremówkę i miksuję całość ale nie za długo tylko to połączenia się składników około minuty. Spód tarty wystudzony zalewam masą serową. Gruszki obieram i kroję na pół, wydrążam nasiona. Skrapiam
wesoła kuchniaaksamitnym kremem budyniowym. Kremówki uwielbiają niemal wszyscy i doskonale sprawdzą się jako przepyszny, niedzielny deser. Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka - Składniki: 2 arkusze gotowego ciasta francuskiego (domowego lub "kupnego") (po ok. 250 g) Masa Budyniowa: 1000 ml mleka 2 budynie waniliowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 2 żółtka 250 g miękkiego masła cukier waniliowy cukier puder(...)oprószenia całości) Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka - Sposób przygotowania: Blaszkę o rozmiarze ok. 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie dopasowujemy do rozmiaru naszej formy i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Ważne aby podczas pieczenia regularnie nakłuwać ciasto w miejscach gdzie
Słodka Stronapucharki prezentują się ślicznie. Polecam :-) Składniki (5 porcji) 10 sporych ciasteczek (dowolnych, Waszych ulubionych - u mnie domowe) tabliczka czekolady opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (na 500 ml mleka) * 6 łyżek cukru 400 ml mleka 250 ml zimnej kremówki 2 banany 2-3 garście mrożonych malin odrobina wrzątku łyżka cukru z wanilią Ciastka pokruszyć, czekoladę zetrzeć, wymieszać z ciastkami. Połowę rozłożyć(...)wanilią rozgotować w garnuszku i ostudzić. Budyń ugotować z cukrem w 400 ml mleka zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kremówkę ubić (nie musi być na sztywno). Budyń ostudzić. Zmiksować z ubitą kremówką, delikatnie i stopniowo ją dodając, cały czas miksując poprzednią porcję. Banany pokroić. Do przygotowanych pucharków z ciastkami rozłożyć mus malinowy, na to wyłożyć krem budyniowy, ułożyć pokrojone banany
Słodkie inspiracjemamo jeszcze, bo dobre było. Nie chciało mi się, bo roboty przy karpatce jest trochę, to wymyśliłam, że zrobię kremówkę. Kupiłam dwa blaty ciasta francuskiego, upiekłam, zrobiłam domowy budyń i kremówka wyszła pyszna. Już zjedzona, a teraz wołają kolejną ;)) Składniki: 2 ciasta francuskie 1 litr mleka 4 żółtka 1 całe jajko 50 g masła 150 g cukru (jeśli woli(...)obie mąki. Miksujemy, żeby nie było grudek. Do gotującego się mleka wlewamy mleko z makami i jajkami i gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy do przestudzenia, jeszcze ciepły wykładamy na jeden płat ciasta. Przykrywamy następnym i wstawiamy do lodówki. U mnie kremówka przed podaniem w lodówce stała całą noc. Przed podaniem górę posypujemy cukrem pudrem (moje dziecko zrobiło to konkretnie
kruche babeczkipieczenia 3 łyżki kakao KREM POMARAŃCZOWY: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego skórka otarta z 2 pomarańczy 2 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki żelatyny POLEWA: 1/3 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka żelatyny Białka ubijać z solą do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych(...)Torcik pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamzachwyceni…..prawdziwa słodka bajka! Składniki: Ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny+ 150 ml mleka 2 czubate łyżki cukru pudru Warstwa wiśniowa 1 słoik wiśni drylowanych 30 dag cukru żelującego trzcinowego(...)dwóch szklankach mleka tak jak przepisie na opakowaniu, do gorącego dodajemy rozpuszczoną żelatynę mieszamy do połączenia, zostawiamy do całkowitego wystudzenia-w trakcie tej czynności mieszamy budyń kilkakrotnie aby masa pozostała gładka. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodając w trakcie miksowania cukier puder, oraz po łyżce zimnego budyniu aż do uzyskania puszystego kremu. Poncz: Wódkę mieszamy z odłożonym wcześniej
Wanilia i Kardamonbiszkopt, a później bezę, którą studzimy w piekarniku. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , jabłka , kremówka , pigwowiec , żelatyna
https:KKuchniaMniampomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO Tagged: budyń , jeżyny , kremówka , mleko , olej , żelatyna
https:KKuchniaMniam