krem - 19817 przepisów (strona:621/1322)

Delicja 226

składników. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie już chłodne przekrawamy go na dwie części. Krem karpatkowy: 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej  2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru kostka masła Wykonanie: Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w niej mąki. Resztę mleka(...)owoców leśnych  2 galaretki (ja użyłam malinowej) 3- 4 banany  Wykonanie ciasta: Biszkopt przekrawamy na dwie części. Dolną część ciasta smarujemy dżemem, na to wykładamy banany i krem. W drugiej części biszkoptu wykrawamy dziurki kieliszkiem. Blat układamy na cieście. W dziurki wkładamy kawałki bananów i zalewamy tężejącą galaretką, dziurki z bananem i galaretką przykrywamy wyciętymi biszkopcikami. Całość ciasta

Krakowskie smaki Ani
Zielona zupa krem 185

zielone warzywa: groszek, brokuł i por. Im bardziej zieloną zupę chcemy otrzymać, tym więcej musimy dodać groszku, oczywiście mrożonego, a nie konserwowego. Kolor staje się jednolity dzięki zmiksowaniu na krem. Do tego rodzaju zup zawsze podaję jakiś chrupiący dodatek. Dziś prażone płatki migdałów. Składniki: mrożone brokuły (200g); może być oczywiście świeży Zielona zupa krem mrożony groszek (100g) zielona część pora

Weekendy w domu i ogrodzie
Cytrynowe babeczki | PapilArt - papilotki na stelażu 131

Mocno cytrynowe babeczki i cytrynowy krem. Są to babeczki, które pierwszy raz przyozdabiałam szprycą - i love it! Babeczki te są idealne do porannej czy popołudniowej kawki. Babeczki należą do tych zbitych, a nie do tych, co konsystencją przypominają puszyste muffinki. Polecam, nie tylko dla miłośników cytrynowych wypieków. 'cytrynowe babeczki' Składniki: - 125g + 75g miękkiego masła - 125g + 125-150g cukru pudru(...)weźmiecie większe papilotki, piec 15-20min, do tzw. "suchego patyczka"). Pozostałe składniki (masło, cukier puder, sok i skórkę z cytryny) utrzeć na bardzo puszystą masę (miksować min.10 minut). Krem przełożyć do szprycy i dekorować babeczki. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/   Jeżeli nie posiadacie formy na muffinki,bądź pieczecie je bardzo rzadko, polecam Wam papilotki na stelażu . Nie potrzebujemy

CookYourself
Krem, masło czekoladowo-korzenne "Speculoos" z ciastkami Spekulatius 137

gębie! Przepyszne i do tego bez sztucznych konserwantów. I do tego z korzennymi ciastkami Spekulatius*. Uwierzcie mi, że po spróbowaniu domowego kremu/masła do smarowania, nie kupicie innego. Krem ten robi się w parę chwil. Nadaje się praktycznie do wszystkiego: pieczywa, grzanek, naleśników czy wyjadać go prosto ze słoika. Nie jest mega słodki (nie użyłam cukru, jak w oryginalnym przepisie(...)lekko wyczuwalnymi grudkami ciasteczek. Polecam z czystym sumieniem.  Tym przepisem, rozpoczynam cykl korzenno-cynamonowych wypieków na blogu :) 'krem, masło czekoladowo-korzenne "Speculoos" z ciastkami Spekulatius' Składniki : (na 1 słoik) - 150g ciasteczek Spekulatius - 50g białej czekolady - 50g gorzkiej czekolady - 60g miodu - 100ml mleka - 50ml oleju Ciastka rozłożyć na blaszce i piec je w piekarniku nagrzanym do 150C przez 10 minut

CookYourself
Bakaliowy mazurek 160

jajek, bez glutenu, a za to w 100% na wartościowych bakaliach. W zależności od Waszych upodobań zależeć będzie jaki charakter nabierze ten mazurek, czy będzie orzeźwiający ( np. z kremem cytrynowym- lemon curd ), a może wersja pomarańczowa ( np. z wegańskim pomarańczowym kremem- orange curd - wybaczcie za zdjęcia, których jeszcze nie aktualizowałam, a przydałoby się, oj przydało!) czy na słodko

Kraina Miodem Płynąca
Na ratunek dłoniom 193

odżywi łamliwe paznokcie. Zanurzyć dłonie w pogrzanej oliwie na 15 min, następnie możemy nałożyć bawełniane rękawiczki. Zabieg powtarzać 1-2 razy w tygodniu. Kolejnym sposobem jest nałożenie grubszej warstwy krem odżywczego na dłonie i założenie jednorazowych rękawiczek w folii. Owinąć ręce w ręcznik na 15 min. Używanie codziennie kremów nawilżających. Zawsze trzymaj go w torbie. W sklepach można kupić już

Panda i jej świat
Rodzinny mazurek dwukolorowy 126

smaczne nadzienie i nietuzinkowa dekoracja. Ten taki właśnie jest! Ciasto : 300 g mąki pszennej 200 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 % 100 g cukru pudru Ciemny krem: 100 g gorzkiej czekolady 40 ml śmietanki 36 % Biały krem: 100 g białej czekolady 40 ml śmietanki 36 % Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa rodzynki orzechy włoskie migdały Składniki na ciasto umieścić

Chocolate Muffin Blog
Bezy z kremem cytrynowym 111

Składniki: Beza 4 białka 150 gram cukru szczypta soli Do ozdoby Świeże jeżyny  Krem cytrynowy (lemon curd) http://kuukbuuk.blogspot.com/2015/03/lemon-curd.html Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Sztywną pianę przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą dekoracyjnej końcówki rysujemy na papierze do pieczenia gniazdka. Pieczemy około godziny aż bezy będą suche(...)łatwo odejdą od papieru. Po wystudzeniu dekorujemy kremem cytrynowym i owocami. Smacznego

KuukBuuk
Podstawowy przepis na MUFFINKI 119

Piec 25-30 minut (do suchego patyczka). Wyżej wymieniony przepis wystarcza na około 24 muffinki. Smacznego!    Zapraszam również do innych przepisów na muffinki:   Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową

paapilotkaa
Mazurek czekoladowy z migdałami 161

przykleić do brzegów. Schłodzić w  lodówce przez godzinę. Po tym czasie wyjąć, nakłuć widelcem. Piec 12-15 minut w 200*C, do lekkiego zarumienienia ciasta. Wyjąć wystudzić. Krem czekoladowy: 50 g gorzkiej czekolady 30 ml śmietany 36 % Składniki umieścić w garnku, lekko podgrzać i odstawić do rozpuszczenia czekolady. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodatkowo : całe migdały płatki migdałowe roztopiona(...)biała czekolada Na wystudzone ciasto wyłożyć krem czekoladowy i wyrównać. Ozdobić migdałami i kleksami roztopionej białej czekolady. * Ilość składników można zwiększyć dwukrotnie, aby otrzymać większą pisankę dla całej rodziny :)  Smacznego! Inspiracja ze strony Moje Wypieki

Chocolate Muffin Blog
Krem z pieczonego czosnku, porów z groszkiem i camembert 162

Krem z czosnku i porów jest wyjątkowy i bardzo kremowy. Czosnek po upieczeniu stracił na swej ostrości, a wino nadało wytrawności. Groszek pasuje tu idealnie i dzięki swojej słodyczy zupa ta smakuje genialnie.   Składniki: 2 duże główki czosnku, 2 cebule (ok. 150 g), 150 g pora, 1 łyżka posiekanego tymianku, 3 łyżki oleju rzepakowego, 100 ml wytrawnego wina białego(...)Wszystko miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji.  Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Groszek wystarczy zalać gorącą wodą i odstawić na 4 min. Odcedzamy. Zupę krem podajemy z groszkiem i startym serem camembert. Smacznego

Moniki Smakołyki
Krem z zielonego groszku z miętą 197

Klasyk wśród zdrowych i pożywnych zup kremów. Zupa z zielonego groszku z dodatkiem świeżej orzeźwiającej mięty. Składniki: 450 g mrożonego groszku 500 ml bulionu lub wody duża cebula oliwa z oliwek spora garść świeżej mięty sól, pieprz kilka łyżek śmietany kremówki Cebulę posiekać i podsmażyć w garnku na 2 łyżkach oliwy.  Wlać bulion i zagotować. Wsypać mrożony groszek(...)gotować przez kilka minut, aż groszek zmięknie. Wrzucić miętę i zmiksować zupę blenderem na gładki krem.  Doprawić solą, pieprzem i śmietanką. Dokładnie wymieszać.  Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami

wyzwania kuchenne
Idealne makaroniki z ... siemienia lnianego. Flax macarons. 211

David Lebovitz pisze: " Monsieur Laduree przełożył dwie bezy kremem i narodziły się paryskie makaroniki; ten delikatny przysmak pozostał niezmieniony od niemal stu pięćdziesięciu lat i wcale nie musi się zmieniać. Nie oznacza to wcale, że klasyki nie można odświeżać. Często cieszy zaskoczenie nowy smakiem i doznaniem".  Klasyczna mała czarna. Klasyka gatunku. Ład, skład i porządek.  Wszystko jak trzeba(...)charakterystyczne falbanki.  Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec makaroniki przez ok. 10-12 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie przełożyć ulubionym kremem (u mnie kawowy). Makaroniki najlepiej smakują po 1-2 dniach, ale doprawdy ciężko się powstrzymać i czekać tak długo. *cytat pochodzi z książki "Cztery strony smaku, czyli cały świat

KUCHARNIA
Tort pomarańczowy z masą kubusiową 616

naprawdę ciekawą fakturę. Trochę pracy niestety trzeba w niego włożyć, ale zapewniam – warto! Biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem „kubusiowy” ( jak w tym przepisie ) : duży pomarańczowy lub marchwiowo-jabłkowy sok przecierowy, np. Kubuś 3 budynie śmietankowe Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, można użyć 30% 4 śmietany

kuchcikownia
Mus czekoladowy z orzechowym karmelem 84

mlekiem w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru na puszystą masę. Dodać razem z kakao do ostudzonej czekolady. Delikatnie, ale dokładnie mieszać, aż krem będzie jednolity. Krem wymieszać z połową śmietany i ekstraktem waniliowym. Białko ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać resztę cukru i jeszcze chwilę ubijać. Pianę delikatnie wymieszać z musem. Deser przełożyć

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania