Inspiracja z portalu: Podlasie24 (z niewielkimi modyfikacjami). Jeśli lubicie szybkie i proste ciasta, które zaskakują smakiem - to dobrze trafiliście! Ciasto jest przepyszne i wręcz rozpływa się
Di gotujemojprzepisna.pl | Kostka Cappuccino Ciasteczko, jakie upiekłam na imprezkę rodzinną. Ciasto nieprzesłodzone, szybkie w przygotowaniu, bezproblemowe, smaczne, idealne dla fanów kawowych wypieków. Rodzinie bardzo smakowało. Inspiracja Moje
moj przepis nahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybkie, proste i niezwykle smaczne ciasto na zimno. Szczerze powiedziawszy, to od początku do końca było moją
Di gotujeDrip malinowy powstaje z białej czekolady , syropu malinowego i żelatyny . Żelatynę oczywiście należy wcześniej namoczyć. Poniżej podaje Wam przepis z użyciem mikrofalówki. Sama w ten sposób przygotowuje dripy i kremy na czekoladzie, ponieważ o wiele rzadziej się warzą. Sposób ten wymaga większej ostrożności niż tradycyjny (w kąpieli wodnej). Jak dla mnie jest dużo bardziej wygodniejszy i szybszy. Sprawdza się zwłaszcza(...)konsystencję dripu. Drip powinien łagodnie ściekać po ściance naczynia, a zatrzymując się utworzyć ładną kropelkę na końcu stróżki. Jeśli uznasz, że konsystencja jest już odpowiednia, zacznij wylewać drip na torcie. Zacznij od tyłu tortu. Nutrition Kalorie: 243 kcal Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię do zapisania się, do naszego newslettera , a 2 razy w miesiącu przyślę Ci maila
SmartBake.plDzisiaj są imieniny taty i tak się zastanawiałam co upiec, przeglądałam internet, zeszyty z przepisami, które mam i zdecydowałam się upiec Brzdąca. Tata bardzo lubi ciasta
Motylkowa Kuchniaskładniki na ciasto czekoladowe: 200 g mąki 300 g cukru 4 jajka 80 g kakao 200 ml mleka 160 ml oleju 1/2 łyżeczki sody 1 i
Domowy Smak Jedzeniaokazja czy impreza Beti robi torta :). W związku z tym, że białek cały czas mi przybywa z przeróżnych wypieków, a zamrażarka wypełnia się słoikami z białkami przyszedł czas na tort bezowy. Torcik jest pyszniutki, słodziutki i naprawdę łatwo się go robi. Blaty bezowe są lekko ciągnące w środku. Posmak cynamonu wyczuwalny delikatnie więc lepiej z niego nie zrezygnować, a jedynie(...)kremówki 36%, schłodzonej 250 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 3 łyżeczki cynamonu ja dałam płaskie W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i serek mascarpone. Ubić do otrzymania kremu, pod koniec ubijania dodając cukier puder i cynamon. Wykonanie: Blaty bezowe układać na paterze. Każdy blat (oprócz ostatniego, z wierzchu) smarować powidłami i przekładać kremem śmietankowo - cynamonowym. Schłodzić. Przechowywać
Kubki smakuTorcik idealny na święta, z ogromną ilością czekolady. Korzenny smak z nutą pomarańczy, przełożony kwaśnymi powidłami. Tort jest mięciutki, w smaku od razu kojarzy się ze świętami. Jak dla mnie idealny. Zdecydowanie wspaniała alternatywa dla tradycyjnych pierniczków. Piernikowy torcik czekoladowy z pomarańczowo-śliwkową nutąSkładniki:130 g masła150 g gorzkiej czekolady dobrej jakości100 g cukru, najlepiej dark muscovado(...)Gotujemy przez około 5 minut. Aby masa była bardziej zbita możecie dodać pół łyżeczki mąki ziemniaczanej. Ciasto przecinamy wzdłuż na pół. Przekładamy powidłami. Wierz oraz boki pokrywamy dokładnie kremem czekoladowym. Przechowujemy w lodówce, przed podaniem najlepiej wyciągnąć wcześniej ciasto aby doszło do temperatury pokojowej
Mania GotowaniaPomysł na zrobienie ciasta z popularnymi ciasteczkami Oreo miałem w głowie już od jakiegoś czasu. Kilka razy widziałem różne propozycje ciast z Oreo na innych blogach
Programista w kuchniPomysł na zrobienie ciasta z popularnymi ciasteczkami Oreo miałem w głowie już od jakiegoś czasu. Kilka razy widziałem różne propozycje ciast z Oreo na innych blogach
Programista w kuchnidawna już nie pamiętam, że coś takiego w ogóle istnieje. Odkąd rozpoczęłam pracę w piekarni, piątki to jedne z najbardziej zapracowanych dni - trzeba przygotować wszystkie specjalne zamówienia na weekend, torty ślubne, urodzinowe i na chrzty, a także całą masę drobiazgów, żeby w sobotę jak najłatwiej wszystko ogarnąć. Tymczasem w miniony czwartek, godzinę przed pójściem do domu, szef złożył mi propozycję(...)Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka razem z cukrem. Zagotować; gotować przez 5-10 minut, aż owoce zaczną się rozpadać. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać listki mięty, zmiksować. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać łyżką do jej całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Kremówkę ubić na pół sztywno. Dodać do ostudzonej masy truskawkowej, delikatnie mieszając łyżką. Przełożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzepysznym, kremowym nadzieniem. Pachnie jak bukiet najpiękniejszych róż. Idealny. Na urodziny, na Dzień Dziecka, dla księcia z bajki, dla Zębowej Wróżki. I dla Ciebie też. TORT BEZOWY RABARBAROWO-RÓŻANY /pomysł własny/ 6 białek 300 g cukru 1,5 łyżeczki białego octu winnego 1.5 łyżeczki mąki kartoflanej szczypta soli 1 opakowanie serka mascarpone 400 ml śmietany(...)najbardziej miękkich kawałków rabarbaru. Całość wymieszać i jeśli trzeba dodać jeszcze do smaku sos lub kawałki rabarbaru. Przełożyć do lodówki na ok. 1-2 godz. Wystudzoną bezę napełnić kremem mascarpone. Udekorować bitą śmietaną. Na wierzchu ułożyć paski rabarbaru i polać sosem rabarbarowo-różanym. * cytuję kolejno: słowa znalezione na blogu Mamsam (klik) , Eva Maria Zurhorst "Kochaj siebie..." , Gabriel Garcia
KUCHARNIAdelikatna, rozpływająca się w ustach masa jakby sernikowa. Mmm, pyszności! Poza tym - co niezwykle istotne było dla mnie - są dużo łatwiejsze do zabrania ze sobą niż babeczki z górą kremu na wierzchu. I dzieciom się je łatwiej je... Mogą stanowić uroczy świąteczny prezent.A jeśli nie jesteście w stanie opędzić się od cynamonu, to koniecznie przypomnijcie sobie o tych babeczkach(...)pory miałam tylko czerwony i czarny, teraz mam jeszcze żółty, zielony i niebieski. Z tych kilku kolorów można tworzyć niekończące się kombinacje. Może wreszcie zdecyduję się na tort tęczowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTo ciacho z kategorii tych, co wygląda równie dobrze jak smakuje. Osobiście je uwielbiam, choć Mama twierdzi, że warstwa ciasta, mogłaby być zdecydowanie grubsza
Gosia gotuje