krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:142/534)

Czekoladowe kluski leniwe na puree jabłkowym. 133

jaglane kluski leniwe z dodatkiem czekolady...a dodatkowo z musem jabłkowym. Dla mnie pycha... a dla Was? Zapraszam! Składniki; 1/3 szklanki  kaszy jaglanej  2 łyżki nutelli (kremu czekoladowego) 20 dag twarogu półtłustego lub tłustego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 cukier waniliowy   4 jabłka cukier do musu według upodobań   Przygotowanie; Kaszę

Radość kipiąca uśmiechem.
Zdrowa pasta czosnkowa z awokado i fety 193

produkt, dlatego wybieram te domowe, bo przynajmniej wiem co jem :) Moja pasta ma w sobie także dużo dobroci:  Awokado - o jego właściwościach możecie poczytać w przepisie na zdrowy czekoladowy krem crunchy . Czosnek - to naturalny antybiotyk! Jego substancje (np. allicyna) wspomagają układ odpornościowy, utrzymują równowagę mikrobiologiczną jelit, oczyszczają krew z produktów przemiany materii, czy obniżają ciśnienie krwi i rozszerzają naczynia

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
karpatka z malinową wkładką 721

niezmiennie cieszy się u nas wielkim powodzeniem. Choćby nie wiem jakie ciasta stały na stole to ona zawsze znika jako pierwsza. Przeważnie robię ją w klasycznej wersji albo z czekoladowym kremem. Tym razem jednak przełamałam smak lekko kwaśną warstwą malin w galaretce. Połączenie smakowe wręcz idealne a i wizualnie  ładnie się prezentowała.  *foremka 25*34 cm Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
drożdżowa choinka z powidłami i orzechami :-) 171

mleka 3 dag świeżych drożdży 0,5 szklanki cukru 1 jajko 1 żółtko 10 dag rozpuszczonego masła 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatkowo powidła śliwkowe lub dowolny gęsty dżem lub krem czekoladowy  posiekane orzechy włoskie Przygotowanie choinki  zaczynamy od zrobienia rozczynu. Drożdże rozkruszamy, dodajemy 3 łyżki cukru i 3 łyżki mąki  wlewamy ciepłe mleko. Wszystko dokładnie mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu 206

dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu wykwintny deser. Kiedyś już prezentowałam Wam wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) , który jest również warty uwagi. Zapraszam do wypróbowania! Składniki suche: – 150g mąki owsianej (bezglutenowej lub nie) – 40-50g cukru trzcinowego/ksylitolu – garść orzechów włoskich

Be Fit Be Strong
Drożdżówki z Nutellą 193

Kolejny pomysł na drożdżówkę z dodatkiem pysznej Nutelli. Nie wiem jak Wy, ale ja wprost przepadam za tym kremem czekoladowym:) W połączeniu z ciastem drożdżowym tworzy naprawdę smaczny duet około 16 bułeczek 3 godziny składniki: 600 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 125 g masła 5 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka Nutella wykonanie: Drożdże włożyć

Ania i Marcin gotują
Ciasteczka dyniowe z nadzieniem 199

łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej około 3 łyżki mąki do podsypania 6 łyżek wymieszanych migdałow, pestek z dyni, słonecznika i żurawiny 4 łyżki kremu czekoladowego bądź dowolnego dżemu 3 łyżki margaryny Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej sól, imbir, cynamon, gałkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier puder. Mieszamy. Do wymieszanych już suchych składników

mecooks
Babeczki Czarny Las 120

wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi cukiereczkami

To co kocham
Zdrowe słodkości - waniliowo-bananowy budyń jaglany 249

mleka już niebawem na blogu, a tymczasem spróbujcie zdrowszej wersji z kaszy. O  właściwościach zdrowotnych kaszy jaglanej już kiedyś pisałam i możecie to przeczytać w poście o jaglanym kremie czekoladowym , a o bananach w poście o zielonym koktajlu oczyszczającym . Składniki (2-3 porcje): pół szklanki suchej kaszy jaglanej 1,25 szklanki mleka (roślinne lub krowie) do gotowania

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Kruche rogaliki z marmoladą 162

Najprostsze w wykonaniu rogaliki do popołudniowej herbaty:) Składają się z kilku składników a za nadzienie może Wam posłużyć marmolada, krem czekoladowy czy owoc. Pełna dowolność:) około 40 rogalików 3 godziny Składniki: 2 1/4 szklanki mąki pszennej 200 g masła lub margaryny ( prosto z lodówki ) 2 żółtka 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany 18 % 1/4 szklanki cukru pudru marmolada wykonanie: Z podanych

Ania i Marcin gotują
Naleśniki z ciecierzycy 247

swoje naleśniki posmaruj je tym, na co akurat masz smaka. Ja wcześniej podałem Ci przykład mojego wczorajszego podania, ale już nie raz jadłem z masłem orzechowym i dżemem czy kremem czekoladowym. Artykuł Naleśniki z ciecierzycy pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Expresowe pączki z dżemem i czekoladą 148

jest możemy zacząć smażyć nasze pączki. Nabieramy ciasto łyżką i delikatnie wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Serwujemy z dżemem albo kremem czekoladowym. Smacznego! Gotowe pączki posypuję zawsze cukrem pudrem. Pączki muszą jednak najpierw trochę wystygnąć gdyż inaczej cukier się rozpuści. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery

mecooks
Szkocki trifle. 176

bardziej szkocko, można by biszkopty zastąpić pokruszonym shortbreadem. Być może następnym razem spróbuję takiej właśnie  wersji, bo na pewno następny raz będzie! PS Nieskromnie dodam, że domowy sukces kremu czekoladowego został powtórzony! ;) PPS Chwilowo wyczerpały się jednak moje możliwości patrzenia na słodycze i kombinuję co by tu innego wsadzić do pucharka. Zwłaszcza, że Marzena wyraźnie do tego zachęca, prawda

zadanie-gotowanie
Tort czekoladowy z wafelkami 158

wymieszać z czekoladą. O dstawić do wystygnięci a i ubić masę na krem. Biszkop t przekroić na trzy części , ka żdy blat nasączyć sokiem pomarańczowym. Tort przekłada ć kremem czekoladowym. Wierzch posmarować ubitą kremówką z cukrem. Udekorować tort wa fe lkami

Magiczne Życie Marty
PROZIAKI – kuchnia regionalna 2364

przestygnięcia. Rada: jeśli ciasto będziemy piec na mocno rozgrzanej patelni, szybko się przypiecze, a w środku będzie surowe. Proziaki można jeść same lub z dodatkami na słodko (dżemy, powidła, kremy czekoladowe) lub na słono (masło, pasty, smalec). Proponuję proziaki z bryndzą podkarpacką. Składniki: bryndza,   pieprz czarny świeżo mielony, śmietana 18%. Bryndzę, ok. 100 g mieszamy z 2 łyżkami śmietany

Moniki Smakołyki