Pischinger to deser z Krakowa i choć wafle przekładane kremem czekoladowym kojarzę z dzieciństwa, nikt u mnie tak ich nie nazywał. Moje dzisiejsze wafle robiłam na bazie kwadratu i kroiłam na nieduże batoniki, możecie jednak zrobić je z okrągłych wafli tortowych i kroić jak torcik. Składniki: 5 sztuk wafli tortowych 200 g masła 1/2 szklanki cukru 5 łyżek kakao
Ciastkozercypomysł zaczerpnięty z Facebooka. Połączenie smaków proste, ale wystarczająco dobre. Tu chodzi głównie o zabawę formą, która jak nic wpisuje się w bożonarodzeniowy klimat. Możecie zamiast dżemu czy kremu czekoladowego, użyć też masy makowej. Albo słodkie nadzienie zastąpić wytrawnym. Do produkcji gałęzi najlepiej zatrudnić dzieciaki. Będą miały zajęcie, dobrą zabawę i satysfakcję z ogromnego wkładu w przygotowanie świąt ;) Zresztą
zadanie-gotowanieniesamowity zapach, że czas na minutniku zdecydowanie zaczyna się dłużyć. Drożdżówkę upiekłam z ciasta na chałkę, więc nie jest za bardzo słodka. Dlatego można ją podawać z konfiturą, kremem czekoladowym lub po prostu zajadać samą do kawy czy kakao. Jestem pewna, że nie pożałujecie, jeśli się skusicie :) 100 g mąki orkiszowej jasnej 200 g mąki pszennej 5 g suszonych drożdży
Mienta blogbiałko Na nadzienie: 50 g masła 50 g cukru pudru 1 kieliszek adwokatu (bądź wódki, spirytusu) 1 żółtko W wersji bezalkoholowej ule można nadziewać gotową masą kajmakową lub kremem czekoladowym. Dodatkowo: Wafle, biszkopciki, bądź małe opłatki. Przygotowanie: Masa zewnętrzna: Białko lekko rozpić widelcem dodać orzechy (wiórki kokosowe), cukier puder i zagnieść ciasto. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać
My sweet a lifelubi naleśników? :) Z owocami z powidłami, dżemem z kremem czekoladowym na słono z łososiem warzywami mięsem serkiem Dziś zapraszam na pyszne naleśniki z mąki orkiszowej i z dodatkiem świeżo parzonej Kawy , którą możecie kupić w sklepie www.e-czarnuszka.pl. Szeroki wybór Kaw , da Wam bardzo duże pole manewru w wyborze odpowiedniego smaku naleśników i nie tylko :) Polecam jeść naleśniki oczywiście
Gotowanie Patkiprzygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi […] Artykuł Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Enveloperoztapiamy w kąpieli wodnej razem z masłem i spora szczypta soli morskiej a nastepnie studzimy i mieszamy z orzechami. Do wyparzonych słoiczków nakładamy po kolei: masę kajmakową masło orzechowe krem czekoladowy. Przechowujemy w lodówce. Z podanej proporcji otrzymujemy jeden niewielki słoiczek masy
Dzieje kuchennej Wiewióryminut. Przestudzić. Owoce ułożyć na zastygniętym ganache, polać powstałym podczas pieczenia sosem. Posypać posiekanymi pistacjami, podawać. Smacznego! Jako, że przepis znalazłam w duńskiej gazecie, a wypełnianie ciast gęstym, czekoladowym kremem to zdecydowanie coś, co Duńczycy wręcz uwielbiają, dodaję go do akcji
Pożeraczka, czyli raz adobrzezimne jesienne dni nie ma nic lepszego niż kubek kakao a do tego proste drożdżowe ciasto z kruszonką. Jemy je samo albo z łyżeczką konfitury lub masła, dzieciaki z kremem czekoladowym. Z podanej porcji wyszła duża blaszka wysokiej drożdżówki więc starczyło i na deser i na śniadanie. Na drugi dzień smakowała jeszcze lepiej. Pod kruszonką posmarowałam warstwą marmolady truskawkowej, która
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapiekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Upieczone ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą, kolorową posypką, cukrem pudrem lub nadziewamy kremem czekoladowym. **** PREPARAZIONE Mescolate la farina setacciata con il burro freddo. Aggiungete lo zucchero a velo, un tuorlo, 1/2 cucchiaino di cannella, un pizzico di sale, zenzero in polvere e noce
La grande e la piccola cuocaBiszkopt kakaowy nasączony sokiem pomarańczowym, krem czekoladowy oraz banany - a to wszystko przełamane kwaśnym dżemem porzeczkowym. Składniki: biszkopt: 10 jajek 5 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao łyżka oleju szczypta soli masa czekoladowa: 2 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kakao
Lena Gotujejednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą, ale nie warto. Spróbujcie
Kocham Czekoladęsięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu
AniaGotuje.plbiszkopty kakao do posypania NA BUDYŃ : 1 l mleka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka cukier waniliowy kostka masła 200 g KREM CZEKOLADOWY: gorzka czekolada 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru szklanka mleka 2 śmietany śnieżki galaretka cytrynowa GOTUJEMY BUDYŃ : Połowę mleka gotujemy razem z cukrami i masłem. W drugiej części
Pani na deserJeśli macie jeszcze winogron taki ogrodowy ciemny to zapraszam do wypróbowani :) Składniki : około 4 l winogronu z sokownika 2 szklanki z brzuszkiem cukru lub do smaku 1 słoiczek kremu czekoladowego np : Nutelli 2 łyżki cynamonu 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 1 dżemix Wykonanie : Winogrona z sokownika przecieramy przez sitko, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, czekoladę
Sama słodycz i szczypta chili