dzisiejszą Konferencję Kulinarną: Food Blogger Fest II! O 10 rusza rejestracja, oświadczam szybko, że wezmę udział i jadę do pracy 10 km dalej. Dwie godziny zabaw z dziećmi w krainie Ben Ten'a i wracam szybciutko z powrotem na konferencje mając nadzieję, że zaraz dowiem się co mnie ominęło. Strzelę serię zdjęć, pozostawiając sobie mimo wszytko miejsce na warsztaty fotograficzne
Słodkie Przyjemnościsię to trochę dziwne, właśnie ostatnia sytuacja wydarzyła mi się dokładnie tydzień temu, gdy wraz z 16 innymi blogerami, zostałam zaproszona przez ekipę Cookleta na niezapomniany kulinarny weekend w krainie 100 mostów - do przepięknego, słonecznego Wrocławia. Właściwie to miałam nie jechać ( tuż to na karku magisterka, egzaminy, praca), ale nie wypada odmawiać dwa razy, szczególnie gdy zapraszają Cię na Weekend
Słodkie Przyjemnościwyjeżdżając skakałam ze szczęścia na myśl o przysmakach Hiszpanii. Planowałam, jak zdrowo będę jeść i w myślach widziałam kolorowe talerze pełne owoców morza. W mojej wyobraźni Wyspy Kanaryjskie były krainą mlekiem i miodem płynącą, były wszystkim, o czym zawsze marzyłam. Zielone, ale też z rajską laguną. Bogate w owoce i świeże ryby oraz, moje ulubione ,krewetki. Jakież było moje zdziwienie
Gotowanie to kochanieprzyczyny, że ostatnio szarlotka z połówkami jabłek bije na facebooku rekordy popularności. No cóż, wiedziona ciekawością skusiłam się. Inspirację znalazłam na blogu Alicja w krainie garów. Poniższe proporcje są zwiększone o połowę i dopasowane do mojej dużej blaszki o wymiarach 24 x 35 cm. Zmianą jest dodatek suchej galaretki i użyty inny serek. Składniki: - 3 i ¾ szklanki mąki krupczatki
mojewypiekiinietylkoFrom movie to the kitchen. Teraz czas na mnie :)Potrawa pochodzi z siedmioczęściowej sagi fantasy Pieśń Lodu i Ognia. Akcja jest osadzona głównie w Westeros – fantastycznej krainie przypominającej średniowieczną Europę. Pory roku mogą tam trwać kilka lat lub nawet dekad. źródło: InternetSkładniki na ok. 6 sztuk na formy o poj. 150 ml.2 jajka (oddzielnie białka i żółtka
Bon Appetit MałgorzatyCzas wybudzić się z zimowego letargu i podążać w krainę fantazji! Erotyzm oznacza brak monotonii w kuchni. Wprowadzaj afrodyzjaki do codziennego menu. Do najpopularniejszych należą: ostrygi, kawior, chili, wanilia, figi, truskawki, seler, szparagi, kawa, czekolada, gałka muszkatołowa, cynamon i imbir, które pobudzają krążenie krwi. . Bawcie się jedzeniem, róbcie bałagan, śmiejcie się i eksperymentujcie z przepisami. Nie zwracajcie uwagi na sąsiadów
Bon Appetit Małgorzatykarp po niemodlińsku. Wykonałam rybę wg tradycyjnej receptury i zrobiłam zdjęcia do drugiej publikacji "Opolskie Smaki" W tym wydaniu tym razem typowe śląskie potrawy wigilijne. "Okolice Niemodlina to kraina stawów.. Niewątpliwie miejsce unikatowe, gdzie najważniejszą rybą w odłowach zostaje do dnia dzisiejszego karp".Tradycja jedzenia karpia przywędrowała do nas z dalekich Chin za panowania Bolesława Krzywoustego. W Chinach
Bon Appetit MałgorzatyCałą sobą czuję święta.KEKS ŚWIĄTECZNY Z JABŁKAMI I BAKALIAMI./przepis od W krainie smaku;/3 jajka1,5 szklanki cukru0,75 szklanki oleju2,25 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli2 jabłkagarść suszonych moreligarść suszonych śliwekgarść rodzynek i żurawiny50 g kandyzowanych skórekUbijam na parze jajka z cukrem. Dodaję olej oraz mąkę, wcześniej wymieszanąz proszkiem do pieczenia i solą. Jabłka obieram
W kuchni Karmel-itkizadowolona , co ogromnie cieszy i wpływa na ocenę! :)Dalej będziemy przyglądać się działaniu filtra i sprawdzać go podczas codziennego użytkowania :)Jeśli i Wy jesteście zainteresowani urządzeniem zapraszam na stronę Kraina Wody.http://www.krainawody.pl/Tam możecie zakupić urządzenie ( teraz w specjalnej cenie! ) i dowiedzieć się więcej :)I jeszcze niespodzianka!DO KOŃCA MAJA, KORZYSTAJĄC Z TEGO KODU RABATOWEGOEJF8QYU6MOŻECIE KUPIĆ FILTR Z 10% ZNIŻKĄ!Rabat
Ostra na Słodkoopakowania, czy jakieś specjalnego traktowania, ale po co wnikać w szczegóły. Można się po prostu zachwycić.Kupisz je tutaj: KLIKNIJ.Zupa wyszła wyśmienicie. Bardzo kremowa kombinacja smaków prowadziła nas od krainy lekkiej słodkości, aż do ostrych klimatów chilli (oczywiście po drodze było więcej niespodzianek smakowych, aromatycznych i barwnych). Oczywiście i ziarna fundują nam te niespodzianki. Z każdą łyżką smak wydaje się
Wypisz Wymalujmieliśmy czasu. Może następnym razem, C. bowiem bardzo dobrze wspomina to miejsce.Wieczorem natomiast wybraliśmy się do Tivoli, czyli parku rozrywki. W okolicach Świąt zmienia się on w prawdziwie magiczną krainę, pełną świateł i baśniowych bohaterów. Inspirację stanowiły baśnie Andersena, można więc zobaczyć łabędzie, ołowiane żołnierzyki i wiele innych. Nad jeziorem co godzinę ma miejsce pokaz świetlny do muzyki z opery
Pożeraczka, czyli raz adobrzePopularne pierogi zarówno w Polsce jak i na Ukrainie. Ich nazwa pochodzi od Rusi Czerwonej (historyczna kraina na południowo-zachodniej Ukrainie oraz południowo-wschodniej Polsce) a nie jak błędnie się przyjęło od Rosji - gdzie typ tych pierogów nie jest dobrze znany. Tradycyjne pierogi ruskie charakteryzują się ziemniaczano-serowym farszem z dodatkiem smażonej cebuli okraszone również podsmażoną cebulką. Poniższy przepis jest
Słodka Stronabazar to miejsce unikatowe, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Charakteryzują go przede wszystkim produkty zdrowe, regionalne, wytwarzane przez lokalnych producentów, jak i unikatowe smakołyki z odległych krain niedostępne nigdzie indziej. Jego wyższość nad innymi targowiskami bierze się głównie z niecodziennej atmosfery tam panującej. Sprzedawcy z miłą chęcią częstują swoimi wyrobami i opowiadają o nich pyszne historie. Po jednej
Food Squarewpisany na listę produktów tradycyjnych i uhonorowany jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność, wynikająca z przynależności do tej części Europy, która preferowała miody i masło, w odróżnieniu od tej, która była krainą wina i oliwy.Składniki:Szpajza:4 jajka200 g cukru4 łyżeczki żelatynysok wyciśnięty z cytryny1 łyżka kakao20 ml miodu pitnego DwójniakSos wiśniowy:szklanka wiśni nadwiślanki1 łyżka miodu drahimskiego1 łyżeczka mąki ziemniaczanej20
Smakowity Blog Kulinarny