Tradycyjne rolady śląskie 97Plastry wołowiny smarowane musztardą, wypełnione ogórkiem kiszony i słoniną a następnie zawijane i duszone w sosie własnym. PRAWDZIWE ROLADY ŚLĄSKIE SKŁADNIKI 3 plastry wołowiny (najlepsza zrazówka
Kuchnia Tomka
Kotleciki rybne z dorsza po tajsku 104Mielony dorsz z dodatkiem pasty curry, sosu rybnego, sosu sojowego i limonki a następnie formowany w kotleciki i smażony. KOTLECIKI RYBNE SKŁADNIKI 500 gramów mięsa z
Kuchnia Tomka
Cevapcici kotleciki mielone z Chorwacji 131Mielone mieszane mięso z dodatkiem wielu przypraw następnie formowane w wałeczki i pieczone na ruszcie. CEVAPCICI KOTLECIKI MIELONE Z CHORWACJI SKŁADNIKI 500 gramów mielonej jagnięciny; 500
Kuchnia Tomka
Roladki z marchewką i pieczarkami 100Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem warzywno grzybowym. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu. czytaj przepis »
Kulinarna Chwila
Kotleciki z łososia po tajsku 92Mielony surowy łosoś z dodatkiem pasty curry, zmielonych orzechów i kolendry następnie smażony w formie kotlecików. KOTLECIKI Z ŁOSOSIA SKŁADNIKI 500 gramów fileta z łososia (bez
Kuchnia Tomka
Grillowany stek wołowy z rostbefu 102Plaster mięsa wołowego wycięty z grzbietu krowy smażony krótko i intensywnie na mocnym ogniu. GRILLOWANY STEK WOŁOWY SKŁADNIKI 400 gramowy stek wołowy z kością (New York
Kuchnia Tomka
Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym 105Kotleciki z dorsza zmielonego razem z boczkiem a następnie usmażone i podane w sosie kaparowym. KOTLECIKI Z DORSZA SKŁADNIKI 400 gramów świeżego dorsza bez skóry; 1
Kuchnia Tomka
Roladki z kurczaka w sosie sojowym 256Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się
Kulinarna Chwila
Bitki cielęce w sosie grzybowym 94Delikatne plastry cielęciny duszone w aromatycznym sosie grzybowym z cebulkami perłowymi. BITKI CIELĘCE W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 400 gramów udźca cielęcego pokrojonego na nieduże kotleciki; 5
Kuchnia Tomka
Sznycel cielęcy na śmietance 78SZNYCEL CIELĘCY NA ŚMIETANCE SKŁADNIKI 300 gramów cielęciny; szklanka mleka; 50 gramów słodkiej śmietanki; 1 wiejskie jajko; gałka muszkatołowa; masło klarowane; sól, pieprz; przepis na sznycel
Kuchnia Tomka
Schab po bakońsku na węgierską modłę 111SCHAB PO BAKOŃSKU SKŁADNIKI schab wieprzowy bez kości o wadze około 700 gramów; 5-8 dużych jasnych pieczarek; plaster słoniny wędzonej (najlepiej z mangalicy); 2 łyżki
Kuchnia Tomka
Kopertki z indyka 156Szukasz pomysłu na niedzielny obiad na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z Indyka przekładane grzybowym farszem, czy dasz się skusić? czytaj przepis »
Kulinarna Chwila
Niewiarygodne roladki 644Brak Ci pomysłu na roladki schabowe, oto przepis dla Ciebie. Takie roladki są idealne na różne uroczystości, a nadzienie samo rozpływa się w ustach. czytaj przepis
Kulinarna Chwila
Świąteczne roladki z grzybami i papryką 308Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj. Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz. czytaj przepis »
Kulinarna Chwila
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką 474Nie masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest
Kulinarna Chwila