kotlety - 13055 przepisów (strona:604/871)

Siekane kotlety z czosnkiem niedźwiedzim 95

następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Roladki drobiowe z pieczarkami i żółtym serem 201

mniejsze kawałki (z podwójnej piersi powinny powstać 3 kawałki). Mięso rozbić za pomocą tłuczka (najlepiej wyłożyć folią, aby nie zdeformować piersi z kurczaka) i przyprawić solą oraz pieprzem. Przygotowane kotlety wstawić do lodówki na kilka godzin (aby mięso przegryzło się z przyprawami). Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Dodać pieczarki. Przyprawić je solą oraz pieprzem

Ugotować
Przekładaniec ze schabu i indyka 229

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę

MarcinChef
Zawijance z pieczarkami. 110

masła klarowanego WYKONANIE: schab rozbijamy, posypujemy przyprawą, pieczarki smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę, usmażone pieczarki i ogórki mielimy na grubych oczkach, jeśli trzeba doprawiamy, farsz nakładamy na rozbite kotlety, zawijamy brzegi, zwijamy rolady, zapinamy wykałaczką, smażymy na maśle do zrumienienia, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego na około 1/2 godz. (przykryć folią aluminiową)- mięsko musi być miękkie

Kuchnia Beaty
MIELONY A'LA KEBAB - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 202

Dziś serwujemy kotlet mielony z surówką z kiszonej kapusty i makaronem.Myślę ,że taki obiad na dieciecie Was zadowoli. Danie ma 395 KCAL. 80 g.mielonego mięsa indyczego 1 szkl.kiszonej kapusty 200 ml. 1 szkl.ugotowanego makaronu tagliatelle 200 g. 0.5 marchewki startej -5g. 1 łyżeczka oleju -5 g. natka pietruszki sól i pieprz Szczypta cukru 1 łyżeczka przyprawy do kebabu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z boczniaków w chrupiącej panierce z paluszków. 134

Witajcie :) kiedy nie mam czasu na przygotowanie wymyślnego obiadu wtedy robię coś na szybko. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych kotletów z boczniaków. Boczniak jest źródłem wielu witamin i substancji mineralnych. Wartość odżywcza owocników jest porównywalna z warzywami. Jakość grzybów zależy od jakości substratu na którym rosną. Jest to niezwykle ważne – boczniak ma bowiem zdolność do wyciągania z substratu metali

Sama słodycz i szczypta chili
buraczki zasmażane 150

takie buraczki robię niezwykle rzadko. Czy to znaczy, że za nimi nie przepadam? Wręcz przeciwnie! Uwielbiam je. Są przepyszne, jako dodatek do obiadu! Wraz z tłuczonymi ziemniakami i kotletem mielonym stanowią cudowne wspomnienie ulubionego obiadu z dzieciństwa... Czemu więc tak rzadko? Powód jest prosty - nie chce mi się z nimi "babrać" pół dnia prawie... Choć nie wymagają dużego nakładu pracy

6niebo
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM Z INDYKA Z RYŻEM - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 192

znaleźć się w mojej diecie.Gdy będziemy przygotowywać mięso do faszerowania papryki zróbmy dwie porcje .Jedną dodamy do papryki a drugą zostawmy na następny dzień na danie obiadowe ,którym będzie kotlet mielony a' la kebab. Danie ma 580 KCAL. 0.5 szkl.ugotowanego ryżu 80 g. 2 strąki czerwonej papryki 240 g. 3 łyżki mielonego mięsa indyczego 90 g. 0.5 jaja ( białko

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zimowy obiad wegański VIII, Another Pink Floyd 227

kapusty kiszonej  (ze świeżo startą marchewką, olejem lnianym i plasterkami czosnku),  - surówka z awokado (starte na tarce awokado i jabłko+pokrojona sałata lodowa+sos winegret),  -  kotlety pieczarkowo-gryczane .  Spróbujcie koniecznie (chociaż sosu i nadzienia!). Pikantny sos orzechowy (zmieniony, na podstawie przepisu od Vegan Nerd) Składniki: 3 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4-5 łyżek

Qlinarnie i Qlinarnie
Buraczki z chrzanem czyli ćwikła 202

chrzanem podawane na zimno jako dodatek do obiadu to tradycja w wielu domach, również w moim. Odkąd pamiętam, buraczki bywały na naszym stole, przede wszystkim jako dodatek do kotletów mielonych z ziemniakami, ale i do drobiu. W każdym domu ćwikłę doprawia się nieco inaczej. U mnie buraczki były zawsze słodko-pikantne. Ostrości dodawał im nie tylko chrzan, ale i musztarda

Trzeci talerz
Sos chrzanowy 179

chrzan. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze aż sos zgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos chrzanowy na ciepło można podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu

Monia miesza i gotuje
świąteczna biała kiełbasa 158

przypraw, oraz wodę. Należy przy tym pamiętać, że wyrób po zaparzeniu będzie miał wyraźniejszy smak,  ( aby sprawdzić czy mięso jest dostatecznie przyprawione najlepiej jest uformować z niego niewielki kotlet i usmażyć go na patelni, bez tłuszczu). Całość wyrobioną na kleistą, nie za "sztywną" konsystencję umożliwiającą nabicie jelit (ja dodałem przy wyrobie 50 ml wody, na kilogram mięsa

Miód i pieprz
Kotlety z brokuła 182

Robiłam już kotlety z kalafiora  i bardzo nam smakowały więc postanowiłam zrobić też z brokuła. Takie kotleciki są bardzo smaczne i razem z dodatkami stanowią pyszny obiadek. Swoje kotleciki podałam z sosem koperkowym i surówką z kapusty i marchewki z koperkiem . składniki: 2 średnie brokuły 2 jajka sól,pieprz bułka tarta olej do smażenia Brokuły podzielić na różyczki

Monia miesza i gotuje
Polska biała kiełbasa – od podstaw 362

mięso musi się skleić? Po to, żeby przy krojeniu czy zdejmowaniu flaka na talerzu zostały Wam plasterki i zwarta kiełbaska, a nie mielone mięso przypominające swoją formą kotleta mielonego po spotkaniu z dynamitem. Jak dla mnie to najbardziej żmudny i najbardziej przykry (bo zimno w łapki, oj zimno) proces przy wyrobie kiełbasy. Mieszanie i wyrabianie masy powinno trwać około

Karo in the Kitchen
Roladki schabowe ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą 486

Doprawiamy solą i pieprzem i przesmażamy razem kilka minut.  Schab myjemy, odkrawamy ewentualny tłuszcz, kroimy na 4 plastry i cienko rozbijamy.  Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie kładziemy farsz i plaster fety. Zwijamy roladki. Każdą roladkę owijamy dwoma plastrami szynki. Układamy w naczyniu żaroodpornym.  Polewamy pozostałą łyżeczką oliwy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania