kotlety - 13055 przepisów (strona:566/871)

Bitki z szynki pieczone wg Teściowej 216

duża bądź 3-4 małe pieczarki łyżeczka musztardy dijon sól pieprz   Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotleciki i rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Ja musiałam zrobić coś po swojemu i posmarowałam kotlety niewielką ilością musztardy dijon. Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu podsmażamy delikatnie cebulę pokrojoną w pióra i marchew - w grubsze talarki

Kuchnia po mojemu
Kotlety z wołowiny, fasoli i kukurydzy 120

Proste i szybkie kotlety z dobrej wołowiny, czerwonej fasoli i słodkiej kukurydzy. Są bardzo sycące i odżywcze o lekko słodkawym posmaku. Trzeba tylko uważać, żeby nie zmielić fasoli zbyt mocno, bo wtedy ich konsystencja nie będzie taka dobra jak powinna

Milion Smaków
kuchnia PRLu 161

bufet kanapkowy galaretka hot dogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka zapiekane parówki zapiekanki

królestwo garów
Zupa z czerwoną soczewicą, top 5 dań z tofu 188

tofu Oczywiście lista subiektywna J . Żurek może przydać się na święta, tofutwinka już za kilka tygodni, a pozostałe 3 dania (zupa z tofu, tofu w sosie słodko-kwaśnym i kotlet tofu z nori) to bardzo szybkie propozycje obiadowe. /  Of course the list includes my personal favourites. You can serve the vegetarian Polish style sour rye soup for Easter, beet

Qlinarnie i Qlinarnie
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA 146

moim stole. Moi synowie właśnie ten rodzaj mięsa lubią najbardziej. Udkami  z kurczaka zajadają się chyba najchętniej, wiec eksperymentujemy ze smakami, by się nigdy nie znudziły. Takie kotlety posmakują na pewno i Waszym domownikom, polecam.  Składniki: 6 udek z kurczaka szklanka płatków owsianych błyskawicznych  POLSKIE MŁYNY 4 łyżki mąki sól, pieprz 3 łyżki ziół prowansalskich łyżka czosnku

Z Majeczką w kuchni
Pałki kurze faszerowane grzybami. 161

kości, teraz już można takie kupić. Jeśli nie dostaniecie to kupcie te większe części od pałki i delikatnie wyciąć kość. To nie jest trudne. Pałki kurze rozbić jak kotlety. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz oregano. Przygotowanie grzybów – cebulę obrać i posiekać drobno, pieczarki pokroić w plasterki. na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić cebulkę na patelnie. Smażyć

Kuchnia Pokoleń
PIECZONA ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 531

wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 17-20 minut w 160 ( z termoobiegiem ) , wyjmujemy, delikatnie odrywamy papier i odwracamy. Lekko studzimy. Filet z kurczaka kroimy na plastry ( kotlety ), rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Na maśle przesmażamy szpinak z drobno posiekaną cebulką oraz czosnkiem, studzimy, dodajemy posiekane suszone pomidory. Na lekko wystudzone ( ale nie całkiem zimne ) ciasto rozkładamy

Ostra na Słodko
PODCZOS - MLODA KAPUSTA DO OBIADU 129

pomidorem oraz marchewką, do tego aromatyczny koperek oraz ziarna kminku. Tak przygotowaną kapustę podajemy z młodymi ziemniakami, idealnie pasuje do wszelkich mięs duszonych lub smażonych np.: do duszonej karkówki, kotletów schabowych lub żeberek. Przepis na tą kapustę polecam jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie. ---------------------------------------------- Liczba porcji : 4-6 Czas przygotowania : 1 godzina ---------------------------------------------- SKŁADNIKI : 1 główka młodej kapusty

Moja Książka Kucharska
POTRAWY Z GRILLA - MARYNOWANY STEK Z KOSCIA Z WARZYWAMI 139

potrawy z grilla - a w roli głównej mięsa...bo czym byłoby przyjęcie na świeżym powietrzu bez potraw mięsnych, przyrządzanych na grillu? Nie zawsze jednak muszą to być kiełbaski czy kotlety z karkówki. Pokażę Wam jak przyrządzić na grillu m.in. smakowite żeberka, kolorowe mięsne szaszłyki czy stek z kością z warzywami. Mam nadzieję, że przepisy spodobają się Wam ;)   Polecam

Moja Książka Kucharska
OGORKI W KECZUPIE 207

przedstawiam Wam kolejny przepis z serii 'domowe przetwory na zimę' - tym razem ogórki w zalewie keczupowej z kurkumą. Tak przygotowane ogórki świetnie smakują  jako dodatek do obiadu (np. kotletów mielonych z ziemniakami), idealne na kanapki lub jako samodzielna przekąska. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 kg ogórków gruntowych 1 duża cebula 1 łyżka soli niejodowanej   ZALEWA: 1/2 szklanki octu

Moja Książka Kucharska
PRZECIER POMIDOROWY 131

PRZECIER POMIDOROWY Sezon na przetwory domowe w pełni. Dzisiaj przepis na przecier pomidorowy własnej produkcji. Możemy go wykorzystać jako baza do zupy pomidorowej, sosu pomidorowego, jako dodatek do kotletów mielonych - właściwie w każdej kuchni niezastąpiony, zwłaszcza ten przygotowany w domu. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 1kg pomidorów 10-20g soli 10-20g cukru PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy niewielkie słoiczki oraz

Moja Książka Kucharska
SZASZLYKI NA OSTRO na grilla 128

pomiędzy miękka papryka. Szaszłyki polecam nie tylko na grilla, można je także usmażyć na patelni. -------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 35 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 2 strąki różnokolorowej papryki 4 kotlety wieprzowe 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki

Moja Książka Kucharska
TAJSKIE KOTLECIKI KUKURYDZIANE 234

wielkim woku i podaje z ryżem oraz sałatą ze świeżych warzyw.  Jest to bardzo popularna przekąska na tzw. street food w Tajlandii. Zamiast krewetek, do przygotowania kotletów użyłam mięsa z kurczaka dodałam majonez i przyprawę do kurczaka Galeo, no  i wyszło świetnie.   Przygotowana masa jest gęsta, jednak nie na tyle, aby dłońmi formować z niej piękne

Moja Książka Kucharska
Gofry z ciecierzycy 193

miski- jeśli używamy blendera ręcznego, dodajemy jajka, czosnek, sok z limonki, sól oraz pieprz. Miksujemy. Do masy na końcu dodajemy mąkę oraz posiekany szczypior. Mieszamy, formujemy podłużne, grubsze „kotlety” i układamy na rozgrzanej, posmarowanej delikatnie olejem gofrownicy. Dociskamy i pieczemy ok 8 minut. Ciepłe (i tylko ciepłe, zimne zdecydowanie mniej smakują ;) ) podajemy z sosem zrobionym z jogurtu z dodatkiem sosu

Kuchnia w czekoladzie
Placuszki z batatów i fety 170

pierwszy rzut oka placuszki wyglądają jak mielone kotlety, ale nie tym razem. Dzisiaj proponuję pyszną wersję bezmięsną kotlecików z batatów z dodatkiem natki pietruszki oraz sera feta. Świetny pomysł na obiad, kolację a nawet śniadania jeśli nie pierwsze to np. drugie. Składniki na około 10 placuszków: 1 bardzo duży batat 1 mała biała cebula łyżka natki pietruszki 100 gram sera

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania