tortilli z łososiem Ciasto francuskie z serem i szynką Roladki z łososia z serkiem jogurtowym Aperol Spritz Dietetyczna galaretka z kurczaka Mini serniczki z marakują . Krucha sałatka z kotletem schabowym Tatar z łososia i mango Błyskawiczna sałatka śledziowa Kanapki imprezowe Parówki w cieście francuskim Przepis na kanapki imprezowe w 3 smakach Zapiekane kanapki z serem i szynką Jajka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżek ketchupu 5 łyżek oliwy 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 0,5 łyżeczki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich Jak zrobić wołowinę pieczoną: Mięso kroimy w plastry jak na kotlety. Mocno rozgrzewamy patelnię i obsmażamy plastry mięsa z obu stron po pół minuty – mięso odkładamy na talerz. Teraz wszystkie składniki marynaty mieszamy. Każdy plaster mięsa smarujemy marynatą z dwóch
Dorota SmakujeZnudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone fakt, ile można jeść to samo. Mam dla Ciebie coś nowego, smacznego, przekonaj się. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaŚwiateczny-śliwkowy-piernik. Fale-Atlantyku Szaszłyki-z-mięsa-mielonego-ze-śliwką Rogaliki-z-makiem. Meksykańskie-śledzie. Ciasto-Rafaello. Kotlety-pożarskie. Kuleczki-ryżowe Ciasto-Misiałek. Śledz-w-zalewie-octowej. Roladki-z-wątróbką-w-sosie-śliwkowym. Wafelki-Tabalugi. Kiszpsuja. Kajzerki-paszteciki. Karnawałowe-pączki. Orzeszki-francuskie. Roladki-salami. Świąteczne-ślimaczki-makowiec. Kuleczki-surmii
Kulinarna Chwilaplacki). Do domowego sosu pieczarkowego śmiało można dodać posiekaną ostrą papryczkę, cukinię lub paprykę, np. czerwoną. Cebulę możesz zastąpić kawałkiem pora – jasną częścią. Sos pieczarkowy smakować będzie z kotletami mielonymi lub pieczonym kurczakiem . Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sos pieczarkowy z cebulką i czosnkiem oraz kilka porad. SKŁADNIKI: 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula
Zasmakuj Kuchnidodatkiem suszonych śliwek i aromatycznych suszonych grzybów. Bigos jarski to tylko cztery podstawowe składniki oraz przyprawy. Bigos jarski świetnie smakuje jako dodatek do potraw z ziemniaków (szczególnie ziemniaczanym puree ), kotletów lub jako całkowite danie do pieczywa. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na bigos jarski. SKŁADNIKI: 1 kg kiszonej kapusty 2 cebule – 230 g 40 g suszonych grzybów, np. borowiki
Zasmakuj Kuchnisezonie wyśmienicie smakują frytki z dyni. Oba te dania są bardzo dietetyczne i co najważniejsze zdrowe. Puree z pietruszki podaję praktycznie do każdego dania, będzie świetnia pastowało do kotletów schabowych, czy mielonych. Świetnie sprawdzi się również w przypadku pieczonego kurczaka, czy pieczonej piersi z kaczki. Puree z pietruszki składniki Jeśli zdecydujecie się na dodatek śmietany, to dajcie odrobinę mniej mleka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kapusta zasmażana ze skwarkami to danie, które świetnie pasuje do kotleta schabowego czy mielonego i ziemniaków lub klusek śląskich. Takie zestawienie tworzy pyszny, tradycyjny obiad, który zaspokoi nawet największy głód. Zasmażana kapusta kiszona z dodatkiem wytopionej słoniny jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Z pewnością znajdzie wielu zwolenników. Pamiętajcie jednak, aby użyć kapusty kiszonej (może być z dodatkiem marchewki
e-PrzepisyKulinarneprzeglądając stare notatki. Czerwona kapusta w połączeniu z fasolą to świetna alternatywa na sycący i rozgrzewający posiłek. Może to być samodzielne danie lub dodatek np. do schabowego czy mielonego kotleta. Polecam :) Składniki: - mała główka czerwonej kapusty ( ok. 1 kg ) -200 g białej fasoli -2 cebule -2 papryki czerwone -2 łyżki oleju rzepakowego -1 łyżka
Kulinarne przemysleniaBuraczki z tego przepisu są świetnym dodatkiem do kotletów i ziemniaków. Jak dla mnie są przepyszne :) Najlepsze robi oczywiście Mama. Składniki: 4 porcje 500 g buraczków ugotowanych (2 duże sztuki) ok 100 g kwaśnej śmietany - użyłam 15% cebula średniej wielkości 3 łyżki smalcu/masła płaska łyżka mąki szczypta cukru sól, pieprz Obraną cebulę kroję w drobną kostkę
Gotuj z AgnesSzukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nimi zachwyca. czytaj przepis
Kulinarna Chwilacały czas mieszam . Całość przez chwilę gotuję jeszcze na małym ogniu, aż lekko zgęstnieje . Zdejmuję z palnika i podaję do obiadu na ciepło. Świetnie smakuje do ziemniaczków i kotletów mielonych . Z powodzeniem możemy ją podawać do kurczaka, ryb oraz dań wegetariańskich np jako ciepły dodatek do kopytek czy klusek śląskich . Podstawowy przepis na marchewkę duszoną możemy urozmaicić poprzez dodanie groszku
Ania gotuje