Jednym z najczęściej pojawiających się na naszych stołach dań obiadowych są bez wątpienia kotlety mielone. To uwielbiane zwłaszcza przez najmłodszych danie występuje w wielu odmianach – możemy wybierać pośród różnymi rodzajami mięsa, mieszać je dowolnie ze sobą oraz doprawiać wedle uznania. Kotlety mielone przepisy Tradycyjny przepis naszych babć i mam obejmuje zmieszanie mięsa z namoczoną bułką kajzerką, w celu uzyskania(...)gładkiej, delikatnej konsystencji. Dodatek wilgotnego pieczywa powoduje idealne połączenie mięsa, jajka i ziół, dodaje smaku smażonym kotletom. Czy jednak wiemy, jak moczyć bułkę do kotletów, aby były one pyszne i wprost rozpływały się w ustach? Zazwyczaj używamy do tego po prostu wody, ale istnieją metody, dzięki którym nadamy naszemu mięsu delikatność i lekko wilgotną konsystencję. Dodatek płynu niezawodnie rozmiękcza lekko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety z indyka w panierce. Kotlety z indyka w panierce Bardzo szybki obiad dla całej rodziny. Kotlety z indyka w panierce , doprawione ziołowym pieprzem, mieloną papryką, tymiankiem, skórką z cytryny i czosnkiem. To mój bardzo prosty sposób na przyrządzenie idealnych kotletów schabowych z indyka. Sznycelki są bardzo soczyste i super pyszne! Błyskawiczny i prosty sposób(...)przygotować filety z indyka Tylko kilka podstawowych składników Można je podawać na wiele pysznych sposobów Kotlety z indyka w panierce Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania kotlecików z indyka: około 500g kotletów z filetu indyka sól, pieprz ziołowy czerwona mielona papryka czosnek mielony tymianek suszony skórka starta z 1 małej cytryny tłuszcz do smażenia Panierka: 2 jajka bułka tarta
Moja Książka KucharskaKotlet schabowy w cieście naleśnikowym to schabowy, ale w znacznie innej panierce. Panierka będzie przypominała ciasto naleśnikowe, ale dla podkręcenia smaku dodamy do niej odrobinę natki pietruszki. Tak przygotowany kotlet schabowy to pyszna propozycja na niedzielny rodzinny obiad. Przecież nie zawsze w niedzielę trzeba jeść klasyczne kotlety schabowe. Jak przygotować kotleta schabowego w cieście naleśnikowym? Kotlet schabowy to jedno(...)bułki tartej. Zazwyczaj jest on smażony na smalcu. Jednak tym razem postanowiliśmy przygotować schabowego w cieście naleśnikowym, a później zapiec z żółtym serem z dodatkiem tropikalnego ananasa. Zaczynamy przygotowanie kotleta schabowego w ten sam sposób jak klasycznie. Plastry schabu rozbijamy i przyprawiamy do smaku, a później panierujemy w cieśnie i smażymy. Szczegółowy przepis na to danie jest poniżej. Jak podać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego?" Takie pytanie mnie mocno zmoblilizowało do odszukania zdjęcia z zeszłego roku i dodania przepisu na kotlet schabowy podkręcony oscypkiem i boczkiem. Takie kotlety serwują w schronisku pod Trzema Koronami. Warto się wybrać, bo są pyszne. Jednak, jeżeli nie masz takiej możliwośći, możesz przygotować kotlety schabowe według tego przepisu. :) JAKIE SKŁADNIKI BĘDĄ POTRZEBNE(...)PRZYGOTOWANIA KOTLETÓW SCHABOWYCH? schab - to główny składnik dania, dlatego warto zwrócić uwagę na jego jakość oscypek - podobnie jak ze schabem boczek - jeżeli wolisz możesz zastąpić go dojrzewającą szynką np. serrano lub szwardzwaldzką żurawina leśna -jest dodatkiem świetnie uzupełniającym smak. Jednak sprawdź skład. Optymalnie powinien zawierać jedynie żurawinę i cukier.Zamiast żurawiny możesz użyć także borówki z dodatkiem jabłka panierka - ja postawiłam
Pełny talerzPyszne kotlety z gotowanego kalafiora, to idealny pomysł na łatwy w przygotowaniu dodatek do obiadu. Złota, chrupiąca skórka idealnie komponuje się z miękkim i delikatnym wnętrzem. Kotlety kalafiorowe, to idealny sposób na dodatkową porcję warzyw podczas posiłku. Kotlety doskonale smakują z sosem tzatziki, oraz z klasycznym sosem tatarskim. Jeśli szukasz więc sposobu na włączenie większej ilości warzyw do swojej diety(...)przepis jest właśnie dla Ciebie. Kalafior to jedno z Naszych ulubionych warzyw. Jest bardzo uniwersalny, można go wykorzystać w wielu potrawach i zawsze smakuje znakomicie. Kotlety z kalafiora i jajek idealnie wpisują się w letnie menu, które o wiele częściej zawiera świeże warzywa oraz posiłki na ich bazie. Kotleciki z kalafiora, to również świetny sposób na wprowadzenie warzyw do diety
Kuchnia Na Wypasieoraz muffiny. W wytrawnych daniach doprawiam go kminkiem, imbirem czy papryką. W daniach słodkich lubię jego połączenie z przyprawami korzennymi oraz owocami cytrusowymi. Poniżej mam dla Was przepis na kotlety z batatów i komosy ryżowej . Kotlety przyprawiłam odrobiną czosnku, mielonego kminku oraz słodkiej papryki. W tym przepisie zdecydowałam się na użycie trójkolorowej komosy ryżowej. Komosa trójkolorowa to nic innego(...)jest komosa ryżowa ? Komosa ryżowa czyli quinoa jest bardzo zdrową, bogatą w białko oraz witaminy rośliną. Quinoa nie zawiera glutenu dlatego też jest bardzo popularnym elementem wielu diet. Kotlety z batatów i komosy ryżowej podać możecie same bądź z dodatkiem sałatki. Prostą sałatkę zrobicie łącząc ze sobą zieloną sałatę z ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem i dressingiem np. bazyliowym . Kotlety są chrupiące
MeCooksŁatwe do zrobienia soczyste kotlety mielone z indyka są pysznym daniem obiadowym, które posmakuje zarówno dzieciom, jak i osobom dorosłym. Kotlety wychodzą bardzo delikatne i aromatyczne za sprawą czosnku i przypraw. Do przygotowania kotletów mielonych z indyka najlepiej będzie, jeśli indyka zmielimy sami lub poprosimy o to w sklepie. Będziemy wtedy pewni, jakie części indyka w nim są, a mielone(...)będzie ani zbyt tłuste, ani zbyt suche. Dobra jakość mięsa mielonego = soczyste i pyszne kotlety mielone. W soczystych kotletach mielonych z indyka dominuje smak czosnku i papryki, są delikatnie pikantne. W przepisie jest dodana mąka, ale jeśli mielone jest dość chude to, można jej nawet nie dodawać. Przygotowana masa mięsna na kotlety powinna być dość miękka, aby tylko można było
Kuchcik gotujeCzas czytania: 2 min Kotlety jajeczne z dodatkiem ryżu to dla niektórych powrót do dzieciństwa , a dla innych zupełnie nowe doznanie. Kotlety jajeczne przygotowane zazwyczaj są tylko z jajek , ale dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem troszkę innym. Do klasycznego składu dodałam ryż , który nadaje lekkości kotletom. Kotlety można przygotować, kiedy mamy nadmiar ryżu z na przykład obiadu(...)dnia poprzedniego. Przepis, jest więc w duchu nie marnujemy jedzenia ! Do kotletów można dodać dowolny ryż biały, brązowy lub czerwony ważne, żeby był dobrze ugotowany. Do tego wystarczy odrobina przypraw, szczypiorek lub inne zielsko, które lubicie i w zasadzie kotlety gotowe. Kotlety jajeczne z dodatkiem ryżu podałam z surówką z białej kapusty oraz musem z zielonego groszku . Takie zestawienie
SprawdzonaKuchnia.plKotlety mielone z tartym serem, podane z ziemniakami z wody z koperkiem oraz sałatą masłową z jogurtem naturalnym i pomidorkami. Pysznie się zrobiło! I tak domowo, to częsty obiad za dawnych czasów w moim rodzinnym domu. Do kotletów zasiadaliśmy już zanim mama skończyła hurtowe smażenie. Czy był upał czy deszcz, nie ważne, mielone z takimi dodatkami smakowały zawsze, znikały już(...)awansem na kanapce. Lubię takie wspomnienia, te dania odświeżają pamięć, zbliżają myślami do rodzinnych, dawnych czasów, potraw i wspólnego celebrowania chwil. Kotlety mielone możecie faszerować dowolnym serem, ja wybrałam parmezan, wszelakimi warzywami, np. papryką, kukurydzą, tartą cukinią czy pieczarkami oraz dodatkami, jak np. parówkami, kaparami. Kotlety świetnie komponują się z pieczonymi ziemniakami, kopytkami, kaszą, ryżem wszelakim, surówkami, warzywami z wody
Zasmakuj KuchniNajlepsze, domowe schabowe panierowane. Przepis na kotlety schabowe marynowane w mleku i cebuli. Schabowe smażone w wyjątkowej, chrupiącej panierce. Delikatne i soczyste kotlety schabowe przyrządzone trochę inaczej, bo w chrupiącej panierce z płatków owsianych i kukurydzianych. Schabowe marynowane w mleku i cebuli, następnie smażone na smalcu. Przepis na pyszne schabowe bez bułki tartej. Jak zrobić idealne kotlety schabowe? Wypróbowany(...)domowy przepis na kruche i soczyste kotlety schabowe : składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Korzystajcie z mojego przepisu na schabowego inaczej. Ulepszajcie go! Polecam :) Schabowe w chrupiącej panierce z płatków owsianych. Oto składniki i przyprawy na kotlety schabowe panierowane: 500g schabu wieprzowego mleko 1 cebula 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka płatków kukurydzianych 2 jajka sól i pieprz
Moja Książka Kucharskawielu materiałach internetowych możemy znaleźć przepis na schabowy według Magdy Gessler. Postanowiliśmy sprawdzić czy faktycznie jest tak dobry jak pojawiające się opinie. Kotlet schabowy podamy z pieczonymi ziemniaczkami z czosnkiem. Tak, tak to będzie pewna odmiana…. Składniki 2 dobrze rozbite kawałki schabu (możecie również użyć np. karkówki) 400 ml mleka 3 cebule sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta(...)mleku razem z cebulą i odstawiamy na ok. 3 godziny. Po wyjęciu schabu z mleka dokładnie je osuszamy, a następnie panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, aż będą rumiane z każdej strony. Przepis na pieczone ziemniaczki Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do ziemniaków oliwę, ulubione przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety drobiowe z marchewką z piekarnika. Marchewka to świetny dodatek do mielonego mięsa: dodaję ją do mięsnych klopsików z ryżem, ostatnio dodałam ją do burgerów , Bardzo lubię ułatwiać sobie pracę w kuchni, zamiast stać przy garach smażąc np. kotlety mielone. , to upiekłam w piekarniku kotlety drobiowe z marchewką. Często zamiast smażyć kotlety na patelni piekę je w piekarniku(...)kotlety pieczone z prażoną cebulą , kotlety wieprzowe z cukinią . to znacznie skraca czas. Upiekłam 12 kotletów kotletów drobiowych z marchewką. Co zrobić na obiad? Polecam pyszne Pieczone Kotlety drobiowe z marchewką: Składniki: 350-400 g mięsa mielonego z kurczaka, najlepiej obranego z udek 1 marchew 1 jajko, sól i pieprz do smaku 1 łyżka majeranku, ok. 1 łyżki siekanej natki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZnacie przepis na kotlety mielone z gotowanych jajek? Przepis jest na blogu. A kotlety z jajek i warzyw ? Nie jedliście? To koniecznie zróbcie! Kotlety z jajek i warzyw to bardzo łatwy sposób na proste, ale smaczne danie. Do tego jest typowo wegetariańskie. Smaczne kotlety nie muszą być tylko z mięsa! Te kotlety jajeczno-warzywne to nasza kolejna propozycja na lekkie(...)danie. Polecam też nasze przepisy na: kotlety ziemniaczane . krokiety ziemniaczane ( Panzerotti neapolitańskie) , kotlety np. z kalafiorem . Ugotowane, obrane ze skorupek jajka i gotowane warzywa można zetrzeć na tarce, można posiekać nożem, można też jajka i warzywa zmielić.. Jak zrobić Kotlety z jajek i warzyw: składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo ½ selera 1 marchewka 1 mała cebula 1 surowe jajko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępojęcia czemu ten przepis dopiero teraz pojawił się na blogu...? :) To moje ukochane danie, które zawsze, ale to zawsze będzie kojarzyło mi się z moją Mamą i domem rodzinnym. Kotlet de volaille obowiązkowo z gotowanymi ziemniaczkami z koperkiem i buraczkami to tradycyjny obiad w moim domu, który Mama serwowała w każdą niedzielę, na który wraz z Rodzeństwem czekaliśmy caaaaaały długi(...)tydzień :) Moje Dzieci również je pokochały i dziś patrząc na nie jak ze smakiem wcinają kotlety, łezka kreci mi się w oku :) Czyż to niesamowite jak zwykły-niezwykły kotlet potrafi wzruszyć ?!? :DDD W każdym razie moja Mama robi najlepsze "devolaje" na świecie
Słodko-Słony Świat IlonyJakiś czas temu przerabialiśmy temat kotletów , a zwłaszcza kotletów schabowych. Trochę z racji uwag czytelników, a trochę dlatego, że to zagadnienie chyba niemożliwe do uniknięcia w kraju nad Wisłą. No więc nie unikaliśmy go, a nasz poprzedni przepis na kotlety schabowe miał na celu zaprezentowanie czegoś mniej znanego i typowego. Kto jednak mówi, że „schabowe” jada się tylko w Polsce(...)wykonaniu potrawa, aczkolwiek ma w sobie pewien „haczyk”. Jest nim połączenie dość twardego fenkułu, który wymaga zwykle dłuższej chwili obróbki termicznej, ze schabem który w postaci nawet nieubitych kotletów szybko staje się miękki. Rozwiązaniem jest odpowiednio drobne posiekanie fenkułu oraz odpowiednia technika pieczenia/grillowania. Więcej na ten temat w poradach w i pod przepisem. Kotlety schabowe z koprem włoskim i jałowcem
Kulinarna PokusaNowy Rok tuż-tuż. Jeśli nie macie pomysłu na rodzinny obiad, oto i on! Kotlety wołowe cudownie aromatyzowane pieczoną cebulką, w sosie cebulowym, zagęszczonym bułką tartą. Kotlety nadziewałam farszem z pieczonej cebulki, zgodnie z recepturą naszych przodków. Serwowałam je z purée ziemniaczanym i dużą ilością sałatki. Powstało danie kompletne, proste i przepyszne! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 8 min Otwieranie(...)Garnka: Szybkie Porcji: 10 kotletów JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Farsz z pieczonej cebuli Składniki 1 i 1/2 cebuli, obierz i przetnij na pół 1 i 1/2 łyżki zimnego masła 3 i 1/2 łyżki bułki tartej sól, czarny pieprz Przygotowanie cebulę opiecz, jak do rosołu - na grillu, w piekarniku lub na patelni (ja opiekam
Szybko SzybkowarDzisiaj nasz domowy dzień pizzy, jak co sobotę, dzieci jednak funkcjonują inaczej niż my więc obiad zjedzą wcześniej a pizza będzie na kolację. Zaserwuję im kotlety z jajek, te same co wczoraj. Smakowały nam wszystkim i to bardzo!!! Kotlety z jajek na 6 kotlecików: 3 ugotowane na twardo jajka 1 jajko surowe przylepa chleba, namoczona i odciśnięta sól, pieprz świeże
Dzieje kuchennej Wiewióryoraz szczyptę czosnku granulowanego. Formujemy w dłoniach kulki na kotleciki i obtaczamy je w płatkach żytnich albo w otrębach. Smażymy na małym ogniu z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety bardzo smaczne są z sosem z jogurtu z dodatkiem czosnku. kotlety z kalafiora i fety w płatkach żytnich
Bon Appetit Małgorzatyiedyś robiłam filety w orzechach włoskich , tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam! Składniki: 4 k otlety schabowe 1 jajko odrobina mleka mąka bułka tarta mielone orzechy włoskie sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kotlety rozbijamy w miarę cienko, doprawiamy pieprzem i solą. 2. Bułkę tartą mieszamy pół na pół z mielonymi orzechami włoskimi
Kuchnia domowa AniPrzyszła pora na podstawowe kotlety mielone. Niegdyś były zmorą, jako dziecko bardzo ich nie lubiłam, teraz robię raz na jakiś czas i mi smakują :) Najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej . Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 sucha kajzerka mleko lub woda do namoczenia kajzerki 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz(...)zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, majeranek, wymieszać (najlepiej dłonią). Jeśli masa jest za luźna, należy dodać bułki tartej i wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 4. Z masy mięsnej uformować kotlety wedle uznania. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Smacznego
Kuchnia domowa Aninaszych facetów :) Składniki: 4 plastry karkówki sól, pieprz słodka mielona papryka czosnek granulowany Panierka: jajko + odrobina mleka mąka bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko. Oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Włożyć do lodówki minimum na 1 godzinę. 2. Jajko roztrzepać z mlekiem. 3. Panierować kotlety, najpierw w mące, potem
Kuchnia domowa Anidomowej kiszonej kapusty. Jest pyszna! Mam nadzieję, że przetrwa zimę, ale na wszelki wypadek jemy jej dużo i przy każdej okaji. Żeby nie było nudno dzisiaj kapusta w formie kotletów. Bardzo smaczne! Kotlety są dosyć delikatne, trzeba uważać przy smażeniu żeby się nie rozpadły. Smaczne i zaraz po zrobieniu - jeszcze ciepłe, i drugiego dnia - prosto z lodówki. Podawać z zieleniną
Stare Garysmakowaly, ze na stale wejda do naszego menu.Sa przepyszne.Bardzo delikatne i puszyste.Na pewno dzieciom tez beda smakowyly.Znakomite rowniez na zimno np. do kanapek.Bardzo polecam. Skladniki na kotlety: 600 g filetu z lososia 1 czerstwa buleczka 2 lyzki bulki tartej 2 lyzki sosu rybnego (moze byc sojowy) sok z 1/2 limonki 1/2 lyzeczki imbiru (swiezy jeszcze lepszy) 1 jajko(...)imbiru szczypta cukru 1 lyzka sosu sojowego lub rosolu Wykonanie: Czerstwa buleczke namoczyc w goracej wodzie (w mleku byloby jeszcze smaczniej) na kilka minut.Odcisnac na sitku z nadmiaru wody. Kotlety robilam z mrozonej ryby.Odfiletowac rybe,ewentualnie usunac osci.Lososia pokroic w drobna kostke,mozna jeszcze dodatkowo przesiekac nozem. Wymieszac z przyprawami,dodac bulke i jajko,dokladnie wymieszac. Wilgotnymi dlonmi uformowac kotleciki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!uniknac nadmiaru tluszczu,ktory wchlonie tak pogrubiona panierka. Po prostu obtaczam posolone kawalki miesa w jajku i bulce tartej.Smaze na rozgrzanym masle ghee.Jesli chcemy miec naprawde smaczne i chrupiace kotlety, nie mozemy zalowac masla.Na ledwo natluszczonej patelni nie usmazy sie kotlet dobrze. Najlepiej smazyc wszystkie jednoczesnie na duzej patelni.Tluszcz ze spalona bulka tarta nie nadaje sie do powtornego uzytku.Gotowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Slyszeliscie juz o Swampingon-Frikadellach?To nowy trend w kuchni.W mielonych kotletach zastapiono po prostu czesc miesa posiekanymi pieczarkami.Tak zrobione mielone zachowuja strukture i smak miesnych kotletow."Swampignon" powstalo z polaczenia dwoch angielskich slow:swap-wymiana ,zamiana i Champignon-pieczarki.Technika przygotowania sklada sie z trzech prostych krokow:pierwszy to drobniutkie posiekanie pieczarek,drugi podsmazenie grzybow na masle lub oleju,trzeci(...)cebula na rozgrzanej patelni 3 minuty,tak by nie puscily wody. Mielone mieso polaczyc z pieczarkami ,jajkiem i namoczona bulka.Dodac przyprawy,calosc dokladnie wymieszac,najlepiej reka. Wilgotna dlonia formowac kotlety ,obtaczac w bulce tartej i smazyc z obydwu stron na rozgrzanym oleju.Na cieplo beda swietnym daniem obiadowym.Na zimno sa rownie pyszne,takze swietnie sprawdza sie w kanapkach.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mini krakersów 60 g paluszków chlebowych z czosnkiem 5 łyżek tartej bułki Dodatkowo : 3 jajka 1 szczypta soli olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć. Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Jajka rozbełtać z solą. Na patelni rozgrzać(...)olej, kotlety panierować w panierce, następnie w jajku a na koniec znowu w panierce. Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać z dowolnymi dodatkami
Ewa w kuchniPomysł na przyrządzenie kurczaka w troszkę mniej tradycyjny sposób. "Medaliony" ładnie prezentują się na talerzu i polubią je w szczególności dzieci, ponieważ przywołują na myśl popularne nuggetsy. Kotlety z Kurczaka (Medaliony) - Składniki: 2 filety z kurczaka mała cebula jajko nieduża bułka namoczona w mleku 2 ząbki czosnku ok. pół łyżeczki vegety 2 łyżki bułki tartej przyprawy: słodka papryka(...)czosnek w proszku, kolendra, majeranek, chili, gorczyca (ewentualnie można użyć gotowej mieszanki do kurczaka) sól pieprz ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kotlety z Kurczaka (Medaliony) - Sposób przygotowania: Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączyć. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Wszystko to połączyć z mięsem, wbić jajko, dodać wszystkie przyprawy i bułkę tartą. Wyrobić. Zaleca się
Słodka Stronajajka do kaszy. Dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Nać z pietruszki i selera posiekać bardzo bardzo drobno. Czosnek przecisnąć. Dodać tyle mąki, żeby można było usmażyć kotlety. Na koniec dorzucić zieleninę przyprawić przyprawami. . Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią.Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotlety można jeść z sosem jogurtowym, grzybowym
pieprzny smaczekKOTLETY MIELONE Z KURCZAKA Składniki: - 4 udka z kurczaka - 3 liście laurowe - 4 kulki zioła angielskiego - 3 kulki owoców jałowca - 1 bułka - 1 cebula biała - 1 jajko - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 1 łyżeczka majeranku - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - bułka tarta - pieprz czarny mielony - przyprawa "Kucharek" - olej do smażenia Sposób przygotowania: W garnku gotujemy do miękkości udka(...)kroimy w drobną kostkę - dodajemy do mięsa. Doprawiamy czosnkiem, majerankiem, dodajemy jajko, musztardę i dokładnie mieszamy. Pieprz czarny oraz przyprawa "Kucharek" - dodajemy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy nasze kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju i gotowe. Smacznego
Mentor SmakuZawsze robię normalne kotlety mielone, a dzisiaj postanowiłam coś w nich urozmaicić. Dodałam więc marchewkę, może za wiele to ona nie zmieniła, ale zawsze to jakaś odmiana :) Dla mojego kota rudzielca też posmakowały, bo pozostawiony jeden na blacie w kuchni niestety został podjedzony, ehh co my się z nim mamy. Je słodycze (uwielbia czekoladę), wczoraj jadł frytki z siostrą(...)obraną marchewkę i czosnek przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję suszoną bazylię i majeranek. Dokładnie połączyć ze sobą składniki. Z powstałej masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Smacznego
charlotte gotujeKotlety o kolorze, który kojarzy się ze złotą polską jesienią :) Dodatkowo ich główny składnik jest źródłem wielu witam, które w okresie mniej słonecznym pomogą nam uniknąć przeziębienia :) Składniki (porcja - zdjęcie): 140 g (1 duża) marchewki 100 g (ok. 9 łyżek) kukurydzy z puszki (80g + 20g) 60 g (1 sztuka) cebuli 30 g kaszy jęczmiennej perłowej grubej 30 g (pół(...)mieszamy, wygniatamy żeby wszystko dobrze się połączyło. 10. Jeżeli nie chcą nam się sklejać kotleciki, dodajemy bułki tartej. 11. Wilgotnymi dłońmi lepimy małe lekko spłaszczone kotleciki. Pieczenie: Kotlety wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Temperatura: 200 stopni (grzałka góra - dół) Czas pieczenia: 30 min (po 15 min przewracamy kotleciki na drugą stronę) Kaloryczność: Porcja - ok. 420 kcal
Malowane smakiemugotowane jajka na twardo i jedno jajko surowe i wszystko zmiksować masę przełożyć do miski, dodać kucharka, pieprz i tartej bułki tyle aby masa nie była za luźna formować kotlety i smażyć na rumiano na gorącym mocno oleju, usmażone odkładać na ręcznik papierowy smaczne kotlety można zjeść z surówkami lub sosem pieczarkowym............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJestem wręcz zakochana w wege-burgerach! Po co zajadać się mięsnymi kotletami (pełnymi tłuszczu), hamburgerami z byle budki czy "maka". W domu można zrobić jeszcze lepsze, smaczniejsze i sprawdzone burgery. Zajmie nam to chwile, fakt.. łatwiej jest wyskoczyć do knajpki niedaleko lub zadzwonić i zamówić cheeseburger'a, ale czy wiemy na pewno co jemy? No właśnie, niestety nie. Zachęcam(...)trzeba aż tak dokładnie). Wbijamy jajko, wrzucamy otręby i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie, polewamy odrobinką oleju i smażymy tak jak zwykłe kotlety. Trzeba bardzo uważać przy przewracaniu. Są one dość "gibkie" i gdy za szybko uznamy, że można je przewracać rozwalą nam się. Gdy skończy nam się już masa, na patelni układamy bułki
CzarnawisienkaSposób wykonania : Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko takie kotlety mielone są wspaniałe. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, rozpłaszczyć i smażyć najlepiej na dobrej teflonowej patelni(...)mąki czy też bułki tartej. Ważne żeby smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Tajemnica soczystości tego kotleta tkwi w dodaniu śmietany. Ziemniaki nabijamy na patyk do szaszłyków i specjalnym nożykiem kroimy po patyku. Można spróbować zrobić ukośne nacięcie małym cienkim nożem. Po zrobieniu nacięcia rozciągamy ziemniak na patyku i smażymy we fryturze
Kulinarny karnet ChristopheraSposób wykonania. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko takie kotlety mielone są wspaniałe. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, rozpłaszczyć. W każdym kotlecie zrobić otwór małym kieliszkiem
Kulinarny karnet ChristopheraJakiś czas temu podawałam przepis na mleko sojowe i pisałam, że pozostałą pulpę sojową można wykorzystać do zrobienia kotletów. Dziś podaję przykładowy przepis na kotlety z soi :) Składniki: 200 g pulpy z soi 200 g ugotowanej kaszy jaglanej szczypior z jednej cebulki pół niedużej cebuli sól pieprz 2 jajka 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 4 łyżki wody (lub mniej jeśli mleko
chwile dla mnieKotlety mielone z marchewką SKŁADNIKI: 1 bułka kajzerka 400 g mięso mielone 1 jajko 1 cebula sól i pieprz tłuszcz 2 szt marchewka gotowana z rosołu bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Cebulę obrać,cienko posiekać. Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie,odcisnąć ,dodać do mięsa mielonego. Wbić jajko,dodać cebulę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Marchewkę osączyć z rosołu pokroić na kawałki(...)masy mięsnej formować owalne kotleciki,lekko spłaszczyć,na środek mięsa kłaść po kawałku marchewki,dobrze skleić kotleta,smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i buraczkami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script
Kuchnia DanusiSpójrz, tęcza na niebie! Uwielbiam patrzeć na kolorowe smugi, które ozdabiają nieboskłon podczas deszczu, przeplatanego promieniami słońca. Od razu na sercu robi się milej. Dlaczego zaczynam
W kuchni Karmel-itkiTo był mój pierwszy raz ;) z kaszą jaglaną...Pierwszy i na pewno nie ostatni bo kasza wyjątkowo mi posmakowała...Zwłaszcza w takim oto wykonaniu... Wyszły pyszne
NaKońcuJęzykaOd jakiegoś czasu pokochałam kasze jaglaną, a zwłaszcza kotleciki jaglane mocno czosnkowe ale tym razem z groszkiem i cukinią.. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej
NaKońcuJęzykaKotleciki/placuszki podobne do tych z kukurydzy :) Składniki (porcja - zdjęcie zajęły całą powierzchnię patelni 28 cm ): 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej, ja akurat użyłam żółtej
Malowane smakiemSkładniki (4 kotleciki) : 250g mielonego chudego mięsa wieprzowego pół średniej cebuli, drobno posiekanej 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 czubata łyżka płatków owsianych błyskawicznych sól
My Culinary ArtSkładniki : 0,5kg schabu bez kości 2 jajka mąka bułka sól, pieprz Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieSkładniki: 1 op. marynaty szlacheckiej Prymat 3 plastry schabu (ok. 1 cm grubości) 1 opakowanie warzyw na patelnię 2 łyżeczki oleju do smażenia Sól, pieprz
Emcia Pichci500 g miesa mielonego ( wolowego badz wieprzowego) 0,5 cebuli 2 jajka bulka tarta sol papryka sypka Mieso wrzucamy do miski
Klaudynkowa kuchniaPrzepis z „Przyjaciółki”, gości na moim stole dość często. Szybki, nieskomplikowane składniki i smakuje baaaardzo:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyTo też dość często przeze mnie przygotowywane danie. Przepis z netu, ale nie podam źródła, bo mam go z czasów, kiedy nie przypuszczałam, że będę pisać
Zdrowa Kuchnia SowyWymyślone na poczekaniu okazały się bardzo delikatne i smaczne:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyZnudzona tradycyjną panierką z bułki tartej postanowiłam wykorzystać chipsy (u mnie o smaku pomidorowym), które akurat miałam w szafce. Wyszło ciekawie, chociaż pewnie niezbyt odkrywczo.
Pasja SmakuUwielbiam tradycyjne schabowe, jednak czasem lubię podać je w wyjątkowy sposób. tym razem połączyłam mięso z warzywami i ziołowo-winnym sosem. Do dania podałam długoziarnisty
Z miłości do słodkościZostało mi z poprzedniego dnia trochę ugotowanej kaszy. Szukając inspiracji na wykorzystanie i z tęsknoty za grzybami sięgnęłam do zapasów a tam wpadły mi w ręce
Smaczna PyzaKotlet pożarski Dziś podpowiem jak zrobić dobre kotlety pożarskie czyli drobiowe kotlety z kością. Kotlety Pożarskiego przez lata doszukały się wielu wariantów bez kości i z kością. Uważam że oryginalny przepis na kotlety Pożarskiego jest jeden i właśnie nad nim się dziś pochylam. Nie znaczy to, że omijam szerokim łukiem nowe odsłony starych przepisów. Moim zdaniem nim się zacznie nowe(...)odsłony, najpierw trzeba zacząć od pierwowzoru. Kotlety Pożarskie oryginalny przepis Sprawdzony przepis krok po kroku na wyjątkowo soczyste kotlety Pożarski oryginalny przepis z kością, te bez kości też są smaczne, ale to już tylko kotlety drobiowe. Kotlety pożarskie to kotlety drobiowe, siekane to bez wątpienia kunszt sam w sobie . Kiedyś smażone z kością dziś zazwyczaj bez kości i szkoda, osobiście
Dieta moja pasjaniewiele potrzeba, żeby dość trywialne danie jakim jest kotlet panierowany zmienić w danie wykwintne i niecodzienne. Czas przygotowania: 15 minut Zapiekanie : 10 minut Liczba porcji : 4 Kotlet schabowy – król stołówek i barów mlecznych jak Polska długa i szeroka, stały składnik niedzielnego menu w większości domów w czasach PRL-u. Co niedziela, przed południem, blokowiska rozbrzmiewały stukotaniem tłuczków do mięsa(...)jakby w całym kraju zaczynał się jakiś remont generalny. Kotlet schabowy nie jest specjalnie wyszukaną potrawą. To biedniejszy kuzyn sznycla po wiedeńsku, cienko utłuczonego kawałka cielęciny w panierce. Schabowy nie jest typowo polską potrawą, bo w identyczny sposób wieprzowinę przyrządzają Japończycy. Tonkatsu to wypisz-wymaluj nasz kotlet schabowy nieco tylko inaczej podawany, bo pokrojony w plastry. Kotlety parmigiana, czyli danie
Niedzielny kucharzKotlety ruskie to nic innego jak kotlety przygotowane z farszu do pierogów ruskich. Kotlety ruskie składają się z ziemniaków i twarogu. Na pewno przypadną do gustu fanom ruskich, są równie smaczne, a do tego znacznie szybsze do zrobienia. Kotlety ruskie to pyszny i tani obiad dla całej rodziny. Dodatkowo do ich przygotowania możemy użyć ziemniaków, które pozostały nam z obiadu(...)dnia poprzedniego, więc nic się nie marnuje. Jako dopełnienie dania można podać sos pieczarkowy, wówczas mamy super danie jarskie. Kotlety ruskie można również podawać w towarzystwie gulaszu. A Wy z czym podajecie kotlety ruskie? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety ruskie: 1 i 1/2 kg ziemniaków 250 g twarogu półtłustego 1 duża cebula 1 jajko bułka tarta sól, świeżo zmielony
Gotuj z Prezesemznów trochę gorzej. Wszystko z powodu stresu i niezbyt korzystnego dla hormonów stylu życia (m. in. długa ekspozycja na światło niebieskie , epizod długotrwałego stosowania IF i pomijania śniadań ). Keto kotlety z tuńczyka i kalafiora Czy źródło białka ma znaczenie? I tutaj wracamy do kwestii żywienia. Czy to jest kluczowy element odpowiedzialny za nasze zdrowie czy też czynniki poboczne jednak mają(...)większego znaczenia. Białko to białko… Idąc tym tropem stwierdziłam, że zwiększę udział ryb i drobiu kosztem wieprzowiny i wołowiny , bo z tym rodzajem mięsa mam największy problem… Keto kotlety z tuńczyka w wersji niskowęglowodanowej Tak więc dzisiaj keto kotlety z tuńczyka i kalafiora jako propozycja jajeczno – rybna. W dodatku szybka i łatwa w przygotowaniu. Także same plusy… Podobne kotlety
Modern Cave Girlwindow.adsbygoogle || []).push({}); Jak możecie zauważyć z ostatnich wpisów uwielbiam cukinię. Mogłabym ją jeść cały rok na okrągło na kilkanaście sposobów. Sposobem jej podania, który najbardziej pamiętam z domu to kotlety z cukinii . Często mama robiła je z kabaczka, ale również na talerzu pojawiała się wersja z cukinii. Kotlety z cukinii to pomysł na szybki i tani obiad. Jest bezmięsny, więc(...)nada się dla osób na dietach wege. Smażona cukinia jest chrupiąca na wewnątrz a mięciutka wewnątrz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z cukinii – Składniki 1 sztuka sporej cukinii 2 jajka mąka i bułka tarta do panierowania sól pieprz czosnek granulowany papryka słodka kilka łyżek oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z cukinii – Wykonanie Przepis na kotlety z cukinii jest bardzo
To Musisz WiedziećPanierowane kotlety z indyka, pieczone w piekarniku, na koniec zapiekane z serem i sosem pomidorowym. Danie barzo proste, a niesamowicie smaczne. I wykwintne. Jeśli macie dość panierowanych, nudnych kotletów, zróbcie indyka parmigiana. Czas: Godzina Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji: 4 Kotlet panierowany inaczej Kotlety z indyka są pieczone w piekarniku, a na koniec zapiekane pod warstwą mozzarelli i parmezanu(...)towarzystwie sosu pomidorowego Jeśli macie dość nudnych, kotletów panierowanych, ten przepis będzie dla Was jak znalazł. Indyk pod parmezanem jest jedną z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania parmigiana di melanzane – bakłażana pod parmezanem. Bakłażanowe krążki są panierowane w jajku i bułce tartej a następnie smażone. Na koniec trafiają do piekarnika celem zapieczenia pod kołderką z sera mozzarella i parmezanu
Niedzielny kucharzPanierowane kotlety z indyka, pieczone w piekarniku, na koniec zapiekane z serem i sosem pomidorowym. Danie barzo proste, a niesamowicie smaczne. I wykwintne. Jeśli macie dość panierowanych, nudnych kotletów, zróbcie indyka parmigiana. Czas: Godzina Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji: 4 Kotlet panierowany inaczej Kotlety z indyka są pieczone w piekarniku, a na koniec zapiekane pod warstwą mozzarelli i parmezanu(...)towarzystwie sosu pomidorowego Jeśli macie dość nudnych, kotletów panierowanych, ten przepis będzie dla Was jak znalazł. Indyk pod parmezanem jest jedną z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania parmigiana di melanzane – bakłażana pod parmezanem. Bakłażanowe krążki są panierowane w jajku i bułce tartej a następnie smażone. Na koniec trafiają do piekarnika celem zapieczenia pod kołderką z sera mozzarella i parmezanu
Niedzielny kucharzKotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami Dziś zapraszam Was na bezmięsne kotlety. Tak, tak Tym razem podstawowym składnikiem kotletów jest kasza jęczmienna drobna. Smak wzbogacają pieczarki. Tak przygotowane kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami najczęściej podaję same w towarzystwie najróżniejszych surówek lub w wersji z delikatnym sosem – najczęściej pomidorowym lub pieczarkowym. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowaliście takich kotlecików(...)polecam. Są delikatne i pyszne. Nawet moje dzieci chętnie je jedzą. W ich przypadku obowiązkowo z surówką z marchewki Inne propozycje na kotlety bez mięsa znajdziecie tutaj: Kotlety z tuńczyka ( klik ) Kotlety z kaszy gryczanej ( klik ) Składniki: 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej drobnoziarnistej PZZ Białystok 2 pieczarki 1 mała cebula 1 duże jajko pieprz i sól do smaku bułka tarta
Słodkie okruszkiNajstarsze przepisy kuchni polskiej na kotlet schabowy nie pozostawiają żadnych wątpliwości – należy je robić z kością. Spróbowaliśmy, różnica jest kolosalna! Schabowy to chyba najbardziej ikoniczne danie współczesnej kuchni polskiej. Od wielu dekad niezmiennie utrzymuje się w czołówce ulubionych potraw nad Wisłą. Miarowe stukanie dochodzące w okolicy południa w niedzielę – kto ma sąsiadów, temu nie trzeba mówić nic więcej(...)rozklepanego mięsa nie jest rdzennie nasz. Podobne potrawy można znaleźć w kuchniach całej Europy i nie tylko. Pierwszy na myśl przychodzi Wiener Schnitzel, najczęściej przygotowywany z cielęciny. Przepis na kotlet schabowy w polskiej książce kucharskiej pojawia się dopiero w „365 obiadów za pięć złotych” Lucyny Ćwierczakiewiczowej z 1860 r.: „Wziąść część schabową, to jest kotletową: pokrajać
Kulinarna Polskaniewiele potrzeba, żeby dość trywialne danie jakim jest kotlet panierowany zmienić w danie wykwintne i niecodzienne. Czas przygotowania: 15 minut Zapiekanie : 10 minut Liczba porcji : 4 Kotlet schabowy – król stołówek i barów mlecznych jak Polska długa i szeroka, stały składnik niedzielnego menu w większości domów w czasach PRL-u. Co niedziela, przed południem, blokowiska rozbrzmiewały stukotaniem tłuczków do mięsa(...)jakby w całym kraju zaczynał się jakiś remont generalny. Kotlet schabowy nie jest specjalnie wyszukaną potrawą. To biedniejszy kuzyn sznycla po wiedeńsku, cienko utłuczonego kawałka cielęciny w panierce. Schabowy nie jest typowo polską potrawą, bo w identyczny sposób wieprzowinę przyrządzają Japończycy. Tonkatsu to wypisz-wymaluj nasz kotlet schabowy nieco tylko inaczej podawany, bo pokrojony w plastry. Kotlety parmigiana, czyli danie
Niedzielny kucharzłyżka domowej vegety. 3 łyżki oleju; 1 czubata łyżka masła klarowanego; 1/2 szklanki zimnej wody + zimna woda do duszenia mięsa; 1 czubata łyżka mąki pszennej + mąka pszenna do obtoczenia kotletów; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielką kostkę. Cebule obrać, pokroić w pióra. Pora dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Ząbki czosnku(...)obrać, przecisnąć przez praskę. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety schabowe. Każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej. Na rozgrzany na patelni olej (3 łyżki) oraz masło klarowane (1 czubata łyżka) położyć obtoczone w mące kotlety schabowe i obsmażyć, z obu stron, na złoty kolor. Podsmażone kotlety przełożyć do średniej wielkości
Gospodyni Miejskacoś z nimi jest nie tak. Dzielę się z Wami przepisem na perfekcyjne mielone, które są znakomitym daniem LCHF! Bez jajek, bułki, panierki itp. Po prostu samo mięso! Jakość kotletów mielonych zależy przede wszystkim od mięsa. Odradzam zakup paczkowanego, gotowego mięsa mielonego, którego skład na etykietach jest bardzo długi z racji chemicznych dodatków i wypełniaczy. Chcąc mieć pewność(...)szynka, karkówka, łopatka oraz podgardle. Natomiast sekretem soczystych mielonych jest wyrobienie mięsa z dodatkiem wody, dzięki której są miękkie, sprężyste i soczyste. Kolejny patent to odpowiednie smażenie. Początkowo kotlety należy smażyć na dużym ogniu na rozgrzanym tłuszczu później zmniejszyć ogień i nadal smażyć przez ok 5 minut w zależności od wielkości kotletów. Smażone na zbyt dużym ogniu spalą się
Ola la LCHFulubione schabowe?” No więc są, tu i teraz. Inna sprawa, że nie mogą to być ot takie zwykłe schabowe – przecież poszukujemy smaków nietypowych i oryginalnych, prawda? Dlatego poniżej prezentujemy kotlety schabowe nie w najbardziej znanej wersji „na wytrawnie” czy „na kwaśno”, ale w mniej popularnym wariancie „na słodko”. W tym konkretnym wypadku – z ananasem i żurawiną. Co więcej, poniższy przepis(...)udowadnia, że nawet schabowy, i to nawet podany dość tradycyjnie z ziemniakami, może prezentować się atrakcyjnie wizualnie – inaczej aniżeli wielu z nas zdążyło się przyzwyczaić. Kotlety schabowe z serem i owocami 2015-01-15 15:07:41 Nieśmiertelne i chyba bezkonkurencyjne w polskiej kuchni schabowe tym razem w nieco mniej znanej wersji – na słodko z serem oraz ananasem i żurawiną
Kulinarna Pokusajeszcze raz wszystko wymieszaj. Uformuj małe okrągłe kotleciki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i układamy kotleciki. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane. Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kotletów. Pomidory przelewamy na patelnię. Sos przyprawiamy 2 płaskimi łyżeczkami cukru i dodajemy masło. Całość dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Na koniec przyprawiamy pieprzem i świeżo szarpaną bazylią. SMACZNEGO
Kredowe MenuJeśli ugotujecie na obiad ryż i ugotujecie go w nadmiarze to mam pomysł aby go wykorzystać. Wystarczy kilka składników i można wyczarować pyszne kotlety ryżowe. Moi chłopcy jedli je z surówką i pieczywem ale świetnie smakują same lub tylko z dodatkiem surówki np. z pekińskiej kapusty. Wiadomo, że nie należy wyrzucać jedzenia a tu mamy świetny sposób na wykorzystanie tego
Ewa w kuchnimajeranek pomidory suszone Piątnica bułka tarta Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,odciśniętą bułkę, pomidory suszone i wszystko razem wymieszać.Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej .Układać na gorący olej i smażyć z każdej strony
Moje domowe kucharzeniekajzerkę, zioła, przyprawy. Cebulę, ogórki pokroić w malutką kosteczkę. Dołożyć do mięsa razem z kaparami i wyciśniętym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest rzadka dołożyć łyżkę bułki tartej. Formować kotlety mokrą dłonią.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub różnego rodzaju kaszami. U mnie będą dzisiaj z kuskusem i pekińską. Smacznego
pieprzny smaczek