kotlety - 13055 przepisów (strona:269/871)

Schab z nieTYPOWĄ salsą i clafoutis z fetą 189

wykałaczką, oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pomidorki, podsmażamy Podsmażone pomidorki przekładamy do dwóch niewielkich naczyń żaroodpornych, zalewamy ciastem  piekarnik nagrzewamy do 200"C w międzyczasie myjemy i osuszamy kotlety, lekko je rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem umyte jabłka kroimy w kosteczki, podobnie jak pomidory, cebulę szatkujemy, wszystkie składniki salsy wrzucamy do miseczki, oprószamy posiekaną kolendrą, doprawiamy solą i pieprzem(...)około 15 minut oliwę mieszamy z miodem, dosypujemy oregano, sosem zalewamy naszą salsę, odstawiamy aby wszystkie składniki mogły się "przegryźć" ze sobą na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy układamy kotlety, które smażymy z obu stron po około 3 minuty Serwujemy po kawałku gorącego clafoutis z porcją schaby przykrytego porządną warstwą salsy. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Kotlety mielone 179

Kotlety mielone po raz kolejny..tym razem z dodatkiem ketchupu. 50 dkg mięsa mielonego  1 jajko cebula  czerstwa bułka 1-2 łyżki ketchupu sól, pieprz wegeta, majeranek Bułkę namoczyć np.w wodzie lub mleku, a następnie odcisnąć.Mięso wymieszać z jajkiem, dodać pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę. Dodać ketchup i przyprawy.Dokładnie wymieszać, uformować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone w sosie pomidorowym 141

Pyszny pomysł na obiad :) Do kotletów potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowo-wołowego) 1 jajko 1 cebula 1 szklanka bułki tartej 0,5 szklanki przegotowanej wody 3 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek Sos: 4 duże łyżki przecieru pomidorowego pól szklanki wody 3 dużej łyżki śmietany sól i pieprz W dużej misce ręcznie mieszamy razem ze sobą mięso(...)robić sos.  Do małego garnuszka wlewamy przecier wymieszany z wodą, następnie dodajemy śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i czekamy aż sos zacznie się gotować i gotowe :) Ja kotlety podaję z ziemniakami i sałatką z czarnej rzepy. Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u -   klik A jeżeli chcesz być na bieżąco obserwuj

Kolejny blog o gotowaniu
Kotlety ziemniaczane z sosem 138

Dzisiaj chciałam pokazać kotlety, których nie wyparł by się żaden wegetarianin :p Nie biorąc pod uwagę mojego sosiku. W zasadzie skład i wykonanie ich są identyczne jak zwykłych dobrych kotletów mielonych tylko, że bez mięsa a z ugotowanymi ziemniakami :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Kotlety mielone 133

Kotlety mielone...po raz kolejny...tym razem ponoć wg Magdy Gessler .. 1 kg mięsa mielonego 2 cebule  2 jajka  1 kajzerka  50 g masła 50 ml wody wegeta, majeranek sól i pieprz do smaku mleko do namoczenia bułki  bułka tarta do obtaczania  olej do smażenia  Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Kajzerkę(...)namoczyć w mleku i przepuścić przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody i przyprawy dodać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Schabowy marynowany 203

lubczyk suszony vegeta 5 łyżek oleju Schab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Posypać solą i pieprzem.Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Schabowy w czerwonej czubrycy 117

Zwykle kotlety schabowe z dodatkiem ostrej czerwonej czubrycy nabierają całkiem nowego smaku. Czerwona czubryca to jedna z moich ulubionych przypraw. Używam jej w kuchni bardzo często. Szkoda, że opakowania są małe, bo zanim ją otworze to już jest koniec. 1 kg schabu bez kości Do oprószenia kotletów : sól himalajska czerwona czubryca ostra pieprz czarny Dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej

Ewa w kuchni
Kotlety grzybowe z sosem śmietanowym 166

wielbicieli grzybów – i to nie tylko pieczarek , ponieważ niezwykłego aromatu dodaje tutaj odrobina grzybów suszonych. Ulubiony sos śmietanowy z dodatkiem chrupiącej marchewki to tylko Kropka nad I!   Składniki : Kotlety: - pieczarki – ok. 250 g – grzyby suszone – 50 g – duża bułka pszenna – 1 szt – śmietana 18% kwaśna – 3 łyżki – jajko gotowane – 2 szt – żółtko(...)papryka słodka – 1 szczypta – cukier – 1 łyżeczka – margaryna – 2 łyżki – sól , pieprz – do smaku – koperek – 1 pęczek Sposób przyrządzenia : Kotlety: Grzyby suszone namaczamy dzień wcześniej i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy , drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy cebulkę. Dodajemy grzyby , odrobinę solimy i smażymy

Ostra na Słodko
Kotlety szarpane z kurczaka 311

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kotlety z kurczaka z kukurydzą . Świetna odmiana dla tradycyjnych kotletów. Te zwane są również szarpanymi. Delikatne , soczyste , niesamowicie szybkie do zrobienia i smaczne. Są świetnym pomysłem zarówno jako danie obiadowe, jak i wkładka do bułki. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: - filet z kurczaka – 300 g - kukurydza – 150 g - por – 1 szt - cebula

Ostra na Słodko
Kotlety rybno – ziemniaczane 182

Dziś ma dla Was obiecany przepis w sam raz na piątkowy obiad. Danie łatwe … szybkie i niesamowicie smaczne. Kotlety te są świetnym pomysłem nie tylko na obiad – śmiało można je włożyć do ulubionej , chrupiącej bułki … dodać świeże warzywa … i zajadać w formie burgera! SKŁADNIKI: * filet np.dorsz – 300 g * ziemniaki – ok.200 g * natka pietruszki(...)minut. Odcedzamy i rozdrabniamy. Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki. Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Rewelacyjnie smakują z CZERWONĄ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ ( Provitus ) – KLIK ! Do panierowania wykorzystałam Panierkę Owsianą , którą sprezentował

Ostra na Słodko
Kotlety rybne z mięsem 151

może to nieskromnie zabrzmi ” zawsze wychodzi pysznie ” ! ;) Tak było i tym razem , kiedy to postanowiłam połączyć rybę z mięsem ( tak – rybę z mięsem! ) Wyszły przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała rodzina! Takie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera! Gwarantuję , że posmakują! SKŁADNIKI: ( 6 szt. ) - filety rybne ( u mnie dorsz

Ostra na Słodko
Kotleciki z piersi kurczaka z papryką 428

serwisie  Trendy Kosmetyczne , którego gospodynią jest  Malinka  - pozdrawiam Cię, Malinko :) Lubię kurczaka. Pod każdą postacią :)  Najprościej jest upiec w piecyku lub zrobić z piersi kotlety panierowane a la schabowe. Czasem jednak chciałoby się coś "innego".  Przepis, który dziś Wam polecam, dostałam wiele lat temu. Pamiętam jak mnie urzekł smak i aromat gotowych kotlecików. Byłam zaskoczona(...)jajka i przyprawy. Dobrze wymieszać.  Wyjdzie z tego dość luźna i lejąca masa, więc stopniowo dodawać suchą bułkę tartą. Zwiąże ona nam wszystko do pożądanej konsystencji.  Formować kotlety i smażyć tak, jak zwyczajne mielone czyli obtaczając w bułce tartej.  Kiedyś nie dodałam do masy mięsnej bułki tartej i smażyłam tak, jak placki ziemniaczane (wersja: placuszki kurczakowo - paprykowe

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety mielone z żółtym serem 182

Odkąd pamiętam, kotlety te są jednym z moich ulubionych dań. I choć wypróbowane w różnych wariantach, najlepiej smakują te tradycyjne. Można je zrobić z prawie każdego rodzaju mięsa osobno lub mieszanego. Mi osobiście najbardziej smakują takie z wieprzowiny z odrobiną tartego, długo dojrzewającego sera. Po prostu pychotka :) Potrzebne nam: - 500 g mielonego mięsa wieprzowego - duża cebula - jajko - czerstwa bułka(...)czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy

W poszukiwaniu inspiracji
Kotlet de volaille'a 37075

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórką Kotlet de volaille'a SKŁADNIKI: pierś z kurczaka 1 szt podwójna masło -12,5 dag jajko -1 szt bułka tarta -3 łyżki mąka -2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem.  Następnie obsypać filety solą i pieprzem

Kuchnia Danusi
Smażone kotleciki z kurczaka 1687

bardzo tania, gdyż do ich przygotowania wykorzystuję wytrybowane z kości i bez skóry mięso z ćwiartek kurczaka. Wystarczy mięso rozbić dokładnie tłuczkiem, a potem przygotować tak jak przygotowuje się kotlety schabowe. Do przygotowania smażonych kotlecików z kurczaka użyłam w tym przypadku bułki tartej z odrobiną majeranku, ale panierki można przygotowywać z płatków kukurydzianych, owsianych, sezamu, czy innych ziaren. Co wykorzystacie(...)ostrym nożem trybujemy z kości (oddzielamy mięso od kości) tak aby powstał nam jeden płat mięsa. Często w ten sposób przygotowuję mięso z kurczaka na klopsy drobiowe lub robię kotlety jak schabowe , czy grilluję w całości. Każdy płat mięsa z kurczaka wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem, następnie dzielimy mięso na mniejsze kawałki 3-4. Każdy kawałek obtaczamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania