kotlety z serem - 2646 przepisów (strona:90/177)

Kotlety z kalafiora z żółtym serem 180

różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzonego kalafiora rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków i dodać do niego starty żółty ser. Następnie dodać jajka, posiekaną natkę z koperkiem, bułkę tartą, a także przyprawy i dobrze wyrobić. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Życzę Smacznego! Będzie mi miło jeśli polubisz mojego

talerz przyjemności
Kotlety z wątróbki 213

drobno siekamy. Podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Wątróbkę kroimy w kostkę, dodajemy do niej jajko, utarty na drobnych oczkach ser, przyprawy, mąkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem. Całość dobrze mieszamy. Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką nasze kotlety. Smażymy pod przykryciem do zezłocenia z obydwu stron.  Podajemy z podsmażoną czerwoną cebulką i ziemniaczkami. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 229

zarówno w ulicznych, niewielkich budkach-barach, a także w eleganckich restauracjach.  Łączy się go z: wodorostami ( wakame soba ), smażonym serem tofu ( kitsune soba ), surowym jajkiem ( tsukimi sob a),  także tonkatsu ( tanuki soba ). Tonkatsu to gruby wieprzowy kotlet, pokrojony w kawałki wielkości jednego kęsa, opanierowany i usmażony w głębokim tłuszczu. Długi kształt makaronu dla Japończyków oznacza długie życie. Makaron

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jajeczna zapiekanka 292

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem

R'n'G Kitchen
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 162

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe). Możemy również lekko

R'n'G Kitchen
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 213

kurczaka (ok. 450-500 g) przyprawa do kurczaka 1 duża kulka sera mozzarella ok. 0,5 słoiczka suszonych pomidorów w oleju panierka: 1 jajko + bułka tarta   Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i każdą pojedynczą pierś podzielić na dwa kawałki (większy i mniejszy). Roztłuc jak na kotlety, ale nie za cienko, żeby się nie porozrywała i oprószyć z obu stron

Simply Food
"Ryba" z kotletów sojowych po grecku (wegańska) 217

wyrobię się ze wszystkim na czas, przy okazji spędzając miłe chwile z rodziną. Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam kolejny fenomen. Pierwszym był ser - dip serowy z ziemniaka , później były "śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim , dzisiaj "ryba" z kotletów sojowych po grecku. Dieta wegańska jest niesamowita, wszystkie smaki można odtworzyć lub sprawić by były bardzo podobne z zupełnie innych składników

Be Fit Be Strong
Kotlety ziemniaczane - ruskie 303

tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierowania Ugotowane ziemniaki utłuc i wystudzić lub wystudzić i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ser rozdrobnić, dodać sól i pieprz do smaku oraz jajka i dobrze wyrobić masę. Uformować 7-8 kotletów, panierować w bułce tartej i usmażyć na tłuszczu. Podawać z sosem

Gotowanie jest łatwe
Kalafior zapiekany pod beszamelem 189

tego dania użyłam sosu beszamelowego na bazie mleka owsianego. Mleko owsiane można zastąpić zwykłym mlekiem. *po wierzchu można posypać startym żółtym serem. Sos wyszedł nieco gęsty, ale to w niczym nie ujmuje smaku :) Propozycja podania - z ziemniakami i kotletami mielonymi z kaszą jaglaną

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kotleciki drobiowe z zielona pietruszką i serem feta 216

Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi kotletami schabowymi lub smażonymi piersiami z kurczaka, to zachęcam do przygotowania kotlecików drobiowych z zieloną pietruszką i serem feta. Uwierzcie mi na słowo, niby banalne połączenie składników - a kotleciki przygotowane w ten sposób skradły moje kubki smakowe :) Kotleciki drobiowe podałam z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurach i plasterkami pomidora malinowego.  Składniki na porcję

Ugotować
PÓŁMISEK MIĘS … PIECZONE ZIEMNIAKI … SERNIK I SZARLOTKA czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W C.K.BROWAR 256

ZUPA: JA : Krem grzybowy z łazankami w chlebie BASIA: Krem cebulowy z grzankami i parmezanem DANIA GŁÓWNE : JA : Płyta C.K. ( żeberka , kotlet wiener schnitzel , golonka , ziemniaki zapiekane , kapusta zasmażana ) BASIA: Półmisek C.K. ( grillowana wołowina , wieprzowina , drób zapiekany w serze , frytki , ziemniaki zapiekane , ziemniak chilijski ) DESERY: JA : Apfelstrudel z sosem waniliowym BASIA: Sernik wiedeński z owocami ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała 3-daniową

Ostra na Słodko
Schabowy..pachnący czosnkiem 206

kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie : do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów

Moje domowe kucharzenie
Papirusowe burgery 245

minut). Po usmażeniu przekrawamy ją na dwie części. Bułkę do burgera smarujemy połączonym majonezem z ketchupem nakładamy liść sałaty, kurczaka, ser, cebulkę, pomidora, ogórka i ponownie nakładamy nasz sos majonezowo-ketchupowy. Zdrowsza wersja bez ociekających tłuszczem kotletów i do tego ekspresowe wykonanie, mniam

Emcia Pichci
Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 182

kotlet schabowy –  schabowy inaczej KOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki do panierki – 150 g szpinaku – 50 g sera feta – 10 suszonych pomidorów w oleju – 2 łyżki bułki tartej – szczypta gałki muszkatołowej – sól i pieprz – olej(...)chwil aż liście zwiędną i szpinaku zrobi się mniej. Jeśli na dnie patelni ze szpinakiem zebrał się płyn odlej go teraz. Do szpinaku wrzuć drobno pokrojone pomidory suszone i ser feta drobno pokruszony. Wymieszaj, dopraw odrobiną pieprzu. Ciasto podziel na 6-7 części. Podsyp dłonie odrobiną mąki, a następnie uformuj z ciasta kulkę, mocno ją spłaszcz, na środek nałóż porcję

nietylkopasta.pl
Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 230

liście ukochanych domowych smaków są oczywiście najsmaczniejsze na świecie domowe kotlety mielone. Kotleciki zachwycą smakiem jeśli użyjesz dobrego produktu. Pośpiech i brak czasu sprawia, że kupujemy często gotowe mięso mielone. Należy pamiętać, że w pakowanym mięsie mielonym często występują dodatki typu konserwanty, regulatory kwasowości, stabilizatory - to najłagodniejsza wersja. Tylko wtedy gdy kupimy mięso w kawałku i zmielimy je w domu(...)poprosić z zmielenie mięsa przy ladzie. Mielone dla urozmaicenia możemy wzbogacić przeróżnymi dodatkami: serem, pieczarkami pomidorami suszonymi, papryką, serami, ale te najlepsze to te bez żadnych udziwnień. Dobre mięso, wg mnie łopatka jest najodpwiedniejsza, a dodatek kawałka wędzonego boczku nada kotletom niebywałego aromatu i smaku. Takie kotlety nie są pewnie zbyt dietetyczne, nie mają jednak sobie równych. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z brokułów 251

Kotlety z brokułów to świetna alternatywa dla zwykłych mielonych, poza tym to prawdziwa bomba witaminowa. Kluczem ich niezwykłego smaku są odpowiednie proporcje przypraw, dlatego podczas ich robienia masę trzeba kilkukrotnie spróbować. Intensywny zielony kolor oraz złocista chrupiąca skorupką sprawiają, że można się najeść samym patrzeniem na nie :) SKŁADNIKI(na 15 szt)2 brokuły1 jajko1 cebula10(...)wodzie, a następnie rozgnieść (nie za mocno, mogą zostać małe różyczki) i ostudzić. Dodać jajko i pokruszony ser feta. Cebulę obrać, umyć i posiekać. Koper umyć i posiekać. Dodać do brokułów cebulę, koper oraz 2 łyżki kaszki kukurydzianej i przyprawić. Formować kotlety, obtaczać w pozostałej kaszce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem.Smacznego

Złote przepisy
Kurczak z czerwonym pesto 166

ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej Kurczak z czerwonym pesto PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 2-3 SKŁADNIKI: – 1 duża pierś kurczaka lub 2 mniejsze – sól i pieprz – 5-6 łyżek czerwonego pesto – pół szklanki krojonych pomidorów z puszki – 1 kulka sera mozzarella – 1 jajko(...)łyżka kaparów – świeże listki bazylii PRZYGOTOWANIE: Rozgrzej piekarnik do 180 st C. Pierś z kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij tłuczkiem tak, jak na kotlety. Jeśli kotlety wjdą duże przekrój je na pół. Mięso dopraw sola i pieprzem a następnie na środku każdego kawałka połóż czubatą łyżeczkę pesto i niedbale rozsmaruj. Tak przygotowane mięso zwijaj w rulony

nietylkopasta.pl