kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:268/338)

Kotlety śledziowe z ziemniakami – kuchnia śląska 314

Dziś mam dla Was nietypowy przepis wywodzący się z kuchni śląskiej. Taka odmiana od czasu do czasu na pewno fajnie zrobi naszym podniebieniom , a smak zachwyci

Ostra na Słodko
Rano Zebrano – recenzja zakupów przez Internet 172

zabrać coś gotowego za sobą, a po powrocie do domu mam ochotę zjeść nawet zimne syfne parówki, które kupił sobie mój mąż, razem ze słoikiem nutelli, bo czekanie na jajko sadzone to zbyt długi wysyłek.   Co można kupić sobie ze zdrowych, gotowych dań? Dostawcami są zarówno małe gospodarstwa, gdzie pani gospodyni sama wekuje gotowe zupki czy pasztety(...)chciałabym jeść więcej produktów fermentowanych i szybko można z niego zrobić barszczyk. Zwłaszcza jeśli ma się empanadillę z piekarni Piwoński, która zastąpi nam pierożka. Kupuję też często gotowe kotlety wegetariańskie np. tempeh z fermentowanej soi, które wystarczy tylko podgrzać.   Trochę się czuję jak Ch*jowa Pani Domu po tym wpisie, ale lepiej mieć coś zdrowego szybko, niż jeść

Ugotowane pozamiatane
Tort z różami cz. 1 151

mnie narazie się to sprawdza ;)Składniki: 6 jajek 1,5 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Oddzielamy żółtka jajek od białek. Ubijamy białka z cukrem. Po dokładnym ubiciu dodajemy stopniowo żółtka i przesianą mąkę (oba rodzaje ). Na samym końcu dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy.  Uwaga ! Na dużej blaszce(...)wszystko sprawdzę dokładnie ( zapowiada się częstsze pieczenie) to na pewno naniosę poprawki.Jeżeli chodzi o krem do tortu korzystałam z bardzo dobrego przepisu. Znalazłam go na youtube na kanale kotlet tv. Polecam jest świetny. Na dole zamieszczam filmik, aby ułatwić Wam do niego dostęp. Czekamy, aż biszkopt ostygnie i kroimy go na trzy poziomy i przekładamy gotowym kremem.Uwaga!Polecam zakupić

cookpl
Kotleciki z kurczaka z pieczarkami 115

Kotleciki z kurczaka z pieczarkami i serem to ciekawa alternatywa dla kotletów schabowych czy kotletów mielonych . Do ich przygotowania nie potrzebujecie umiejętności, bo wyjdą każdemu! Tak, tak, wiem, że takie przepisy lubicie – ja też! Przez to, że są pieczone w piekarniku, nie są tak nasiąknięte tłuszczem, chociaż na patelni również można je smażyć. Kotleciki z kurczaka z pieczarkami(...)kotleciki z kurczaka z pieczarkami i serem Drukuj przepis Porcji: 11-12 Czas gotowania: 40 minut Składniki 600 g piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 8 pieczarek 2 jajka pół szklanki mąki łyżka oleju łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki pieprz do smaku - szczypta/dwie płaska łyżeczka soli papier do pieczenia Przepis 1 Pierś z kurczaka kroimy w drobną

Kuchnia Bazylii
Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą 330

Jest pyszna! Mam nadzieję, że przetrwa zimę, ale na wszelki wypadek jemy jej dużo i przy każdej okaji. Żeby nie było nudno dzisiaj kapusta w formie kotletów. Bardzo smaczne! Kotlety są dosyć delikatne, trzeba uważać przy smażeniu żeby się nie rozpadły. Smaczne i zaraz po zrobieniu - jeszcze ciepłe, i drugiego dnia - prosto z lodówki. Podawać z zieleniną. U mnie były(...)cebula zmięknie a boczek się zrumieni. Dodać czosnek, wymieszać. Dodać kapustę i jeszcze chwilę smażyć aby odparować jak najwięcej soków. Przestudzić. W misce wymieszać dokładnie ziemniaki, kapustę z dodatkami, jajko, dymkę, mąkę i przyprawy. Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w sporej ilości oleju. Smacznego

Stare Gary
Kluski śląskie 213

ziemniaków, które pasowały do każdego obiadu. A ja z Bratem mogliśmy je jeść cały czas, codziennie. To popularna potrawa w kuchni śląskiej. Kluski śląskie smakowaliśmy z różnymi mięsnymi kotletami, gulaszami mięsnymi lub grzybowymi z dodatkiem różnych surówek, buraczków, marchewki z groszkiem. Wiadomo, że ugotowane ziemniaki z wody są szybsze w przygotowaniu. Tu, mimo że należy się ciut więcej uwagi(...)smykałkę, dlatego czasami trudno mi pisać o konkretnych proporcjach. Jednak postarałam się po raz kolejny i przygotowałam pyszne kluski śląskie. Oto przepis: 1 kg ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej jajko sól Ziemniaki obieramy, dzielimy na dwie części. Jedną część gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, drugą część trzemy na tarce o małych oczkach. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę

Zasmakuj Kuchni
Szwedzkie klopsiki. 198

Mój syn orzekł, że to najlepsze klopsiki, jakie jadł. Lepsze od tych z popularnego sklepu i tych które jedliśmy, zwiedzając wrocławskie zoo. I ja mu wierzę

zadanie-gotowanie
KOTLETY Z MAKRELI I ZIEMNIAKÓW. 230

Spójrz, tęcza na niebie! Uwielbiam patrzeć na kolorowe smugi, które ozdabiają nieboskłon podczas deszczu, przeplatanego promieniami słońca. Od razu na sercu robi się milej. Dlaczego zaczynam

W kuchni Karmel-itki
Kotlety schabowe inaczej, bardzo dobre 239

Bardzo smaczne klopsy, chciałam wykorzystać schab w inny sposób. Szybko się je robi, każdy sobie poradzić. Schab pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt, sól pieprz i

Kuchnia Pokoleń
kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym... 178

Składniki: filety rybne 1,5 kg/płotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka pszenna 1 kromka, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba SOS: marchew 6 średnie, 3 cebule duże, przecier pomidorowy(...)kromkę paryskiej do masy dodać pozostałe składniki w tym bułkę odciśniętą z mleka, natkę pietruszki zmiksowaną w rozdrabniaczu, dobrze wymieszać i na gorącym oleju smażyć z 2 cm grubości kotlety odkładać do misy żaroodpornej i w piekarniku na termoobiegu 180 C dopiec z 12 minut bez przykrycia na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w piórka cebulę posypaną cukrem, dodać startą

W Mojej Kuchni Lubię
Burger wołowy III 170

cienkie plasterki.ew ser np cheddarprzygotowanieMięso umyć, osuszyć, pozbawić ewentualnych błon, zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą. Używałam sitka o oczkach nr 6. Do zmielonej masy dodać musztardę, jajka, ewentualnie zielony pieprz lub papryczkę, posolić, popieprzyć, dokładnie wyrobić. Uformować 10 spłaszczonych kotlecików, ułożyć na desce lub talerzu, przykryć folią spożywcza i wstawić do lodówki , najlepiej na parę godzin(...)się zacznie topić . Jeżeli smażymy na patelni której można używać w piekarniku, burgerów nie ma potrzeby przekładać na blaszkę.Spodnią połowę bułki posmarować musztardą, położyć liść sałaty, plasterek boczku, kotlet wołowy, boczek,  plaster pomidora, ogórek i cebulę. Przykryć wierzchem bułki. Można spiąć drewnianym patyczkiem do szaszłyków, podawać z dowolnym sosem majonezowym, jogurtowym lub keczupem. Smacznego

Stare Gary
Placki z kaszy jaglanej ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 126

Ogólnie kaszę jaglaną ze szpinakiem i suszonymi pomidorami lubię bardzo tak, jako samodzielne danie, jak i dodatek do mięs. Ostatnio mięso nie bardzo mi smakuje, więc

Kucharzyca
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą 120

Schabowy do obiadu to już tradycja, ale nie zawsze musimy podawać go gołego, zawsze możemy go pysznie nadziać, tym razem w wersji ze szpinakiem i selerem

Wanilia i Kardamon
Pulpeciki z dorsza i łososia 139

Pulpeciki pachnące ziołami i rybą z chudego dorsza i tłuściejszego łososia czyli bomba zdrowotna na talerzu. Można je praktycznie przygotować z 

To co kocham
DOMOWE SZNYCLE Z MIESA MIELONEGO PO WIEJSKU 209

DOMOWE SZNYCLE Z MIĘSA MIELONEGO PO WIEJSKU Jak przygotować domowe kotlety z mięsem i ziemniakami po wiejsku - przepis krok po kroku. Trochę inne kotlety mielone, bo ze startymi, surowymi ziemniakami . Przygotowałam je z mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), bardzo dobre wyjdą również z np. mielonego mięsa drobiowo-cielęcego. Ważne, aby mięso nie było tłuste (najlepiej chude, jak w przypadku cielęciny(...)mielonego po wiejsku . Korzystajcie z przepisu, ulepszajcie go! Pięknie pozdrawiam :) K.K.  SKŁADNIKI: 600g mielonego mięsa (wołowina, wieprzowina, drób lub cielęcina)  2 niezbyt duże surowe ziemniaki  1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułeczka np. kajzerka + mleko do namoczenia (lub ok. 3 łyżki bułki tartej i mleko do namoczenia) 2 - 3  łyżki śmietany 1 łyżka musztardy

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania