kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:26/406)

Kotlety mielone 161

Jedne z najbardziej popularnych kotletów. Podamy naszą wersję.     Składniki: -1/2 kg zmielonej łopatki -2 czerstwe bułki -2 jajka oraz jedno do panierki -sól, pieprz, przyprawa barbecue -czosnek granulowany -bułka tarta -olej do smażenia -2 łyżki mąki -3 łyżki mleka    Bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy. Przekładamy do miski(...)dodajemy 2 jajka, wstępnie przyprawiamy i dokładnie mieszamy.    Dodajemy mięso, mieszamy, doprawiamy do smaku.    Jajko roztrzepujemy z mąką, dodajemy mleko i delikatnie solimy. Formujemy kotlety, moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem.    Smażymy z obu stron na średnim ogniu, kilka razy obracając.    Przekładamy do naczynia

Maminek kulinarny
Kotleciki z ryżu 368

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotleciki z ryżu są uniwersalną wersją kotletów do których możemy dodać to co akurat mamy w lodówce. Ja

Marta Gotuje
Domowe kotlety jajeczne 159

piątkowy obiad były właśnie podawane kotlety jajeczne. Postanowiliśmy przygotować ich domową wersję. Pyszne… Najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, polanymi odrobiną tłuszczyku. Sprawdź przepis na: Tradycyjne kotlety mielone Składniki 8 ugotowanych jajek pęczek dymki 1 czerstwa bułka 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz olej do smażenia Dodatkowo bułka tarta Polecamy: Dobre kosmetyki w PROMOCJI! Odbierz próbki do zamówienia(...)Domowe kotlety jajeczne – przepis Ugotowane jajka ścieramy na tarce i przekładamy do miski. Szczypiorek wraz z cebulką drobno kroimy i dodajemy do jajek. Bułkę namaczamy w wodzie, odsączamy i dodajemy do jajek. Dodajemy również 2 łyżki bułki tartej. Dodajemy jajko, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce i smażmy na rozgrzanym oleju

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schabowy z serem żółtym i pieczarkami + film 138

ciekawa, oryginalna a przede wszystkim pyszna potrawa, która będzie miłym urozmaiceniem w każdej kuchni.     składniki na 4 porcje 4 kotlety schabowe 300 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera olej do smażenia 2 jajka bułka tarta do panierowania czarny pieprz sól przepis Cebulę drobno siekamy, pieczarki kroimy w większą kostkę. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy(...)plastry, umyte i osuszone mięso delikatnie rozbijamy przez folię a następnie oprószamy je solą i czarnym pieprzem z obu stron. Jajka roztrzepujemy widelcem w głębokim talerzu. Kotlety panierujemy w rozkłóconych jajkach a następnie w bułce tartej. Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na na złocisty kolor. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Smakowite Dania
Burger śniadaniowy - na bogato od rana 251

wieczora i tak spali się wszystkie kalorie :)  To nie jest prawdziwy burger (wiem o tym!), bo nie ma kotleta, ale jest mięso - boczek :) A za kotleta robi jajko sadzone z rozpływającym się żółtkiem. Po prostu tak nazwałyśmy tę bułkę na śniadanie i tak u nas funkcjonuje od samego początku :) BUDOWA BURGERA Podstawa burgera to BUŁKA , JAJKO SADZONE i BEKON

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Panierka do schaboszczaków. Mega chrupiąca 122

pierści kurczaka. Niby nic nowego i rutyna, ale Mąż pokusił się o innowacje w panierce. Zasięgnął porady w internacie i oto co z tego wyszło: Składniki (na kotlety z jednej piersi): 1 jajko 3/4 szklanki mleka szklanka mąki bułka tarta Przygotowanie: Zbite i przyprawione kotlety obtaczamy kolejno w: mące, jajku, mleku. Czynność powtarzamy. Na koniec obtaczamy w bułce tartej

Kuchnia po mojemu
Kotlety mielone 202

Dziś mamy dla Was coś w sam raz na niedzielny obiad czyli kotlety mielone :) Soczyste, chrupiące i pachnące, których żaden mięsożerca nie

Kuchenne Wariacje
Kotlety ziemniaczane z pietruszką 74

zgniatamy lub wykorzystujemy te z poprzedniego dnia. 2. Dodajemy jajka, mąkę, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Wszystko mieszamy najlepiej ręcznie. 3. Lepimy kotleciki i smażymy z obu stron na odrobinie tłuszczu. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zachęcam również do skorzystania z przepisu na   RUSKIE KOTLETY,   w których również wykorzystujemy ziemniaki i łączymy z twarogiem. Oraz

zdrowo i aktywnie
Wegetariański hamburger z waflami ryżowymi z solą morską oraz fasolka / Vegetarian hamburger with rice wafers with sea salt and 148

łyżeczki natki pietruszki / 2 teaspoons parsley jajko / egg bułka tarta / bread crumbs ugotowana fasolka / cooked beans prażona cebulka / roasted onions roszpunka / lambs pomidor / tomato ogórek / cucumber rzodkiewka / radish masło / butter Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, smażenie: 10 min, ilość porcji: 4 Najpierw przygotowujemy kotleta z kalafiora. Kalafior miksujemy w blenderze(...)wkładamy do miski. Dodajemy sezam, ryż, bułkę tartą, mąkę, musztardę, czosnek, pietruszkę i dwie garście startego sera. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i robimy kotlety średniej wielkości. Kotlety smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy bułką tartą. Gotowe kotlety grilujemy z obu stron do zarumienia się. Tworzymy hamburgera. Bierzemy jeden wafel ryżowy, na który kładziemy roszpunkę, dwa plasterki pomidora, ogórka

Projekty ze smakiem
Kotlety sojowe z warzywami po włosku 243

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Obiad wegetariański wcale nie musi być nudny! Dla potwierdzenia polecam wam moją bardzo smaczną propozycję, kotlety sojowe z żółtym serem z

Marta Gotuje
Schab w cieście naleśnikowym 128

wcześniej, a przed podaniem odgrzać je w piekarniku. Panierka nie zmienia swojego wyglądu. Kotlet na zdjęciach był usmażony kilka godzin wcześniej i czekał właśnie w piekarniku. Składniki: 6 kotletów schabowych 2 jajka 100ml mleka 50ml wody gazowanej 6-7 łyżek mąki papryka słodka sól i pieprz Kotlety rozbijamy, doprawiamy z obu stron papryką, solą i pieprzem. W misce roztrzepujemy jajka

Gotowanie i blogowanie
Falafel i "Srebro" 166

młynku. Wymieszać. Do masy dodać jajka. Całość posolić do smaku. Wymieszać. Do wilgotnych rąk brać masę i mocno ściskając, uformować w kulki trochę większe niż kasztany w łupinach. Smażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odłożyć na ręcznik papierowy dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. ----- Podobne: Boczniaki w zatarowej panierce Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą Kluski śląskie Najlepsze falafele

Weekendy w domu i ogrodzie
Schabowe w lnianej panierce 138

Zapraszam na kotlety schabowe w panierce z siemieniem lnianym i ziarnami sezamu. Smażone na oleju kokosowym wyszły bardzo chrupiące. Składniki: 5 kotletów schabowych (360g) 2 jajka sól, pieprz 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki siemienia lnianego mielonego 2 łyżki ziaren sezamu olej kokosowy rafinowany do smażenia Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Następnie rozbijamy tłuczkiem kotlety schabowe(...)mąkę pszenną a na drugim mieszamy ze sobą bułkę tartą, siemię lniane i sezam. Na patelnię nakładamy czubatą łyżkę oleju kokosowego i wstawiamy na gaz. Każdy kotlet schabowe oprószamy delikatnie mąką, zanurzamy w jajku i oprószamy panierką ( wszystko z obu stron). Gotowe schabowe smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kotlety schabowe po amerykańsku 699

Kotlety schabowe po amerykańsku Soczyste i kruche w środku oraz pysznie chrupiące na zewnątrz, takie właśnie są kotlety w wersji amerykańskiej. Ciekawy pomysł na schabowe inne niż zwykle. Dodatek majonezu i ketchupu do ciasta nadaje mięsu kruchości, a mieszanka przypraw aromatu i niepowtarzalnego smaku. Polecam spróbować.     Składniki: 4 kotlety schabowe 2 jajka 1 łyżka ketchupu 1 łyżka majonezu(...)łyżeczka słodkiej papryki mielonej pół łyżeczki oregano po szczypcie ostrej papryki i pieprzu mielonego 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia     *** Kotlety schabowe rozbijamy i nacieramy delikatnie solą i pieprzem *** *** Do miski wbijamy jajka, dokładamy ketchup, majonez, mąkę oraz przyprawy *** *** Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Kotlety schabowe wkładamy do powstałej marynaty i mieszamy tak aby całe się

Blog z Apetytem
Kotlety schabowe zapiekane w jajku 84

niedziela i z pewnością w większości domów będzie słychać charakterystyczne dla tego dnia stukanie Te kotlety schabowe można zrobić cichutko, zdradzi nas jedynie przepiękny zapach z piekarnika. Kotlety schabowe zapiekane w jajku. Mięsko w smaku wychodzi kruche, delikatne, ale również sycące. Składniki: * 6 plastrów schabu ok. 1,5 centymetra * 2 jajka * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * przyprawy po ok. 1/3 łyżeczki(...)stopni. Piekłam pod przykryciem ok. 30 minut, zdjęłam folię i zapiekałam następne 30 minut. Bardzo fajny pomysł na odmianę naszego tradycyjnego schabowego! Smacznego! Lidka Artykuł Kotlety schabowe zapiekane w jajku pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kotleciki jajeczne z suszonymi pomidorami i koperkiem 250

mozzarelli masło klarowane 1. 5 jajek gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na drobno. Dajemy do miski.  2. Dodajemy bułkę tartą, pokrojone suszone pomidory, sól, pieprz, kurkumę, startą mozzarellę, surowe jako, koperek. Całość mieszamy, nabieramy porcję i w rękach formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. 3. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy na rozgrzane kotlety i smażymy z obu stron

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania