kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:198/406)

Placuszki z kurczaka z musztardą 87

Placuszki z kurczaka z musztardą Szybki sposób na smaczne kotlety z kurczaka, wszystko razem mieszamy, smażymy i gotowe. Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        2 całe jajka ·        2 łyżki majonezu ·        1 łyżka musztardy

Kulinarna Chwila
soczyste kotlety z indyka z młodą cebulą na smalcu domowym smażone... 145

odcisnąć, dodać do mielonego mięsa z indyka. Dodać pokrojoną w kostkę młodą cebulę, kucharka, pieprz kolorowy mielony, wsypać tartą bułkę, wbić jajko i dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę. Domowy smalec ze skwarkami roztopić na gorącej patelni, formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony. Przykryć pokrywką i na średnim ogniu dusić z 5 minut, potem bez pokrywki

W Mojej Kuchni Lubię
Perfekcyjne kotlety z kurczaka àla schabowe 175

spróbować, tak powie! 😋 I niby każdy robi prawie tak samo czy podobnie, ale diabeł tkwi w szczegółach... Przeczytajcie jak przygotować perfekcyjne kotlety, tylko uważnie! 😜 2 porcje: * piersi z kurczaka- 2 szt. * sól, świeżo zmielony pieprz- do oprószenia mięsa * jajka- 2 szt. * bułka tarta- 1 szklanka * olej rzepakowy- do smażenia Piersi (jeżeli grube, to przekroić wzdłuż na pół) najpierw oprószyć solą

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety kalafiorowe z kurczakiem 152

kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na małych oczkach żółty ser. Dodajemy pokrojony na małe kawałki kalafior, wbijamy jajka i wsypujemy bułkę tartą. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na zwartą masę, formujemy kotlety. Przed smażeniem każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju rzepakowym

VioletoweKucharzenie
Kotleciki z warzyw 928

dusimy doprawiając solą i pieprzem. Kalafiora gotujemy, odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Natkę i koper siekamy. Marchew, groszek, cebulę, kalafiora, zioła i jajka oraz mąkę mieszamy. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz formując kotlety. Obsmażamy z obu stron

Bon appetit mon amie
Kotlety mięsno-ryżowe na puree z kalafiora i brokuła 180

kalafiora 250g brokuła sól, pieprz papryka mielona, czosnek  świeża pietruszka Gotujemy ryż na sypko, studzimy i mieszamy z mięskiem oraz jajkami, doprawiamy według uznania - u mnie dużo świeżej pietruszki + sól, pieprz, słodka papryka i mielony czosnek. Formujemy kotlety i smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu. W międzyczasie gotujemy kalafior i brokuł  - po ugotowaniu ugniatamy na puree doprawiamy sola

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Kotlety ziemniaczane z twarogiem 276

swojemu. Nadałam im wygląd paluszków także Syncio nawet myślał, że je rybę hehe. Idealnie smakowały z sałatka z pomidorów. Polecam szczerze! Kotlety ziemniaczane z twarogiem 800 g ugotowanych ziemniaków 2 mała cebula 200 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Ziemniaki, twaróg i cebulę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Smażone sowy w zalewie octowej 207

ćwiartki, aby przyspieszyć czas smażenia. Jajka wbić do głębokiego talerza, przyprawić je solą oraz pieprzem i roztrzepać. Kapelusze obtoczyć w jajku, a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. W międzyczasie, cebulę obrać i pokroić w piórka. Do garnuszka wlać wodę, zagotować

Ugotować
Ryba w galarecie 138

żelatyna (ilość odpowiednia do ilości wywaru ) Rybę, boczek albo słoninę,cebulę i czosnek mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajko, namoczoną bułkę tartą, sól, pieprz i koperek (jeżeli lubimy ). Masa powinna mieć konsystencję taką jak na kotlety. W garnku zagotowywujemy wodę razem z zielem angielskim, liściem laurowym i solą. Z masy rybnej formujemy kulki i wrzucamy do garnka

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety z jajek ze szczypiorkiem i kaparami 203

ilość mleka ( tak aby bułka stała się wilgotna ale nie lejąca ). Dodajemy do jajek razem z szczypiorkiem i kaparami. Wbijamy 2 jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za mało zwarta możemy dosypać dodatkowo bułki tartej. Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Idealnie pasuje do surówki z kiszonej kapusty. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Domowe burgery 175

pomidory liście sałaty musztarda ketchup sól pieprz, papryka ostra, papryka słodka, odrobina curry Przygotowanie: Do miski wrzucamy mięso, dodajemy jajko, bułkę tartą, świeżą posiekaną drobno bazylię, sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą. Wszystko razem mieszamy.  Formujemy kotlety płaskie.  Smażymy po około 1-1,5 minuty z każdej ze stron a następnie wkładamy do piekarnika na jakieś

Gotuj z Mąką
Indyjskie kotleciki kalafiorowe. 146

Mogę powtarzać to częściej! Szczególnie przypadło mi do gustu połączenie hinduskich aromatów z kalafiorem. Lubię to warzywo w różnych postaciach, ale kotletów jeszcze z niego nie robiłem. Ten brak doświadczenia wyszedł przy pierwszej próbie smażenia kotlecików bez użycia jajka i bułki - formowały się ładnie, ale były zbyt delikatne i rozpadały się przy obracaniu. Drugie podejście wyszło już zupełnie gładko

zadanie-gotowanie
soczewica zielona+kasza gryczana= pyszne kotlety... 118

woda dobrze odciekła, do miski dać kaszę z woreczka, soczewicę, podsmażoną na oleju cebulę, kucharka, pieprz ziołowy i czarny, wbić jajko, wsypać tartą bułkę i wszystko dobrze wyrobić ręką olej na patelni mocno rozgrzać, formować z masy kotlety z 1 cm grubiści i smażyć na rumiano z każdej strony sos grzybowy wsypać do 500 ml zimnej wody, dodać 2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną 393

widelcem. Obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Koperek drobno posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować z masy kotlety, mocno ugniatając w dłoni. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron po kilka minut, by nabrały ładnego

magiczna kuchnia Kasi
Chudy klops z czosnkiem 192

jajka sól, pieprz, oregano, ostra papryka, gałka muszkatołowa cała średnia główka czosnku bułka tarta Przygotowanie : Mięsa połączyć, dodać roztrzepane jajka, przeciśnięty czosnek, sól i przyprawy oraz bułkę tartą tyle by mięso miało konsystencje taką jak na kotlety mielone ( może być trochę rzadsze) Masę mięsną przełożyć do natłuszczonej foremki, docisnąć dobrze z wierzchu mokrą ręką Piec w piekarniku nagrzanym

Proste Potrawy
Kotlety do hamburgerów z pietruszką 154

kotlety nadają się do hamburgerów i do obiadu Składniki - 0,5 kg zmielonego mięsa z łopatki - 1 jajko - sól morska - pieprz - pieprz ziołowy - kolendra - 1 łyżeczka musztardy - 1 ząbek czosnku - 1 cebula - tymianek szczypta - 2 łyżki sosu sojowego - natka pietruszki kilka gałązek - olej  Sposób przygotowania 1. - Do mięsa dodać przyprawy natkę pietruszki musztardę,sos sojowy  cebulę pokrojoną

W królestwie smaków Beaty
Kotlety mielone z indyka 165

pieprz do smaku bułka barta do obtoczenia olej do smażenia Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka

Moja Galeria Smaku
GOŁĄBKI INACZEJ 160

rozgrzanym oleju. Kapustę zetrzeć na dużych oczkach tarki.  Następnie do ryżu dodać mięso, kaszę mannę, cebulę, kapustę i jajka. Doprawić solą, pieprzem.  Odstawić na ok. 15 minut aby składniki się "przegryzły". Po tym czasie formować kotlety i układać w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy w 180 stopniach C przez 30 minut. W tym czasie przygotowujemy

Prosto i Smacznie z Anetą
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 399

błonek filety przekrój w poprzek na pół. Posól, popieprz i posyp odrobiną słodkiej papryki. Panieruj filety najpierw w mące, potem w jajku rozmąconym w 1 łyżeczką wody, a na koniec w słoneczniku, mocno dociskając mięso do nasion. Smaż kotlety na rozgrzanej oliwie (2 łyżki na początek, do kolejnej partii możesz dolać kolejne 2 łyżki oliwy) z obu stron na złoty

Słodko-Słony Świat Ilony
Krokiety z farszem mięsnym 137

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , koniec smarujemy jajkiem i zalepiamy . Tak przygotowanego krokieta maczamy w jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju , na złoty kolor – procedura jak przy kotlecie schabowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podajemy z zupami

Ogrodnik w podróży
Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce 189

Wątróbkę oczyszczam z błonek i bardzo drobno siekam nożem. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Do wątróbki dodaję cebulę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. 2. Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placki z kapusty włoskiej 130

mleku i również dobrze wycisnąć. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle.  Kapustę, cebulę i bułkę zmielić, dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym oraz wsypać kaszę mannę.  Masę dokładnie wymieszać.  Formować łyżką kotlety i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor.  Podawać z ostrym dowolnym sosem

Tradycyjna Kuchnia
Schabowy zapiekany pod ananasem i serem 237

panierowania olej Rapso do smażenia Plastry schabu roztłuc tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor i ułożyć na blaszce do pieczenia. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć plastry ananasa i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ser się rozpuści

Monia miesza i gotuje
Kotlety z kaszy jaglanej na płatkach owsianych! 187

gotowe również dodajemy do miski. Wszystko ze sobą mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, dużą ilością ziół oraz sporą szczyptą papryczki chilli. Wbijamy jajko i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Wsypujemy mąkę i otręby [ ilość zależna od konsystencji masy]. Formujemy kotlety i obtaczamy w płatkach owsianych. Smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą po kilka minut z każdej strony

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kotleciki z fasolą 174

Coś dla małych milusińskich, soczyste kotleciki z mięsa drobiowego. Zamaist tradycyjnych kotletów spróbujcie wersji z fasolą, myślę że nie będziecie zawiedzeni :) Składniki: 70 dag filetu z kurczaka 2 jajka 1 czerstwa bułka pszenna 1 puszka czerwonej fasoli ok 1 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku olej do smażenia Filety zmielić w maszynce na dużych

Delicious Titbits
Placuszki pieczarkowo-drobiowe 222

Pieczarki i cebule pokroić drobno, przesmażyć razem, aż do odparowania soku,wystudzić Do przestudzonej masy dodać zmielone lub drobno pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość przypominała masę jak na kotlety mielone Smażyć w formie placuszków na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano ( u mnie bez panierki

Proste Potrawy
Kotlety ziemniaczane 293

inny sposób przemienić w jednolitą papkę. Dodać do nich jajko i mąkę w odpowiadających nam proporcjach, nie może być za dużo jajka w stosunku do ziemniaków i mąki bo ciasto będzie zbyt rzadkie i nie uformujemy z niego kotletów. Dodajemy też przyprawy i wyrabiamy ciasto łyżką. Na płaskim talerzu wysypujemy bułkę tartą. Zwilżamy lekko dłonie aby ciasto się nie lepiło

Tanie przepisy studenckie
kotlety mielone w plastrach boczku parzonego... 169

sztuka, boczek parzony 6 plastrów/duże, olej rzepakowy 6 łyżek mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną na 1 łyżce masła zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką na gorącym oleju zrumienić kotlety z każdej strony przykryć pokrywką i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Kulki mięsne 167

mięsa mielonego. Jednym z nich były takie oto kuleczki, które są łatwe do wykonania, smaczne i nieco odmienne od tradycyjnych kotletów mielonych smażonych na patelni. Kulki mięsne  SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 2 jajka pieprz sól koperek 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej ciasto francuskie (pasek szerokości kilku cm) łyżka oliwy Przygotowanie: Cebule obrać, pokroić

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Nieco zmodernizowane sznycle:) 182

lodówki na ok 1-2h żeby pomidory przeszły przyprawami. 3. Przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka obtaczamy kolejno w mące, jajku z solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy

Kuchnia Pełna Pasji
Schabowy w czerwonej czubrycy 128

często. Szkoda, że opakowania są małe, bo zanim ją otworze to już jest koniec. 1 kg schabu bez kości Do oprószenia kotletów : sól himalajska czerwona czubryca ostra pieprz czarny Dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia 6 jajek 50 ml mleka sól Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kotlety grzybowe 182

Cebulę posypujemy warzywkiem i rumienimy na oleju.    Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę mielimy w maszynce.    Dodajemy jedno jajko, pieprz i warzywko do smaku oraz tyle bułki tartej, aby masa grzybowa dała się formować. Robimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę.    Kiedy są rumiane z obu stron

Maminek kulinarny
Seler w sosie grzybowym 180

Selerowe kotlety w sosie grzybowym, a do tego ryż, kuskus lub kasza!, samo zdrowie :) Składniki: 1-2 selery jajko bułka tarta sól oliwa do smażenia Sos: 3 dag suszonych grzybów cebula po łyżce mąki i masła pół szklanki jogurtu naturalnego sól pieprz 1.Seler umyć i ugotować w łupinie. Gdy przestygnie, obrać,  pokroić w dość grube plastry. Każdy plaster posolić

Apetyczna babeczka
Kotlety serowe z kurczakiem 1101

Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku. Składniki - podwójny filet z kurczaka - jajko - 2 łyżki mąki - 2 łyżki majonezu - 15 dag startego żółtego sera - mielona słodka papryka, pieprz ziołowy - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni

Świat Smaku
kotlety "devolay" 199

Dzisiaj zapraszam na kotlety "devolay" Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser. Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu. Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min. Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli

Smaki Edyty
KOTLETY BURACZANE 142

wodzie, dlatego żeby zachować całą zawartość tych wspaniałości należy je piec  w skórce a nie gotować godzinami, gdzie wtedy nie ma już  w nich nic wartościowego. Kotlety moje powstały z ogromnej ochoty na mielone, ja już kilka lat nie jem mięsa więc musiałam sobie zrobić substytuta. Po mięso już raczej nie sięgnę, więc to raczej nie była potrzeba(...)opakowaniu, wystudzić; Buraczki po ostudzeniu zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać kaszę, jajko,       przyprawy, wymieszać, dodać bułkę tartą, konsystencja powinna być taka jak na mielone,w razie koniecznie dodać więcej bułki; Formować mokrymi dłońmi kotlety, obtoczyć delikatnie w bułce tartę,smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.  Kotlety są mojego

pieprzny smaczek
Cukinia smażona w złocistej panierce 74

około 4 porcje Przygotowanie 10 min. Smażenie 10 min. Kalorie 120 kcal Talarki cukinii panierowane jak kotlety, usmażone w panierce na złocisto. Cukinia smażona w panierce na wegetariański obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większa zielona cukinia 3 łyżki mąki pszennej 1 duże jajko + 50 ml mleka 4 czubate łyżki drobno zmielonej bułki tartej wegeta Natur, sól i pieprz olej(...)/wp-content\/uploads\/2021\/07\/panierowana-cukinia-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/07\/panierowana-cukinia-480x270.jpg"],"description":"Talarki cukinii panierowane jak kotlety, usma\u017cone w panierce na z\u0142ocisto. Cukinia sma\u017cona w panierce na wegetaria\u0144ski obiad.","keywords":["bu\u0142ka tarta","cukinia","kotlety z cukinii","kotlety warzywne","panierowana cukinia","cukinia sma\u017cona","cukinia w panierce","talarki cukinii w panierce","cukinia z patelni","kotleciki

ProstePesto.pl
Fuczki czyli placki z kapusty kiszonej, bez mąki pszennej, keto 272

jajka , dodajemy śmietanę , mąkę oraz przyprawy , sól i pieprz . Następnie całość dokładnie mieszamy, dodajemy kapustę i ponownie mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzanym oleju smażymy dość cienkie placki dopóki się nie zarumienią, po czym obracamy na drugą stronę. Fuczki podajemy na ciepło polane śmietaną , sosem tatarskim lub innym sosem wedle uznania. Zobacz również pozostałe przepisy na wegetariańskie placki i kotlety

WegePrzepis
Propozycja obiadowa. Mielone z solą cebulową i ulubioną surówką. 214

inne propozycje są przepyszne, to czasem największą radość (zwłaszcza u mojego męża) wywołują... po prostu kotlety mielone :) Do tego ulubiona surówka np. z ogórków kiszonych lub marchewkowo-porowa . Inne propozycje na surówki znajdziecie tutaj . Składniki: 500 g mięsa mielonego np. wieprzowo-wołowego 1 jajko 2 kajzerki + mleko do namoczenia bułek 1 1/2 mniejszej cebuli 1 łyżeczka soli czosnkowej Skworcu(...)mięsa mielonego, posiekaną cebulę i bułkę. Następnie wbijamy całe jajko i dodajemy 1 łyżeczkę soli cebulowej i 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość wyrabiamy ręcznie. W trakcie wyrabiania mięsa dobrze jest dodać odrobinę zimnej wody na ręce i wyrabiać tak długo, aż mięso nie będzie przywierać do dłoni. Formujemy w dłoniach kotlety (mniejsze lub większe). Obtaczamy je w bułce tartej i wkładamy

Słodkie okruszki
Siekane kotlety z kurczaka z cukinią i koperkiem 1717

Siekane kotlety z kurczaka to odmiana dla tradycyjnych kotletów. Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam ! Dodatkowo można dosypać do masy starty żółty ser :) Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy(...)czasu, aż cukinia będzie gotowa. Z cukinii pozbywamy się nadmiaru wody i dodajemy do kurczaka. Dodajemy jajko, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy. Z przygotowanej masy smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju przez kilka minut na średnim ogniu. Kotlety nakładamy łyżką na patelnię. Jeden kotlet do czubata łyżka przygotowanej masy. Smacznego

Kulinarne przygody
Kotleciki Orientalne 144

oraz imbirem .  Podaję je z kaszą kuskus , ryżem czy makaronem.  Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI NA 12 SZTUK: Kotlety 800 g mięsa mielonego z indyka lub szynki 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru 2 jajka 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki pasty curry 1 łyżka przyprawy curry sól i pieprz(...)praskę. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cebulę i czosnek. Smażę aż cebula będzie szklista. Przekładam do marchewki. Następnie do miski przekładam wszystkie pozostałe składniki. Mieszam dokładnie. Z farszu formuję kotlety wielkości srednich kotlecików. Obtaczam w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam olej. Kotlety smażę ze wszystkich stron na rumiano. Podaję z kaszą kusus i ulubiona surówką

Gotowanie Patki
Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem 152

Dzisiaj podzielę się moim , który powoduje że kotlety są soczyste , mięciutkie ..po prostu pyszne Zresztą co to byłby za blog kulinarny , na którym nie ma podstaw kuchni i klasyki Składniki : 1 kg uda z indyka bez kości ( lub usunąć kość ) 1 duża ,cebula biała 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu , gęstego 1 jajko bułka tarta 3 łyżki wody gazowanej(...)przekładamy do miski , ścieramy do niego cebulę na grubych oczkach tarki . Dodajemy wyciśnięty praską czosnek, jajko , gałkę muszkatołową, 2 łyżki bułki tartej , wodę gazowaną ,miód , sól i pieprz do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec tajna broń czyli majonez , to za jego sprawą kotlety są soczyste i wspaniałe Wyrabiamy na gładką masę , formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z fetą 189

naszło  mnie na kotlety mielone takie szybkie i proste.   A żeby nie były takie zwyczajne  nafaszerowałam je serem feta.  Całość podałam z ryżem i   sałatką z białej  kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 g fety 1 czerstwa kajzerka 1 jajko bułka tarta do panierowania(...)zeszklić. Bułkę namoczyć w mleku/wodzie, odcisnąć. Fetę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać cebulę, bułkę, jajko. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy kawałek fety i sklejamy formując kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety krojone z kurczaka 142

Baza jest jedna, kotlety mogą wyjść bardzo różne w zależności od upodobań. Na około 10 kotletów Potrzebujemy: 2 duże filety z kurczaka pół papryki czerwonej 2 łyżki natki pietruszki 10dkg sera żółtego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki mąki pszennej 2 jajka mleko ( do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego) S&P Będziemy potrzebować dużą miskę. Piersi z kurczaka(...)żółty ser i wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30min.  Rozgrzewamy dużą patelnie z olejem. Dużą łyżką (taką od zupy) nakładamy przygotowaną masę z kurczaka na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety smakują na ciepło i na zimno. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/

Proponowane wyszukiwania