Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze aż sos zgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos chrzanowy na ciepło można podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu
Monia miesza i gotujepierogi z mięsem i kaszą gryczaną , ale zostało ci trochę farszu i nie wiesz, co z nim zrobić? Wykorzystaj go do nadziania pysznych roladek lub usmaż jak kotlety mielone! Składniki na 6 niedużych roladek: 2 filety z kurczaka z polędwiczkami (ok 500g) 6-8 kopiastych łyżek farszu pozostałego po przygotowaniu pierogów z kaszą gryczaną i mięsem mielonym
Anioszek w kuchniIdealna kolacja dla mojego partnera :) Składniki 250 g zmielonej szynki wieprzowej 100 g wędliny drobiowej 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 jajko 2-3 suszone pomidory
czarrna od kuchniRobiliście kotlety jajeczne? Jak nie, to koniecznie musicie spróbować. Pokochają je dzieci, jak i dorośli. Robi je się podobnie jak kotlety mielone, tylko mięso zastępujemy ugotowanymi jajkami, a cebulkę- szczypiorkiem. Składniki: 8 ugotowanych jajek, 1 jajko surowe, 1 pęczek szczypiorku, 2-3 łyżki bułki tartej_ do obtoczenia, sól, pieprz, podałam z kaszą owsianą Cenos. Przygotowanie: Ugotowane jajka
Aga w kuchniKiedy pierwszy raz robiłam kotlety mielone miałam pewne obawy co do tego czy dobrze je przyprawie (bo nie uśmiechało mi się próbowanie surowego mięsa) lub czy potem dobrze je usmażę żeby nie były surowe w środku... Na szczęście moje obawy były zbędne bo surowe mięso nie było takie straszne a klopsiki wyszły pyszne.:) Składniki: -pół kilo mięsa mielonego
Magia jedzenia.Mój młodszy syn uwielbia kotlety mielone lub klopsiki. Tym razem przygotowałam na obiad delikatne klopsiki. Na zewnątrz są chrupiące a w środku mięciutkie. Mimo, że nie dodałam jajka klopsiki podczas smażenia nie rozpadały się. Klopsiki podałam z makaronem soba. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego cebula
Amatorka kuchennaKlopsa zawsze piekłam w piekarniku. Tutaj trochę inna wersja, ale również bardzo smaczna. Uwielbiam kotlety mielone , ale nie zawsze chce mi się je smażyć i wyszukałam szybsze i zdrowsze rozwiązanie: klops gotowany. Gdy pierwszy raz przygotowywałam to danie miałam przygotowane składniki na zupę meksykańską w razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać
NA MOIM TALERZUMielone w panierce z boczku z duszonymi pieczarkami Składniki 25 dkg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 mała kromka czerstwego chleba 1
czarrna od kuchniUlubionym daniem mięsnym moich dzieci są kotlety mielone, albo kurczaczek. Kurczak najczęściej w formie udek pieczonych z różnymi dodatkami. Dzisiaj moja wersja kurczaka z różnorodnymi warzywami, którego nazwałam kurczakiem po cygańsku. Wykorzystałam marchewkę, pietruszkę i selera z rosołu, resztki kalafiora z lodówki i pół czerwonej cebuli. Danie wyszło pyszne, pachnące warzywami, a kurczaczek aż rozpływał się w ustach
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNieco inne kotlety mielone niż zazwyczaj - mielone z ulubioną przez nas kaszą jaglaną i warzywami. Są pyszne, dodatek warzyw, a przede wszystkim kiszonych ogórków dodaje fajnego smaczku. I są zdrowe,bo pieczone w piekarniku. Polecam wszystkim mięsożercom i miłośnikom kaszy jaglanej! 0,5 kg łopatki wieprzowej pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJajka po szkocku pewnie już znacie. Przypomniało mi się o nich wczoraj i pomyślałam, że zrobię je na obiadek. U mnie mówią w domku na to kotlety mielone z niespodzianką. Robi się je w miarę szybko. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie smakują z sosem chrzanowym lub musztardowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam
O kuchni z uczuciemburaczki nie są tak jałowe w smaku. Buraczki na ciepło czy buraczki zasmażane to jeden z ulubionych dodatków warzywnych do dań z mojego dzieciństwa. Z kurczakiem czy z kotletami mielonymi to obowiązkowa pozycja mojego dziecięcego menu. A pamiętacie wierszyk o Kacze Dziwaczce i „kaczka cała w buraczkach”, przecież ta kaczka mogła być tylko w takich buraczkach;) Możecie
Mieszam w GarnkuMarchewka z groszkiem jest prosta w przyrządzeniu i bardzo smaczna.Często ją robię do kotletów mielonych i nie tylko. Składniki: 1 kilogram marchewki 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz cukier Sposób przygotowania: Obrane marchewki kroimy w drobną kostkę, przekładamy do rondelka razem z groszkiem ,zalewamy niewielką ilością wody tak żeby woda
Bajeczna Kuchniagotujemy. Doprawiamy zupę do smaku. Posypujemy przed podaniem prażoną cebulką i natką pietruszki. Prażoną cebulkę mam w kuchni pod ręką, więc dodaję ją do różnych dań np. do kotletów mielonych , czy pieczeni rzymskiej , w przypadku zupy ziemniaczanej cebulka podnosi jej walory smakowe. Smacznego! The post Zupa ziemniaczana z grzybami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię