kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:97/332)

Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty 171

Wyśmienicie smakuje z rybą do obiadu w towarzystwie ziemniaczków. Pomieszane smaki słodko - kwaśne z dodatkiem jabłka. Pyszny dodatek do obiadów - pasuje do gulaszów, kotletów schabowych, kotletów mielonych, pieczeni, pyz, kopytek czy klusek śląskich. Jadamy ją także do przekąsek ze śledzi i wędzonych ryb, np. makreli. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 jabłko lekko słodkie

Zasmakuj Kuchni
Kiełbasa zasmażana z cebulą i ajvarem 285

testowanie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Pasta jest delikatna, smaki cudownie się przenikają. Doskonale nadaje się do wzbogacenia zup i sosów, a łyżeczka czy dwie dodane go mięsa na kotlety mielone sprawia, że gotowe kotleciki są soczyste i pełne smaku.  Ajvar pikantny to zdecydowanie nasz faworyt. Dodawaliśmy go praktycznie do wszystkiego - na kanapki, do grillowanego mięsa, do krokietów

W poszukiwaniu inspiracji
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym (panierowane) 208

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Tak przygotowane pieczarki są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.     500g pieczarek (czym większe - tym lepsze) Farsz:     250-300g mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula (mała)   1-2 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz(...)Panierka: mąka pszenna 1 jajko bułka tarta  Dodatkowo: olej do smażenia Opcjonalnie: ulubiony sos (u mnie sos  madziarów )    Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i resztą składników. Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki. Każdy kapelusz nadziać farszem i zapanierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce

Di gotuje
KOTLETY MIELONE W WIOSENNEJ ODSŁONIE, BEZGLUTENOWE 178

Kotlety mielone z dodatkiem świeżych ziół i podprażonej cebuli z czosnkiem, to idealna propozycja na wiosenny obiad. Są delikatne, soczyste i bardzo aromatyczne, po prostu pycha. Do tego ziemniaczki z koperkiem, duszona młoda kapusta lub gotowana   i pyszny obiad gotowy. Z podanych ilości uformowałam 22 średniej wielkości klopsy. Tradycyjnie już od kilku lat moje mielone

Smaczne Zdrowe
Mizeria 104

Klasyczny dodatek do obiadu, mizeria z koperkiem, to wspomnienia z mojego dzieciństwa. Najczęściej podawana do ziemniaków z kotletami mielonymi, zawsze orzeźwiająca i smaczna. Mizerię przygotowuję na bazie śmietany 18 %, dla dbających o linię polecam zamiast śmietany użycie jogurtu naturalnego. Ogórki można pokroić na plasterki lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach. W przypadku drugiej opcji ogórki przed wymieszaniem

Moja smaczna kuchnia
Hamburgery z grilla 206

Składniki do kupienia w Almie 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 1/2 papryki 2 ząbki czosnku 10 dkg sera żółtego sól, pieprz

czarrna od kuchni
Sos pomidorowy z duszoną cukinią 141

pomidorowy to smaczny dodatek do klopsików czy kotletów mielonych. Można go przygotować na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Dzisiaj proponuję gęsty, pełen warzyw sos pomidorowy, którego głównym składnikiem (poza pomidorami oczywiście) jest cukinia. 1 średnia cukinia 500 ml przetartych pomidorów (gotowe można kupić w puszce lub kartoniku) 1 cebula 1 marchewka 1/8 żółtej papryki 1 ząbek czosnku

Trzeci talerz
Pierś z kurczaka 176

Marynowana pierś z kurczaka Kurczak i pergamin Mielone kotlety  Kotleciki z kurczaka Kotleciki z jarmużem Roladki z jarmużem Tortilla  Sałatka z kurczakiem Sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka gyros Domowa wędlina Kurczak garam masala Szybki makaron z woka Roladki (schabowe) można użyć piersi z kurczaka Ryż ala risotto

NA MOIM TALERZU
Sos meksykański z szafranowym ryżem 199

Szybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa.   Składniki 1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar 200 g mięsa mielonego 1 łyżeczka konfitury z cebuli firmy Proeco Polska … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Mielone z drobiowe z serem 210

Nadzienie nadaje im charakteru Składniki mięso z kurczaka 1 kg cebula 1 szt czosnek 3 ząbki ser żółty 10 dkg suszone pomidory 5-6 szt sól

czarrna od kuchni
MIELONY A'LA KEBAB - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 184

Dziś serwujemy kotlet mielony z surówką z kiszonej kapusty i makaronem.Myślę ,że taki obiad na dieciecie Was zadowoli. Danie ma 395 KCAL. 80 g.mielonego mięsa indyczego 1 szkl.kiszonej kapusty 200 ml. 1 szkl.ugotowanego makaronu tagliatelle 200 g. 0.5 marchewki startej -5g. 1 łyżeczka oleju -5 g. natka pietruszki sól i pieprz Szczypta cukru 1 łyżeczka przyprawy(...)kebabu Łyżka bułki tartej 0.5 jaja -25 g. cebula 30 g. sok pomidorowy 200 ml. ******************************************** Mięso mielone z indyka wymieszać z jajem ,solą ,pieprzem , cebulką, przyprawą do kebaba.Obtoczyć lekko w bułce tartej i usmażyć na oliwie 1 łyżce.Kapustę kiszoną wymieszać ze startą na tarce o dużych oczkach marchewką i posiekaną drobno cebulką (0.5 dać do mięsa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotleciki ryżowe z serem żółtym 131

Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki. Jajko roztrzepać. Kotleciki obtoczyć najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Kotleciki dobrze smakują z kotletem mielonym i surówką. Podawać od razu po usmażeniu

Ewusiowe Smaki
buraczki zasmażane 121

takie buraczki robię niezwykle rzadko. Czy to znaczy, że za nimi nie przepadam? Wręcz przeciwnie! Uwielbiam je. Są przepyszne, jako dodatek do obiadu! Wraz z tłuczonymi ziemniakami i kotletem mielonym stanowią cudowne wspomnienie ulubionego obiadu z dzieciństwa... Czemu więc tak rzadko? Powód jest prosty - nie chce mi się z nimi "babrać" pół dnia prawie... Choć nie wymagają dużego nakładu

6niebo
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM Z INDYKA Z RYŻEM - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 179

się w mojej diecie.Gdy będziemy przygotowywać mięso do faszerowania papryki zróbmy dwie porcje .Jedną dodamy do papryki a drugą zostawmy na następny dzień na danie obiadowe ,którym będzie kotlet mielony a' la kebab. Danie ma 580 KCAL. 0.5 szkl.ugotowanego ryżu 80 g. 2 strąki czerwonej papryki 240 g. 3 łyżki mielonego mięsa indyczego 90 g. 0.5 jaja ( białko

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Buraczki z chrzanem czyli ćwikła 190

chrzanem podawane na zimno jako dodatek do obiadu to tradycja w wielu domach, również w moim. Odkąd pamiętam, buraczki bywały na naszym stole, przede wszystkim jako dodatek do kotletów mielonych z ziemniakami, ale i do drobiu. W każdym domu ćwikłę doprawia się nieco inaczej. U mnie buraczki były zawsze słodko-pikantne. Ostrości dodawał im nie tylko chrzan

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania