kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:275/332)

Jaglane klopsiki z oliwkami 189

O ile dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich

Even Better Food
Kanapka ze stekiem, jarmużem i karmelizowaną cebulą – The Last of Us 2 95

ząbek cebula biała – 1 szt. cukier – 1 łyżeczka natka pietruszki suszona – 1/2 łyżeczki olej rzepakowy – 1 łyżka masło – 1 łyżeczka pieprz świeżo mielony bagietka rustykalna – 1 szt. SOS majonez – 2 łyżki chili w płatkach – 1/2 łyżeczki suszone pomidory – 2 szt. PRZYGOTOWANIE 1. SOS (2 min) Do miseczki dodaj majonez, płatki(...)suszoną natką pietruszki. Stek umieść na rozgrzanej patelni i smaż na średnio-mocnym ogniu, mięso od razu po położeniu na powierzchni patelni powinno porządnie skwierczeć. Po 1 min odwróć kotlet, lekko posól z wierzchu i smaż ok. 2 min. Podsmaż jego boki po kilka sekund, trzymając kawałek szczypcami. Odwróć ponownie, lekko posól drugą stronę i smaż przez kolejną 1 minutę

Nerds Kitchen
Domowy Hamburger jak z McDonald's 180

ciepłego (nie gorącego) mleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko   odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) Burgery: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo(...)czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki w plasterki. Bułeczk i przekrawamy

Słodka Strona
Hamburger bardzo domowy 128

rozmarynu, tymianku, ziół prowansalskich, łyżka musztardy (najlepsza sarepska), 100 ml. zimnej wody . Mięso zmielić. (Nie uznaję gotowego kupionego mielonego.) Dodać przyprawy, sól i wodę. (Woda czyni mielone mięso bardziej soczystym.) Całość dobrze wyrobić i odstawić do lodówki, żeby się przegryzło. Bułki do hamburgera: 70 dkg. mąki, 3 dkg drożdży, niecała szklanka mleka, niecała szklanka wody(...)patelni na minimalnej ilości tłuszczu. Jeśli mamy patelnię z nieprzywierająca powłoką, wtedy można bez tłuszczu.  Ciepłe bułeczki przekroić, posmarować obie części majonezem. Na dolnej ułożyć  kotlet i dodatki: - plaster żółtego sera,  -cieniutkie plasterki cebuli,  -grubsze plastry pomidora... ...i  polać  keczupem. Przykryć górną częścią bułki i...można zajadać. To jest moja, skromna wersja

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jaglane klopsiki z oliwkami 74

O ile dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich

Even Better Food
Burger wołowy III 157

grilla są, moim zdaniem, najlepsze. Warto je zrobić. Polecam! składniki (10 burgerów) 1 kg wołowiny ( użyłam łopatki ) 4 łyżki ostrej musztardy z Dijon 3 cebule 2 jajka świeżo mielony czarny pieprz sól papryczka chili - opcjonalnie (ja dodałam zielony marynowany pieprz) masło klarowane do smażenia lub olej do podania 10 bułek hamburgerowych ( np z  tego  przepisu ) musztarda pomidor(...)się zacznie topić . Jeżeli smażymy na patelni której można używać w piekarniku, burgerów nie ma potrzeby przekładać na blaszkę. Spodnią połowę bułki posmarować musztardą, położyć liść sałaty, plasterek boczku, kotlet wołowy, boczek,  plaster pomidora, ogórek i cebulę. Przykryć wierzchem bułki. Można spiąć drewnianym patyczkiem do szaszłyków, podawać z dowolnym sosem majonezowym, jogurtowym lub  keczupem . Smacznego

Stare Gary
Gołąbki bez zawijania 523

się odechciewa. Dlatego ukrycie kapusty w środku pysznego kotlecika polanego sosem pomidorowym- to jest coś dla mnie   Składniki: 1/4 główki średniej kapusty 1 woreczek ryżu 500 g mięsa mielonego (może być z łopatki, lub z szynki) 2 łyżki bułki tartej do farszu + bułka tarta do obtoczenia kotlecików 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu(...)powyższych składników (gotowany przez 10 minut). Wstawiamy gołąbki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podajemy same lub z ziemniakami. Pyszne. Dzieci sądzą, że to zwykłe, pyszne kotlety, i kapusty nikt nie dostrzega   Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Klopsiki wieprzowo-wołowe marynowane 327

Klopsiki lubi chyba każdy, a w takiej postaci to jest naprawdę rewelacja. Pyszna przekąska zarówno na domowe przyjęcia i imprezy, jak i na kolacje. Soczyste mięso

Krylowa Kuchnia
Wyniki konkursu 161

średniej cebuli 3 łyżki sosu czosnkowego FOLWARK 3 łyżki mąki ziemniaczanej omlety szpinakowe: 100 g rozmrożonego odciśniętego szpinaku 1 zmiażdzony ząbek czosnku 1 jajko szczypta soli Burgery: 25 dkg mielonego mięsa z indyka kilka ziarenek rozgniecionego czerwonego pieprzu łyżka czerwonej czubricy pół średniej startej na tarce cebuli 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1 jajko dodatkowo: pomidor musztarda, sos madziaròw FOLWARK(...)dużego pora * pół puszki ananasa * 10 łyżek sosu Folwark ("Dressing 1000 wysp") * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę. Do sosu dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę

Moje domowe kucharzenie
Pyszne hamburgery z grilla 314

papryki 1 łyżeczka suszonej lub świezej pietruszki szczypta chilli, kminku, oregno, kolendry Wszystkie przyprawy wrzucamy do mięsa mielonego, dodajemy cebulę I przeciśnięty przez praskę czosnek- mieszamy. Dodajemy jajka i bułkę tartą- jeszcze raz mieszamy .  Formujemy kotlety- troche grubsze niż na mielone. Grill musi być dobrze rozpalony. Grillujemy łącznie 10 min- co 2-3 min odwracając. Gotowe

Smaki Edyty
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną prażoną 270

Mielone z kapustą chodziły już za mną od pewnego czasu. Sama nigdy ich nie robiłam, ale gdzieś tam, kiedyś zdarzyło się jeść. Problem polegał na tym, że ani przepisu na nie nie miałam, a i smaku już do końca też nie pamiętałam.  Zrobiłam więc swoją wersję, do której dodałam ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną prażoną, którą otrzymałam(...)wyszły w smaku, musicie zrobić i przekonać się sami :)  Mi osobiście posmakowały, a kapusta jak i kasza nie była zbyt wyczuwalna.  Składniki: Na 14 sztuk: 500g mięsa mielonego z szynki wp. 350g poszatkowanej kapusty białej 100g kaszy jaglanej prażonej (1 woreczek) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka margaryny np. Palma

Kuchnia w czekoladzie
Hamburger czarny charakter 202

Jeśli w poprzednim wpisie już wystarczająco przekonałam Was do upieczenia własnych bułek do hamburgerów i nabraliście ochoty aby takową bułę wraz z zawartością pożreć w całości

Garniec Magalie
Boeuf bourguignon 175

pomidorowego – 1 duża cebula – 1 duża marchewka – 1 por – 2 ząbki czosnku – 200 g małych pieczarek – pół szklanki marynowanych cebulek – sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Zacznij od obsmażenia mięsa na oleju. Wołowina powinna być pokrojona w większą kostkę o boku ok 3-4 centymetrów. Wołowinę usmażcie na oleju w 2 częściach, położenie(...)temperaturę do 180 st C i piecz jeszcze 30 minut. Tak przygotowany gulasz podawaj z puree ziemniaczanym, pieczywem i sałatką. SMACZNEGO   Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami Artykuł Boeuf bourguignon pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania