kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:279/332)

Burgery z buraków i komosy ryżowej 105

Wegetariańskie burgery buraczane z komosą ryżową (quinoa), pieczone w piekarniku. Uwielbiam je! Mogą być serwowane w formie obiadu jako kotlety lub w formie burgera w bułce, z dodatkiem warzyw. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdyż buraków nie trzeba wcześniej piec czy gotować - wystarczy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Burgery pieczemy w piekarniku, dzięki temu są mniej(...)misce mieszamy: starce buraki, ugotowaną komosę ryżową, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, posiekaną cebulę, sól, pieprz i nasiona słonecznika. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę i wyrabiamy jak mielone.  Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez

Kuchnia MagdaLeny
Burgery z buraków i komosy ryżowej 105

Wegetariańskie burgery buraczane z komosą ryżową (quinoa), pieczone w piekarniku. Uwielbiam je! Mogą być serwowane w formie obiadu jako kotlety lub w formie burgera w bułce, z dodatkiem warzyw. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdyż buraków nie trzeba wcześniej piec czy gotować - wystarczy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Burgery pieczemy w piekarniku, dzięki temu są mniej(...)misce mieszamy: starce buraki, ugotowaną komosę ryżową, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, posiekaną cebulę, sól, pieprz i nasiona słonecznika. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę i wyrabiamy jak mielone.  Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez

Kuchnia MagdaLeny
Wiosenny falafel z ciecierzycy i tuńczyka z sosem wiedeńskim z kaparami 109

Zdrowe kotleciki z namoczonej ciecierzycy, źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, w wiosennym wydaniu z zielonym młodym groszkiem , koperkiem , szczypiorkiem i tuńczykiem Princes , chrupiące z zewnątrz

Wanilia i Kardamon
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 162

Co roku suszone grzyby, jakie dostaję od mamy swojego partnera traktuję z nabożną wręcz czcią – wydzielam małe ich ilości, które wykorzystuję z największą rozwagą w najlepszych

Even Better Food
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 71

Co roku suszone grzyby, jakie dostaję od mamy swojego partnera traktuję z nabożną wręcz czcią – wydzielam małe ich ilości, które wykorzystuję z największą rozwagą w najlepszych

Even Better Food
Hamburger American Home wg Magdy Gessler 151

margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Wołowinę mielimy ,doprawiamy roztartymi w moździerzu przyprawami ,solą i startym imbirem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)bidi-language:#0400;} Sałatę płuczemy i osuszamy. Ogórki ,pomidora i cebulę kroimy w plastry. Na płaskiej części bułki dajemy majonez ,musztardę i ketchup (po łyżeczce) ,kolejno sałatę ,kotleta ,ketchup ,cebulę ,ogórki ,pomidora ,majonez ,musztardę i górną część bułki. Spinamy patyczkami do szaszłyków

R'n'G Kitchen
Puszyste i lekkie kotleciki z tuńczyka i jajek 241

Do przygotowania tych kotlecików zainspirowałam się podczas warsztatów w Akademii Kulinarnej Whirlpool prowadzonych przez Marco Ghia . Wtedy to było coś troszkę innego: olive ascolane , czyli oliwki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 137

Jeśli nie macie w kuchni moździerza, zrobicie to umieszczając ziarna w torebce zrobionej z papieru lub w grubym foliowym woreczku – wystarczy zbić ziarna drewnianym wałkiem lub młotkiem do rozbijania kotletów.   Wsypujemy do garnka wszystkie przyprawy, wlewamy ocet i wodę. Stawiamy garnek bez przykrycia, na małym ogniu, co jakiś czas mieszając zawartość, gotujemy całość około 1,5 do 2 godzin(...)400g) 100ml octu z czerwonego wina 100ml wody 3 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka owoców jałowca 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 niepełna łyżeczka płatków chili (lub 1/3 łyżeczki mielonego chili, ale płatki tutaj bardziej pasują) 2 płaskie łyżeczki soli

Karo in the Kitchen
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze 360

jest długa. Pocieszę Was, że wychodzi jej naprawdę sporo – wystarczy na jakiś czas. Nie tylko do żeberek, ale i do łopatki wieprzowej, karczku, szynki, a nawet do steków czy kotletów. Kupcie ładne, mięsne żeberka. W sklepach mięsnych, u rzeźników, na pewno zauważyliście że do kupienia są najczęściej dwa rodzaje żeberek – mięsne i tzw. żeberka trójkąty. Trójkąty są dużo tańsze(...)sosem BBQ i wstawić pod górną grzałkę piekarnika. Albo pociąć na zgrabne kawałki z jedną kostką i odgrzać na teflonowej patelni. SKŁADNIKI "DRY RUB" 2 łyżki stołowe papryki słodkiej mielonej 2 łyżki stołowe papryki ostrej wędzonej 3 łyżki stołowe soli 1 łyżka stołowa mielonego imbiru 8 łyżek stołowych brązowego cukru 1 łyżka stołowa mielonego czarnego pieprzu

Karo in the Kitchen
Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową 147

musztardy francuskiej (gruboziarnistej) - 1 łyżeczka musztardy sarepskiej - 2 łyżki oleju sezamowego - 250 g serka mascarpone - 1 łyżeczka czarnuszki - 1 łyżeczka suszonego estragonu - różowa sól himalajska (do smaku) - pieprz czarny mielony (do smaku) - liście sałaty rzymskiej (dużej) Mięso z kurczaka drobno kroimy, przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekane (kolejność dowolna) – cebulę, szczypior, natkę pietruszki, miętę oraz startą na tarce jarzynowej(...)wszechstronnym produktem, a jej delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili) lub bez. Sałatę rzymską

mojewypiekiinietylko
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 191

Sezon na warzywa trwa w najlepsze. Kolorowe i świeże warzywka same zachęcająco mrugają w naszą stronę. Dziś proponuję kolorowe szaszłyki , które w sezonie grillowym  idealnie

potrawyregionalne
Ryżowo pieczarkowe kotleciki 175

Dziś zapraszam Was na pyszne ryżowo pieczarkowe kotleciki. Niezwykle proste w przygotowaniu i sycące. Takie kotleciki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu pomidorowego. Często do przygotowania

Słodkie okruszki
Kotleciki jajeczne z komosą. Zdrowe i zaskakująco pyszne! [PRZEPIS] 103

Mamy sposób na kulinarną nudę. Pyszne i zdrowe kotleciki jajeczne z komosą i guacamole. Zrób i ciesz się jedzeniem! Ciągle szukamy dla was nowych pomysłów na

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania