kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:214/332)

HAMBURGERY 177

przyprawa do mięsa mielonego przyprawa do gyrosa czerwona ostra papryka oliwa z oliwek 1 szt.jajka sól,pieprz Sos:   ketchup majonez czosnek sól,pieprz Zacznijmy od głównego składnika czyli mięsa. Zmieliłam je. Dodałam do niego pokrojoną drobno cebulkę, przyprawy,sól,pieprz i ostrą paprykę. Wbiłam jajko i dokładnie wszystko wymieszałam. Uformowałam płaskie kotlety i usmażyłam na grillowej

potrawyregionalne
Mielonka z piekarnika na kanapki / Baked Sandwich Meat 82

świetny pomysł, jeśli macie ochotę zjeść w bułce coś zdrowszego niż tradycyjna sklepowa szynka. Tak naprawdę mielonka z piekarnika nie smakuje jak popularna mielonka w puszce, raczej jak pieczony kotlet lub pieczeń, ale bez jajek i dodatku bułki. Jeśli lubicie mięsną galaretkę jak przy puszkowanej mielonce, nie wylewajcie soków spod pieczeni - zastygnie i stworzy galaretkę. W zależności od użytego rodzaju(...)wolą niektórzy kiełbasa z foremki ) może być chuda lub tłustsza. Możecie doprawić ją tak, jak najbardziej lubicie. Jeśli dodacie do niej jajka i bułkę, otrzymacie klasyczną pieczeń z mięsa mielonego. Mielonka z piekarnika dobrze smakuje na ciepło i na zimno. Na kanapce możecie podawać ją z dodatkiem warzyw, pasuje do niej musztarda, ćwikła i chrzan. Smacznego:) Do kanapek

Lekcje w kuchni
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki 165

ugotować na sypko w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryż,posiekaną kapustę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę. Dłonie zwilżyć w wodzie i formować zgrabne podłużne kotlety.   Na patelni rozgrzać olej i smażyć je na rumiano z każdej strony

Kolorowa kuchnia Elki
KOTLETY Z CIECIERZYCY + FILMIK 82

doprawione i chrupiące, idealne jako danie obiadowe i nie tylko. Kotlety przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  2 słoiki ciecierzycy po 340 g  1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 pęczek natki pietruszki 1 płaska łyżeczka soli i pieprzu  kmin rzymski mielony do smaku 1 płaska łyżeczka sodki 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Kulinarne Fantazje Marioli
Lasagne pomidorowo-mięsna 91

Kto nie kocha kuchni włoskiej? Chyba nikt nie ma takich osób, bo tak samo jak kochamy kotlety schabowe tak samo kochamy pizze czy lazanię. My też

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki z makaronem 140

W końcu jest lato, więc dużo warzyw na straganach! Szybkie i smaczne placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki podane z makaronem. Składniki: 100g

Truskawkowa Fiesta
Gołąbki z młodą kapustą (wersja bez zawijania) 262

najbardziej smakują). Do kapusty dodaję ugotowany wcześniej ryż (zimny), mięso mielone, podsmażoną cebulę, wbijam 1 jajko i dodaję przyprawy (sól, pieprz i słodką czerwoną paprykę). Całość wstępnie mieszam, na koniec dodaję bułkę tartą i znów mieszam (ja mieszam wszystko ręcznie). Z masy formuję kotlety (wolę mniejsze, wtedy mam pewność, że gołąbki się nie rozpadną). Podsmażam delikatnie

Słodkie okruszki
JAJKA NA TWARDO Z MIĘSEM MIELONYM I SZPINAKIEM 152

studzimy.Jedno jajko zostawiamy surowe pozostałe gotujemy na twardo.Obieramy ze skorupek.Mięso mielone wrzucamy do miski dodajemy surowe jajko wystudzony szpinak,odciśniętą bułkę i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Następnie bierzemy po kawałku naszej masy rozpłaszczamy jak do kotletów na środku kładziemy obrane jajko na twardo i oblepiamy je mięsem,obtaczamy

Mała w garnku miesza
Modra kapusta z jablkami 163

smakowita kapustę, która może być zarówno samodzielnym posiłkiem jak i dodatkiem do kotleta :) Zalewę do kapusty podpatrzyłam w listopadowej KUCHNI, jest autorstwa Marty Dymek. Modra kapusta z jabłkami 500 g czerwonej kapusty po 3 łyżki octu balsamicznego i oleju łyżka syropu klonowego po pół łyżeczki mielonej kolendry i kminu rzymskiego pół łyżeczki kminu w całości spora szczypta cynamonu, soli

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mini Fishburger 176

małe kanapki z rybnym kotletem z popularnym fast foodem, poza nazwą, mają niewiele wspólnego. Co jest w nich wyjątkowego? Niby nic, a jednak. Własnoręcznie zrobione bułeczki, kotlety z siekanego dorsza, sos tatarski z domowym majonezem, ulubione dodatki. Idealna imprezowa przekąska! Składniki: Kotleciki rybne: 500 g filetów z dorsza 1 posiekana szalotka 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki(...)ogórki, grzyby, cebulę i szczypiorek. Dodajemy majonez, świeżo mielony pieprz i dokładnie mieszamy. Przekrojone na pół bułki układamy na blaszce i podpiekamy przez 2 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.  Pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony i czerwoną cebulę kroimy w plastry. Składamy nasze fishburgery w kolejności: bułka-sos-kotlet-dodatki-bułka. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety drobiowe z rozmarynem, szynką serrano i parmezanem z szybkowaru 245

tarta do obtaczania kotletów, przesiej przez sitko sól, czarny pieprz sok z cytryny oliwa i masło do smażenia ok. 500 ml zimnej wody Przygotowanie filety, szynkę, rozmaryn, sól, pieprz i sok z cytryny umieść w robocie kuchennym wszystkie składniki drobno posiekaj do momentu, aż uzyskasz jednolitą masę (jeśli nie masz robota kuchennego, użyj maszynki do mielenia lub posiekaj drobniutko mięso(...)się do dłoni), rozpłaszczaj na dłoni, na środku układaj starty parmezan, na nim kawałeczek zimnego masła (patrz zdjęcia poniżej) kotlecik zamykaj tak, jak zamyka się pieróg, następnie formuj kotlet o kształcie, jaki Ci odpowiada (staraj się dokładnie zakleić każdy kotlet, aby masło nie wypłynęło z niego podczas gotowania) gotowy kotlecik obtaczaj w bułce tartej i układaj na papierze

Szybko Szybkowar
Bo(m)bowe kotleciki bobowe - wegańskie :) 166

sezon na bób to i takie danie w moim jadłospisie się znalazło. Do zrobienia kotlecików użyłam bobu surowego by zachowac jak najwięcej wartości odżywczych, no i nie chciałam by kotlety były papkowate. Generalnie przepis przypomina trochę przygotowanie falafeli, smak natomiast jest bardziej polski ;) Czas przygotowania łącznie to jakieś pół godziny, może mniej. Jesli lubisz bób to możesz spróbowacć jak smakuje(...)trochę innej wersji :) Składniki: 1 op. bobu  1/2 pęczka świezego koperku 1 mała cebula 1 duży ząbek czsnku 2 łyżeczki przyprawy do fasoli (Dary Natury) - można pominąć łyżeczka mielonej kolendry łyżka suszonej natki pietruszki - może być świeża, ja akurat nie miałam 2 łyżeczki tymianku  2 łyżeczki lubczyku suszonego 2 łyżki ziaren lnu złocistego sól do smaku olej

pyszne zdrowości
Hreczanyki - bieszczadzkie kotlety gryczane z sosem pieczarkowym 135

całą wodę). Następnie studzimy. W tym czasie mielimy mięso. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.  Mięso łączymy z przestudzoną kaszą oraz cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, bułką tartą oraz przyprawami. Dłonią dokładnie mieszamy całość na jednolitą mięsną masę. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy kotlety, które następnie panierujemy w bułce tartej.  Kotlety

Qchnia po prostu
Mielone w sosie. 198

majeranek, można dodać wyciśnięty czosnek ( ze trzy lub cztery ząbki), pół szklanki mleka, olej, czerwona papryka (ostra i słodka), mąka. Przygotowanie: Przygotować miskę. Wbić do niej jajka, wyłożyć mięso mielone, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, posypać bułką tartą i zalać ją mlekiem ( tak polać bułkę mlekiem by ona nim nasiąkła i zmiękła ). W między czasie można już nalać(...)tłuszcz położyć uformowane kotlety. Smażyć ze wszystkich stron tak by uzyskały ciemniejszy kolor. Usmażone kotlety przełożyć do garnka i zalać wodą (bądź przygotowanym wcześniej bulionem - wtedy już nie brać pod uwagę dalszych wskazówek z przyprawami by nie przesolić). Z patelni wylać olej i zalać ją gorącą, przegotowaną wodą. Następnie wlać ją do garnka z gotującymi się kotletami.  Doprawić solą

W kuchni u Moniki
Kotlety ziemniaczane z biała fasolą 133

pobliżu dzieci miałam, jak kotlety skosztowały, to wszystkie poznikały, ja tylko jednego spróbowałam, bo na więcej się nie załapałam.  Składniki: 500 g ugotowanych, ugniecionych ziemniaków, 2 białe cebule, 1 łyżka masła, ½ łyżeczki cukru, 200 g białej fasoli z puszki, 1 jajko, garść świeżych listków bazylii, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)Kotleciki smażymy z dwóch str. na oleju, na złoty kolor. Podajemy na ciepło np. z kefirem. Rada: najlepsze ziemniaki, to te z wcześniejszego dnia, dobrze schłodzone w lodówce. Wysmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z nadmiaru oleju. Smacznego

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania