kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:113/332)

Kolety mielone ze szpinakiem - pokochaj olej rzepakowy 💛 74

olej kokosowy minęła gdy skład oleju kokosowego okazał się gorszy niż smalcu. Więcej informacji na temat oleju rzepakowego znajdziecie na stronie:  https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/ Składniki: ( na 8 dużych kotletów) Mięso mielone 500 g ( u mnie z indyka) Szpinak świeży lub mrożony 200 g Cebula średnia Czosnek ząbek Bułka kajzerka czerstwa + ok. 100 ml mleka Sól Pieprz + opcjonalnie łyżka(...)czosnku oraz doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Do miski przekładamy mięso mielone, namoczoną bułkę, jajko. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy szpinak i całość mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodajemy łyżkę bułki tartej i ponownie mieszamy.  Zwilżonymi dłońmi uformować 8 dużych kotletów. Obtoczyć w bułce oraz jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej

Kulinarne przygody
kotlety z kalafiora z przyprawami i kurkumą... 191

Składniki: kalafior 1 średni, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1,5 szklanki, suszone pomidory 2 sztuki, papryka czerwona 1/2 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka,kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżeczka, pieprz biały 1 łyżeczka, kminek cały 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, przyprawa tzatzyki 1 łyżeczki, ogórek zielony 1 średni, jogurt naturalny - ile potrzeba kalafior ugotować(...)koperek posiekany, tartej bułki jeśli masa będzie zbyt luźna to dosypać tartej bułki lub ciut wody jeśli będzie za gęsta - odstawić na 20 minut aby bułka napęczniała formować kotlety jak mielone i kłaść je na mocno gorący olej smażyć na rumiano z każdej strony - odkładać je ręcznik papierowy ogórek gruntowy obrać i zetrzeć na tarce grubsze oczka, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowe kotlety mielone z boczkiem i żółtym serem 142

panierowania olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso kurczaka oraz boczek mielimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Ser, cebulę, jajka, kaszę oraz przyprawy dodajemy do zmielonego mięsa. Wyrabiamy całość dłonią to połączenia się wszystkich składników. Zwilżamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy owalne, płaskie kotlet, które następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

Qchnia po prostu
Warzywne gołąbki 197

lekko przypominające gołąbki, choć smakują trochę inaczej. Przepis znalazłam w gazetce Przepisy czytelników nr 2/2017. Warto spróbować, jeżeli nie mamy czasu, aby zrobić tradycyjne gołąbki. Składniki: 40 dag mięsa mielonego 3 liście białej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka  mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól  pieprz 90 g koncentratu pomidorowego 1 szklanka bulionu warzywnego(...)drobno poszatkować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a cebulę drobno posiekać. Warzywa wymieszać z mięsem, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Z masy uformować podłużne kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na oleju z obu stron. Bulion warzywny zagotować z koncentratem pomidorowym. Dodać kotlety i dusić około 30 minut na wolnym ogniu

Ewusiowe Smaki
Kotlety mielone z oscypkiem 106

żółtko 5 łyżek bułki tartej mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Gołąbki w papierze ryżowym 325

mieszamy do połączenia składników Po przestudzeniu masy pieczarkowej dodajemy do niej mięso mielone, sól, pieprz, majeranek i pół łyżeczki sosu sojowego ,jajko - wyrabiamy tak jak na kotlety mielone Płat papieru ryżowego moczymy chwilę w letniej wodzie, wyjmujemy na duży talerz , a na niego wykładamy łyżkę farszu i zwijamy W rondelku przesmażamy 3 ząbki utartego czosnku, pokrojoną

Proste Potrawy
Kotlety z łososia 144

sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach. Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym

R'n'G Kitchen
Mielone kotlety chrzanowe 96

główny, później patrzę, co mam pod ręką. Mielone wyszły tak, jak sobie wymyśliłem. Pysznie. Składniki: 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 łyżka chrzanu 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso mieszamy z chrzanem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, które smażymy na oleju z dodatkiem maggi

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z żółtym serem 191

Odkąd pamiętam, kotlety te są jednym z moich ulubionych dań. I choć wypróbowane w różnych wariantach, najlepiej smakują te tradycyjne. Można je zrobić z prawie każdego rodzaju mięsa osobno lub mieszanego. Mi osobiście najbardziej smakują takie z wieprzowiny z odrobiną tartego, długo dojrzewającego sera. Po prostu pychotka :) Potrzebne nam: - 500 g mielonego mięsa wieprzowego - duża cebula - jajko - czerstwa bułka(...)czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy

W poszukiwaniu inspiracji
Przepis na Kotlety Sojowe 204

jajka 1 pęczek natki pietruszki 150 g cebuli 1 czerstwa bułka (kajzerka) 1 duży ząbek czosnku sól , pieprz olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów przed smażeniem maszynka do mielenia mięsa lub blender Link do filmu z przygotowania : Kotlety sojowe https://www.youtube.com/watch?v=PJcIXD3rtJo Przygotowanie : Najpierw przygotuję soję : Suchą soję płuczę i zalewam w garnku zimną wodą tak żeby woda(...)kostkę . Czosnek i cebulę smażę około 5 minut na rozgrzanym oleju na patelni aby cebula się zeszkliła . Umytą i osączoną natkę pietruszki drobno siekam . Końcowe przygotowanie kotletów sojowych : W maszynce do mielenia mięsa ( można użyć blendera ) mielę razem ugotowaną soję , podsmażoną cebulę z czosnkiem i odciśniętą bułkę . Następnie do zmielonej masy dodaję natkę pietruszki , jajka , sól , pieprz i całość dokładnie

Uwaga Babcia Gotuje
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 161

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone 145

nadzwyczajnego. Mam nadzieję,że wrzesień będzie lepszy..zobaczymy, może uda mi się opisać zaległe potrawy ,a teraz zapraszam na kotleciki ale tym razem mięsne. 50 dkg mięsa mielonego 1 czerstwa bułka +mleko lub woda do namoczenia bułki 1 cebula  1 jajko sól, pieprz, majeranek około 1/4 szkl. zimnej wody Bułkę zalać mlekiem lub wodą, odstawić do namoczenia(...)mięsa dodać startą na drobnej tarce cebulę, jajko , przyprawy oraz odciśniętą bułkę.Wszystko dobrze wymieszać,dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie. Uformować kotlety i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu kotlety do naczynia żaroodpornego  i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na około 15 minut

Moje domowe kucharzenie
Kotlety kaszubskie 105

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem. Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone – idealne! 139

smak! Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo wołowego 50 g cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko 50 g czerstwej bułki mleko do namoczenia bułki sól świeżo mielony pieprz 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia 6 łyżeczek masła papryka słodka + ostra do posypania Bułkę namaczamy w mleku, dokładnie odsączamy, łączymy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, solą(...)kolety (mi wyszło 6), obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy kotlety, na każdy nakładamy po łyżeczce masła i podsypujemy odrobiną papryki (może być cayenne:)) Pieczemy 10 minut. Następnie wykładamy na półmisek , u mnie podawane z ziemniakami i buraczkami

Mój pomysł na
Kotlety mielone z wątróbką drobiową 121

szczyptą soli), dodajemy do farszu z 2 łyżkami bułki tartej. Mięso mielone łączymy z jajkiem, posiekaną (pozostałą) cebulą, bułką tartą solą i pieprzem (do smaku). Mięso dzielimy na 4-5 części, każdą na połowę i cienko rozwałkowujemy. Na każdy placek kładziemy farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi

R'n'G Kitchen
Schab z pieczarkami i cebulą 66291

Dzisiaj propozycja na schab duszony z pieczarkami i cebulą. Mięso mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Składniki: 0,5 kg schabu - 4 kotlety pieprz mielony sól 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 3 duże cebule 500 g pieczarek olej rzepakowy Wykonanie: Danie przygotowujemy w dużej patelni - rondelku, z pokrywką. Mięso rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy z obu stron. Na koniec kotlety oprószamy

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania