Czerwiec to również sezon kalarepy. Mam wrażenie, że jest to lekko zapomniane warzywo, a pojęcia nie mam dlaczego. Może w wersji dzisiejszych kotlecików zachęce kalarepkowych niejadków
Tradycyjna KuchniaParę dni temu otrzymałam przesyłkę z przyprawami od Kociołka Smaków. Przypraw dostałam dość sporo i będzie wiele przepisów z ich wykorzystanie... Sklep ten oferuje duży wybór
Moje domowe kucharzenieNa całym świecie uprawia się około 400 gatunków fasoli. Wszystkie odmiany zawierają dużo białkaroślinnego. Różnią się składem pierwiastków mineralnych i wartością energetyczną. Jest bogata w potas
Tradycyjna KuchniaUwielbiam kaszę jaglaną. Często wykorzystuję ją w swojej kuchni (np. tarta z kaszy jaglanej lub sałatka z kaszy jaglanej ). Dziś w formie paluchów- palce lizać! Składniki
Tradycyjna KuchniaKasza manna często kojarzy się wyłącznie z potrawkami dla małych dzieci. Ja ją jednak używam często do przygotowania dań głównych (np. knedle serowe z kaszą manną
Tradycyjna KuchniaSzpinak+ łosoś+ ziemniak = pyszne kotleciki. Smacznego! Składniki 30 dag szpinaku 30 dag wędzonego łososia 1 cebula, 1 jajo, 1kg ziemniaków Sól, pieprz, 2 ząbki czosnku Galka
Tradycyjna KuchniaMoje nowe odkrycie kulinarne :) Nie spodziewałam się, że z ryżu można przygotować tak pyszne "kuleczki". Może nie są zbyt dietetyczne, ale od czasu do czasu na
Tradycyjna KuchniaPołączenie dwóch tradycyjnych składników kuchni polskiej- ziemniaków i schabu. Jednak tym razem nie wylądują obok siebie na talerzu w formie tradycyjnego obiadu - schabowego i ziemniaków z
Tradycyjna KuchniaNasiona roślin strączkowych są bogatym źródłem białka. Groch zawiera go w przedziale pomiędzy 20, a 35% w zależności od odmiany. Strawność białka surowych nasion jest dosyć
W kuchni KatieSkładniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do
w mojej kuchniMaj to oznaka że pojawiły się szparagi i należy z nich korzystać do woli. Ja dzisiaj proponuje szybki obiad ze szparagami i jajkiem w koszulce, bo
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszny schaboszczak.. 50 dag schabu 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu 1,5 łyżki maggi przyprawa arabska Rafex 2-3
Moje domowe kucharzeniePlacki te, należą do tego rodzaju dań, które łączą w sobie wszystko: mięso, ryż oraz warzywa. Wystarczy przygotować do nich jakąś prostą sałatkę i już
Taste TherapySmak awokado dobrze wyczuwalny. Czosnek dodaje ostrości a prażone nasiona przyjemnie chrupią. Do tego ciągnąca się mozzarella .... Pycha (: Najadłam się 3 dużymi kotlecikami, tak
Pora na pora i pomidoraSkładniki: na 5 porcji 5 plastrów ( ok 40 dkg)schabu bez kości 5 plasterków szynki parmeńskiej 5 łyżek musztardy miodowej kilka gałązek świeżego tymianku 1 limonka
Luźna Kuchnia