Węglowodany złożone (w tym wypadku kasza gryczana) są konieczne przy pełnowartościowym posiłku (wolno się trawią, dzięki czemu dłużej jesteśmy syci). Dziś przygotowałam dla Was propozycję pulpetów
Zdrowie i pysznie na talerzuUnikam ostatnimi czasy smażonego jak ognia. Głównie ze względów zdrowotnych. Dlatego też szukam przeróżnych przepisów na gotowaną rybkę. Delikatne lekkie klopsiki z sosem pachnącym świeżym koperkiem
Zielona KuchniaPyszne kotleciki, które pomogły mi przetrwać ostatni weekend w pracy. Na dodatek bardzo tanie i...zdrowe. Składniki -100 g ryżu -2 duże marchewki -2 surowe
Zielona KuchniaSmaczne kotleciki z tofu idealnie nadają się do podawania jako burgery w bułce z sałatką, jak i jako samodzielnie do obiadu. Z przepisu wychodzą 4 porcje
Zielona KuchniaBardzo lubię gotowane i delikatne potrawy (w przeciwieństwie do reszty domowników ;-)). Dlatego często robię te klasyczne pulpeciki. Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne. Miła odmiana od
Zielona KuchniaCo prawda sezon grillowy dobiega końca, ale szaszłyki można przygotowywać i jeść cały rok wspominając letnie grille. Takie szaszłyki poza sezonem upieczemy w piekarniku lub na
wegetalerzeDo dzisiejszego dania użyłam płoci, małych słodkowodnych rybek. Tak dawno ich już nie jadłam, pamiętam jak dawno temu całe reklamówki płotek dostawałam od znajomych i wysmażaliśmy
Moje Małe CzarowanieKotleciki ryżowe z dodatkiem cukinii to bardzo smaczny sposób na upłynnienie ogrodowych plonów. Moja cukinia niestrudzenie obdarowuje nas swoimi owocami i bardzo dobrze, bo jest niezwykle
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki : 1 szklanka kaszy jaglanej ( suchej ) ugotować w 1 i 1/2 szklance wody 500 g pieczarek drobno pokrojonych 2 małe cebule lub jedna duża
Proste PotrawyObiad na szybko? Proszę bardzo👆👆 Idealne również na wynos do jednego pudełeczka, które można spożywać na zimno. Z sosem czosnkowym, warzywami i jesteśmy syci na kilka
Zdrowie i pysznie na talerzuJeśli słyszymy o gołąbkach to na myśl przychodzą nam te tradycyjne z ryżem zawijane w kapustę. Dziś mam trochę inną wersję bo bez zawijania a
Radość kipiąca uśmiechem.Ryby są pyszne przygotowane na wiele sposobów, czy to pieczone, grillowane, pieczone lub w formie steku. Dzisiaj przygotowałam bardzo szybkie danie, stek z tuńczyka z salsą
Kulinarne Fantazje Marioli2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku
KorniszonkiO ile dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich
Even Better FoodChrupiące kotleciki ryżowe z dodatkiem tartego parmezanu i posiekanej natki pietruszki. Są delikatne w smaku, lekkie i dobrze trzymające formę. Przygotowanie ich najlepiej rozłożyć w czasie
cool and minty